ne vienmēr tas ir noteicošais un tik liela tā starpība nav.
ak34:
Nav tik traki. S klasei noteikti tā pat kā 7xx bmw -- vidējais patēriņš būs ap 13l/100 ja V8 un nedaudz vairāk ja V12 un mazāk ja 6 cilindri. Nu un motors nekad nav par lielu. Kādreiz braucu ar bmw 750 un nejutu, ka tas būtu par lielu. Šobrīd gan pats braukājos ar ne pārāk jauniem mazmotoriem, jo auto nav baigā prioritāte.
Par motora izmēru piekrītu. Gandrīz vienmēr vajaga jaudīgāku nekā ir nepieciešams, jo pa visam vienkārši viņam ir daudz lielāks resurs un mazāk ķibeles būs.
versatile:aa, un ko gribeju pateikt - tas 9.5 3l iet tapat ka s60 2.4. turbinas abiem.
Es arī sāku domāt vai maz dīzeli vajaga... man tagad ir un nekādas priekšrocības nemanu. Kamēr jauns un garnatija(ja pērk salonā) tikmēr labi, bet vēlāk remonti 2x dārgāki. Tagad no dīzeļiem spiež ārā pašu vellu un viņi ir ļoti, ļoti pietuviejušies benzīnieku jaudai ar tādu pašu motora tilpumu
Jāņem benzīns un jāliek iekšā gāze braucot pa štrāsēm būs ekonomija un ja gribēs pa pislētu pabraukāt agresīvāk tad ierubī benzīnu.
oi, blja, nu labi ka kafija rokas nebija, butu uz klavas izleejis. piedod, neka personiska, bet gudri filosofet par premium klases mashinam ar jaudigiem motoriem, un tad mochit ieksha gaazi - nesaprotu. IMHO, ja perk premium, tad paterinjsh ir kaut kur saraksta lejasdalja no tiem faktoriem kas svarigi - gaita, komforts, izskats, skanjas izolacija, ceeliens, cena, paterinjsh - apmeram taa, manuprat. biju manijis 5aa gada 740 Li ar gaazi........ reecu ilgi. gandriz tas pats kas dzivot 1istabas dzivokli kaut kur bolderaja, staigat gadu viena treninjterpa, bet zem logiem semjorka no salona. neka personiska, ka jau teicu. zinu daudzus kam gaaze minivenos iekshaa, vada preces n' shit, ekonomiskak sanak kudish. bet ne jau premium vaagjii....
gāzes lielākie trūkumi: nēērta uzpilde, mazāk staciju, potenciālas problēmas dēļ motora pārbūves (kvalitatīva gāzes ielikšana ir ļoti dārga un visa ekonomija podā), mazāk vietas bagāžniekā, izskaties pēc klauna. Ja gribas taupīt, tad var ņemt dīzeli.
oi, nu zin tas ir tas pats kas aizbrautk atvaljinajuma uz lasvegasu, prezidenta apartamentos, tur ari sedet un riit lidzi panjemtos roltonus. var,bet neatbilst iespeejaam.
turklat, tu celienu mini ka vienu no pamatiemesliem jaudigas mashinas pirkshanai. mosh tad mazak jaudigu, kurai motors no gazes nepisiisies, un izmaksas bus tadas pashas ka niknajam ar gazi?
ak34:gāzes lielākie trūkumi: nēērta uzpilde, mazāk staciju, potenciālas problēmas dēļ motora pārbūves (kvalitatīva gāzes ielikšana ir ļoti dārga un visa ekonomija podā), mazāk vietas bagāžniekā, izskaties pēc klauna. Ja gribas taupīt, tad var ņemt dīzeli.
Nezinu gan, kādā vīzē gāzes autiņu īpašnieki pēc klauniem izskatās- ja nu vienīgi no biezo Cayenne un Land Cruiser snobu sēdekļiem. Bet ne visiem ir izvēles iespējas. Jau kādi 10 gadi braucu uz gāzes un neredzu problēmu. Pēdējam (A6) baloni "zapaskas" vietā zem grīdas un vietu neaizņem. Labs dīzelis varbūt ir ekonomiskāks, taču, kā jau minēju- kamēr jauns. Un lietotus dīzeļus parasti pārdod jau krieni padrillētus. Vismaz pašlaik, pie gāzes cenas 2x zem dīzeļa un patēriņa ap 12 l/100 (2,3 motoram) man tā ir gana izdevīga.
ak34:gāzes lielākie trūkumi: nēērta uzpilde, mazāk staciju, potenciālas problēmas dēļ motora pārbūves (kvalitatīva gāzes ielikšana ir ļoti dārga un visa ekonomija podā), mazāk vietas bagāžniekā, izskaties pēc klauna. Ja gribas taupīt, tad var ņemt dīzeli.
Nezinu gan, kādā vīzē gāzes autiņu īpašnieki pēc klauniem izskatās- ja nu vienīgi no biezo Cayenne un Land Cruiser snobu sēdekļiem. Bet ne visiem ir izvēles iespējas. Jau kādi 10 gadi braucu uz gāzes un neredzu problēmu. Pēdējam (A6) baloni "zapaskas" vietā zem grīdas un vietu neaizņem. Labs dīzelis varbūt ir ekonomiskāks, taču, kā jau minēju- kamēr jauns. Un lietotus dīzeļus parasti pārdod jau krieni padrillētus. Vismaz pašlaik, pie gāzes cenas 2x zem dīzeļa un patēriņa ap 12 l/100 (2,3 motoram) man tā ir gana izdevīga.
Neuztver tos "klaunus" personīgi. Rakstīju no sava viedokļa -- par lieliem auto. Vai tad neizskatās smieklīgi S500 mersis ar gāzes iekārtu, piemeram? Ar tādu mašīnu braucot pēdējas par ko ir jālauza galva ir degvielas patēriņš. Vēl jo vairāk, ka modernam motoram gāzes iekārta maksā tik daudz, ka atmaksājas pēc ļoti ilga laika. man pašam nepatīk gāzes iekārtas dēļ visām to tehniskajām problēmām un utilitātes zuduma.
Tāpēc taupības nolūkos ar dīzeli arī pārvietojos. Mīti par to problēmām ir diezgan pārspīlēti. Man ir bijuši 3 dīzeļi: '87 gada Nissan Patrol 3,3 ar nenosakāmu noskrējienu strādāja bez jebkādām problēmām un darbinājās arī lielā salā. '98 gada bmw 525tds -- arī nekādu problēmu, ja neskaita gaisa mērītāja nomaiņu, kas nebija diez ko dārga. Tam nobraukums kā saprotu bija nedaudz virs 300k km. Tagad braucu ar Mitsubishi 3,2 dīzeli. Arī nesūdzos. Vienīgā problēma -- dīzeļa vibrācijas un skaņa. Tagad gan pie dīzeļa cenas gandrīz 0,90 Ls nav diez ko izdevīgi Kā līdz Kolkai aizbraucu putnus pabildēt, tā konts par 30 Ls tukšāks
BTW, cik ar tādu mikro balonu var nobraukt uz gāzes? Un vai nav bail bez rezerves riteņa apkārt braukāt?
par MB cik dzirdēts, ka viņiem ar elektroniku ir problemas biežāk nekā citām līdzigas klases automašīnām, bet tagad jau šamējie kādus 2 gadus mēģina laboties. un par to ekonomiku runajot par jaunām mašīnam nav neekonomisku mašīnu ir neekonomiska braukšana. Klarksons ar iesaka drīzāk mainīt braukšanas paradumus nekā auto uz mazāka tilpuma motoru. salidzinot trasē ekonomisku toyota ar bmw m3 paterētais benzīna apjoms runaja par labu protams toyotai bet starpiba nebija ļoti liela ņemot vēra to ka viena automašina ir domāta lai būtu ekonomiska a otra lai ātri skrienot kļutu par dabas ainavu
Nekāds mikro jau nav- 56 litri (2 savienotas īsās "sardelītes") , tātad rēķini- gandrīz 500 km, reāli 450. Nu un- neaimirsti, ka uz benzīna takš arī iet tātad + 80 Litri. Kopā krājums lielāks, nekā parastam Avantam... Par rezerves riteni- pa Ogri vazājoties, man mazā "zapaska" bagāžnieka stūrī pieskrūvēta, tālākam ceļam paņemu līdz lielo ripuli. Vārdu sakot- bez problēmām.
Attiecībā uz "klauniem"- humoru sapratu- R&R vai Bentley pie gāzes uzpildes izskatās smieklīgi... Ar dīzeļiem man ir gājis visādi- gadi 10 atpakaļ uz diviem nodrillētiem W123 Meršiem biju uzrāvies (zema kompresija).
P.S. Fotoblogam mellie uznāk- izmantoju "citēt" pogu, izdzēšu visu lieko citējamo, izņemot 1 personas teikumu, bet šams tāpat llamājas, ko es tik daudz cilvēku citēju...))
jābrauc būs uz rumbulu un jāpastaigājās kādās brīvdienās, lai vizuāli un raktiski kārtīgi izpētītu visus varinatus. Tad pēc tam arī domāt, kur pirkt(un vai vispār pirkt.).
Man tuva radniecība ar Mercedes. Iegadījies vēl riska klases modelis, dēļ kā apdrošināšana 3x dārgāka, nekā tiem `mirstīgiem`, kurus zagļi nav iecienījuši. No mašīnu iekšām neko nezinu, bet vizuāli man Mercedes nepatīk, tādi milzīgi pankūkvāģi.
ir velme, varu iedot čomu, tas domenikaa nostraadajis servisaa vismaz 1o gadus, pateiks visus plusus un miinus par katru modeli... un lielie speci kas te runa par gazi, un mersi, kā pīli un daiļslidošanu, nezin, ka ir merši , kas nāk no ruupnicas ar gāzes iekŗtām, tā kaa, nenada ļaļa...P.S. dzekam garšo dargi konjaki
Mašina ne roskoš, a sredstvo peredvižennija! Tas tā - starp citu! Paņemsi jaunāki un dārgāku, bet tāpat tiksi no punkta A līdz punktam B. Protams, komforts utt utml citāds, bet vai tas ir tā vērts?! Tāpat nāksies likt iekšā naudiņu un ne to mazo!
Katram jau ir savas vajadzības un sava izpratne par labu auto. Dinamiku gribas? Nobraucu 300 000 ar darba Opel Vectra, 1.6 l motoru - nekad nejutu, ka nevaru kādu apdzīt. Opelis neizturīgs? Jā, izjuka gan, bet pēc 8 gadiem un 350 000 nobraukuma. Pa starpu vienīgais remonts - ūdenssūkņa maiņa pēc 200 000km.
Nesaprotu, kā var pēc Audi pāriet uz mersi, jo braukšana pilnīgi pretēja (piedziņa ta cita!)
Pašam šobrīd Volvo V50, nobraukti 7000km (no nullītes), 1.8l motors, dinamika gana laba, benzīna patēriņs vidējais 7,8l (daudz jābraukā pa Rīgu). Neskatos virsū dīzeļiempeēc 3 gadu pieredzes ar tādiem. Šobrīd nu nekšdi neredzu ekonomisko pamatojumu braukšanai ar dīzeli.
dizeliem ir ekonomiskais pamatojums, ja tas ir uz ZS regjistrets par v50 man ari tikai labakie iespaidi - i par gaitu, i par dinamiku. tas gan bija diizelim, ja nemaldos, 2.0...
Ja ir nobraukkti kādi 800 000 km ar padsmit dažādām mašīnām, var jau pateikt drusku, kas ir kas)) Protams, pilnīgs priekšstats būs pēc nobrauktajiem 300 000 ar doto mašīnu Bet ja nopietni, tad atliek vēl izmēģināt, kā tas vāģis uzvedas uz ceļa ziemā, tas arī viss
Starp citu, šis ir FOTOblogs!) Tādēļ varu piemetināt, ka nopērkot jaunu vāģi, atliku D300 iepirkšanu. Rezultātā dubultieguvums - mašīna lieliska un foto man būs D700 kādreiz))
vēl viena lieta, kam ļoti jāpievērš uzmanība ir apkopes un to izmaksa. Man kolēģis paņēa jaunu BMW tikai tāpēc, ka uz doto brīdi audi rīgā būvē jaunu apkalpošanas centru, bet vecajā ir šausmīgākās rindas.
versatile:dizeliem ir ekonomiskais pamatojums, ja tas ir uz ZS regjistrets par v50 man ari tikai labakie iespaidi - i par gaitu, i par dinamiku. tas gan bija diizelim, ja nemaldos, 2.0...
Vēl dīzeļu pircēji ekonomē pērkot zagto dīzeli. No mežatehnikas, autoparkiem utt Un priecājās, ka lēti brauc.............a bendžu kaut kā neesmu dzirdējis,ka tā var dabūt. Tāda tā ekonomika.......
Modernai gāzes iekārtai nav nekādas vainas. Pārslēgšanos no benzīna uz gāzi vispār nemana, jaudas zudumu arī nejūt (vismaz manam 3,8 l motoram), vienīgi patēriņš nedaudz lielāks nekā braucot ar benzīnu, uzpildes stacijas ir pietiekošā daudzumā turklāt pašam nav jāsmērējās, jo operators uzpildīs.