forum.gif
Dilemma - Canon 350 vs Olympus 510
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Dilemma - Canon 350 vs Olympus 510
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.08.08 15:13
 citēt
Lieta sekojoša - lietoju es savu veco labo Canon 350 28-135 IS USM, kas apgādāts gan ar 430-to zibeni, filtriem, aķīšiem u.t.t. un pēķšņi no debesīm nokrīt (saņemās kā balva) Olympus 510 double kit. Protams, divi aparāti man tākā vajadzīgi nebūtu, vienu derētu notirgot un tā vietā tikt beidzot pie kāda laba stikla. Bet vot nevaru izlemties vai atstāt veco 350, pie kura tomēr pierasts vai tomēr ņemt jauno Olympus un tam piemeklēt visus nepieciešamos pričendāļus... Vai ir kādam pieredze ar Canon (300-450) vs Olympus no līdzīga plaukta. Itkā jaunās fīčas kā iebūvētais IS, putekļu filtrs u.t.t. protams nāktu tikai par labu, bet kaut nav ticamības olympus kvalitātei... Ko jūs ieteiktu???
Publicēts: 06.08.08 16:04
 citēt
es ieteiktu sariikot tepat blogaa fotokonkursu ar galveno balvu - Olympus 510.
liidziigi kaa shis: www.fotoblog.lv...
Publicēts: 06.08.08 16:58
 citēt
pavēro kaut vai Linkman bildes.galerijas vecākajās lapās bildes taisītas ar 350D, jaunākajās ar 40D un izdari secinājumus.350D +labs stikls nav tas sliktākais variants, ar laiku var pāriet uz jaunāku fotoaparāta modeli, stikli jau būs.no Canon pāriet uz Olympus diez vai ir laba doma
Publicēts: 06.08.08 20:01
 citēt
Tā kvalitāte jau atkarīga no paša stila- vienam tas vajadzīgs, citam tas....
P.S. Un ne tikai ar Canon var dabūt labas bildes... Dažs labs ir ar iedomāto panaceju FF nedabūs labu bildi. Bet dažs labs arī ar visparastāko ziepi mācēs uztaisīt tiešām labas bildes...
Publicēts: 06.08.08 21:22
 citēt
varbūt kādam ir tomēr pieredze ar abiem šādiem modeļiem un var salīdzināt viens vs otrs.
Publicēts: 06.08.08 21:23
 citēt
Parasti jau komenti ir no tādiem, kuri 2 dažādas kameras nav rokā turējuši :)
Publicēts: 06.08.08 21:28
 citēt
Es pirms kada laika skiros no E400 un pargaju uz 30D... vai labak, drosi vien!!!
Bet kapec tev nevar but 2 kameras... saprastu ja tev 2 canoni 350D un 400D nu jaaa - nav vajadzibas, bet ja sanemts ka balva, tad kapec japardod???

Uzdavini ja tev nevajag... es zinasu ko arit ar 2 kameram :)
Publicēts: 06.08.08 21:33
 citēt
Vish piesakās uz 350D, es - uz Oly! :)
Publicēts: 06.08.08 21:41
 citēt
esmu pafotografējis ar C 350D[pieder pašam], C 300D, C40D, Nd80, Olympus E500[dēls pa lēto nopirka Anglijā].C 300D baigi lēns. Olympus arī nepatika.izmantoju komplekta objektīvus.pasliktā gaismā autofokuss ne visai, tokšņi.
Publicēts: 06.08.08 22:08
 citēt
E-510 ir daudz labaak ar trokshnjiem nekaa E-500 un E-510 kit objektiivs 14-42mm sakariigaaks fokuseeshanaas zinjaa par veco.
Publicēts: 06.08.08 22:18
 citēt
ieradumam arī liela nozīme, neviens brends nav zemē metams, pie katra var piešauties
Publicēts: 06.08.08 22:19
 citēt
nja, izvēle ir tikpat sarežgīta kā tad, ja būtu jāizlemj - kurā kājā iešaut :D
Publicēts: 06.08.08 22:54
 citēt
būs laikam monēta jāmet :face-grin:
Publicēts: 06.08.08 23:04
 citēt
wot man ar dilema, dzert tervetnieku vai ceesu alu, kadi ieteikumi, kuru pirmo, vai nopirkt aldara, un ceesu pardot, bet tervetniekam tik smuks korķis:)) pārdod abus, i tad prasi ko pirkt, ieteikumu būs 5as lapas.....
Publicēts: 06.08.08 23:15
 citēt
Loģiski, ka Tērvetnieku!
Vai tad kaut kādu cēsinieku un aldari var salīdzināt ar to?!
Bet kājā labāk nešaut! labāk ... starp kājām! :D
Publicēts: 06.08.08 23:18
 citēt
Lai piedod man Olimpieši un it sevišķi Bizarre, bet es šajā situācijā laikam tomēr pārdotu Oly (kamēr jauns smuks un pieprasīts) , nopirktu kādu labu stiklu un atliktu "zeķē" pirmo iemaksu jaunāka un niknāka Canon 60D iegādei...:)
Citādi, pārdot 350D un ne visai universālo 28-135 par sakarīgām naudiņām nesanāks (man labu 20D body pa 300 Ls neizdevās pārdot) , ar tiem būsi zaudētājos. Bet bildes ar 350D vēl vari pāris gadus "cept" ne sliktāk, kā ar jaunu, un pēc tam jau pēc situācijas un maka biezuma apgreidoties. Ar Oly jau arī itkā var uz to E3 (laikam) apgreidoties, taču Bizarre tik nīsto FF matrici no Oly laikam nekad nesagaidīsi- tiem kurss tikai uz miniaturizāciju...:)
Publicēts: 06.08.08 23:47
 citēt
Janka, ja esi pieradis pie kakona, negriez kreklu otrādi... Esmu diezgan izspēlējies ar E-500, nu nepatīk man jamajam ekpozīcijas mērīšana, salīdzinoši liekas diezgan jocīga un neprognozējama, kas ir visnepatīkamākais imho. Kita stikli ir feini, kopumā ņemot, vienīg aberācijas ir jūtamas pie noteiktiem apgaismojuma nosacījumiem, bet tas ir daudziem, bet tomēr ne tik jūtami kā olimpusam. Vēl tur tupi izdomāts ar sēriju fotografēšanu, tikai sporta režīmā, kur katru reizi jākruķī virsū savi iestādījumi, jo nākamreiz tas mērkaķis sen ir visu aizmirsis :) Besī ārā vienkārši.
Nu es nezinu, noteikti tas kas pieradis pie olympus darboties, varētu ko līdzīgu varētu teikt arī par kanonu, ka drausss mēsls, bet nekas jau neliedz pagrābt, piemēram, nikon d300 :D
Publicēts: 06.08.08 23:49
 citēt
Akdies, kādam ir dilemma, dzert Tērvetnieku vai Cēsu čuru... :face-plain: Nu dzer takš Bauskas gaišo/tumšo, vaidieniņ :face-grin:
p.s. piedoniet par diu postiem pēc kārtas...
Publicēts: 07.08.08 00:13
 citēt
Baigi interesanti! Pat jāpasmejas! Kārtējo reizi! :)
Friidi!
No kurienes izraki, ka es man FF ir nīsta?! Man tas un ne tikai man, tas pseido panacejas FF NAV vajadzīgs! Neredzu tam jēgu!
Mārketinga gājiens - tas gan! Bet citādi?! Ko parasts fotomīlis TĀDU ar to iegūs?!
Būtu nauda, nopirktu E-3, nevis 5D! Bet vēl labāk - pāris labus stiklus un bildētu ar E-500 bez bēdām! :)
Bet, kā jau ne vienu reizi vien teicu, daudziem tas nepielec, ka FF nav zāles no visa!

Wavw!
Par Oly Kit stikliem vispār runā to labāko, salīdzinot ar citu brendu kitiem. Vienīgais brāķis - 14-45. Protams, teiksiet ko citu, bet tas, tā teikt, uz jūsu sirdsapziņas. :D Jūs, PROTAMS< esat pārbaudījuši visu... :D
Par sērijām gan nesapratu! :)
P.S. Es arī biju paņēmis kaut kad 400D - un NEKĀ nesapratu! :D
Publicēts: 07.08.08 01:17
 citēt
Bizarre, nu ko Tu visu laiku tik jūtīgi uztver visu pret saviem Oļiem?..:)
Es nebūt neaplieku šo firmu (sevišķi, ka mans vec. dēls olympus.lv strādā:DDD). Es zinu, ka Zuiko kādreiz ir bijuši viena no pasaules labākām optikām, tāpat kā slavenās OM filmu fotokameras. Toreiz tā bija tehnika arī profesionāļiem. Bet šaubos, vai pašlaik tas tā ir palicis...:(
Runa šeit iet par SISTĒMAS izvēli un tā ir gana nopietna lieta un tas nav tikai body uz doto gadu, bet krietni tālākai nākotnei. Neviens nevar zināt, kā mainīsies Tavas foto-vajadzības nākamgad vai pēc pāris gadiem. Varbūt pievērsīsies nopietnākiem darbiem, lielākiem formātiem, kaut vai kāzu foto nopietnākā līmenī. Un te FF būs gana aktuāls. Canonam un Nikonam ir perspektīvas, lai attīstītos nopietnākiem darbiem, bet Olympus diemžēl vismaz pašreiz reāli ir tikai amatierisks strupceļš.
Vienīgais man zināmais nopietnais Oly - E3 ir ar to pašu mazo matricīti un reāli var būt interesants sporta fotogrāfiem un tādu izdevumu reportieriem, kur poligrāfiskā kvalitāte nav galvenais- tātad profesionāls ļoti nosacīti.
Publicēts: 07.08.08 01:24
 citēt
Mjā!
Smags gadījums!
Cilvēkam kā nepielec tā nepielec, ka es jūtīgi neuztveru!
Bet Tev jau laikam grūti saprast, piedod, bet jāmin Tavs vecums - laikam grūtāk ar uztveri - Tavs tik dievinātais FF, nez kāpēc Tev pašam tas nav, - neatrisinās VISAS problēmas!
Noliec 2 viena objekta bildes ar FF un ne FF blakus - spēsi atšķirt vai kā?!
Pie tam, man liekas, ka Tu arī šo to lasīt nemāki. Da nevajag visiem to FF! Un nevajag visiem pat dSLR! Tā la tas, kas TEv ir dieva vietā, citam ir NEKAS! Tu esi viena konkrēta produkta lietotājs. Vitam ir citas vajadzības!
Saproti?!
Vai kā?!
Publicēts: 07.08.08 01:47
 citēt
Tavs gadījiens smagāks, jo sēdi ieslēgts Oly tankā ar šauru-šauru lūciņu priekšā...:)))
Man (un daudziem citiem ) šodien to FF nevajag (un arī nevaru atļauties), bet, gadījumā ja vajadzēs un ja varēšu atļauties, ne Canonistam, ne Nikonistam nav lielas problēmas pāriet uz to (protams, ja optika pareizā bija pirkta).
Bet Oliempietim, pat ja dikti gribēsies, visa mīļā sistēma ar jaukajām Zuikām būs jāpārdod pa sviestmaizi un ar iežmiegtu asti jāskrubinās pie Nik-Kanonistu sliekšņa..:)
Un šeit varētu arī piebilst, ka atšķirībā no Tevis, daudzi ar foto ne tikai rotaļājas, bet arī pelna.
Kas attiecas uz FF iespējām- ja esi akls, nespried pēc sevis...:)
Publicēts: 07.08.08 06:40
 citēt
Tieši tā!
Daudzi ar foto ne tikai rotaļājas, bet arī pelna!
Un lai to darītu, nav obligāti vajadzīgs C vai N!
To Tu laikam gan palaidi garām, vai ne?
Pie tam, es jau nerunāju par LV smilškasti...
Starp citu, tā pelnīšana NAV obligāta un primāra. Katrs dara kā grib...
Kas attiecas uz FF iespējām - pats neesi akls. Skat. gan iepriekš minēto, gan vispār - daudziem tas FF galīgi nav vajadzīgs. Neieciklējies tik uz mani vien! :) Skaties globāli! :)
Publicēts: 07.08.08 08:34
 citēt
Bizarre! Man jau apnicis vairākās vietās ar Tevi strīdēties par vienu un to pašu. Nez kāpēc negribi saprast, ka šajās tēmās iet runa nevis par Tavu "mīļo Oļečku" bet gan par fotosistēmas izvēli, tātad perspektīvu uz zināmu laika sprīdi nākotnē.
Un vienīgais , ko es cenšos apgalvot- cilvēkiem, kas domā arī par nākotni un izaugsmi foto jomā- nav lielas jēgas izvēlēties Olympus 4/3 sistēmu, jo vismaz pašlaik tā ir diezgan viennozīmīgi tendēta AMATIERU sektoram.
Bet Canon vs Nikon, un it sevišķi viņu piedāvātā FF iespēja ir tikai neliela mūsu diskusijas stāvdaļa. Bet foto iesācējam, kas domā par nākotni, ar šo iespēju tomēr jārēķinās.
Citādi tiešām- nav ko funktierēt par spoguļkamerām un to iespējām, ja pietiek (un pietiks) ar 3 mPix kamerofonu, apvienotu ar videokameru...:)
Publicēts: 07.08.08 08:40
 citēt
It kā divi tēvaiņi, bet- daudz kas atgādina divus zīdaiņus...
Publicēts: 07.08.08 08:49
 citēt
UldisS:It kā divi tēvaiņi, bet- daudz kas atgādina divus zīdaiņus...

Un Tu tas trešais? Nu ko- vienu z trijiem?...:DDD
Publicēts: 07.08.08 08:51
 citēt
Par to tērvetnieku vs cēsinieku - nu tā nu gan nav dilemma - kāpēc bojāt garšas sajūtas ar cēsu čurūdeni, ja var baudīt patiešām labu alu (ja vēl būtu užavnieks...). Bet runājot par kamerām, parakņājoties pa neta salīdzinājumiem minētajiem Oly vs Can un palasot augstākminētos komentārus mans secinājums veidojas šāds. Salīdzinot pašreizējo komplektāciju Oly double kit vs C 350 28-135, Oly ir tomēr nedaudz vairāk plusiņu. Bet tā kā man jau sen bij vēlme apgreidot kaut ko nopietnāku, tad oly tālākupgreidošanas perspektīvas tiešām nav tik labas kā canonam, kur pašlaik varētu paņemt nopietnāku stiklu un pamazām sākt domāt arī par paša 350-tā upgreidu uz nopietnāku mantu. Tā kā uz andeli tiks piedāvāts Oly...
Publicēts: 07.08.08 09:22
 citēt
Uhh, labi, ka vēl vienu cilvēku izdevās paturēt pie īstenās ticības...:)))
Publicēts: 07.08.08 11:31
 citēt
Bet ja abi aparāti ir pie rokas - kāpēc nepaņemties pašam ar abiem un salīdzināt kādi plusi un mīnusi vienam un otram? Un noteikti plusi un mīnusi ir kā vienam tā otram.

Bet prblēma smaga :D ja no zila gaisa krīt double kiti :D
Publicēts: 07.08.08 12:56
 citēt
esu saliidzinaajis canon 300d vs olympus e300. tobish bildeejis vienu un to pashu ar abiem. oly (ar leeto kitu) bildes labaak patika, kaut gan taas bija trokshnjainaakas gan. e510 buus modernaaka par canon 350d, vairaak fiichu etc, bet nu abas iesaaceejiem/amatieriem domaatas.
ar Friidi nestrideeshos, tikai aizraadiishu, ka Oly E1 ir daudzu profu kamera, so what? Un vispaa FF nav naakotnes - jo nevar to sensoru iebaazt mobilajaa telefonaa! :D
Publicēts: 08.08.08 09:32
 citēt
Friidis:
Bet Oliempietim, pat ja dikti gribēsies, visa mīļā sistēma ar jaukajām Zuikām būs jāpārdod pa sviestmaizi ...

Neperc ieks LV un nebus sapigi... pat + var palikt pa sviestmaizi atdodot!
Publicēts: 08.08.08 21:45
 citēt
Friidi!
Ja apnicis, tad paklusē! :D
Tas, kas Yev ir vajadzīgs, citam, pat ne obligāti man, galīgi nav obligāts!
Lielākā daļa tāpat lietos ziepīšus un viņiem būs nošpļauties par Tavu vienīgo un pareizo skatu uz gaišo nākotni! :D
Tev nepielec tik vienkārša lieta, bet Tu tik vienu un to pašu! :(
Publicēts: 08.08.08 21:51
 citēt
Friidi!
Pastāsti, lūdzu, uz nakti pasaciņu kā viens nopirka FF, pievarēja savus mazvērtības kompleksus un kļuva vis vis vis! :D
Lai man saldāks miedziņš! :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):