forum.gif
N D300 vs. C 40D vs. ...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / N D300 vs. C 40D vs. ...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.07.08 13:21
 citēt
vot nevaru tagad ko izveeleeties. visaadus reviewus un testus netaa esmu skatijies un lasijis utt. bet tikuntaa taada kaa nezinja.

varbuut kaadam no jums ir kas sakaams?
Publicēts: 30.07.08 13:28
 citēt
Canons būs vecāks, bet lētāks, varbūt C ir mazliet asākām bildēm, toties N nosacīi mazāki trokšņi un aberācijas pie lielākiem ISO...
Publicēts: 30.07.08 13:31
 citēt
N krāsas ir labākas. Pajautā Santim.

C ir izplatītāks LV un ar to visas izejošās sekas.
Publicēts: 30.07.08 13:31
 citēt
N būs arī ātrāks, ne?
Publicēts: 30.07.08 13:33
 citēt
nu laikam ir aatraaks. reali ja njemu kanonu tad vairak naudas stikliem paliek a ja nikonu tad sakuma drosvien bus jasamierinaas ar kadu gaisu fiksu.
Publicēts: 30.07.08 13:40 labots
 citēt
palaidniex:Canons būs vecāks, bet lētāks, varbūt C ir mazliet asākām bildēm, toties N nosacīi mazāki trokšņi un aberācijas pie lielākiem ISO...

vecāks?? varbūt mēnesi... :D :D domāju, ka tas nav iemesls lai izvēlētos tieši "jaunāko" D300!

ox3r:N krāsas ir labākas. Pajautā Santim.

C ir izplatītāks LV un ar to visas izejošās sekas.

Nu par krāsām varbūt varētu piekrist, ka ir nedaudz jaukākas un košākas viņas tieši nikonam, bet ja Canonam saliek paramtreus JPGiem tad var dabūt to pašu, par RAW nav vērts runāt, jo tur viss ir koriģējams un manipulējams.

Par ātrumu Nikons ir par 0.5fps lēnāks! :D Man liekas, ka tas reāli arī neko nemaina! :)

Cita lieta ir tas, ka spriežot pēc d200 gribu teikt, ka NIKONS tomēr liekas sarežģītāks ( atceramies runā Canon jūzers ) un bieži vien liekas neizportama un diezgan neintuitīva.
Canon to visu kas Nikonam jaspaida pa visu body dažādas pogas un kloķi, kas teikšu godīgi aizņem diezgan daudz laika, var izdarīt ar 2 ruļļu palīdzību un 3 pogām.

Canon Latvijā ir gan lielāks un popuārāks un domāju, ka ar canon aksesuāru dabūšanu un remontiem problēmu nevajadzētu būt! :)

zo:nu laikam ir aatraaks. reali ja njemu kanonu tad vairak naudas stikliem paliek a ja nikonu tad sakuma drosvien bus jasamierinaas ar kadu gaisu fiksu.

Un vai galu galā bildes kvalitāti neizšķirs stikli? Rēķini arī uz priekšu, Nikon tehnika, vismaz LV nav tā lētākā un pieejamākā! :) Nu mierinājums, ka par Alfas tehniku ir lētāka gan! :D
Publicēts: 30.07.08 13:42
 citēt
ērtība gan Nikon ir labāka pateicoties tiem kloķīšiem mazāk jāiet izvēlē un vairāk var izdarīt ar viens divi un gatavs.

D300 arī aizvāka pretīgā lieta(canonistiem), ka lai piezoomotu bildi vajaga 3 pogas spiest
Publicēts: 30.07.08 13:51
 citēt
Vot tas gan ir nereāli stulbi uz d200! :D Tā 3 pirkstu kombinācija... :D :D Zini kā, ērta jau laikam būs tā kamera pie kuras piešausies pats. :)

Lauka apstākļos man arī nav nekāda vajadzība līst kaut kādos menu. Vienīgais nomainīt Kvalitāti, bet tas āri ir 1 pogas spiediena un rullīša jautājums! :)
Publicēts: 30.07.08 13:54 labots
 citēt
A Billy D300 ir ātrāk ar gripu un pat ļoti būtiski... Gribu lieto katrs otrais vai trešai tāpēc to noniecināt nebija labi.

Par 3 pirkstu kombināciju - lietojot nav nekādas problēmas kautgan citi kad ierauga to baigi brīnās
Publicēts: 30.07.08 13:55
 citēt
Jāpēta ir šitā lapa www.dpreview.com...

kā ir ar resursiem? Man jau gribas domāt, ka Nikonam būs lielāks, bet nezinu kā ir patiesībā
Publicēts: 30.07.08 14:01
 citēt
youtube.com...
reku d300 bez gripa 8 kadri sekundee
Publicēts: 30.07.08 14:01 labots
 citēt
P.S.
ja izmanto programmējamās pogas - saprogrammē ko un kā vien vēlies... ;)
Publicēts: 30.07.08 14:25
 citēt
šķiet, ka tomēr Nikon būs labāks un baudāmāks, bet sanāks dārgāk nekā Canon .... domāju ieguvums būs lielāks nekā iztērētie līdzekļi.
Publicēts: 30.07.08 14:36
 citēt
E-3 kandidatūru neizskati ? :face-grin:
Publicēts: 30.07.08 14:37
 citēt
Tu to kā Nikon Users saki! ;) es kā Canon users iestājos pa savam un tapēc man liekas, ka galā zo vnk aizej uz elkoru, paņem abas kameras, paspaidi, pabildē, paskaties kas kā jūtas rokā! ;) Tik neaizmirsti, ka pērkot 40D ietaupi apmēram 300Ls! :D
Publicēts: 30.07.08 14:39
 citēt
forelljjanka:E-3 kandidatūru neizskati ? :face-grin:

Nekļūsti smieklīgs... :D
Publicēts: 30.07.08 14:42
 citēt
Vēl viens + Nikon :face-wink: Es kā Oly lietotājs paņēmu D80 un bez jebkādas palīgliteratūras ātri atradu kas un kā ,ar ko.Paņēmu Canon,vienalga 350,400,30,40 un kā uz citas planētas,kas ,ar ko ,kur ???:face-grin:
Publicēts: 30.07.08 14:46
 citēt

vienu briidi iedomaajos bet tad sapratu ka neesmu tik bagaats lai nopirktu gandriz to pashu e500 tikai savaadaakaa izskataa jo nekas dizhi labaaks jau tajaa e3 nava
Publicēts: 30.07.08 14:50
 citēt
Billy:

Nekļūsti smieklīgs... :D
Kas te smieklīgs,esi lietojis? Tas ka dažiem te ir bet ar bildēm nespīd,nenozīmē ka nevar !Loģiski ka E-500 lietotājs varētu uz tādu skatīties.Bodijs jau uz 880.-LVL tepat Latvijā nokrities,un kritīs vēl.Gaišais 14-54 angļu ebajā 200.-GBP,50-200 ar SWD turpat 600.-GBP,nav jau viss jāpērk Muļķu zemē! :face-wink:
Publicēts: 30.07.08 14:52
 citēt
zo:

vienu briidi iedomaajos bet tad sapratu ka neesmu tik bagaats lai nopirktu gandriz to pashu e500 tikai savaadaakaa izskataa jo nekas dizhi labaaks jau tajaa e3 nava
Nu Tu vecīt nolaidi! :face-grin: Skaidrs,ņem Nikon,būsi laimīgs!
Publicēts: 30.07.08 14:53
 citēt
Billy: Tik neaizmirsti, ka pērkot 40D ietaupi apmēram 300Ls! :D

Aceries, ka tev būs feinākas krāsas, ātrāk varēsi bildēt sporta pasākumus vai kādus citus atbildīgus mirkļus, rokai neveidosies nedabiski ieliekumi ( :D ērtāk būs turēt ), ērtāk būs pārsklēgties starp dažādiem režīmiem, ja bildēsi ar RAW būs nepieciešams arī uzstādīt Nikon CaptureNX, jo tikai tas dod pareizas krāsas, tu nebūsi Canonists un nesāksi saukāt citas rases, tev par lielām naudām būs pieejami ļoti labi nikon stiklu, par mazākām naudām būs pieejami citu brendu stikli, Būs daudz labāks LCD ekrāns ( www.dpreview.com... ), tev būs LCD aizsargstikliņš, Tu un tava kamera mazāk trokšņos....

un galu galā visi abrīnos tavas bildes :)

PS. Izvēle ir tavās rokās!
Publicēts: 30.07.08 14:55
 citēt
Santis minēja, ka Nikon D200 labāk mākot zipenes jaudu pieregulēt nekā Canon

Tas gan bija par D200 un 30D
Publicēts: 30.07.08 14:56
 citēt
a man 555 liks visi?
Publicēts: 30.07.08 14:59
 citēt
neapšaubāmi, bet būs arī liela daļā, kas nē, jo tie liks izcili.

Ja tev būtu Nikon ... ox3r tev varētu aizdot 105mm F2.5 vai 135mm F2.8 Nikon manuālos stiklus, kas zīmē superīgi tikai nav autofokusa.
 citēt
Negribētu piekrist par E-3. Tur ir daudzkas labāks par E500. Man bija identiskas pārdomas - palikt pie Olympus vai svičoties uz C\N. Es izvēlējos E-3 un esmu stāvā sajūsmā :)

Galvenais kāpēc izvēlējos E-3:
1) izcila un ļoti pārdomāta Zuiko optika
2) in-body IS
3) weather sealed
4) daudz patīkamu sīkumu - AF, grozāms ekrāns, putekļu kratītājs...

Starp citu Olympusam pašreiz ir akcija, pērkot un reģistrējot E3 viņi atsūta FL50 zipeni par brīvu. Es savu jau dabūju :)
 citēt
Billy:Tu to kā Nikon Users saki! ;) es kā Canon users iestājos pa savam un tapēc man liekas, ka galā zo vnk aizej uz elkoru, paņem abas kameras, paspaidi, pabildē, paskaties kas kā jūtas rokā! ;) Tik neaizmirsti, ka pērkot 40D ietaupi apmēram 300Ls! :D

Un es kā Fujifilm FuckPic lietotājs saku, lai ņem Nikon, billij, ko lai Zo tagad dara ne? :D
Publicēts: 30.07.08 15:02
 citēt
Canon šodien kautkā ne pārāk tiek pārstāvēts.

zo vispār ir izvēle?
Publicēts: 30.07.08 15:06
 citēt
Nem Nikon!
Canon pirmoreiz paņēmu rokās kādu nedēļu atpakaļ, nu i vāks! Nekādas sajēgas, viss tur tā jocīgi salikts. Ir jau dažas labas fīčas, bet N tomēr labāks, ērtāks jau pirmkārt.
Publicēts: 30.07.08 15:12
 citēt
Annir:C ir izplatītāks LV un ar to visas izejošās sekas.

A vot shitais ir bleenjas - pateikshu pilniigi droshu un ticamu informaaciju: N Latvijaa paardod divreiz vairaak DSLR kaa C

Es statistiku nezinu, bet tas laikam nozīmē, ka Nikonisti ir apmierināti un neko netirgo ( viņi vienkārši ir laimīgāki cilvēki ), kamēr tajā pašā laikā Canonisti cenšās kautko notirgot :)

Tas ir vienīgais izskaidrojums
Publicēts: 30.07.08 15:15
 citēt
Annir:C ir izplatītāks LV un ar to visas izejošās sekas.

A vot shitais ir bleenjas - pateikshu pilniigi droshu un ticamu informaaciju: N Latvijaa paardod divreiz vairaak DSLR kaa C

Uz ko tad iziet tā statistika? uz d40(x) lietotājiem? :D
Publicēts: 30.07.08 15:17 labots
 citēt
Arī D40 var uzskrūvēt stiklu pa 1000Ls un viņš taisīs labas bildes. Tas jau nav slikti, ka no rokas iet mazās DSLR kameras.... drīz tie cilvēki kam tas tiešām būs iepaticies ņems ko jaudīgāku
Publicēts: 30.07.08 15:18
 citēt
Man ir pilnīgi vienalga, ko paņems zo :) zinu, ka es viņa vietā skatītos uz 5D, ko daudzi sāks saukāt par novecojušu.
Publicēts: 30.07.08 15:20
 citēt
tad jau labāk D700
Publicēts: 30.07.08 15:32
 citēt
canonam ir ātrāks AF - viss pārejais Nikonam ir foršāks

summa gan ir ļoti tuva tādai par kuru var dabūt palietotu FF kameru no kuras jeega vairaak kaa no pilna spaiņa ar D300 vai 40D
Publicēts: 30.07.08 16:39
 citēt
balsoju...par N
Publicēts: 30.07.08 17:10
 citēt
Manā skatījumā D300 ir nedaudz labāka kamera par krietni lielāku naudu :)
Publicēts: 30.07.08 17:19 labots
 citēt
vai arī 40D ir būtiski švakāka par nedaudz zemāku cenu? :face-devil-grin:

tā teikt - kā lai to ņem...
Publicēts: 30.07.08 18:45
 citēt
Eu veči, bet kas labāks vienas klases autiņu izteiksmē, piemēram no vāciešiem- Audi, BMW vai Mercedes?...:)))
Cik var karot- visi viņi (foto) savā klasē daudzmaz vienādi, būtiskākas atšķirības varētu meklēt vienīgi pēc sensora izmēra- ārpus konlkurences varētu būt vienīgi Canons ar FF vienā galā un Oly ar mazo 2x kropa matrici otrā galā.
Viss pārējais ir gaumes, kā arī "mantojumu" lieta (es domāju saderīgo optiku no filmas laikiem) un nav nekādas jēgas šķēpus lauzt...:)
Publicēts: 30.07.08 18:47
 citēt
nav tik vienkārši kad ticība jāmaina, jo stiklu cenas atšķiras un arī bilde atšķiras.
Publicēts: 30.07.08 19:25
 citēt
Ziniet, man šitais viss atgādina to labo aņuku par trīs lielāko alus firmu bosu tikšanos. Pirmais pasūta savu alu, otrais protams arī savu šķirni, bet trešais: "Man lūdzu vienu kokakolu!" Pārējie uz šo noskatās, un trešais abiem atbild: "Ja jau jūs nedzeriet alu, ko tad es viens pats te sēdēšu un alu dzeršu?" :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):