forum.gif
Bildes platums fotoblog.lv
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / Bildes platums fotoblog.lv
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.08.08 13:14
 citēt
ir jaaskataas uz augstumu neviss platumu... lielaakai daljai tas ir 764px... jau tagad daudziem 900px portrait bildes lien aaraa no ekraana...
Publicēts: 04.08.08 14:28
 citēt
nebūs jāskatās maziņas... būs jāskatās tādas, kādas ielien ekrānos lielākai daļai blogeru. To mēs skatāmies pēc statistikas un tiklīdz izšķirtspējas lielums augs - augs arī bildes.
Publicēts: 04.08.08 14:32
 citēt
Annir:kas, tieshaam nevienam shis topiks neinteresee???

atgādina 02.08.08 referendumu :)
Publicēts: 04.08.08 15:50
 citēt
Annir, mees neierobezhojam cilveekus bilzhu izmeeru zinjaa... resize veic skripts, kas ir uzprogrammeets balstoties uz statistikas datiem par monitoriem.

Mazākā dominējošā izšķirtspēja ir 1028x768
njemam lietderiigo monitora augstumu (atnjemot Start joslu un pārlūka galviņu ar adressbar) sanaak ap 680px
atnjemam bildes raamiisha augstumus un apaksheejo nosaukuma joslu kaa arii nelielu atstarpi atstaajam, lai bilde neiespiezhaas malaas un apaljojam - sanaak 600px augstums
Visbiežāka bilžu proporcija ir 3:2
taatad pie 600px augstuma, platums sanaak 900px

viss vienkaarshi un pamatoti.
Publicēts: 04.08.08 19:16
 citēt
Jāsabalso, cik tad katram te tās izšķirtsējas! =)) Domāju, ka gan jau ka vairumam ir tās spējas izšķirt bik vairāk :)
Publicēts: 04.08.08 20:12
 citēt
man ir 15 collu portatiivais, man neiet ar pilniibaa platums iekshaa
Publicēts: 02.10.08 22:24 labots
 citēt
Un kā tad ir ar panorāmas bildēm? Ja nemaldos, iepriekšējā versijā tās netika transformētas uz 900px, bet palika tādā izmērā, kā tika pievienotas, ja tika atķeksēts, ka tā ir panorāma. Piemēram. šodien tikko coolman pievienoja bildi ar izmēru 1280, taču tā ir transformēta uz 900px. www.fotoblog.lv...
Kāda jēga skatīt šo bildi samazinātu, ja panorāmas bildes tāpat skatās ar horizontālo skrollu. Es piemēram mierīgi varu skatīt bildi 1200px platumā bez skrollēšanas. Man arī būt vairākas 1200x600px panor'mas tipa bildes pievienojamas, taču šo te 900px to vienkārši nav vērts darīt. Kā alternatīva, lai skatītu nesaspiestu bildi, ir to pievienot kādā citā fotoportālā, kur tā ir nesaspiestā formā un tad pievienot linku šeit.
Pašreizējā fotoblog versija attiecībā uz panorāmas bildēm ir solis atpakaļ.
Patr izšķirtspēju ir noteikti statistikas dati un domāju, ka 1200 px varētu skatīt kādi 30% no visiem interneta lietotājiem. Attiecībā par fotocilvēkiem, domāju, ka šis rādītājs varētu būtu augstāks. Un vēl pēc ka'da laika es teiktu, ka vismaz puse no fotocilvēkiem varēs skatīt bildes 1200 px platumā.
Domāju, ka šī iemesla dēļ panorāmas tiek pievienotas šeit mazāk nekā agrāk. Pārdomas par šo platuma tēmu. :face-wink:
Publicēts: 02.10.08 22:45 labots
 citēt
Jaa, man arii gribeetos, lai panoraamas bildes buutu kaut kaa jeedziigaak skataamas. Savaadaak tie 900px smagi saspiezh bildi pa horizontaali/vertikaali un tur no visas panoraamas taads nieks vien sanaak. Varbuut ir iespeejams pielikt patieshaam kkadu iespeeju, kaa ieprieksheejaa fotobloga versijaa, ka teiksim atkjeseejot "panoraamas bilde", taa netiek saspiesta tik daudz, un var buut apskataama pievienotajaa platumaa, vai teiksim max buutu 1280px vai kkaa taa. Buutu labi, ja par sho jautaajumu padomaatu. Panoraamas bildes buutu patiikamaakas un baudaamaakas :)
Publicēts: 02.10.08 23:56 labots
 citēt
www.fotoblog.lv... [[url=http://smiles2k.net/big_smiles/4/index.html]
photoclub.by... [url=http://smiles2k.net/big_smiles/4/index.html]
Publicēts: 03.10.08 00:24
 citēt
Nu re - Alloxas bildei 2200 px platums. Man nav problēmu skrollēt horizontāli, pat ja es šo bildi visu nevaru ieraudzīt uz sava displeja, bet totieš šajā nesaspiestajā panorāmā ir lieliska detalizācija un asums. Mazā blog bilde vispār nav salīdzināma ar lielo - kaut kādu vispārigu pārskatu iedod, bet jēgas nekādas. Tas ir tas pats kā skatīt fotogalerijas mazos sīkattēlus, neatverot lielo bildi. :face-wink:
Publicēts: 03.10.08 03:28
 citēt
divus lielos izveeles logus un miers! uz vien opcij spied redzi savus 900 x cikturciktu, uz otra spied redzi 1k cikturciktur x tikcikir . bildi vieno lielaakajaa izm, viens logs patur lielo izm uz otru ieseivojas automaataa standarts, kas naak tagad. nezinu cik tehniski
tas buutu iespeejams, bet nu tam jau domaati tie, kas ar tiem kas tjos HTML un Javaas buraas. :face-surprise:
Publicēts: 03.10.08 09:23 labots
 citēt
miller31:man ir 15 collu portatiivais, man neiet ar pilniibaa platums iekshaa

nu un man ko darīt? Man portatīvajam 15" ir ar 1920x1200...
Moš vienkārši ir jāuztaisa kaut kāda iespēja pilnizmēru ģenerēt atbilstoši lietotāja ekrāna izšķirtspējai vai arī poga, kas dod iespēju aplūrēt nekompresētu, kā tas bija vecajā versijā...
Patiešām - panorāmas bildes kļūšt bezjēdzīgas pie 800 pix pa horizontāli...
Publicēts: 03.10.08 09:50 labots
 citēt
wot, wot, mani arī uzjautrina tie, kas lielas ikonas un lielus burtus panāk nevis ar Desktop Properties/Appearance vai Properties/Appearance/Advanced, bet gan uzliekot savam monitoram zemāku izšķirtspēju. Ja uz CRT monitoriem tas bija +/- pofig attrēla kvalitātes ziņā (nezinu vai daudzi te CRT monitorus lieto vairs), tad LCD monitors visjēdzīģāko/asāko bildi rāda tajā izšķirtspējā kādai ir būvēts... Ja LCD monim liek rādī zemākā izšķirtspējā tad tyas attēlu rāda tādu mazliet sabļurotu, neasu...
Mūžīgā kliegšana un bubināšana par maziem burtiņiem utt - Nezinu man uz 15" viss ir redzams, kā arī pie lielākas izšķirtspējas paliek vairāk lietderīgā laikuma, jo visas rīkjoslas, logu apmales, toolbokši un citas figņās aizņem mažak vietas, atstājot vairtāk vietas pašam lietojuma logam, apstrādājamajam attēlam utt.
Publicēts: 03.10.08 12:10
 citēt
Displeju statistika (dominējošā 1024x768) šobrīd ir arguments pret izmaiņām 900px. Droši vien ir vēl kāds, bet tiklab bildes kvalitāte un izmērs, kā to ir izveidojis pats autors, ir savukārt arguments par 900px robežas pārvarēšanu.
Publicēts: 03.10.08 13:02
 citēt
Jaaa jaaa!!!!!! es shobriid sheit ieliktaas panoraamas bildes pat neveru valjaa - jo skaidrs, ka neko nevar redzeet. Un vecaa versija, par iespeeju skatiit arii pilnizmeeraaa ir tikai apsveicama.

Man darbaa monitoram ir 1028x1024, a maajaas veel vairaak ... Vispar varetu uztaisiit aptauju starp blogistiem par ejoshaako izmeeru :-)
Publicēts: 03.10.08 13:36 labots
 citēt
Aptaujai ir jēga, jo ir statistika par to ar kādu ekrāna izšķirtspēju aplūko lapu.... ...vienīgais kas to statistiku padara nelietojamu ir tas, ka tā statistika nenodala reģistrētos blogerus un nereģistrētos lapas aplūkotajus...
Līdz ar to aktīvāko lietotāju vidū aptauja nav sliktākā ideja...
Khmm - savulaik šādu šaizi risināja citādāk - lappusei bija vairāki varianti - katrs savai izšķirtspējai, bet tas šādai lapa būš traki, jo nenormāli pieaugs lapas izmērs uz servera...
Publicēts: 03.10.08 13:53
 citēt
kam taada NEOBJEKTIIVA aptauja vajadziiga ja adminiem ir pieejama REAALA statistika.. ?
bet ja buutu iespeeja apskatiit bildes standart un pilnaa izmeeraa tas gan buutu c00l!
Publicēts: 03.10.08 14:42 labots
 citēt
njaa, buutu labi, ka panoraamas bildes buutu iespeejams teiksim pie skatiishanas skatiities divos veidos - sakompreseeto, un nesakompreseeto.. paarak traki vietai uz servera diskiem nevajadzeetu itkaa pieaugt, ja taads option buutu tikai panoraamas bildeem, kaa nekaa, vinjas jau te ir n-reiz mazaak. vai arii, nu mby var optionu uztaisiit, ka panoraamas bildes palielina vismaz liidz 1000px [ja videeji izshkjirtspeeja ir 1024x768], arii itkaa maz, bet nu vismaz pa 100px vairaak :D jo augstums panoraamas bildeem nepaarsniegs tos 600px vai cik tur, ja buus panoraamas proporcija ;)

nez, foruma adminstraatoriem gan jau labaak zinaat, kaa to visu vieglaak tehniski atrisinaat :)
Publicēts: 03.10.08 21:22
 citēt
Biju tevi savadaku iedomajies :face-glasses:
Publicēts: 03.10.08 22:08 labots
 citēt
Par silrak pieminēto tēmu - apskatījos es savas pēdējas bildes un kompresija samazina bildes izmēru uz pusi vai vienai pat 3x. Varētu pat salikt blakus un salīdzināt bildes - oriģinālu pirms ielādes un bloga variantu. lai precīzi saprastu, kā kompresija nostrādā. Varbūt kāds var salīdzināt savas bildes un šeit izklāstīt savus novērojumus. Ja jau šis jautājums, kā silrak pieminēja, jau pirms pusgada šī tēma tika bīdīta, bet nekas nav mainījies, tad bildes platums droši vien arī nākošo pusgadu nemainīsies. Bildes samazināšanas iemesls ir kas? - servera ātrdarbība, cietņa apjomi, vēl kādi citi varianti šādai kompresijai un bildes platuma ierobežošanai? :face-wink:
Publicēts: 03.10.08 22:56 labots
 citēt
ļoti precīza statistika par monitoru izšķirtspējām

1024x768 - 33%
1280x1024 - 27%
1280x800 - 16%
1680x1050 - 6%
1440x900 - 4%
1152x864 - 4%
1280x960 - 2%
1920x1200 - 2%
1600x1200 - 1%
1400x1050 - 0,8%

vēl par agru pacelt latiņu, bet ar laiku, ar laiku

attieciibaa uz panoraamaam, tad taas pazuda peec paarejas uz jauno versiju... ne ar ljaunu nodomu, vienkaarshi aizmirsaam :)
Publicēts: 03.10.08 23:49 labots
 citēt
talavieti, tā ir...

bet mēs izejam no cita aspekta... tagad blogu var lietot 100% useru (nu labi labi atmetam nost tos nelaimīgos 2% safari lietotājus un 0.28% mozillas), arī tie, kam 1024x768, ja mēs iesim par agru tālāk, tad blogu varēs lietott normāli tikai 67% un tas vairs neder.

Pirms pārejas uz 1024 izšķirtspēju, mēs ar Shadowu bijām vienojušies, ka to darīsim tikai tad, kad 800x600 lietotāju daudzums nokritīs zem 3%. Tā ir weba specifika. un starpcitu, 33% lietotāju tie ir ap 1000 bloga lietotājiem dienā...
Publicēts: 03.10.08 23:55 labots
 citēt
Pacieties, talavieti. Kad 1024x768 būs mazāk par 20%, tad varbūt latiņa pacelsies. :face-wink: Parasti tās attiecības grozās ap 20 un 80 procentiem. :face-wink: Bet statistikā trūkst mana monitora - 2560x1024px. :face-wink: Droši vien pikseļi nav vainīgākie, bet gan servera resursi. Ja paskatās uz datiem, tad 1200 px platumā var skatīt vairāk kā 60%. Lai kompresija nespiestu un nečakarētu bildes, tad drīzāk varētu likt kādu bildes svara ierobežojumu. :) Kamēr rakstīju, tikmēr jau sekoja atbilde. Izrādās kā pirmā vietā ir nevis foto un kvalitāte, bet gan web specifika ar 800x600px un 3%. Tāda ir prioritāšu specifika. :)
Publicēts: 04.10.08 00:12
 citēt
Linkman, tā ir weba specifika... patīk vai nē, bet tā ir. Webā fotogrāfi bildes liek ar citu mērķi nekā fotoizstādēs. Un drukātu darbu nevar salīdzināt ar monitora attēlu un pats galvenais NEVAJAG! Citi mērķi, citas vajadzības, cita specifika. Nav nekādas starpības starp 60% un 80% kompresēto JPG, ja tev blakus stāv drukāta vai (hmm..) eksponēta bilde papīra formātā... "un ja nav starpības, tad kāpēc maksāt vairāk?" (c) Dosja
Publicēts: 04.10.08 01:30
 citēt
Ok - weba specifika. Pilnīgi piekrītu - nevajag salīdzināt drukātas un monitora bildes kvalitāti, bet jautājums ir par web panorāmas bildēm - tā gan ir starpība vai to skatās platu vai saspiestu uz 900px. Tā kā kādreiz varētu par veco labo panorāmas variantu atcerēties no iepriekšējās versijas un kaut kad to ieviest arī šajā versijā. Šis jautājums paliek tāpat atvērts. :face-wink:
Publicēts: 04.10.08 03:04
 citēt
nu ja - es uz maajas monitora 1680x1050 ... ek kaa vareetu Linkman panoraamas bildes skatiites ..... :-)
Publicēts: 04.10.08 19:40
 citēt
Kas maksā, tas pasūta mūziku. :face-wink: Ar to vien, ka gribu labāku un plašāka diapazona mūziku web kvalitātē, vēl nepietiek, lai mūzikas repertuārā kaut kas mainītos. :face-smile:
Publicēts: 15.10.08 18:57
 citēt
Lai neceptu jaunu topiku, pieielikšu šeit.

Pie bildēm aplūkojot galerijas ir "instrumentu josla" - sekot / nākamā / iepriekšējā / atsevišķā logā...

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aV1j8rwr]

vai to nav iespējams pārcelt VIRS fotogrāfijas?
Tā ērtāk lapot bildes galerijā, nav visu laiku jāpārscrolē ekrāns, jo bilžu izmēri ir visai mainīgi... :face-wink:
Publicēts: 15.10.08 20:55
 citēt
pilniigi piekriitu palaidniekam - es ar par sho pie sevis esmu bubinaajusi ;-)
Publicēts: 15.10.08 23:42
 citēt
bet toč! Tā daudz ērtāk būtu
Publicēts: 16.10.08 10:16
 citēt
WMWMW - par bilžu izmēru smags jautājums - neizdabāsi visiem. Bet par to, kur meņuci bilžu šķirstīšanai - te nu gan viss viens - uzlikt VIRS bildes un būs daudz ērtāk pilnīgi visiem, neskatoties kāds monis... ;)
Publicēts: 16.10.08 10:28
 citēt
Nu uz LCD lūrēt 800 pix platu bildi pa visu ekrānu uz to, kas atliek no 1240 pix moņa dos visai bēdīgu rezultātu...
LCD prot vislabāk parādīt bildi izmērā 1:1...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):