Man te tādas nelielas problēmas ar vienu lētu stiklu.
Problēmas apraksts - uz digitālā uzliekot AF darbojas un viss pārējais pa smuko. Bēt, kad spiež pogu - uztaisa bildi un pēcāk error 99. Uzliekot uz filmu aparāta - jau kad kamera izslēgta stikls sāk stenēt. Takā AF ik pa laikam dotu impulsu. Ritmiski, bet apnicīga skaņa. Un to var pārtraukt tad, kad nospiež asuma dziļuma pārlūkpogu un arī var pat fotografēt. Tikai tas nav īpaši patīkami.
Ir kādi risinājumi šai lietai? Kaut kas tāds vienkārš - skrūvēt vaļā un vadus pētīt vai arī tas labumu nedos?
Vai arī kādam ir savajadzējies rezerves daļas nopirkt no sigmas objektīva ar Canōn EF vītni? A?
Problēmas apraksts nav pilnīgs, jo nav zināms objektīva modelis. Ja tas ir vecāka gadu gājuma filminiekiem domātais stikls, var sanākt bezcers- es tā zaudēju gana lielu naudiņu- nopirku filmai paredzēto Sigma 90/2,8 Macro ar cerību, ka vismaz manuālā režīmā strādās, bet nekā- nācās atdot "pa sviestmaizi" (pārdesmit Ls)
Man vienai sigmai šad tad zuda AF. Tad pavisam pazuda. Atskrūvēju. Tur plakanie, kustīgie vadi bija no atnākuši vaļā. Pielodēju. Viss ok. Sāc ar atskrūvēšanu.
darvins:Man vienai sigmai šad tad zuda AF. Tad pavisam pazuda. Atskrūvēju. Tur plakanie, kustīgie vadi bija no atnākuši vaļā. Pielodēju. Viss ok. Sāc ar atskrūvēšanu.
Tikai sagatavo maisiņu bez caurumiem, kurā sabērt visas detaļas, kuras saradīsies pēc izjaukšanas, lai tās varētu aiznest meistaram uz atpakaļ salikšanu...
coop:hmm nez ebayaa vaio kur citur ir iespēja nopirkt pašus motorus?? ja ir dodiet ziņu, gribu paekspermentēt
Es jau arī bik mīlu ar tehniku pakrāmēties, taču vesela konstruktoru biroja darbiņu gan nekad nav nācis prātā uzņemties. Tā tomēr ir ļoti smalka mehānika- nav tjipa, kā benzīna Golfam dīzeli ielikt...))