forum.gif
Bilde...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bilde...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.07.08 14:48 labots
 citēt
Fotogrāfēju dabu... Pļava, gubas un blā, blā, blāāā... Fonā protams debesis... Zilas ar mākonīšiem... Un tad tāds jautājums-ja viens debesu stūris ir kļuvis tāds balts, vai skaitās, ka bilde jau ir pārdedzināta?
Publicēts: 28.07.08 15:38
 citēt
ja maakonis ir balts, tas tachu uzreiz nenoziimee ka paardedzinaats! vispaar ir taada noderiiga lieta kaa histogramma!
Publicēts: 28.07.08 16:17
 citēt
nu tajā malā nav mākoņa, vajadzēja būt zilām debesīm tur, bet sanāca balts tajā galā...
Publicēts: 28.07.08 16:19
 citēt
varbūt vari parādīt bildi?
Te var ielādēt: img158.imageshack.us
Tad tikai iemet linku...
Publicēts: 28.07.08 16:35 labots
 citēt
Schnircks :CPL filtrs ir lapss BET ierobežoti pelietojams un riktigi rij gaismu , DEBESIM parasti izmanto saucamos pusfiltruss reku šitādus www.cokin.fr... , Pelēkus ja nevaig mainit krasu bet vienkrasji komoenset spilgtuma starpibu un krasainus ja vaig vel krasu pamainit:) Piemeram ar Synset var no apsaluti garlaiciga bezkrasaina pusapmakusjas saulrieta uzrazjot Tropuss ka seit piemeram www.kurzeme.com... Orģinālā ir APSALŪTI PELĒKS blāvs un nosprādzis laiks bet bildējot ar Synset pusfiltru tas parvēršās kā bildēs redzams jo filtrs visas gaisās vietas iekrāso suales krāsā:) Konkreti kadri ir vēra ar Sedinosju pusfiltru tas ir -1f debesim + Synset efekts un rezultata sanak TROPU SAULRIETS pelēkā miglainā vakarā :):)
Publicēts: 28.07.08 16:42
 citēt
Lunis: izmanto saucamos pusfiltruss reku šitādus www.cokin.fr...

un kur tādus var dabūt?
Publicēts: 28.07.08 16:43 labots
 citēt
img185.imageshack.us...

es nezinu vai pareizo linku iemetu... :D nu jā, arī kad ir drūmi mākoņi ar sauli aiz tiem, viņš man pārgaismo tās debesis... Vai arī uzmet visu pārējo fonu tumšu - mākoņus, kokus utt, tā, ka redz tikai formu tiem... Arī, kad grozu iestatījumus savādākus... mhm... man vēl daudz jāmācās, bet šitos jociņus es nesaprotu... =/
Publicēts: 28.07.08 16:54
 citēt
Schnircks:Kokina filtrus var dabuut vienaa ebay

pēc kādiem atslēgvārdiem meklēt?
Publicēts: 28.07.08 17:03
 citēt
Schnircks:Meklee peec: gradual filter for Cokin
Vai vienkaarshi: filter for cokin

tas tākā bija joks? :) es ierakstīju ebaj meklētājā. nevienu filtru, kas būtu domāts objektīvam neatrada.
Publicēts: 28.07.08 17:03
 citēt
CPL filtrs šinī situācijā palīdzēt absolūti nevarēs.
Te vajag ND gradient, kā jau Lunis minēja - puspelēkos, vai kā tur :)

Nopirkt var eris.lv (meklēt veikala adresi), gan turekļus, gan pārejās gredzenu, gan filtrus.

Tik vajag labi izdomāt vai vajag A vai P sistēmu.

Tas viss strādā šitā:
www.picstop.co.uk...

Var sakabināt kādus 3 filtrus + vēl polarizatoru vai kādu efekta apaļo filtru..
Un pats labākais ir tas, ka lai liktu uz cita stikla ar citu vītni, nav jāpērk tāds pats filtrs ar citu diametru, bet gan vnk jānopērk pa 3ls pāreja..
Publicēts: 28.07.08 17:05
 citēt
Mhm, no ko, tad jāmeklē man būs filtriņš... Paldies par padomiem... :)
Publicēts: 28.07.08 17:06
 citēt
alvils:
Schnircks:Meklee peec: gradual filter for Cokin
Vai vienkaarshi: filter for cokin

tas tākā bija joks? :) es ierakstīju ebaj meklētājā. nevienu filtru, kas būtu domāts objektīvam neatrada.

Alvil, tu kā no koka nokritis :)

Ir filtri, kas ir domāti konkrētam tureklim - A vai P sistēmai
Ir pārejas gredzeni konkrētam tureklim un objetkīvam
Un ir pats tureklis - A P

meklē ebayā:
* Cokin holder
* Cokin filter
* Cokin ring
Vai arī vnk COKIN un viss būs čupā, pārējais atkarīgs no tā kā pelēko šūnu vari iekustināt...
Publicēts: 28.07.08 17:20
 citēt
Schnircks:
alvils:

Nekaads ne joks, vnk Kokinam irspeciaali tureetaaji- jaapeerk atsevishkji- taapeecjau teicu, ka kjeepiigak biku;)

Sākumā varbūt liekas, ka ķēpīgi, bet kad piešaujas, tad ļoti ērti strādāt, un galvenais ka nekādu ierobežojumu, bīdi to ND Grad filtru kā vien vēlies, pielāgo situācijai...
Publicēts: 28.07.08 17:23
 citēt
o.k., skaidrs. paldies! mēģināšu kaut ko tādu sameklēt un iegādāt. :)
Publicēts: 28.07.08 17:32
 citēt
alvils:
Lunis: izmanto saucamos pusfiltruss reku šitādus www.cokin.fr...

un kur tādus var dabūt?

pasuti.lv...
Publicēts: 28.07.08 17:34
 citēt
alvils:o.k., skaidrs. paldies! mēģināšu kaut ko tādu sameklēt un iegādāt. :)

Sāc ar to, ka izdomā kādiem objetkīviem gribi likt virsū, attiecībā no filtru vītnēm izdomā kuru sistēmu tev vajag - A vai P
Tad skaties attiecīgos pārejas gredzenus, un tad jau arī filtrus attiecīgi A vai P ..

Info te: www.cokin.com...
Publicēts: 28.07.08 17:35 labots
 citēt
miller31:
pasuti.lv...

Baigi ahūni padārgi. eris uz vaļņu ielas tirgo lētāk. Ja vēl māk ībejā pirkt, tad tur var vēl uz pusi lētāk dabūt, ja paveicas..

Tik vienīgi nav nojausmas par ebay filtru kvalitāte, jo ne visi ir orģinālie coķin :face-monkey:
Publicēts: 28.07.08 17:45 labots
 citēt
Man ir eBaya lētie `pa piečuku`. Kvalitāte tāda kāda viņa ir. Manās bildēs to var redzēt :face-monkey: Dažās pat ir dubultie (ND/orange/blue kombinācijas)

PS: Singh-Ray ND-grad filtri man daudz-daudz labāk patika - dzidrāki, it īpaši `ND-reverse grad 2-stop`. Maitas maksā 120$+Shipping+PVN....
manējos nozaga :face-crying: :face-crying: :face-crying: :face-crying: :face-crying:
Publicēts: 28.07.08 17:49
 citēt
Mandalay:Man ir eBaya lētie `pa piečuku`. Kvalitāte tāda kāda viņa ir. Manās bildēs to var redzēt :face-monkey: Dažās pat ir dubultie (ND/orange/blue kombinācijas)

PS: Singh-Ray ND-grad filtri man daudz-daudz labāk patika - dzidrāki, it īpaši `ND-reverse grad 2-stop`. Maitas maksā 120$+Shipping+PVN....
manējos nozaga :face-crying: :face-crying: :face-crying: :face-crying: :face-crying:

Pastāsti sīkāk par tiem Singh- Ray
Tie kaut kā īpaši, vai tādi paši, tik kvalitātes ziņa labie?

Un kas ir reverse grad? :face-monkey:
Publicēts: 28.07.08 17:52
 citēt
Publicēts: 28.07.08 17:54
 citēt
labāka plastmasa :D

PS: stikla filtrus tā arī neatradu cokinam.. kaut kādām citām sistēmām ir (filmēšanas kamerām). Bet tur `pamatne` dārga un čakars liekas.
Publicēts: 29.07.08 08:50
 citēt
filtri - lieta, kurā nefiga nejēdzu :(

būs laikam jāpamācās.
Publicēts: 29.07.08 09:16 labots
 citēt
briedis:
alvils:o.k., skaidrs. paldies! mēģināšu kaut ko tādu sameklēt un iegādāt. :)

Sāc ar to, ka izdomā kādiem objetkīviem gribi likt virsū, attiecībā no filtru vītnēm izdomā kuru sistēmu tev vajag - A vai P
Tad skaties attiecīgos pārejas gredzenus, un tad jau arī filtrus attiecīgi A vai P ..

Info te: www.cokin.com...

Jau biju sameklējis ebajā (A) ar gredzena adapteri 67mm (manai tokinai), bet tad apdomājos, ka es tak grasos kaut kad tuvākā laikā iepirkt platleņķi. tam būtu noderīgāk. un tas, ja būs tokina, uz ko sen jau metu acis, būs 77mm. tāpēc pagaidām vēl papētīšu netā sarakstītās gudrības un padomāšu, ko un kā vajag, pamazāt atliekot pa santīmam priekš platleņķa. :)
Publicēts: 29.07.08 10:38
 citēt
Tad sanāk, ka bez šādiem filtriem nekādi neiztikt, ja grib nepārdedzinātas debesis?
Publicēts: 29.07.08 17:29
 citēt
nē, var iztikt bet ar šādiem filtriem var padarīt debesis kūlīgākas :)
senak man ar bija B+W CIP-POL PRO filtrs, bet to diemžēl nozaga ar visu aprikojumu.
Publicēts: 29.07.08 19:02
 citēt
KAC:Tad sanāk, ka bez šādiem filtriem nekādi neiztikt, ja grib nepārdedzinātas debesis?

Ja grib iztikt bez pēcapstrādes, tad piemēram ND gradient filtrs bildejot vakarā ir diezgan vitāla lieta, jo saule ir salīdzinoši zemu, debesis gaišas, zeme tumšāka. Izvēlies - vai melna zeme, un debesis ok, vai normāla zeme, bet debesis izdegušas. Šis parastais pelēkais(ND) filtrs vnk izlīdzina to atšķirību starp zemi un debesīm...
Publicēts: 29.07.08 19:13
 citēt
tados gadijumos ari var provēt uztaisīt braketingu un sameistarot nepārāk parspīlētu HDR.
varbūt kads var ieteikt kādu filtru ar ko dienas laikā varētu fotogrāfēt ar garākiem ekspozīcijas laikiem?
Publicēts: 29.07.08 19:33
 citēt
arturso:tados gadijumos ari var provēt uztaisīt braketingu un sameistarot nepārāk parspīlētu HDR.
varbūt kads var ieteikt kādu filtru ar ko dienas laikā varētu fotogrāfēt ar garākiem ekspozīcijas laikiem?

parastais ND(pelēkais/neutral density) filtrs
Publicēts: 29.07.08 20:29
 citēt
šo to var uzmeisterot arī pats.man ir viens iesākts "projekts".uz objektīva gredzens, kura priekšusei pielodēti diaprojektora rāmīšu vadotnes fragmenti, kuros var iebīdīt "filtrus".pēdiņās tāpēc, ka ar tiem ir pagaidām problēmas, jo izlīdzos ar aizstājējiem. interesantu efektu dod brūnganas krāsas stikliņš, kuru, vērojot skatu meklētājā iebīda līdz hor. līnijai[aizsedz debesu daļu].mēģināju saulrieta gadījumā.pagaidam problēma-redzama pārejas vieta un laika trūkums. tas tā, varbūt kādam ierosmei
Publicēts: 29.07.08 20:43
 citēt
negatIvs:šo to var uzmeisterot arī pats.man ir viens iesākts "projekts".uz objektīva gredzens, kura priekšusei pielodēti diaprojektora rāmīšu vadotnes fragmenti, kuros var iebīdīt "filtrus".pēdiņās tāpēc, ka ar tiem ir pagaidām problēmas, jo izlīdzos ar aizstājējiem. interesantu efektu dod brūnganas krāsas stikliņš, kuru, vērojot skatu meklētājā iebīda līdz hor. līnijai[aizsedz debesu daļu].mēģināju saulrieta gadījumā.pagaidam problēma-redzama pārejas vieta un laika trūkums. tas tā, varbūt kādam ierosmei

Jā, esmu arī mēģinājis bīdīt filtrus tā ka līdz pusei iekšā - bet problēma ir ka redz to stikla malu. Jo platāks leņķis, jo trakāk...
Publicēts: 29.07.08 20:48
 citēt
tur jau tā problēma, bet neesmu atmetis cerības kaut ko sabīdīt
Publicēts: 29.07.08 21:50
 citēt
Un ar ko atšķirās A sistēma no P?
Publicēts: 29.07.08 22:06 labots
 citēt
lukass:Un ar ko atšķirās A sistēma no P?

paskaties cokin lapaa
A cik noprotu ir liidz 62mm un P ir lielaaki

www.cokin.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):