Pliniigi 'nejaushi'* gadiijaas nopirkt 2x 500w celtnieciibas gaismas, tagad domaaju - kaa lai shamaas pielaagotu cilveek bildeeshanai? Vai kaads ir ko liidzigu meegjinaajis? Man vajag idejas, kaa lai vislabaak ieguust izkliedeetu gaismu.
Gaismas tieshi taadas kaa shajaa te linkaa, pashlaik niekojos ar lietussargu, palagu un dreebju zhaaveetaaju.. www.shuttertalk.com...
Ieteikumi noiireet studiju vai nopirkt normaalas gaismas nedeerees - es nemaz nezinu ko un kaa bildeet, veel tikai speeleejos un cerams, maacos.
*gaismaz maksaaja 12Ls un tika nopirktas lai iemuuzhinaatu taurinjbildi manaa galerijaa.
Uztaisi softboksus. Ties gan jābūt `očumelie ručķi` Lietussargi īsti nederēs, jo šamiem vajag daudz jaudas (zibšņiem tāda ir), lai pietiekami atstarotos gaisma. Vari paspīdēt cauri, bet liekas pa biezu šams būs.
softboksus var viegli uztaisīt, sametinot pabiezos vadus/alu-caurules pie kādas pamatnes, kuru varētu kaut kur uzmontēt (uz prožektora ass stiprinājuma)
Jā, un grims tek nost arī ļoti labi... manuprāt, modeles būtu jābildē ar flešu. Ar jaudīgām spuldzēm bildē kluso dabu. Bet nu diez vai waldim interesē mūsu spriedelējumi... Softboxa uztaisīšana domāju, ka nepalīdzēs, jo noēdīs gana daudz gaismas, lai no tās nebūtu jēgas... tad jau prātīgāk ir uztaisīt palielāku rāmi (3 x 4 m) un ievērt tajā palagu. Tad iekarināt kaut kur aptuveni 45 grādu leņķī saulainā dieniņā, iebāzt modeli izveidotajā ēnā un bliezt uz nebēdu. Katrā gadijumā, waldi, lai veicas... rezultātus pēc tam parādi!
Drosji , sjita ir bildets daudz un dikti majas apstaklos tiesji meicjas Vislabakais izkliedetajs BALTS puscaurspidigs lietussargss kao pa ladiem 5Ls var nopirkt suermarketos VAI TIRGUU Tik skaties neliec parak tuvu lukturim citadi izkusiss Vel labi der la vienkarsji uz sniera prieksja novelk AGROPLEVI un lukturi aizliek aiz vinjas sanaks SMUKA saules gaisma NO LOGA Jaa pirms bildesjanas neaizmirsti KAMERU NOBALANSET MANUALI uz WB
Visvienkāršākais jau būtu pagriezt prožektorus uz grieztiem Vēl variants nopirkt fresneļus un uztaisīt nesen reklamēto Portreti fresneļ-prožektoru budžetvariantā. Uzstaisīšana tāda pati kā softboksam, tikai priekšā fresnelis. UV stiklu gan jau ka arī varēs kaut kur sadabūt.
Man interesee gan Juusu idejas! labi, pashlaik, bez bildeem shii teema nav nopietna - tiliidz kaa sabildeeshu turpinaasim! Normaala flasha man nav, tikai iebuuveetais. ar to uzreiz baigaas eenas, ja pieliek priekshaa viziitkarti ir labaak, bet nu taa jau taada kjeemoshanaas.
Nu ja gribi `gaišos` protretus, tad bez zipenes neiztikt, jo 2x500W būs pa maz. bet kaut kādu `mākslu` ar gaismām taisīt var. Visu var uzfunktierēt no būvmateriālu veikalos sapirktiem materiāliem
Mandalay:Alvil, bet redzi kādas ēnas `neglītas`? Vis jau tur ir labi, bet ja gaisma nāktu labāka/mīkstāka..
Nu jā, bet viņa pārāk negaiša, lai mēģinātu kaut kur (kaut vai pret lietussargiem) atspīdināt (esmu mēģinājis ar palagu atspīdināt, un esmu sapratis, ka tam vajag krietni jaudīgākus prožektorus). Mandaly, ir vēl kādi ieteikumi, kā padarīt viņu mīkstāku?
turpretī impulsgaismai ir savas priekšrocības arī - ja vajag iestindzināt, `asajam` portretam Halogēnu padarīt mīkstu ja spīdina tiešā virzienā var tikai vienā veidā - fresnelis. Softbox jau būs pavisam kas cits (izkliedēta nekontrolējamā gaisma).
Fresnelim priekšrocība būs tāda, ka priekša var likt `filtrus` (režģus un vēl sazin ko). Mīkstie stari/ēnas tā arī ies.
Drīz taisīšu projektoram lampas korpus, paeksperimentēšu. liekais fresnelis man ir (vismaz kaut kur kastēs ir jāmētājās) No vecā projektora ir arī režģis palicis :face-monkey:
LED-iem nevajag softboxu! tas jau ir fresnel-like prožektors!! Ja kāds nopirks, tad dodiet ziņu. man šitāds incē, cik viņam optiskā jauda (lumeni) vai ekvivalents lampu W.
Taatad, esmu beidzot ar tiem prozhektoriem arii kaut ko sabildeejis.
www.fotoblog.lv... te es speeleejos lai dabuutu izkliedeetu gaismu - aizklaaju priekshaa palagu. Rezultaataa gaismu noeeda taa, ka bija jaabildee ar f2.8 un 1/60...
www.fotoblog.lv... te es nospljaavos, paarbildiiju gaismas taalaak un bildeeju bez jebkaadiem 'difuzoriem'. Imho sanaaca labaak (tehniski).
Riit ielikshu tresho bildi. Par karstumu senderam taisniiba!
treshaa bilde, silti jau palika , - www.fotoblog.lv... te es veel papildus bliezu ar zibeni, 1/4 jaudas (vai 1/16? neatceros un exiffs neraada).. Manupraat, nav vairs to eenu uz sejas? eenas uz fona, manupraat, nemaisa.
waldis .. visi mees kaadreiz saakam ar celtnieku prozhektoriem.. man taadu ir 3 viens vai divi man parasti fonu dedzina aaraa lai eenas nebuutu .. taadeelj vajag modeli taalaak no sienas un prozhektoru arii pataalaak no modeles.. tad arii eenas nebuus i iskarseet modeliiti vareesi Taa turpinaat WALDIS
vot nesaprotu šito ! Nav naudas daudzmaz labām gaismām - nu tak ej ārā ! Piemeklē laikapstākļus pa savai gaumei un bliez.........un ja gribās ar gaismām, tad 12+3 LS ir 15 LS un par to šur tus var maukt 3 stundas no vietas solīdi aprīkotā studijā, ar normāliem foniem, dūmiem, aksesuāriem un gaismām !
NilsS:vot nesaprotu šito ! Nav naudas daudzmaz labām gaismām - nu tak ej ārā ! Piemeklē laikapstākļus pa savai gaumei un bliez.........un ja gribās ar gaismām, tad 12+3 LS ir 15 LS un par to šur tus var maukt 3 stundas no vietas solīdi aprīkotā studijā, ar normāliem foniem, dūmiem, aksesuāriem un gaismām !