forum.gif
N D300 vs. C 40D vs. ...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / N D300 vs. C 40D vs. ...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.07.08 21:54
 citēt
nav nozīmes ilgi galvu lauzīt un domāt ko ņemt :) labāk aptaustīt un pirkt to kas pirmajā mirkli labāk iepatīkas, jo abas ir vienas klases kameras un savā ziņā daudzmaz līdzigas :) viss gaumes jautājums :)
kā nikonists es protams ņemtu d300 :D ar troksniem pie lieliem iso karo labāk un pieliekot gripu tu tiec automātiski iecelts ložmetējnieku pulkā :D ja nemaldos ar gripu bija 8 fps. pietiek atliektiem galiem.
Publicēts: 30.07.08 21:59
 citēt
Nopērc abus, un būs citi dzīves sīkumi, par ko galvu lauzīt ;)
Publicēts: 30.07.08 22:06 labots
 citēt
arturso:nav nozīmes ilgi galvu lauzīt un domāt ko ņemt :) labāk aptaustīt un pirkt to kas pirmajā mirkli labāk iepatīkas, jo abas ir vienas klases kameras un savā ziņā daudzmaz līdzigas :) viss gaumes jautājums :)
kā nikonists es protams ņemtu d300 :D ar troksniem pie lieliem iso karo labāk un pieliekot gripu tu tiec automātiski iecelts ložmetējnieku pulkā :D ja nemaldos ar gripu bija 8 fps. pietiek atliektiem galiem.

a ja nu man pirmajaa briidii iepatiikaas sonii alpa vai nedo dies panasonic vai samsung. ko ta es dariisu?
Publicēts: 30.07.08 22:10
 citēt
fotogrāfesi!ja bildē ar sonii vaitad idejas uzreiz mazāk?tas tāds retorisks jautājums :) uz C un N nav nekādu režīmu "māksla", ka var uzkarināt kameru kaklā, iziet pastaigā un vēlak skatīties mājas kādus šedevrus kamera tavā vietā sabildējusi :)
ka ir bildēt ar sony alpha man liekas ka var pajautāt hameleonam :)
Publicēts: 30.07.08 22:14
 citēt
Manai kamerai ir režīms, kas kameru tur izslēgtu, ja nav prātīgas idejas, ko bildēt :)
Publicēts: 30.07.08 22:16
 citēt
arturso:fotogrāfesi!ja bildē ar sonii vaitad idejas uzreiz mazāk?tas tāds retorisks jautājums :) uz C un N nav nekādu režīmu "māksla", ka var uzkarināt kameru kaklā, iziet pastaigā un vēlak skatīties mājas kādus šedevrus kamera tavā vietā sabildējusi :)
ka ir bildēt ar sony alpha man liekas ka var pajautāt hameleonam :)

labi labi. kape tad visiem lieli melni fotoaparati var tak ar telefonu ari bildeet.
Publicēts: 30.07.08 22:31
 citēt
Tev pašam ir jāatbild uz šo jautājumu, nevis mums.
Atbildi, kāpēc vispār vēlies kādu no šiem modeļiem?
Publicēts: 30.07.08 22:33
 citēt
darvins:Tev pašam ir jāatbild uz šo jautājumu, nevis mums.
Atbildi, kāpēc vispār vēlies kādu no šiem modeļiem?

par to nav šī tēma.
Publicēts: 30.07.08 22:40
 citēt
Nepērc.
Publicēts: 31.07.08 00:07
 citēt
es d300 drizāk salīdzinātu ar 5d, nevis 40d. 30d = d200, bet 40d = d200+
Publicēts: 31.07.08 00:24
 citēt
man ar saliidzinot vairaak likaas ka 40d liidziigs d200, ja buutu vairaak naudas buutu njeemis d300, panjeemu d200 un esmu ljoooti apmierinaats! par pogaam taisniiba - daudz, sakumaa diivaini - bet tad viss pa vietaam nostaajas eerti sasleegt ko vajag pat neskatoties uz aparaatu, lai iepaziitu aparaatu ar canon s2is pagaaja paaris dienas ar manuaali, ar d200 tiku galaa vienaa vakaraa, miinus liekas nikonam neko no lietotiem objektiiviem+piederumiem netirgo - ljoti maz. domaaju ka ar 200to dziivoshos ilgi, jaasapeerk paaris lietas (aareejaa zibens, paaris objektiivi) un buus viss ko veeeleeties! nedomaaju ka esmu prasiibaas pret tehniku pieticiigs, bet d200 man liekas pilniigi pietiekoshi, protams vienmeer jau gribas ko jaunaaku tik tas jau cits staasts :face-grin:.
Publicēts: 31.07.08 00:41 labots
 citēt
forelljjanka:Vēl viens + Nikon :face-wink: Es kā Oly lietotājs paņēmu D80 un bez jebkādas palīgliteratūras ātri atradu kas un kā ,ar ko.Paņēmu Canon,vienalga 350,400,30,40 un kā uz citas planētas,kas ,ar ko ,kur ???:face-grin:

tieshi taa....
bet es vienreiz panjeemu Oly, peec 4aa jautaajuma iipashniekam, kaa var to noreguleet kaa var shito, man vins vinju atnjeema :D:D
Publicēts: 31.07.08 04:14
 citēt
ox3r:Santis minēja, ka Nikon D200 labāk mākot zipenes jaudu pieregulēt nekā Canon

Tas gan bija par D200 un 30D

Man gan tas liekas pilnīgas muļķības, ka tas tik ļoti atkarājas no kameras labāks jautājums 430EX vs SB-600 (vai kada viņiem tur ta labaka un izplatitaka) vai 580EX vs ta pati... Man ir aizdomas, ka tur lielāka ietekme ir bijusi pašai zipenei nevis kamerai...

Man piemēram kopš 580EX II iegādājos liekas, ka daudz labāk rēķinās visi zipenes jauda... par visu jamaksā :)
Publicēts: 31.07.08 07:44
 citēt
SB-800 VS 580EX

ta kā uz to brīdi abu brendu labākās zipenes.
Publicēts: 31.07.08 08:38
 citēt
Nikons labāk darbojas ar zipeni tas gan!
Publicēts: 31.07.08 09:13
 citēt
Es izveelejos Olympus E3. Bet vipaar jaagaida kad uz D3 cenas nokritiis, jaanjem tas!
Publicēts: 31.07.08 09:30
 citēt
bet ja vispār būs jāņem D3 tad vai nav labāk uzreiz ņemt nikon jau un lēnām iepirkt labus stiklus?
Publicēts: 31.07.08 14:53
 citēt
mxs:Man kā canon userim, nikon interfeiss >>>>> viss slikti!
Ja vari atļauties pērc d300, stikli un viss pārējais būs nedaudz dārgāks kā kakonam (man tā liekās)
Ja nevari pavilkt ņem vai nu d200nikonu vai 40d kakonu, un kakonam būs arī lētāki aksesuāri un lielāks piedāvājums!

tas par aksesuaaru piedaavaajumu gan man liekas ir muljkjiibas.
Publicēts: 31.07.08 15:27
 citēt
d3 jau cenas sak krist :) body tagad 2600ls a d2x lietotu esmu manijis pa 1200ls ar 18-50 f/2.8 nikkor objektivu. taka ar nav slikti!
objektivi ir abiem daudzmaz lidzigi vienigi nikonam nav AF objektivu ar f 1.2. bet nu tas ar ne visiem vajadzigs. Nav ko vispar muldet, jadodas tik uz veikalu un japerk kas labak patik, ar 40d un d300 šaubos vai var iegrabties, ja nu vienigi trapas brāķis :) lai nu ko izvelesies bus okej. labak papeti ko vel gribetu bez šiem aparatiem un ko katrs brends piedava un par kadu cenu. BASTA! :)

latfoto.lv...

:D
Publicēts: 31.07.08 15:33
 citēt
labs komentārs un tā vairāk nav tukša blogeru pļāpašana
Publicēts: 31.07.08 16:35
 citēt
ox3r:SB-800 VS 580EX

ta kā uz to brīdi abu brendu labākās zipenes.

nu nu! esam biški aizgulējušies :) www.dpreview.com...
īstenībā liekas baigais zvērs :face-surprise:
Publicēts: 31.07.08 18:20
 citēt
es zinu par to. Uz to brīdi kad viņš teica nebija vēl ne 580EX II ne SB-900
Publicēts: 31.07.08 19:30
 citēt
Citāts no krievu fotoforuma. erams, ka lielākā daļa sapratīs "reto valodiņu":

NIKON vs CANON — Один из вечных споров, с поразительной регулярностью возникающий на фотографических форумах, берет свои истоки в 17-м веке, когда патриарх Никон по инициативе царя провел реформу православной церкви.
Эта реформа привела к расколу верующих на последователей Никона (Никонистов) и тех, кто хотел жить по старому канону (Канонистов).
Дальнейшее развитие событий общеизвестно, открытым остается лишь вопрос, при чем тут фототехника?

:face-wink:
Publicēts: 31.07.08 19:49 labots
 citēt
Drīz (pēc nedēļas) man būs pārdošanā Nikon d300 par 760Ls, pusgadu lietots.
Latvijas garantijas nav, bet vēl pusgadu Nīderlandes garantija ;)
Ja nu kādam interesē, dodiet ziņu.
Publicēts: 31.07.08 20:13
 citēt
Maris:canonam ir ātrāks AF - viss pārejais Nikonam ir foršāks

summa gan ir ļoti tuva tādai par kuru var dabūt palietotu FF kameru no kuras jeega vairaak kaa no pilna spaiņa ar D300 vai 40D

neesmu lietojis D300, bet gluži manas domas
Publicēts: 31.07.08 20:40
 citēt
Friidis:Citāts no krievu fotoforuma. erams, ka lielākā daļa sapratīs "reto valodiņu":

NIKON vs CANON — Один из вечных споров, с поразительной регулярностью возникающий на фотографических форумах, берет свои истоки в 17-м веке, когда патриарх Никон по инициативе царя провел реформу православной церкви.
Эта реформа привела к расколу верующих на последователей Никона (Никонистов) и тех, кто хотел жить по старому канону (Канонистов).
Дальнейшее развитие событий общеизвестно, открытым остается лишь вопрос, при чем тут фототехника?

diemžēl (vai varbūt par laimi?!) nesaprotu gan slāvu valodiņu. nu lasīt tiešām nemāku.
Publicēts: 31.07.08 21:00 labots
 citēt
Viena no mūžseniem strīdiem, kā dēļ pupplikņu uzbaļķa, zembaļķa, aizbaļķa fotogrāfētāji dažbrīd pat sakaujas - NIKON vs CANON - saknes meklējamas XVII gs. (1654. g.), Krievijas caristē. Kad patriarhs Nikons ar cara Alekseja I Romanova atbalstu īstenoja pareizticīgās Baznīcas reformu. Tā sašķēla ticīgos divās daļās: Nikona piekritējos (t.s. nikonistos - Никонисты), un vecticībniekos, jeb vecā Kanona piekritējos (t.s. kanonistos - Канонисты). Vēl vēsturniekiem tikai atliek noskaidrot, kopš kura laika ikonogrāfiju izspieda fotogrāfēšana.

No: klab.lv...
Publicēts: 31.07.08 21:44
 citēt
aa sito biju lasijis skiet tepat forumaa kkur
Publicēts: 01.08.08 23:36
 citēt
Man liekas ka D300 ir kaut kur pa vidu starp 40D(kas ir zemāk) un 5D(augstāk). Tieši tāpēc salīdzināt D300 nav ar ko, jo četrdesmitajam Canonam tiek "ielikts" pārliecinoši.
Kādu pusgadu atpakaļ vienā no amerikas fotosaitiem lasīju atsauksmes par toreiz salīdzinoši jauno D300. Čalis, kas bija ilgstoši lietojis Canon un bija piepircis veselu kravu ar attiecīgajiem stikliem, tikko bija iegādājies jauno 40D. Taču tad kad parādījās D300, viņš momentāli notirgoja visu savu Canon aparatūru, lai tikai varētu nopirkt Nikon...

Taču patiesība manuprāt ir vienkārša - jāņem tas ka pašam patīk. Manā izpratnē abi ražotāji ir OK. :face-smile:
Publicēts: 01.08.08 23:46
 citēt
ražotāji tiešām ir ok un visu cieņu viņiem, bet kameras un stikli gan atšķiras un tur jau izvēle ir grūta
Publicēts: 02.08.08 04:13
 citēt
ox3r:ražotāji tiešām ir ok un visu cieņu viņiem, bet kameras un stikli gan atšķiras un tur jau izvēle ir grūta

nu nu, lielākā daļa ir līdzvērtīga. Tipa 16-35 24-70 70-200 F 2.8 un fiksi arī ir līdzīgi, tikai C ir pāris fiksi ar F 1.2 un muzejos meklējamais retums 50 1.0 F - tādus šodien Nikons neražo, cik esmu apskatījies. IS sistēmas ir abiem. AF mazliet ātrāks C. Pat cenas identiskas klases stikliem ir līdzīgas. Nekāda lielā atšķirība nesanāk.
Publicēts: 02.08.08 11:28 labots
 citēt
Diezgan dīvaina te ņemšanās. D300 un 40D ir dažādas kameras. Ja skatās Canon kameru rindiņu, tad D300 sanāk starp 40D un 1DM3. Ja šobrīd sāktu izvēlēties sistēmu, tad iespējams izvēlētos Nikon D300 un pie tā piemeklētu objektīvus. No otras puses -- 1D canoni ar 1.3 kropu ir daudz labāka izvēle par mažas matricas nikoniem, imho. Jebkurā gadījumā svarīgi ir objektīvi. Kamera bieži ir maza izmaksu pozīcija salīdzinot ar objektīviem. Normāli ir atrast objektīvus un tad skatīties, ko tiem spraust aizmugurē.

Starp citu -- Nokon stikli ir dārgāki, dažreiz grūtāk nopērkami, bet labāki par Canon stikliem.
Publicēts: 02.08.08 11:35
 citēt
Friidis:Citāts no krievu fotoforuma. erams, ka lielākā daļa sapratīs "reto valodiņu":

Tas ir labais...,šo vēl nebij nācies dzirdēt...!!!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):