Šīs lietas sakarā parasti dzird Canon lietotājus, no kuru teiktā var saprast, ka kakons diezgan bieži "slimo" ar šādu parādību. A kā ir ar Nikon? Vai šie front un back fokusi šajā karojošajā pusē ir retāk sastopama "parādība"?
Kam tad ir problēmas ar fokusu? canon stikliem vai sigma stikliem priekš C bajonetes??? problēmas atklājas tieši sigmām kas nekseko līdzi produkcijas kvalitātei, vai nav spējīgi pareizi sarēķināt attālumus.
grēkot mēdz gan kameras, gan stikli, gan paši lietotāji ar vidēju nojausmu kā darbojas AF
pirmos divus var viegli novērst kamerām kurām ir setingos korekcijas iespējas ar atmiņu 20 stikliem - nepilnas stundas laikā nobalansēju abas somas un jūtos laimīgs
tiesa arī pirms tam nebija diskomforta jo lielākai daļai optikas korekciju nevajadzēja un arī pārējās nobīdes bij tādas vairāk /vsjotaki njeporjadoček/ rakstura
Es jau tik intereses pēc pajautāju. Te bieži nākas dzidēt kā C lietotāji čīkst, bet N ne reizi man nebija nācies dzirdēt. Domāju, vai tiešām Nikon ir viena perfekta kamera 0_o
Dansiga, Tev kameru pārdeva bez lietošanas pamācības? Bet vispār - ja esi ar mieru uz dienu samainīt savu D300 pret manu Canonu komplektā ar kādu stiklu, tad nav problēmu - uzrakstīšu skoliņu.
sandijs, nuuuu ..... lietoshanas pamaaciibaa tas nebija aprakstiits ....... piedod, bet kopsh zinaamiem notikumiem fochuku vairs nelaidiishu no rokaam laukaa;-( Taa ka buus vien jaapaliek bez skolinjas....
da neee - ar AF ir viss pat ljoti ok, ja vispaar nofokuseejas! Man pa briidim vienkarshi negrib fokuseeties, kameer neatrodu ljoti kontrastainu vietu! (nerunaaju par absoluuti liidzenaam un vienkraasainaam vietaam, kur AF nav kur aizkjerties)
Billy, nu tik liela blondiine jau neesmu! Es runaaju par fokuseeshanos, kur JAAfokuseejas, bet jams negrib fokuseties! (nu piemeram kaa var nefokuseeties uz cilveeka seju, pie kam ar baardinju!?!?) Citreiz shii slimiiba pariet un fokuseejas kaa naakaas!
lasu un brīnos, kādas problēmas, šis tas ir novērots, bet visam ir savs izskaidrojums.fokusēšanas režīmu varbūt vajag izvēlēties centrālo punktu, nofokusēties un tad pagriezt fotoaparātu vēlamajā stāvoklī.Dansigas purvu gadījumos asums jāiestāda no rokas, izvēloties optimālo blendes atvērumu utt.esmu paspaidījis C350D, C40D, Nd80.Ol E500, viss atkarīgs no stikla un gaismas apstākļiem, viens aparāts jūtīgāks uz sliktiem gaismas apstākļiem, cits mazāk jūtīgs. vismazāk man patika Olympus
Starp citu, no ieraduma "fokusēties un tad pagriezt kameru vēlamajā stāvoklī" arī rodas liela daļa mītu par neprecīzu AF darbību normāliem un platleņķu objektīviem kā arī bildējot no maza attāluma ...
Tagad kamerām mēdz būt pat desmitiem AF sensoru, tādēļ nevajag kautrēties fokusēties ar tiem, kuru novietojums vislabāk atbilst kadra kompozīcijai
D300 vismaz to AF punktu ar džoistiku ērti pārvietot Pārsvarā tā arī daru - ar AF-lock pogu fokusējos un bīdu kompeni. AI-Servo protams izslēgts, jo spiežot shutter pogu AF atkal sāk meklēt (sporta režīms)
Paspēlējies ar `Dynamic AF area`.. tas ir priekš AF-C režīma... paņem tuvākos sensorus arī (ja nav visi 51 ieslēgti). šams nofokusies tur kur vajag/kontrasts lielāks - piemēram lūpas/acis uz sejas
Mandalay, da neee .... ar tiem fokuseeshanaas rezhiimiem man viss skaidrs! Runaaju par AF-s rezhiimu, ka tad meedz negribiigi fokuseeties situaacijaas, kad IR jaafokuseejas aatri!
kas ir AF-S režīms? AF-S ir ojektīva AF tips (magnētiskais) Un tas nebūt negarantē ka jāfokusējās ātri, jo viss ir atkarīgs no kontrasta/gaismām. AF-S tikai ātrāk kruķī gredzenus. AF jau rēķina kamera.
Mandalay, tas ir taa kaa Annir uzraxtiija. Nu nefokuseejas man pa briidim tas objektiivs taa kaa vajaga! Nu neturu es kameru pirmo dienu! Un pie tam nevis visu laiku - bet shad tad shim taa uznaak!
kamera ir plika elektronika un optika, tai nav mēnešreizes.. tā kā turpini vien piešauties pie sava aparāta un vaktēt labu gaismu Līkas rokas var iztaisnot
Mandalay, ek tuuuu ...... es zinu, ka daudzas lietas par kameru veel nezinu (kau arii manuaalim cauri es esmu izskreejusi) .... un par to es neko nesaku. Bet shis nikjis ir un par to es esmu parliecinaata! Veel man radaas doma, vai nav pie vainas fokuseeshanas rezhiimu parsleedzeejs (jo tas meedz nejaushi parslegties uz M un varbuut arii kad iisti negrib fokuseeties - ir jau bishk izkustinaats).
negatIvs:lasu un brīnos, kādas problēmas, šis tas ir novērots, bet visam ir savs izskaidrojums.fokusēšanas režīmu varbūt vajag izvēlēties centrālo punktu, nofokusēties un tad pagriezt fotoaparātu vēlamajā stāvoklī.Dansigas purvu gadījumos asums jāiestāda no rokas, izvēloties optimālo blendes atvērumu utt.esmu paspaidījis C350D, C40D, Nd80.Ol E500, viss atkarīgs no stikla un gaismas apstākļiem, viens aparāts jūtīgāks uz sliktiem gaismas apstākļiem, cits mazāk jūtīgs. vismazāk man patika Olympus
e500 gan jau ka stikls bija vecais 14-45 f4.5-5.6? ar to man arii e3 kaa nav ideaalas gaismas taa saakaas fokusa kjershana. 14-54 f2.8 gan ideaali. toties - principaa nefokuseejas uz virtuves zhaluuzijaam bet nu tas jau normaali, horizontaalaas liinijas. canons FullFrame ari ne. vecais oly e300 - tas gan kaut kaa maaceeja.
kur tie front un back fokusi ceļas? šajā sakarā mēdz pieminēt softu. man fīlings, ka tas var būt, kad spogulis un/vai matstikls ne īsti vietā. nu, uz matstikla fokuss, uz matricas ņe figa.
haralds:kur tie front un back fokusi ceļas? šajā sakarā mēdz pieminēt softu. man fīlings, ka tas var būt, kad spogulis un/vai matstikls ne īsti vietā. nu, uz matstikla fokuss, uz matricas ņe figa.
Tā arī ir - šī lieta tiešām visbiežāk saistīta ar to, ka matrica pa kādām milimetra desmitdaļām nobīdīta no pareizās vietas
Camera 350D stikls 85mm f1,2 attālums līdz objektam 2metri asi attēlotāstelpas dziļims 2cm, spiežot pogu izkustas objekts vai fotogrāfs un rodas front un back fokus, laižam uz darbnīcu!