atvieglo sev izvēli un izslēdz ārā no šiem 3im C 450d. ja taisies fočēt tumšās vietās tad ari derētu lūkot pēc zibenes vai gaiša objektīva. a ja runā par zibenem tad nikonam ir tāda kruta lieta kā COMANDER FLASH. Var ar iebūvēto zibeni palaist 2 ārējas vienlaicīgi, kas noliktas kkur malā, bet ari tomēr ne pārāk tālu.
Atceros, cik es biju nelaimīgs, kad pamēģināju savu Pentax K10D pamainīt pret Canon D30. Visi jau kliedz, ka kanons rullē, bet tas bija murgs. Rezultātā pārdevu tikko iegādātu D30 un paliku pie Pentax K10D.
Tagad gan Pentax K10D esmu nomainījis pret K20D un tas ir vēl 3x labāks.
elmucis:Atceros, cik es biju nelaimīgs, kad pamēģināju savu Pentax K10D pamainīt pret Canon D30. Visi jau kliedz, ka kanons rullē, bet tas bija murgs. Rezultātā pārdevu tikko iegādātu D30 un paliku pie Pentax K10D.
Es savukārt nomainīju k20d pret 40d. Lai nu ko, bet pentax`sis ir lēns un trokšņains, taču krāsas un ergonomika ir labāka. Bet, ja cilvēks grasās bildēt "patumsas vietas , kustiibas dazaadas... ", tad Pentax`si neieteiktu gan. Nerunāju par gadījumiem, kad izmanto zipeni.
fotoaparāta izvēlē daudz kas ir atkarīgs no indivīda stila, domāšanas veida, gaumes apstrādē, tumšām vietām- gaiši stkli, zibspuldzes.nedomāju, ka uz pasaules ir cilvēks, kurš viennozīmīgi varētu ieteikt otram nopirkt fotoaparātu.pavēro testus, padomā par stāvokli maciņā, par servisu Latvijā un pieņem lēmumu pats, pa burzmu pavērojot IETEICĒJU bildes.
elmucis:Atceros, cik es biju nelaimīgs, kad pamēģināju savu Pentax K10D pamainīt pret Canon D30. Visi jau kliedz, ka kanons rullē, bet tas bija murgs. Rezultātā pārdevu tikko iegādātu D30 un paliku pie Pentax K10D.
Canon D30 tiešām ir krietni švakāks par visiem iespējamiem aparātiem, jo nenormāli vecs- gandrīz 8 gadi...)) www.dpreview.com...
Bet ja nopietni- IMHO, gaumes lieta, sevišķi, ja vaļaspriekam. Pro- darbībai vismaz pagaidām, Canon tomēr optimālākais.
nū nez. Nikon jau ar pēdēja laika spiež uz papēžiem un d3 cena salīdzinot mk3 ir tīri patīkama. d3 reportieriem ideāls Vajag mazliet laiku un viss izlīdzināsies...
Praktiski izvēle būs pašam vien jāveic! Tehniskos murdziņus var netā salikt pa plauktiņiem.Pēc tam paņēm katru rokā un paspēlējies,kas iegulst rokā ir ērts!Ja ir izveidojušās prasības jau ilgākā laikā tad tās pieliec klāt,un pērc nost! p.s.Apsaveries ko draugi riņķi lieto,var būt paraksties uz izplatītāko marku.Meiģinājumu laikā varēsi aizņēmties objektīvus.Tas viss der ja slimība ir sākumā,ja jau ielaista tad nu jaizvēlās pašam,uzklausot pareizus norādījumus!
arturso:nū nez. Nikon jau ar pēdēja laika spiež uz papēžiem un d3 cena salīdzinot mk3 ir tīri patīkama. d3 reportieriem ideāls Vajag mazliet laiku un viss izlīdzināsies...
Neesmu "foto-reliģisko karu" piekritējs un spec. Canona fans, bet fakti paliek fakti- FF un nospiedoša vairuma profesionāļu piekrišana reāli ir Canonam. Kad Nikons reāli uzkāps uz tiem papēžiem, tad i runāsim...))
Taaks.. Pentaxists ieradās! Visiem mierā! Tātad,par patumšām vietām un kustībām. Pentax ir vienīgais ar stabiliziāciju body.Strādā uz velna paraušanu.Nikon un Canon jārēķinās ar attiecīgas cenu klases stikliem. Tumsa... nez,ir visiem trijiem stikli ar f/2,8 dabonami normālā diapozonā,neredzu te nekādu problēmu.un par trokšņiem pie ISO 800+ nedomāju kādam ir pārsvars. Kustība? Nu,es kaut kā ralliju varēju pabildēt ar K10D bez īpašām problēmām.Tāpat nevienam no šiem aparātiem nav vairāk par 3,5 fps. Tam kurš par kardāniem ko runāja: sēdies 2! Pentax ir kardāna piedziņa un savietojamība ar stikliem aš kopš kāda tur 197x. gada.Gaismu mērīs un fokusa indikācija strādās viennozīmīgi.Ar M42 stiklu gan nogriežam EV -2. Par aksesuāru pieejamību.. Sigma un Tamron ir visiem.Metz bilcenes starp citu arī.Nedomāju ka AF 48/58 ar kaut ko zaudēs.Stiklu izvēle no orģinālajiem ir pietiekama,lai cilvēkam bez izteikti specifiskām problēmām noklātu visu diapozonu. Turklāt,neaizmirsīsim,ka stikli vispār ir demokrātiskās cenās un tā. Dabas mīļiem vēl varētu būt svarīgi,ka Pentax tomēr ir hermetizēts,līdz ar to no putekļiem un lietus nebaidās.It īpaši,ja komplektā ar atbilstošu stiklu. Tā,esmu runājis.
fotoaprāts kā auto...ņem pēc iespējām , un patikšanas, šajā gadījumā kā iesēžas rokās esmu kanonists jau 20 gadus, ja pirmais pēc zenīta rokās būtu iekritis nikons, tad, iespējams, ka būtu nikonists... gaumes lietas, katram savs, kas patiik, kas tuvāks.... ja godīgi, nikons patīk asuma ziņā (protams lietojot nikon gaišos stiklus), un zīmējums arī tīk, bet..... nu rokās paņemot, nu nē, tas nav mans....izcilā canoni, nikoni, pentaxi....apskati maciņa biezumu, un...ņem to ko dārgako no iepatikušiem vari pacelt.
Puuu:fotoaprāts kā auto...ņem pēc iespējām , un patikšanas, šajā gadījumā kā iesēžas rokās esmu kanonists jau 20 gadus, ja pirmais pēc zenīta rokās būtu iekritis nikons, tad, iespējams, ka būtu nikonists... gaumes lietas, katram savs, kas patiik, kas tuvāks.... ja godīgi, nikons patīk asuma ziņā (protams lietojot nikon gaišos stiklus), un zīmējums arī tīk, bet..... nu rokās paņemot, nu nē, tas nav mans....izcilā canoni, nikoni, pentaxi....apskati maciņa biezumu, un...ņem to ko dārgako no iepatikušiem vari pacelt.
Ja bildēsi pasākumus, tad Nikon D80 + Nikkor 16-85 VR + SB-800. Nikkor 18-135 ātri vāc putekļus starp lēcām un piegriežot diafragmu virs f16, tad šie putekļi uz bildes liek par sevi manīt... Asums arī šamajam sāk klibot (noskrējiens 33000 kadru). Tāpēc, lai pasākumos nebūtu jāmaina dažāda veida stikli, tad labāku variantu par 16-85 VR neredzu.
Ja runājam par pentaksi, tad es kā 20d lietotājs varu apliecināt, ka trokšņi bildēs sāk kļūt pamanāmi jau no ISO 800, dažās bildēs trokšņi redzami jau pie ISO 400. Tiesa gan - tas arī ir vienīgais mīnuss pentaksim ko esmu pamanījis. Protams, stiklu pieejamība Latvijas bodēs un serviss arī pamatīgi klibo. Šo modeli izvēlējos tādēļ ka Nikon D300 tomēr ir 2x dārgāks un man kā amatierim ar pentaksi pietiek atliektiem galiem.
Runājot par Oly un Sony, viņi ir izveidojuši jaunu standartu digitālo spoguļkameru tirgū, kas saucas "four thirds" - formāts 4:3. Nesen lasīju jauno Next Photo numuru, kur bija smalki aprakstīts par šī formāta priekšrocībām. No minētā raksta izrietēja, ka Canikons u.c. klasiskie filmu aparātu ražotāji uzskatāmi par dinozauriem, jo cenšas saglabāt savietojamību ar filmu ēras standartiem, kas faktiski bremzē digitālo spoguļkameru attīstību. Tādējādi sanāk ka Oly un Sony šajā lauciņā ir soli priekšā pārējiem.
P.S. Lūdzu ar taburetēm nemest, tas nav mans personīgais viedoklis...
ivog:Runājot par Oly un Sony, viņi ir izveidojuši jaunu standartu digitālo spoguļkameru tirgū, kas saucas "four thirds" - formāts 4:3. Nesen lasīju jauno Next Photo numuru, kur bija smalki aprakstīts par šī formāta priekšrocībām. No minētā raksta izrietēja, ka Canikons u.c. klasiskie filmu aparātu ražotāji uzskatāmi par dinozauriem, jo cenšas saglabāt savietojamību ar filmu ēras standartiem, kas faktiski bremzē digitālo spoguļkameru attīstību. Tādējādi sanāk ka Oly un Sony šajā lauciņā ir soli priekšā pārējiem.
P.S. Lūdzu ar taburetēm nemest, tas nav mans personīgais viedoklis...
kāpēc cilvēkam jājauc galva izvēlē??? kāds oly, kads sony, ok, labi diktafoni vienam, un televizori otram, par sliktu visiem pārējiem ,tirgus pieder cannoam un nikonam... ja oskara pasniegsiena sceremonijā kaut viens fotogrāfs būts ar sony,samsung, vai panasonic, tad jā, padodos) UN... žurnāla raksta ko vajag, un grib dzirdēt lasītājs, un.....kas maksā, tas pasūta labākās kameras reitingu)
shvaboc:Taaks.. Pentaxists ieradās! Visiem mierā! Tātad,par patumšām vietām un kustībām. .... Tumsa... nez,ir visiem trijiem stikli ar f/2,8 dabonami normālā diapozonā,neredzu te nekādu problēmu.un par trokšņiem pie ISO 800+ nedomāju kādam ir pārsvars. ... Tā,esmu runājis.
Mhehe, kā var salīdzināt ISO800 pentaxim un nikonam? Tur jau ir diezgan starpība par labu otrajam. Davai labāk salīdzini ISO3200 šiem abiem, sākot ar nikonu D300, piemēram . Es agrāk biju pārliecināts par kanonu kā flagmani, pēc pāris plenēriem domas diemžēl ir mainījušās... :/
shvaboc:Taaks.. Pentaxists ieradās! Visiem mierā! Tātad,par patumšām vietām un kustībām. .... Tumsa... nez,ir visiem trijiem stikli ar f/2,8 dabonami normālā diapozonā,neredzu te nekādu problēmu.un par trokšņiem pie ISO 800+ nedomāju kādam ir pārsvars. ... Tā,esmu runājis.
Mhehe, kā var salīdzināt ISO800 pentaxim un nikonam? Tur jau ir diezgan starpība par labu otrajam. Davai labāk salīdzini ISO3200 šiem abiem, sākot ar nikonu D300, piemēram . Es agrāk biju pārliecināts par kanonu kā flagmani, pēc pāris plenēriem domas diemžēl ir mainījušās... :/
Nu nu - ja neesi redzējis Pentax K20D ISO800, tad vari klusu paklusēt...
vajadzeeja gan :P Oly rulleee! jaa, iso 800 ir lielaakais, ko es ar e3 labpraat drkaatu uz 8x10" BILDES, BET nav jaaperk, ir leetaaki bodiji. 14.54mm ir krietni labaa cenaa.
Nu nu - ja neesi redzējis Pentax K20D ISO800, tad vari klusu paklusēt...
Nu netur diemžēl līdzi ne C 40d, ne N d300. Un es to saku, kā izbijis Pentax`ists nevis Canon adepts. Pie tam ir visnotaļ nepatīkams chroma troksnis.