Sakarā ar strauju izbraukšanu uz ārvalstīm uz vietu, kur nets nebūs pieejams, lol, ir nepieciešams tikt ātri ar 3 problēmām galā.
1. Nakts fotografēšanas laikā uz 60" shuterspēeda attēlā parādās ļoti reti, taču ļoti izteikt ziļi+zaļi+sarkani punkti. Izskatās pēc ISO graudiem. Noise reduction bija izslēgts, debesis dzirdas, taču šie retie punkti (varbūt kādi 100 pa visu bildi grupās pa 3) Vai tas varētu būt ISO pēdas, vai arī problēma ar matricu? Unvai pie Noise reduction diseiblošanas tāds vienmēr parādās?
Pieredziti un faktus xD Lūdzu
2. Ar ko tīrat matricas (uj nesatraucieties - es netīru) Un lēcas? Vai sūtat uz servisu? Vajag pieredzi un faktus (kādas salvetes , vai spirtnieces un kā matricu nobrušinat xD)
3. Uz sitiena vajag dabūt tādu lietu - man būs viena 8 GB karte (+possibbly vēlviena) Isak sakot tiks sabildēts daudz pa 3 nedēļām, tāpēc ģimenes albuma bildes vajadzētu atstāt bez RAW, bet dabas ainas un makroherņu ar RAW. Dators man nebūs pieejams, tāpēc vajag caur fotoaparātu kautkādu view, kur kādam būtu iespējams izdzēst RAW. netaisos katru reizi pirms bildēšanas uzstādīt, vai bilde būs SHQ+RAW vai tikai SHQ. Nebūs laika, jo viss notiks ātri. Kādi ieteikumi Olympus- E-400?
Zinu, ka viss šeit izklāstītais ir egoistiski, taču braucienu ieplānoja tikai pims nedēļas un ar foto es kādu laiku nedarbojos + tagad daudz kas cits vēl paralēli jānokārto un netieku visam līdz. Pat tagad rakstu, jo man citas ģēlas ir.
Paldies par sapratni! Tiem, kas mani nesaprot- Lai Duevs palīdz un nogrābstās Just joke.
1.Kārstie pikseļi,menjušķā apskati ,Oly var viņus dzēst. 2.Oly tīrīt matricu??? Priekš kam,viņa pati tīrās!!!!Vai Tu zemi roc ar viņu ? Mans 135-400 ir tīrais putekļsūcējs,tiek ar bodijam no tā labuma,spogulis ok,noputējis,bet uz matricas-neviena vērā ņemama. 3.Īsti nesapratu,gribi iespēju dzēst no kombinācijas RAW+JPG tikai RAW ?Nezinu vai tas ir iespējams.Tad jau labāk vēl kādu atmiņas karti piepirkt.
PALDIES anyway. Ļoti palīdzēji. Lēcai izmanto spirtsalvetes? Un kā iekšējo logu tīri (mazo objektīva stikliņu, kas iet kopā ar matricu, jebšu objektīva sākuma lēcu) Jo ir gadījies lietus laikā ātri mainīt objektīvus mežā un putekļi+ ūdens veido labu cementu, ko ar putekļsūcēju nedabūsi nost, bet ar salveti var saskrapēt. Tāpēc spirtu+salveti domāju...
E3 var (menu ir iestaadiijums JPG + RAW erase). Gan jau ka var arii 4oo.ajam - RTFM. Vispaar, kam tev vajag RAW + SHQ? SHQ tak aiznjemt gadriiz tik pat cik RAW.. Vai nu RAW vai HQ jpegi. Un uz fochikaa katru bildi revjuuvojot un dublikaatu dzeeshot domaaju ka tev vajadzees papildus bateriju. Un es njemtu 16GB karti, 133x tagad var dabuut pa forshu cenu!
Nose reduction, bildeejot uz ilgaam expozicijaam, jaabuut iesleegtam. Tam tas arii dmaats, ka tiek uzjemts otrs tuksh kadrs un peec tam no pirmaa nolasiiti kraasainie punktinji. ja gribi bildeet start trailus, vari palasiit sheit - forums.dpreview.com...
Ko noziimee "tirit matricu"? Man ir tikai oly dslri bijushi, taa ka nav bijusi vajadziiba .
man domaat ka bez kompja staprnieciibas ipodu pie kameras vai kameru pie ipoda neizdosies piesleegt. Vajag devaisu kam ir USB hosts nevis tikai slave (piem Nokia N800).
Nekādi šķaidītāji lēcām.Elpa kopā ar specbriļļu salveti,un tā prātīgi.Tad man ir tāds zīmulis (lepni Nikonrakstīts virsū),vienā galā slotiņa,otrā tāds piesūceknis ,baigi smuki ņem pleķus nost,ko elpa+salvete nevar.Vienu brīdi uz 135-400 skrūvēju UV filtru,likās tomēr ka bez ir labāk(varbūt subjektīvi),bet nu filtrus vairs nelietoju.Spiguli neesu tīrijis,pagaidām tas kas tur ir -netraucē.