forum.gif
Monitors
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Monitors
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.07.08 20:08
 citēt
Padalieties lūdzu - kāds būtu labākais LCD monitors fotonodarbēm, vai kādi būtu vēlamie tehniskie parametri?
Publicēts: 31.07.08 20:16
 citēt
ar IPS vai PVA matricu vajaga
Publicēts: 31.07.08 20:38
 citēt
Man ir ebajā pirkts Dell 2005 FPW (ar s-ips matrici) . Pirku pirms pāris gadiem mazlietotu pa apm.300 Ls, bet joprojām esmu ļoti apmierināts.
Publicēts: 31.07.08 20:54
 citēt
Ox3r, Apple monitoros arī stāv IPS matricas, bet fotoapstrādes pasaulē par tiem izsakās ļoti nievājoši...
Ja ir nauda, iesaku Eizo, ja mazāk naudas, tad NEC (pro klasi), ja vēl mazāk naudas, tad, diemžēl man nav padoma.
Info smelties ļoti silti iesaku šeit:
www.flatpanels.dk...
Tur ievadi tev interesējošo modeli vai pat tikai ražotāju un redzēsi galvenos parametrus - kāda matrica, kāds refresh (kas fotogrāfijai nav pats svarīgākais) un galvenais, kurš šo matricu ražo (visbiežāk matricas ražotājs atšķiras no monitora ražotāja)
Publicēts: 31.07.08 21:00
 citēt
man ir aizdomas, ka te neiet runa par monitoriem virs 600Ls
Publicēts: 31.07.08 21:54
 citēt
nu man ir ASUS MW201 ..... kaa neprofesionaalim liekaas labu labais par to naudinju .... uz aklo nepirku - pakonsultejos ar IT speciaalistu, kursh arii brivajaa laikaa nodarbojas ar foto
Publicēts: 31.07.08 21:58
 citēt
ox3r:man ir aizdomas, ka te neiet runa par monitoriem virs 600Ls

....kādēļ gan nepazīmēties?...:)))
Publicēts: 31.07.08 22:05
 citēt
a man vispaar portatiivais acer leetucis :D lidzarto monitors kads ir tads ir
Publicēts: 31.07.08 22:06
 citēt
Senders:Ox3r, Ja ir nauda, iesaku Eizo, ja mazāk naudas, tad NEC (pro klasi), ja vēl mazāk naudas, tad, diemžēl man nav padoma.

Manuprāt, laime ir ne tik daudz firmā, cik modelī un tā tehnoloģijās- man degungalā dzīvs piemērs- uz galda augstāk minētais Dell 2005, bet virs viņa (uz grozāmā kronšteina)- Eizo FlexScanL367 - lētucis ar parasto 15" matrici (izmantoju gan fotošopa logiem utml, gan TV tunerim). Skatoties vienu un to pašu bildi uz abiem vienlaicīgi, neticas, ka viena bilde. Tā kā arī Eizo var būt s... (tāpat kā Mersim ir arī bulku vāģi..:)))
Publicēts: 31.07.08 22:22
 citēt
zo:a man vispaar portatiivais acer leetucis :D lidzarto monitors kads ir tads ir

Es gan labi neorientējos laptopu displejos, bet reāli nupat reāli pārliecinājos ka nav tik traki- nomainīju savu veco HP Compaq Evo n610c pret lētuci Acer (laikam 5315) un ar izbrīnu konstatēju, ka uz pēdējā jau kauko ne pārāk atbildīgu var "šopot"- vecais fotodarbiem bija galīgi nederīgs.
Publicēts: 31.07.08 22:24
 citēt
nuu man arii ir tas 5315
Publicēts: 31.07.08 22:24
 citēt
Friidis:
Senders:Ox3r, Ja ir nauda, iesaku Eizo, ja mazāk naudas, tad NEC (pro klasi), ja vēl mazāk naudas, tad, diemžēl man nav padoma.

Manuprāt, laime ir ne tik daudz firmā, cik modelī un tā tehnoloģijās- man degungalā dzīvs piemērs- uz galda augstāk minētais Dell 2005, bet virs viņa (uz grozāmā kronšteina)- Eizo FlexScanL367 - lētucis ar parasto 15" matrici (izmantoju gan fotošopa logiem utml, gan TV tunerim). Skatoties vienu un to pašu bildi uz abiem vienlaicīgi, neticas, ka viena bilde. Tā kā arī Eizo var būt s... (tāpat kā Mersim ir arī bulku vāģi..:)))

FlexScanL367 ir eizo lētais gals, un ja nekļūdos, tad diez ko jauns nav... vispār lcd monitori foto apstrādei kļuvuši piemēroti tikai salīdzinoši nesen... un tagad jau arī ir kā ir. LCD monitors, kas kvalitātē ir līdzīgs pro crt monim maksā nežēlīgi daudz. Mirstīgie savam priekam var iespring un vienīgi atļauties kādu vidējās klases eizo.
Starp citu citiem censoņiem, kas domā par pro lcd iegādi iesaku eizo cg222W. Jauns modelis ar jaunu tehnoloģiju. Ja papēta viņu piedāvājumu, tad visi, kas ir lielāki ir ar pva matricu, bet visi, kas ir ar s-ips matricu ir nežēlīgi dārgi. Pēc divu stundu sirojuma pa netu šis modelis manos aprēķinos izrādījās vislabākais (price/performance)...

Friidis:
ox3r:man ir aizdomas, ka te neiet runa par monitoriem virs 600Ls

Tad man jautājums, kāpēc tu zīmējies ar L klases objektīviem... ir tač tik daudz citi, kas pēc cenas ir x-reizes lētāki???!!!
Publicēts: 31.07.08 22:30
 citēt
es iesaku HP un Philips.... [jaunaakos]
it kaa jau neizdeviigi [peec skaitljiem]
[Samsung contr, 8000:1 maksaa tik pat cik Philips 4000:1, tomeer manai acij Philips liekas patiikamaaks]
nu jaa...
meegini njemt monitoru ar lielaaku kontrastu, bet nu arii aceries pa manu piemeru ar SAmsung un Philips
Publicēts: 31.07.08 22:34
 citēt
man vairāk šķiet, ka DELL modeļi ir labi un arī NEC dārgais gals.

Bet lai iegūtu normālu monitoru būs jāšķirās no saviem 400Ls vismaz.

Šis ir labs un lētāks www.salidzini.lv...=

pašam šāds ir ... pirku lietotu kādu laiku atpakaļ. Tiesa nav viņš liels izmēros, bet izšķirtspēja ir OK.
Publicēts: 31.07.08 22:39
 citēt
biginers:es iesaku HP un Philips.... [jaunaakos]
it kaa jau neizdeviigi [peec skaitljiem]
[Samsung contr, 8000:1 maksaa tik pat cik Philips 4000:1, tomeer manai acij Philips liekas patiikamaaks]
nu jaa...
meegini njemt monitoru ar lielaaku kontrastu, bet nu arii aceries pa manu piemeru ar SAmsung un Philips

Tu par monitoru vai televizoru runā?:)
Publicēts: 31.07.08 23:05
 citēt
Senders:
[quote Friidis:

Tad man jautājums, kāpēc tu zīmējies ar L klases objektīviem... ir tač tik daudz citi, kas pēc cenas ir x-reizes lētāki???!!!

Sender, ja Tu ievēroji, mana teikuma galā ir pielikts smaidiņš, bet Tava- nav. Tātad atļaušos minēt, ka es jokoju, bet Tu bik apvainojies.
Mana ideja gan bij , ka Tu runā (raksti) par tūkstošus vērtiem pro-monitoriem, bet tauta vairāk par budžeta klasi. Un ja kas- es itkā nedomāju , ka ar saviem diviem L lētākā gala stikliņiem (17-40/4 un 70-200/4 L) būtu daudz ko zīmēties- nav jau, piemēram 2x dārgākais 16-35/2,8L, ar kuru te viens otrs dikti lepns...:)
Publicēts: 31.07.08 23:07
 citēt
lētāku neatradu

www.2u.lv...
Publicēts: 31.07.08 23:09
 citēt
Sorry, aizmirsu , dēļ kā te atkal ielīdu- gribēju nevis pakašķēties, bet ielikt manuprāt labu linku ar monitoru aprakstiem un testiem (kādreiz šeit atradu labu infu par interesējošo monitoru):
prad.de
Publicēts: 31.07.08 23:19
 citēt
Es starp citu arī ar humoru sirdī to rakstīju, bet laikam ar to nepietiek... centīšos būt precīzāks un lietot smaidiņus:)vairumā:):):D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):