Man ir taads kaa luugums peec padoma no profiem. Kaadu spoguljkameru juus varat ieteikt liidz 300,350 Ls.Pac skatos itkaa uz Nikon D40X.Ko sakat?Veel ir intrese par objektiiviem.tieshi intreseeja kaa ir ar savienojamiibu.Vai es Uz Nikon varu uzlikt piemeeram Sony objektiivus vai jebkuras citas firmas stiklus?Un ja var kas ir nepieciesham.
D80 ir normals nikons, kas ed visus stiklus. es nezinu akdas trubas ir tavam bralim - coliigas vai resnakas, atkariba vai kanalizacijai vai udensvadam, bet tev mosh pagaidam pietiks ar bralja aparatu paspeleties?
joker04 : FIZISKI tu VARBUT varetu pielikt ari 1958 gada NIKON razojuma Objektivus tik problemaa taja ka VINJI NESTRADAS jo Leta gala NIKON ir izmests lauka pilnigi viss "Liekais" kas sadardzina kameru raozjana, tam nav vairs ari MOTORA kas griezj AF ieks vecaka 2-3 gadus veca modelja Objektiva Butiba ZIEPTRAUKS ar spoguli un iespeju nomainit objektivus ne kamera lielaka problema kas sagaida ka tik retie razotaji razjo specialus objektivu modejus NIKON LETAJAM GALAM. Piemeram pirkam garo 70-300 prieksj NIKON tik viena veikala atradam SPECIALU modeli NIKON LETAJAM GALAM
versatile:D80 ir normals nikons, kas ed visus stiklus. es nezinu akdas trubas ir tavam bralim - coliigas vai resnakas, atkariba vai kanalizacijai vai udensvadam, bet tev mosh pagaidam pietiks ar bralja aparatu paspeleties?
Nu ar braalja aparaatu jau esu speeleejies, bet biezji nesanaak jo vinjsh reti ir te kur es dziivoju...
Nu ok,kaadu aparaatu tad iesakat? Plus esmu arii padarbojies ar D40x arii un nu tik liels profs es neesu lai justu starpiibu starp D40x un D80
Nu ja nejūti īpašu atšķirību, tad jau vien tas pats d40/d40x/d60 būs labs. p.s. - ja tu izvēlies kādu no tiem iepriekšminētajiem aparātiem, tad lieta tāda, ka tev autofokuss bus tikai ar AF-S tipa objektīviem vai ar tiem sigmas un tamrona objektīviem kam iekšā ir iebūvēts motors ( sigmai tas ir HSM, kā citiem saucas nezinu )
arturso:Nu ja nejūti īpašu atšķirību, tad jau vien tas pats d40/d40x/d60 būs labs. p.s. - ja tu izvēlies kādu no tiem iepriekšminētajiem aparātiem, tad lieta tāda, ka tev autofokuss bus tikai ar AF-S tipa objektīviem vai ar tiem sigmas un tamrona objektīviem kam iekšā ir iebūvēts motors ( sigmai tas ir HSM, kā citiem saucas nezinu )
Nu tas nekas jo man arii sameeraa daudz intresee manuaalais fokuss...
Un kaa ar kaadaam citaam spoguleneem?varbuut kaadas citas firmas spoguleni izveeleeties?
joker04 : Manualais fokus tev varbut ari intrese BET daudziem letajiem objektiviem NEMAZ NAV manuala fokusa gredzena un Letie nikon ir tik tumsji ar mazu skata meletaju ka BEZ AF ar roku to asumu praktiski nemaz nevar normali iestadit
par objektīviem kļūdies jo d40/d40x/d60 der visi af-s, af-i un sigmas hsm un ar kautkādiem kodiem arī tamroni un tokinas, neesi slinks - pagoglē
lunis par to fokusēšanos ar runā lietu, tādā gadījumā d60 itkā ir soli priekšā ar savu fokusēšanās asistentu, kurš digitāli parāda, kad objekts ir nofokusēts, bet nu nekāda maļina tā nebūs enivei
joker04:nu tas bija tikai kaa piemeers...vai ir kaadi citi stikli iznjemot nikor un sigmas ko var uzlikt nikonam?
Tamron un Tokina un Zeiss, kas ar Nikona pakaļām, m42 ar adapteri (perehodņiku).
Maris:konkrētā kamera nebūs savietojama pat ar vecāka gadagājuma nikor autofokusa stikliem, par manuālajiem nemaz nerunājot
domāju, ka nestrādās AF stikliem, kuriem nav motoru iekšā un varbūt arī mērīšana, bet ka bildēt principā varēs. manuālā fokusa stikliem točna nestrādās AF.
Lunis: ... un Letie nikon ir tik tumsji ar mazu skata meletaju ka BEZ AF ar roku to asumu praktiski nemaz nevar normali iestadit
un ķūļa a šiem nav. bet možen AF indikācija strādā?