Ja nemaldos vakar vai aizvakar televīzijā rādīja sižetu par kāzām 08.08.08. Tur tika pieminēts, ka videooperatori esot prasījuši šajā dienā dubultu samaksu par savu darbu. Tāpēc vēlējos pajautāt: 1. vai kāds fotogrāfē kāzās šajā datumā? 2. vai prasīta samaksa dubultā par fotogrāfēšanu (nevis 'norrmāla' likme)? 3. vai kādam nevajag šajā datumā kādu kāzu fotogrāfu, esmu tā kā brīvs.
Dārgāk nefočēju, bet izvelējos visīsākās kāzas. (Es vienmēr prasu- no cikiem līdz cikiem gribēs fočēties). Zināju, ka cilvēki līdz pēdējam brīdim interesēsies par šo datumu, un kad bija gana īsa procedūra paredzama, piekritu.
Kada starpiba kada datuma 1 vai 31 pieprasijums rada piedavajumu Cenas nemainam iznemumi divos gadijumos 31 decembri un 23 jūnijā jo bildetaju resursi samera neierobezjoti ir gadijies 10 kazas vienlaicigi un tapat nevienam neatteicam un kur nu vel cenas koriget PRIEKSKAM?
1. kāds noteikti bildē. es nē. 2. ja fotogrāfētu, iespējams prasītu vairāk, jo šai datumā ļoti daudz kāzu, fotogrāfi uz izķeršanu, nav viegli sarunāt "pa lēto". 3. kādam noteikti vajag. man nē.
1. Pagaidām nē. 2. Nav prasīts, bet droši vien parastā likme. 3. Pagaidām nevienu nezinu, kam vajag. Lunis - tajā tv sižetā tika stāstīts, ka visas Rīgas reģistrēšanas kantori esot saplānoti visai dienai un daudziem pāriem esot pat atteikts. Nākošgad būs 09.09.09., tad sekos 10.10.10., utt. Vienīgi 2013. gadā - tā īsti nesanāk 13.13.13.
Linkman : Tu zini mūsdienās Fotografs kāzās tā standarta variantā ir galīgi lieks emsemplārs , Reģistrāciju vai Baznīcu uzbildet O.K tās bildes var radiem izsutit un Albūmā salikt STANDARTA. Viss parejais ir GALĪGI NEAKTUĀLI es personīgi nesaprotu kur bāst tādas daudzus simtus bezsakara dzerstinja bilzju. Labi Andrez vai vēl kāds lidzigs Makslinieks ar kura bildem STANDARTA kazu foto nekada sakara es saprotu BET 4/5 Cilveku nafig nav vajadziga klasika foto reportzaja fotografa izpildijuma ilgak ka uz REGISTRACIJU sevisjji cimperligiem varbut vel Gruppu BET SALONA , lidz ar to VIENS ZAXSA / BAZNICAS fotografs var uzbildet kaut vai 5-6 kāzas vienā dienā JA GRIB A vo LABIEM OPERATORIEM gan ir darba pari galvai jo OPERATORS tas ir cilveks kuram KAZAS velams piedalities no no A-Z un kvalifikacija un tehnika velams LABA nevis kautkada Hi8 variantaa Tapec domaju DARBS BUSS bet ne exstremi daudz jo VAIRUMS JAUNOPARU / VEDEJU doma tapat ka ess
Lunis: mhmm - jauno pāru un vedēju domā, ka fotogrāfs kāzās standarta variantā ir galīgi lieks eksemplārs? Cerams, ka visi tā nedomā un būs vismaz pāris nestandarta kāzu varianti. Man pietiktu 1-2 kāzās mēnesī, bet pa pilno programmu no A-Z. Augustā man vienas ir - tam mēnesim varbūt arī pietiks.
Jā fotogrāfēju un jā ņemu vairāk ne tāpēc ka 888 bet vienkāršī Klaipēdā kāzās . Citi vairāk prasa jo zin ka būs pieprasījums lielāks nekā citās dienās.
Lunis:Linkman : Tu zini mūsdienās Fotografs kāzās tā standarta variantā ir galīgi lieks emsemplārs , Reģistrāciju vai Baznīcu uzbildet O.K tās bildes var radiem izsutit un Albūmā salikt STANDARTA. Viss parejais ir GALĪGI NEAKTUĀLI es personīgi nesaprotu kur bāst tādas daudzus simtus bezsakara dzerstinja bilzju. Labi Andrez vai vēl kāds lidzigs Makslinieks ar kura bildem STANDARTA kazu foto nekada sakara es saprotu BET 4/5 Cilveku nafig nav vajadziga klasika foto reportzaja fotografa izpildijuma ilgak ka uz REGISTRACIJU sevisjji cimperligiem varbut vel Gruppu BET SALONA , lidz ar to VIENS ZAXSA / BAZNICAS fotografs var uzbildet kaut vai 5-6 kāzas vienā dienā JA GRIB A vo LABIEM OPERATORIEM gan ir darba pari galvai jo OPERATORS tas ir cilveks kuram KAZAS velams piedalities no no A-Z un kvalifikacija un tehnika velams LABA nevis kautkada Hi8 variantaa Tapec domaju DARBS BUSS bet ne exstremi daudz jo VAIRUMS JAUNOPARU / VEDEJU doma tapat ka ess
Nav tā. Es pazīstu 3. videooperatorus un nevienam darba pāri galvai nav uz kāzām, normālam fotogrāfam sen vairāk. Un tie nav šādi tādi lubraki, tie ir normāli čaļi, ar labu tehniku
Linkman: Lunis - tajā tv sižetā tika stāstīts, ka visas Rīgas reģistrēšanas kantori esot saplānoti visai dienai un daudziem pāriem esot pat atteikts. Nākošgad būs 09.09.09., tad sekos 10.10.10., utt. Vienīgi 2013. gadā - tā īsti nesanāk 13.13.13.
a vot ja papeeta tos datumus nakamiem gadiem, tad vinji vairs neiekriit balleejamaas dienaas, taa ka nebuus vairs mega azhiotaaza
1) Jā 2) Nedaudz vairāk (bet ne divās reizēs), un tam ir vairāki iemesli: - peldēties jūriņā gribās, bet to varu izdarīt fiziskā stāvokļa dēļ, tikai jūlijā beigās-augusta sākumā (tikai trīs brīvdienas, kas ir aizsistas ar kāzām). Protams, mani, kā jebkuru cilvēku var mēģināt nopirkt un tas maksā dārgāk, nekā citā parastajā dienā. - man vienalga kurā datumā precēties, bet ja kāds cits izvēlas šo datumu, tad lai pazīmētos jeb jebkuru citu egoistisku motīvu vadīti, līdz ar to, nevar būt ne runas, ka es fotografēšu par tādu pašu samaksu, lai mani izmantotu savu īpašu vajadzību apmierināšanai, jo tas ir īpašs gadījums, īpaša diena, īpašs pasūtījums, īpašs pieprasījums. Bija vieni potenciālie klienti, ar kuriem viss bija sarunāts, izņemot pasu dienu. Kad pateica man 08.08.08., es viņiem paprasīju tikai 50Ls papildus uzmest - vairs nekādu ziņu cilvēki pazuda un domāju, ka labi ka tā...
Hameleon: ... Bija vieni potenciālie klienti, ar kuriem viss bija sarunāts, izņemot pasu dienu. Kad pateica man 08.08.08., es viņiem paprasīju tikai 50Ls papildus uzmest - vairs nekādu ziņu cilvēki pazuda un domāju, ka labi ka tā...
Tāda pieredze ir zināma, ka cilvēki pazvana, apjautājās, kas un kā. Parasti atbilde - mēs atzvanīsim un sarunāsim konkrēti tālāk, bet tā arī neatzvana. Acīmredzot tiek apzināti vairāki piedāvājumi, bet kāpēc tiek izvēlēts tas vai cits fotogrāfs, par to man informācijas nav. Vai kādam ir gadījies tā, ka esat sarunāti kāzās kā fotogrāfs, pēc kāda laika zvana kāds cits un jautā tieši uz to pašu datumu fotogrāfēt. Atsakat, jo esat piekritis fotogrāfēt citur, bet kad tuvojās pieteiktās kāzas, tad kaut kādu iemeslu dēļ arī jums atsaka. Rezultātā it kā divas kāzās varētu fotogrāfēt, bet beigu beigās nevienā.
Hameleon: ... Bija vieni potenciālie klienti, ar kuriem viss bija sarunāts, izņemot pasu dienu. Kad pateica man 08.08.08., es viņiem paprasīju tikai 50Ls papildus uzmest - vairs nekādu ziņu cilvēki pazuda un domāju, ka labi ka tā...
Tāda pieredze ir zināma, ka cilvēki pazvana, apjautājās, kas un kā. Parasti atbilde - mēs atzvanīsim un sarunāsim konkrēti tālāk, bet tā arī neatzvana. Acīmredzot tiek apzināti vairāki piedāvājumi, bet kāpēc tiek izvēlēts tas vai cits fotogrāfs, par to man informācijas nav. Vai kādam ir gadījies tā, ka esat sarunāti kāzās kā fotogrāfs, pēc kāda laika zvana kāds cits un jautā tieši uz to pašu datumu fotogrāfēt. Atsakat, jo esat piekritis fotogrāfēt citur, bet kad tuvojās pieteiktās kāzas, tad kaut kādu iemeslu dēļ arī jums atsaka. Rezultātā it kā divas kāzās varētu fotogrāfēt, bet beigu beigās nevienā.
NilsS : Man visi 4 piejamie operatori vienmer noslogoti 90% neviena lieka nekad nav un visi darbi drosji zinami menesi uz prieksju. Itka viens loti kruts ir rezervee BET vins regulari nav Latvija taka ar vinju pat ipasji rekinaties nevar. Kruta tehnika nav nekads kvalitates un prasmes raditajs , domaju ka man nav karteko reiz jamin vismaz viens piemers labi zainams kad pati krutaka tehnika nenozime neko labu da i ligavas vinju nemil par ko var palasities sados tados kazu portalos Tapat mums ir zinams oparatorss kam sava privata tehnika pa kadiem 20 t Ls bet nevienam vinju vienkarsji neiesakam jo "Vizuals daunis" un tehnika pati no sevis ne Filme ne bilde lai ari ka te dazi meginatu iestastit pretejo Ja ar vardu LABI doma Fotografus kas taisa ART stila bildes tad tiem pilnig drosji darba grafiks ir pietiekami noslogots ,bet ja runa par tiem kas taisa "Reportazjas" nu nezinu gan man 2 zaxsos dzeki strada ikdiena un daudzus gadus stasta ka FOTOGRAFS lidzi kazeniekim sobrid esot labi ja katram 2-3 VIDEO gan gandriz visiem Normals VIDEO aprikojums maksa tik pat cik LABS kazu aprikojusm sakot no ~5 t Ls ,LABU video operatoru ir daudzreiz mezak neka LABU fotografu taka darba trukumu izjut pusiji kuru darbaa ir kautkadas problemas. Tiesji tapatas ka FOTO joma , Labiem darba netrukst bet tadi kam problemas speiesti mekleties pec klientien uzmaties visas malas utt. Kautgan sirportebu nebildeju jau ilgi par darba trukumu nevaretu sudzeties bet kauzdem dzeku kuri visusr skraida visur daras un tapat nemana ka parak daudz sjiem butu to piedavajumu Katra zinja cilveki kas trada ikdiena un profesionali un nav iesaceji kam ka tik pikji iegrabt cenas nemaina atkariba no kautkada datuma BET varbut vienigi no pieprasijumu skaita , ka lielaks pieprasijums ta bix pacelja cenas VISPAR nevis konkretam datumam A vo cakaresjanos ar BIJA--ATTEICA arste Rokasnauda un antireklama. Mans uzssktas ir ja FOTOGRAFS / OPARATORS utt atsaka pedeja bridi tapec ka vinam kads vairak piesola ir pelnijis RIKTIGU masivu antireklamu , ta ir klientu cakaresjana. JA SARUNAJA tad 100% . Tas raizes kad man GADAS uzbildet kazas ir TIKAI ka kolegji nepaspej atlidiot atbraukt no ieprieksejam kautkur arzemes vai Slims beigts utt AVARIJAS GADIJUMI jo ja APSOLAM un pienemam pasutijumu tad 100% busim vai kadu BUSIM MUSU VIETA ATRADUSJI . Nereti nemam ari Rokasnaudu parasti 50Ls kas palidz pret PARDOMAJA atrada LETAKU
Es prasu gandriz vienmer 75-100 latus rokasnaudu.Un miers.Jo pirms tam satieku, izraunajam visu, ja kaut kas vinjiem mainas, tad tas nav manas problemas.Logiski, esmu pretimnakosha, ja teiksim kaazas aceljas kadu svarigu iemeslu del, bet ja cilveki neizlemigi un ta nejms mani, tad peteri vai ari nemak planot savas finanses un pirms kazam taupibas nolukos izdoma iztikt bez fotografa - tada gadijumaa sorry - nauda mana.
portiz:Es prasu gandriz vienmer 75-100 latus rokasnaudu.Un miers.Jo pirms tam satieku, izraunajam visu, ja kaut kas vinjiem mainas, tad tas nav manas problemas.Logiski, esmu pretimnakosha, ja teiksim kaazas aceljas kadu svarigu iemeslu del, bet ja cilveki neizlemigi un ta nejms mani, tad peteri vai ari nemak planot savas finanses un pirms kazam taupibas nolukos izdoma iztikt bez fotografa - tada gadijumaa sorry - nauda mana.
portiz:Es prasu gandriz vienmer 75-100 latus rokasnaudu.Un miers.Jo pirms tam satieku, izraunajam visu, ja kaut kas vinjiem mainas, tad tas nav manas problemas.Logiski, esmu pretimnakosha, ja teiksim kaazas aceljas kadu svarigu iemeslu del, bet ja cilveki neizlemigi un ta nejms mani, tad peteri vai ari nemak planot savas finanses un pirms kazam taupibas nolukos izdoma iztikt bez fotografa - tada gadijumaa sorry - nauda mana.
a bildes kur ?
sorry, kad bus laiks, ielikshu.Nav laika meklet un likt.Tak vasara pilna darbiem.Kad bus mierigak.Ielikshu.Aizmirst jau neaizmirsishu
Man tiesham slinkums rakaties, tikai tadel, lai kaut ko pieraditu Bet dazas vecas bildes, kas uznjemtas 2006.var redzet te - www.precos.lv... Vismaz nebus jaliek Man uz kompja bildes neglabajas, tad man jasledzas klat, jamekle un jazog laiks kaut kam citam.Ziemaa, kad mazak bus darama un klusaks(es parasti novembros atpushos un neko nedaru), tad sabazishu kaut ko.Jo nedaudz mans bildeshanas stils ar mainas tomer visu laiku.
adzhiite : Baig atkarīgs no līmeņa tas ir gan Pieredzes un tehnikas gan Gatavā produkta. Nju ja tā vienkāršoti no 25-1000Ls Tādi par kuriem būtu vērts sākt domāt sākas no ~150Ls tikai par bildēšanu Pliku ceremoniju var nobildēt tā vidēji pa ~100Ls . ļot liela atšķirība ir gala produktoss. Zinu eksemplārus kā te kolēģis minēja "Ar labu tehniku" kuri ar CANON 1D MARKII vai NIKON D2x vienkārš bildē ceremoniju @ atrakcijas lidz viesu nama tur uzreiz ieraksta diskā un atdod vedējiem pa ~350Ls bez jebkadas apastrades vienkarsji ka kadreiz "Negativus" butiba pusfabrikatus un darba viniem netrukst Tapat zinu eksemplarus kas pa ~300Ls uzbilde ar kautkadu Fuji ziepi saliek virsu balozjus makonjus un sabuve sapnju pilis un ari darba betrukst. Vel ir kategorija "Mess macamies tapec daudz nenemsim" nu tur Bezdarbnieki un studenti un lidziga nepieredzejusi publika tie nem no 50-100Ls un rezulatac tads ka pasji butu knipsejusji ar Ziepi tik PUSLIDZ ASUMA taisnaki kadri Noarmali nostradati darbi ar izredigetam bildem satasitiem slaidsjoviem skatisjanai jebkura DVD un apdrukatos diskos ar vacinjiem butiba GATAVS PRODUKTS nav nacies redzet bildetajiem kas nem letak par ~250--300Ls J ata rekjina tad videja kazau servisa cena svarstas 300-350Ls