Sveiks, ir tada problema ka tuvaka objekta izpludums.
Foto aparatu iegadajos nesen, tapec spe4uks tajas lietas neesmu, bet no 20 bildem 10 sanak nofokuset talako objektu, it ka skatoties pirms nospied CLICK izskatas labi, bet beigas rezultata otradi. Fotografe cilveku, bet fokuse aiz vinja. Var but kaut kas na pareizi saregulets foto aprarata?
Aparats ir Nikon D40 + Nikkor 18-70mm :face-angel:
Tā notiek, bildējot AF vai M? Ja AF, tad visdrīzāk problēma ir tāda, ka kad nofokusē, cilvēks vēl ir tālāk, bet izšaušanas brīdī šis jau panācis tuvāk. Ja M, tad problēma varētu būt ar skatu meklētājumu, viņam blakus ir slēdzis, ar ko pieregulē pareizo asumu skatu meklētājam. To vēlams pieregulēt ar kādu AF lēcu virsū. Varbūt problēma ir dziļāka, bet šis ir tas, kas kā pirmais nāk prātā.
AF-C nocīmē Continuous nemitīgi fokusējās uz izvēlēto fokusa zonu. Fokusa zona trāpās pa vidu nofokusējamies uz cilvēku, pēc tam mainot cilvēka atrašanos kadrā fokusa zona sanāk uz fonu aiz viņa, kamera pārfokusējas un - voila - bilde ar asumu uz nepareizu vietu... AF-S fokuss nostrādā nospiežot slēdzi līdz pusei un saglabā asumu uz izvēlēto attālumu ja pogu neatlaiž un iekadrē cilvēku kā vajag un turpina spiest slēdzi - bilde sanāk kā gribēts, bet, ja slēdzi atlaiž un vēlreiz nospiež pēc cilvēka iekadrēšanas kadrā kā gribēts, fokusa zona iespējams pārbīdīta uz fonu, ne fotogrāfējamo un atkal - bilde cūkām...
Portreti:visi tagad domās, ka tu nemāki ieslēgt centrālo fokusēšanās punktu, pārkadrēt utt...
Nu nu? Tam taču forums domāts, lai uzdotu jautājumus, uz kurām atbildes nav zināmas, nevis, lai pazīmētos ar savām iemaņām un zināšanām, vai ne tā? Ja nokautrēsies ar to, ka kaut ko nezini, neviens nedos atbildes uzzināšanai un nekad arī neuzzināsi. Es nezinu, es pajautāju. Man pastāsta, pēc tam zinu. Gūgle ir liela informācijas miskaste, kura ir jāšķiro cītīgāk, nekā saimnieciskie atkritumi. Tas mēdz būt noderīgs resurss. Bet ne vienmēr un ne visiem.
fido:Nu instrukciju, esmu izlasijis par AF-C un AF-S.
A kadu AF labak lietot?? C,S?
Tas jau nu atkarīgs no tā, ko bildē un kā, principā AF-C nemitīgi groza fokusu, tas baterijas darbu starp uzlādes cikliem nepagarina, ja fokusējas lēni, iespējams, ka notrīcot rokai, vai pie dinamiskā fokusa izvēles vai izvēloties tuvāko objektu var nostrādāt gļukaini. AF-S ir labāks, jo droši zini uz ko fokusējies un šādi var panākt lielāku pareizi nofokusētu kadru pat cīņas karstumā. Varbūtība nofokusēties pareizi ir lielāka pat bildējot kustīgu kņadu... Varbūt kādam ir citāda pieredze, bet man vairāk tīk AF-S un ja nepieciešams, daži objektīvi piedāvā, Manulal Autofocus override. Proti autofokusa iestatījumu var ar rociņu pielabot kā vajag, ja AF nav nostrāfājis kā gribējies... Reizēm izmantoju pliku MF
nebiju dzirdējis, ka nikoni ar slimo ar back fokusu... savā laikā zenītam varēja nočakarēties dabūt uz matstikla to, kas skatu meklētāja,jo mazā skrūvīte ar laiku spoguļa rāmītī iedauzīja smuku bedri, bet ja bija asums, ta bija tur , kur noregulēts... digi visssssss i pilniigi savādāk... a . ja 10 kadri no 20 tev sit garām, tad laikam uz servisu, sākumā pamēģini vai tev šitais back fokus ir uz visām optiķa zoom pozīcijām, tb pafoķē uz 18, 70, pa vidam, uz vaļējas diafragmas, nākamais tepat sarunāt ar kādu nokonistu strelku, un uzspraust viņa optiķus... tā fokusēšanās problēma var būt kā bodijam, tā stiklam, nezinu, kā nikoam, bet canonam i optiķi, ko vajag sadraudzināt ar kameru.... un pēdējais... ja tā fokusa kļūda ir niecīga, tad...piediafragmē vairāk, un.....bildē....