forum.gif
Palīdziet lūdzu labdarībai ar savām idejām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Palīdziet lūdzu labdarībai ar savām idejām
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.07.08 12:56
 citēt
Ir ideja doties uz meiteņu bāreņu namu Trinidadā un Tobāgo un mācīt viņām fotogrāfēšanu. Šo ideju izpildam mēs, bariņš brīvprātīgu studentu. Ideja ir iemācīt bērniem fotogrāfēšanu - lai viņiem pašiem būtu interesanta nodarbe un veiksmīgākos darbus mēs palīdzētu izsolīt, kur viņi varētu nopelnīt nedaudz naudas. Paralēli šim visam tiks uzņemta dokumentālā filma, par to kā cilvēki labāk saņem izglītību un palīdzību mainīt pašiem savu dzīvi, nekā kārtējo dolāru vēl vienas nedēļas izdzīvošanai. Dokumentālo filmu uzņemsim mēs paši (youtube.com... links uz teaser no iepriekšējās dokumentālās filmas).

Mani jautājumi jums ir tieši par FOTO tehniku un apmācības daļu:

1. Kādu tehniku mēģināt dabūt ziedojumos - analogo vai digitālo (ņemot vērā ka bildēm tiks organizēta izsole/izstāde vēlāk, cik MP būtu optimāli)?
2. Kas būtu pats nepieciešamākais iesācējiem zināt par foto (tā lai nepazaudētu klausītājus pirmajās piecās minūtēs)?
3. Cik detalizēti vajadzētu stāstīt?
4. Kādam ir zināmi kādi labi un interaktīvi pasniegšanas veidi tieši fotogrāfijā?
5. Citi ieteikumi.

Jau iepriekš paldies par komentāriem!
Publicēts: 22.07.08 16:23
 citēt
Rādās, top jauks pasākums, akls aklam ceļu rādīs.
Vai nevar viņiem mācīt arī kalnu slēpošanu, kaitbordu u.c. lētas izpriecas? :)
Publicēts: 22.07.08 16:28
 citēt
Nākas piekrist antuunam...

Varbūt tomēr vajadzētu mācīt tam, kas kaut ko saprot no tā ko māca... tad jau es arī varētu pieteikties apmācīt kādu nēģerēnu daiļslidošanā...
Publicēts: 22.07.08 16:31
 citēt
njaaa, ja man butu tada iespeja tur braukt, butu ar mieru maciit kaa zilonus ganiit...
Publicēts: 22.07.08 17:20
 citēt
Labdarība jau svēta vieta. Tikai šajā gadījumā bišku ož pēc ekskursijas uz citu rēķina. It kā Latvijā grūtdoieņu būtu maz.
Publicēts: 22.07.08 19:27 labots
 citēt
Antuuns:Rādās, top jauks pasākums, akls aklam ceļu rādīs.
Vai nevar viņiem mācīt arī kalnu slēpošanu, kaitbordu u.c. lētas izpriecas? :)

Kādreiz es jau biju slēpošanas, vindsērfinga, un kaita instruktors... bet tas neatbilstu mūsus dokumentālās filmas vajadzībām. Un ja uzskatat mani par aklu, man ir ļoti žēl.

Nezinu kadēļ tāda replika uzreiz kad kāds grib kaut ko labu izdarīt... Laikam skauž par iespēju... Manuprāt nevajag foto guru lai bērniem dotu iespēju!

Trinidada un Tobāgo dēļ tā ka manai universitātei ir labs kontaksts ar esošo bāreņu namu un mums palīdzēs universitāte ar finansējumu.

Latvijā projektu ir ideja ieviest pēc tam kad redzēs kā ies ar esošu un ja radīsies cilvēki kas interesēs kaut ko tādu atbalstīt. Pagaidām diemžēl man nav laika un enerģijas to izdarīt vēl papildus Latvijā.

Naudu es nekādu nesaņemu, ja jūs gribat strādāt par veltu - lūdzu uz priekš ir daudz sabiedriskās organizācijas ar kuru palīdzību jūs varētu iegūt šāda projekta realizācijai finansējumu.

ES CERĒJU UZ VIENKĀRŠĀM ATBILDĒM UN NEJAU UZ TUMSONĪGU SPAMU, laikam ne tiem FOTOGRĀFIEM prasu.
Publicēts: 22.07.08 19:39
 citēt
es atvainojos tiem, kas kaut ko tiešām lietderīgu pasaka!
Publicēts: 22.07.08 20:28
 citēt
kroncix:
Kādreiz es jau biju slēpošanas, vindsērfinga, un kaita instruktors...

Tā gan ir lieliska sagadīšanās. :face-devil-grin:
Publicēts: 22.07.08 21:18
 citēt
"kalnu slēpošanu, kaitbordu u.c. lētas izpriecas? ''
!!! Interesants komentārs! Jāpiefiksē!

------------------------
Interesants projekts!
Mani novērojumi attiecībā uz fotogrāfēšanu un bērniem Latvijā ir tādi, ka viņiem patīk fotoprocesi.
Kādam pozēt, vēl citiem fotogrāfēt! Un bērni jau ir vis vis dabiskākie mākslinieki.
Līdzīgās situācijās, kad nezinu ko darīt novērtēju esošo situāciju un tad jau pieredze pasaka kā darāms.
Publicēts: 25.07.08 10:51 labots
 citēt
Antuuns:Rādās, top jauks pasākums, akls aklam ceļu rādīs. :)
skat. Breigeli. vajag ieiet ar kameru telpā, kurā karējas glezna un ?-āt: "may I take a picture?" un pēc (+)-vas atbildes ņemt gleznu. a eto uzje povod dlja razgovora.
Publicēts: 25.07.08 12:45
 citēt
reāli apskaužu krončiku - tai jābūt fenomenālai sajūtai frīstails pa dajebko bez kāda zināšanu seguma

krončik daram tā - es nokonsultēšu par fotu, bet tev ar projekta vadītājim jāsarunā atļauja manai kinogrupai taisīt filmu par to kā jūs taisiet filmu?

intervijas ar projektļaudīm, reportāžas no brīvā laika pavadīšanas, reportāža par morīšu iegūtajām zināšanām....

varētu Pošku ar viņa dievpasistajiem izkņopēt vienos vārtos
Publicēts: 25.07.08 13:02
 citēt
Maris:varētu Pošku ar viņa dievpasistajiem izkņopēt vienos vārtos
zini, kā viņš viņus atrada? - pēc ieraksta webkameras būdā Doma laukumā. es pat kādu brīdi domāju - bet nē, nevar "TĀ" nospēlēt!
Publicēts: 25.07.08 14:39
 citēt
haralds:
Maris:varētu Pošku ar viņa dievpasistajiem izkņopēt vienos vārtos
zini, kā viņš viņus atrada? - pēc ieraksta webkameras būdā Doma laukumā. es pat kādu brīdi domāju - bet nē, nevar "TĀ" nospēlēt!

kasta to nezin - peec shitaa atrada

www.youtube.com...

skaidrs, ka shie iisti - nebutu tie calji iisti kino buutu nulle
Publicēts: 25.07.08 14:43
 citēt
nezinu par ko tiek runaats bet tas video vienkarshi norauj pauri :D
Publicēts: 25.07.08 14:49
 citēt
akdies kas Tev pa robiem kulturizgliitiibaa :((((

runa iet par:

www.imdb.com...

aha bet dziesminja patika? :face-grin:
Publicēts: 25.07.08 14:53
 citēt
dziesmiņa bij laba. un lasija tas džeks arī tīri tā neko.
Publicēts: 25.07.08 14:57
 citēt
Diez ko var iemācīts citiem civēks, kas šeit prasa padomus kā mācīt. Bet nu kexi normāli izdomājuši -- aizlaist uz Karību jūras salām izklaidēties tā lai kāds par to samaksā :D
Publicēts: 27.07.08 19:49
 citēt
Nak atminā zelta teļš ar tekstiem "Дяденька, дай миллион, дай миллион". Vispār par piķi un avantūristiem krievu klasika ir lābā www.youtube.com...
Publicēts: 27.07.08 21:02
 citēt
vienīgais kas nāk prātā:
en.wikipedia.org...
Publicēts: 29.07.08 12:32 labots
 citēt
He he, vakar vēl pa Latvijas Radio bija baigi jautrais raidījums, kur viena tante mēģināja skaidrot satrauktajiem zvanītājiem, kas nekādi nesaprata, ko gan Latvija var mācīt citām valstīm. Cītīgi turējās pretī un teica, ka tās ir labas ES programmas un cilvēkiem iespēja parādīt sevi, piemēram, dot padomus Baltkrievijai izglītības jomā. Un tikpat cītīgi zvanītāji centās pārliecināt, ka nu mēs neko nevaram un nemākam.

Tas tā, starp citu.

Bet runājot par šo variantu - liekas, ka ikviens, kas grib, var pieteikties līdzīgā programmā, vnk. search!!! Un studenta vecumā manuprāt ideja ir vnk. lieliska!!! (pēc tam jau grūtāk izbrīvēties, bet arī var)
Publicēts: 29.07.08 12:41
 citēt
Friidis:Labdarība jau svēta vieta. Tikai šajā gadījumā bišku ož pēc ekskursijas uz citu rēķina. It kā Latvijā grūtdoieņu būtu maz.

Latvijas grūtdieņiem palīdzēs citi, kas brauks no citurienes kā uz exotisku ex-PSRS valsti. Kas vainas, ja šāds pasākums tiek veidots tā, lai tajā piedalītos cilvēki ar prieku, nevis grūtsirdību, kā Tev laikam liekas pareizāk... es, piem., dotos uz ārzemēm izbraukāties un pie reizes palīdzēt grūtdieņiem, bet LV - nē, paldies. Vai man tagad jākaunās?
Publicēts: 29.07.08 14:25
 citēt
MartinK - piemēram ķirurģijā tev ir pamatīgas zināšanas? nav? super! der! davai mēnesi mēs abi pa šo līniju googlee search, search, search (pa to laiku sludinamies, lai mums saziedo labi daudz vecus, asus priekšmetus trepanācijai un citiem stiķiem) un pēc mēneša aidā pie moriem mācīt nieru pārstādīšanu a? un uzmaucam pa to visu dokumentālu šausmeni?

tev taisnība - dalīties ar zināšanām ir super - ja cilvēks saucas STUDENTS, tad varbūt ar zinībām, lai dalās tajā jomā kuru studē un kurā kautko jēdz?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):