forum.gif
Bišku par un ap nodokļiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bišku par un ap nodokļiem.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.08.08 08:23
 citēt
Fotogrāfi, kuri nestrādā studiju paspārnē, kā Jūs piestādat rēķinus uzņēmumiem SIA, AS utt.
Kā nomaksājat nodokļus pēc darījuma? Zinu, ka šo informāciju va izlasīt kkādās mājas lapās, bet interesē tieši Jūsu pieredze.
Publicēts: 06.08.08 08:32
 citēt
Es 2 gadus ņēmu VID'ā "Individuālā darba reģistrācijas apliecību". Taču oficiālo "papīra" darbu (vismaz man Ogrē) bija tik maz un birokrātisko atskaišu daudzums (vismaz manā uztverē) tik liels, ka šogad vairs neizņēmu to apliecību. Apliecība ik gadu (VIDā) maksā tikai 1 Ls, bet reizi 5 gados pilsētas domē jāsaņem atļauja no speciālas "individuālā darba komisijas". Komisijai bija jāuzrāda dokumenti, kas apliecina darba prasmes, bet vismaz es Ogrē iztiku ar portofolio mapīti. Ogrē šīs komisijas lēmums uz 5 gadiem maksāja 5 Ls.
Publicēts: 06.08.08 08:46 labots
 citēt
Kas tā par domes atļauju? Par tādu gan es pirmo reizi dzirdu.
Man jau likās, ka galvenais ir nomaksāt nodokļus no katra darījuma, pofig ar ko tu nodarbojies, izīrē dzīvokļus, fotogrāfē vai remontē kanalizācijas trubas :)
Publicēts: 06.08.08 09:00
 citēt
Es izstāstīju, kādi varianti legalizācijai ir Ogrē. Laikam jau Dome rūpējas, lai individuālos pakalpojumus oficiāli varētu sniegt tikai daudzmaz kompetenti cilvēki, nevis jebkurš (foto jomā), kas nopircis ziepi dārgāku par 150 Ls...:))). Nepatīk- meklē citus..:)
Publicēts: 06.08.08 09:07
 citēt
Nezinu, moš arī Rīgā tāda vajadzīga - būs jāpainteresējas.
Publicēts: 06.08.08 09:42
 citēt
Šo jautājumu parasti skaļi nediskutē, jo VID arī šo lapu un citas arī pārskata::)))))))):face-grin:
Publicēts: 06.08.08 09:52
 citēt
Kas tad te krimināls priekš VIDa?
Publicēts: 06.08.08 09:56
 citēt
Nav jau jāmeklē krimināls ,ja viņiem ko vajadzēs atradīs,i nemanīs kad būs jautājumi::))))))))
Publicēts: 06.08.08 10:10
 citēt
Veel jau pastaav taadi autoratliidizibas liigumi, kuraa atrunaa ka pasuutiitaajs nomaksaa IIN (kas ir 15%) un miers. Vai Tu pats iemaksaa sociaalo nodokli - taa jau Tava probleema ruupeeties par vecumdienaam, par to neviens nelamaas.
Publicēts: 06.08.08 10:21
 citēt
labi - nepreciizi izteicos. No taa , cik buusi iemaksaajis sociaalo nodokli - tik arii sanjemsi peec tam pretii dazhaados dziives gadiijumos. Bet IIN gan ir jaamaksaa, ja grib mieriigi guleet.
Publicēts: 06.08.08 10:47 labots
 citēt
dansiga:Veel jau pastaav taadi autoratliidizibas liigumi, kuraa atrunaa ka pasuutiitaajs nomaksaa IIN (kas ir 15%) un miers.

Vot šis man tīk :) cik nopratu, tas ir kkas līdzīgs darba līgumam pēc izdarītā, ne?
Publicēts: 06.08.08 10:50
 citēt
Lutums, jaa! Es gan savos privaatos darbinjos shad tad sho piekopju, gan arii darbaa sleedzu shos autoratliidziibas liigumus ar dazhiem izpildiitaajiem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):