Peeteriitis:P.S. Ieteikums no manas puses pārbaudiet vai uz objektīva priekšējās un aizmugurējās lēcas arī nav netīrumi, jo arī tie var radīt netīras matricas iespaidu.
tas savādāk, kaut arī maitā bildi. bet vērts patīrīt virsmas blakus sensoram - ja tur putekļi, tie agri vai vēlu nonāks uz matricas.
haralds:tas savādāk, kaut arī maitā bildi. bet vērts patīrīt virsmas blakus sensoram - ja tur putekļi, tie agri vai vēlu nonāks uz matricas.
Tieši šī iemesla dēļ ieteicams izpūst visu to apkartni pirms tīrīšanas.
Ar saspiesto gaisu gan jabūt ļoti uzmanīgiem, jo vienā brīdī tas var izpūst ledu, bet ja uzmanīgi visu dara un nav puslis vai kaads cits gana jaudigs pušamais tad to var darīt. Es jau biju iemācījies ka lietot to pušamo ta man nebija problēmu ar to...
es a neesmu vēl sūtījis. vaig paypal vai moneybooker, lai varētu samaksāt. lai dabūtu paypal vai moneybooker, vaig VISA classic vai Americal eXpress karti.
Neesi pierakstījis, ka vajadzetu izmantot maksimālo fokālo attālumu un manuālo fokusu uz bezgalību. Nav obligāti jāfočē debesis, pietiek ar monitora ekrānu. Labāka pamācība: shutter.lv...
Es parasti "bildēju" baltas durvis - fokuss uz bezgalību, ar kameru pieeju tuvāk par minimālo fokusēšanas distanci un apmēram sekundi garas ekspozīcijas laikā speciāli kustinu kameru, lai izslēgtu jebkādu iespēju, ka bildē būs kaut kas cits ass, kā vien putekļi uz sensora
Martin:Starp citu, vai kaads no sejienieshiem lieto Arctic Butterfly? www.visibledust.com... ja jaa, tad kaadas atsauksmes?
Man šito piedāvāja veikalā paskatījos un radās aizdomas par tā cenu attiecībā pret darbību, var jau būt ka labs, bet man aizdomas ka tik pat labs ka man kamera iebuvetais tiritajs - so nekada ipašas jegas nebūs - tos kas piekodušies tikai ar šķidro var dabūt nost - mans viedoklis.