Nū tas jau nav 15x zooms Iznāk tikai ar visu crop koeficientu (uz Nikon 1,5x) +-10x. Jo standarta 45-50mm ir parastais redzes lauks, leņķis. Tātad uz 35mm ekvivalenta objektīvs ir 27-405mm dalam ar 50mm iznāk zooms ir tikai 8x. A 15x zuums ir no platā gala skaitot, un tas ir vienkāršs diapazons nevis optiskais zooms.
Billy, tu tak esi bum bum. Tad jau gan būtu jauki, ja tas būtu 15x zoom. Super duper teleskops iznāktu, bet diemžēl tā nav gan. Es ar kaut tūlīt skrietu to pirtk lai varētu dabūt krutās putnu un dzivnieku bildes, bet... Tomēr nekā jo šitas 15x nerullē dabā. Tikai mākslīgi uztaisīts 15x neko nelīdz pie bildēšanas. Tā jau daudzi iekrīt uz ziepjukamerām, kur super duper megazoomi līdz 20x optiskie. Bet tikai nekāda lielā zuumošana neiznāk :P
Vot man besī ka visa fotopasaule šito attālummaiņu dēvē par zoom. Jo tas ir galīgi garām. labums vismaz ka citās optikas nozarēs to neatzīst, piemēram binokļos un teleskopos. Savādāk nopērc binokli 10*50, bet patiesībā esi nopircis tikai 6*50, un visa nauda vējā.
Mēs te nerunājam par binokļiem Tur pavisam savādāk tak definēts, kā 8-16X25,10-30X25.8-16X40.
Zōoms ir cipars, cik reizes ir iespējams palielināt attēlu no sākotnējā izmēra. Šinī gadījumā fokusa attālumu. 5-500mm, 100x zooms 20-40, 2x zooms utt utt
Note that if a still camera is advertised with "10x zoom," that does not necessarily mean optical zoom only. In many cases, the optical is 3x with the additional 7x being digital.
stingri ņemot ne cik-X fokuss mainās, bet cik=X <-is. tas praktiski sakrīt, kad bazārs par šaurākiem <-iem.
Tiewz:Nū tas jau nav 15x zooms Iznāk tikai ar visu crop koeficientu (uz Nikon 1,5x) +-10x. Jo standarta 45-50mm ir parastais redzes lauks, leņķis. Tātad uz 35mm ekvivalenta objektīvs ir 27-405mm dalam ar 50mm iznāk zooms ir tikai 8x. A 15x zuums ir no platā gala skaitot, un tas ir vienkāršs diapazons nevis optiskais zooms.
10mm fiksētajam ojektīvam (piemēram), pēc tavas dfinīcijas sanāk 0.2x zoom, kaut viņš ir fiksētais!
nu veči, šitā lohoties !!! tas taču ir objektīvs, kuram ir tikai vienīgi optiskais zūms. kāda šķirba kādam caurumam liek priekšā ??? ja raksta 15x, tad tā arī ir !!! viss, āmen. bet priecāties nav par ko, jo attēla kvalitāte pie min un max fokusa attāluma pilnīgi noteikti būs so so, kā jau viesiem ūberkūlajiem zūmiem.
Nedomāju, ka tik slikts būs, nesen iegādājos Pentax 18-250 un esmu apmierināts kā zilonis. Protams, f cipari nav tie labākie, bet ārā labā laikā bildes sanāk pat ļoti OK. Pie kam abos galos, gan platajā gan tālajā. Tagad pat biju ārzemēs un iztiku ar mazo Lowepro Nova mini somiņu, kur ielien bodijs ar minēto stiklu + lādētājs. Un vairāk nekā nevajag! Katrā ziņā man nav ne mazākās vēlēšanās ceļojumos staipīt pilnu mugureni ar stikliem.