Gatavojos iegādāties zibspuldzi Nikon D80. sb-400 esmu atmetis uzreiz ar roku. Dillema ir starp sb600 un sb 800, no vienas puses gribas nopirkt uzreiz lai ir sb800, bet no otras puses pielauju, ka manas superamatiera prasibas apmierinas ari sb600+varu piepirkt klat grip'u.
The SB-800 offers a lot of extra fluff, but nothing for which I want to pay. sadalu viedokli. bet SB-800 mazliet lielāka P. un 1/128 1/64 vietā mazākā P uz manuālo dalīšanu. pats SB-25, SB-800 un lērumu citu jūzēju.
AA ne baterijas, bet elementi, lādējamos jāņem. un jālādē 1-mēr līdz galam pilnas un 1-mēr līdz galam tukšas (blice neizsūc līdz pēdējajam, pie U sliekšņa ģenģeris pārstāj darboties). Unomat, Duracel, Sony, panosņik, SAFT labi. bet mans uzskats, ka diez vai vērts maksāt 3X vairāk par tām, kuras 1,3 X ilgāk kalpos, šā kā tā garantē 1000 ciklus, reāli labi, ja 500 sanāk. vēlams pa reizei palādēt lādeklī, kurš katru atsevišķi lādē, lai neiekrājas atšķirības.
Ja runa iet par AKKU, tad par Duracell labākas neesmu redzējis (8. gb. 1800 mAh kalpo jau 6. gadus un neviens vēl nav nojūdzies). Anssman aķiem piemīt niķis - mēdz izlādēties, ja saņem triecienu nokrītot.
Bāc! man tik ilgi vēl nav. vienīgie, kas ~ tik ilgi nokalpoja SAFT, 500 mAh. padomju laikā miličiem deva rācijām, šie 3,14-zdoja un andelēja par 15 rubul. Anssmann mani arī kautkā apbēdināja. un Varta ātri nosprāga.
Pauliic:... un kādu lādētāju
ja uzpasē laiku, pofig, bet labāk tādu, kurš katru atsevišķi lādē un labi, ja pārslēdzams "quick charge" un "normal" - kad jāsteidzas, tad jāsteidzas, bet ātrā lādēšana neveselīga. mazākā mērā aķiem ar uzrakstiem "quick charge capable" un "schnellaufladbar" (ar norunu, ka taisnība rakstīta), bet uzrakstīt tak wisko var.
jebkurā gadījumā quick charge ir neveselīgs. Tas ir tas pats kā dzinējiem - tjūningo, čipo, ātrāk dilst un deg. Quick charge var aizvietot ar veselīgo 3x komplektiņiem (kas normāli izlādētas un izlādētas). Es nezinu cik jāizšauj, lai nobeigtu vienā foto-sesijā 2000 kadri?
Pauliic:bet vajag tādu, kuram ir arī izlādes funkcija, ja?
tas sadārdzina. nebūtu grūti ielikt, bet to liek tikai uuberkrutiem lādekļiem, kuri attiecīgā cenā. paņem adapteri 6X AA -> 9 V kronu un pielodē preteklības. OK, nav tik mazu preteklību, kabatas lāktura spuldzītes.
spuldze izbeigs baču lēzeni un nepilnīgi. Motoriņš pakāpensiski impulsveidā pa tukšo nosēdinās baču /~ tā kā to dara fočuks, tikai fočukam ir "trigeris" uz min. strāvu/voltiem, kas NE-sēdina baču līdz `0`/
jebkurš motoriņš uz 9V, dabūjams par kapeikām latgalītē :face-monkey:
vnk ir šitas HAMA - tipa vācu ar 2700 un duracells, kurš rāda arī katrai baterijai to uzlādētības pakāpi un lādē lēnāk bet tam bija ap 2k tā ietilpība vai kas tas tur ir.
Ir kāds, kas ir bildējis gan ar SB800, gan SB600? Aprakstus visi esam gana lasījuši. Bet vot, ja kāds ir pabildējis ar vienu un ar otru un var padalīties ar iespaidiem, salīdzinājumiem, tas būtu noderīgi. Zinu vairākus, kam ir SB800, tāpat dažus, kam ir SB600. Visi ir ļoti apmierināti (gan ar 600, gan ar 800). Bet mož kāds ir pabildējis ar abām un var sniegt normālu viedokli par to, vai ir vērts un kāpēc maksāt par 100 latiem vairāk, lai tiktu pie SB800?!
P.S. Es pats bildēju ar SB-28. Neesmu apmierināts. Gribu nomainīt uz labāku. Un līdzīgi kā Pauliic prātuļoju, kuru vajadzētu nopirkt vietā - 8 simti vai pietiks ar 6 simti.
Pēc kena apraksta un ieteikumiem nopirku SB-28. Neesmu apmierināts. Attiecībā uz zipenēm rokvella viedokli vairs negribu uzklausīt. Viņš raksta romānus vairāk, nekā faktus un analīzes.
nu domāju, ka labāk jāņem sb-800, jo tad vairs īsti nav ko nožēlot + tas ir pats gals, a nopirkt sb-600 un saprast, ka ir par īsu ar nav diez ko labi. Lai gan man vēl pastāv neliela dilemma starp sb600 + battery grip un sb800, esmu jau nosvēries par labu sb-800 - patiesībā jau pasūtinājis
kameer man nebija pienaakusi 800ta, paardeveejs man iedeva palietot 600to. Maz gan to 600to paspeeju palietot, bet teikshu kaa blondiine bez argumentiem - 800taa tiik labaak un neprasi kaapec;-) Pie tam, man shkjiet, ka 600taa nemaz negriezaas visaadi kaa gribaas