Pilsētas dome ir palaidusi ikgadējo Ventspils fotoattēlu konkursu. Darbu iesniegšanas termiņš - 15.09. Visu pārējo var izlasīt nolikumā, kas atrodams šeit: www.ventspils.lv...
Principā tas ir nevis fotokonkurss, bet attēlu atlase pilsētas reklāmas materiāliem, no kuriem tai skaitā tiek veidots nākamā gada pilsētas kalendārs. Mākslas bildes neaizies, bet kvalitatīvi attēloti tūrisma objekti, vide un arī cilvēki aizies.
Varētu padomāt, ka V-pils atrodas tūkstošiem km attālumā Principā, ja ir ko iesniegt un ir vēlēšanās startēt, mierīgi var kādu reizi līdz šim galam atskriet - pāris stundu brauciens no Rīgas Un ja nesanāk atbraukt darba dienā, var atbraukt brīvdienā un atdot aploksni man vai kādam citam vietējam iesniegšanai. Bet nav jau spiesta lieta - vienkārši pareklamēju, ar domu - varbūt šajā pīļu dīķī kāda jauna vēsma iepūš
"mākslinieciski kvalitatīvu Ventspils fotoattēlu atlasi"
šitais teksts no nolikuma man patika arī sakarā ar bibliotēkas izsludināto konkursu!
Taču... kādi 5-7 darbi tik nekvalitatīvi, ka man rodas jautājums - kādēļ nepieciešams izcelt šo augstāk minēto citātu! Un vēl saka, ka pieaicināta žūrija utt... bet izvēlas arī nekvalitatīvos darbus! Kamōn!
Ai, nu, tā "mākslinieciski kvalitatīvo" fotogrāfiju atlase ir galīgs sviests jau kopš paša sākuma. Un tad uz izstādi katru gadu tiek kārtējo reizi runāts, ka NĀKAMAJĀ gadā noteikti ir jāizveido mākslas foto kategorija, jo regulāri tiek iesniegtas tādas bildes, kas neder reklāmai, bet ir gana labas, bet tā tas arī paliek runu līmenī.
Parasti uz urrā aiziet tādas bildes, kur redzami kvalitatīvi nobildēti jaunie objekti, cilvēki atpazīstamās pilsētas vietās, kāds vecāks objekts no neredzētāka rakursa utt.
Turklāt parasti ir tā, ka pazīstamākiem vietējiem vārdiem tiek piedota paviršība un izvēlēti arī ne pārāk kvalitatīvi darbi, jo bildes netiek vērtētas anonīmi. Bet tas, nu, mans subjektīvais viedoklis
Ja ir kādas neskaidrības, droši jautājiet, esmu šajā pasākumā piedalījusies vairākas reizes