Iznākusi LR 2 versija - domāju, ka būs k-kas uzlabojies manas problēmas sakarā, bet uzliekot testa versiju secināju, ka nekā.
Tātad problēma sekojoša: Esmu kalibrējis monitoru ar ColorVision Spyder 2, krāsu profils katru reizi tiek ielādēts pie Windows lietotāju datu ielādes.
Problēma sākas tajā, ka LR lieto k-kādu noklusēto krāsu profilu, kā rezultātā bildes tajā tiek attēlotas pavisam citās krāsās nekā tās uzrādas citos bilžu redaktoros par piemēru var ņemt kaut vai orģinālo Digital Photo Professional no Canon, vai to pašu Windows Picture and Fax Viewer no Microsoft.
Vai kādam ir bijusi līdziga problēma ar krāsu profiliem un kalibrāciju?
Man tāpat bija ar pirmo LR. Kad saglabāju bildi, viss itkā bij ok. Problēmas bija tad, ja bildi vēlējos augšupielādēt kkur. Krāsas kārtīgi izkropļojās. ;|
LR konvertējot (pēs apstrādes) uz JPG vai TIF ieliec profilu tādu pašu kā (piem. PS) un būs 1:1. PSa nevajag likt to Spider profilu, jo tas jau ir startup uz moni un viss ir OK
constrig:LR konvertējot (pēs apstrādes) uz JPG vai TIF ieliec profilu tādu pašu kā (piem. PS) un būs 1:1. PSa nevajag likt to Spider profilu, jo tas jau ir startup uz moni un viss ir OK
Kā lai es apstrādāju bildi, ja es neredzu pareizas krāsas? Tas takam ir marazms, jo aprstrādā vienu un liekas ka ir ok, bet reālais variants ir galīgi garām, tāpēc arī šis ieteikums par nožēlu ir garām.
Par PS man viss ir skaidrs - paldies
Būšu ļoti pateicīgs tam, kas varēs pateikt kā atrisināt šo problēmu iekš Lightroom 1 vai 2 vienalga...
Lightroomaa default un vienigaa kraasu telpa ir ProPhotoRGB (pat veel biku modificeeta un krutaaka). Tur vinsh tev atteelo visplashaak un visskaistaak kraasas. Pofig, eksportee uz sRGB un BUUS MAZAAK PROBLEMU TAALAAK, bet tad visvairaak zaudesi no kraasu telpas. Vari meginaat eksporteet uz AdobeRGB vai ProPhotoRGB, bet tad nav garantijas, ka saakot ar citaam bilzu skatishanas programaam un beidzot ar Mozillu tev taas krasu telpas sapratiis un atteelos pareizi (jo vinji visi ar sRGB stradaa labi, bet ar citiem RGB sudiigi, atkariigs cik gudra programma).
Tavaa gadijumaa perfekta risinaajuma webam un drukai NAV.
ugisio par tam krasam jau viss ir skaisti, ja neskaita to, ka vairakums parasto monitoru pat nespej pilniba attelot Adobe RGB nerunajot par citiem. Tapec pienemu ka ja nestrada tik augsta limeni labak ir lietot vienkarsakas lietas, ka sRGB, kur ir mazak vietas kljudam.
Tatad LR nav iespejams pierunat lai vins attelo bildes vienagi gan ieks LR, gan piem. Fax Viewer?