Savas naudas vērts viņš droši vien,ka ir,bet rēķinies ar visiem spoguļobjektīvu trūkumiem.Turklāt,šitais varētu būt plastmasas korpusā,kas manuprāt ir mīnuss. Medības... nu tā,kaut ko jau varēs arī dabūt gatavu,bet principā par tumšu pasākums.
skiet nekas laps tas nava, ja jau vins sver tikai 12oz, tas ir kaukaadi nepilni 400 grami.. mazins L stikls sver tikpat ja ne vairaak.. MTO-500 sver 1.2kg..
briedis:foto medības? Tas ir kas? Mežā pielavīties kādam briedim no muguras un sviest ar šo objektīvu? www.flickr.com... http://www.flickr.com/search/?q=MTO+500&m=text
Tas ir tā - sēdi tornī ar plinti + kameru. Lieto vienu vai otru atkarībā no objekta.
musco:kameru tāpat var lietot tikai pusi no sēdēšanas laika, jo objektīvs ir tumšs! Piemēram jūlijā var bildēt līdz apmēram 10 un tad arī ar 3200 ISO
To jau es saprotu, ka tumsā nepabildēšu. Bet ja vēl nepaslinko un statīvu līdzi paņem tad jau kādu buciņu var nobildēt. Tie bieži vien jau ar 20.00 sāk baroties.
manuprāt 400/5.6 akurāt labāks pirkums. Vai 300/4. Tie ir visi budžeta stikli. Starp citu, Sigmas 100-300/4 nemaz nav dārgs un ir labs. Pieliksi 2x un būs tev 600/8, tik kvalitatīvāks, nekā MTO/spogulene
asums, liekās jāiestāda no rokas, foto medībām diez vai derēs[ būs liels brāķa procents].pats pavasarī paņēmu Walimex-500mm, pa lēto-mazkustīgus objektus no statīva var bildēt
ar 400mm fotomedībās nav ko darīt, man pašam ir MTO, un pat prasās Sigmas 600mm f/8. Ar labu 400 vēl varbūt var mēģināt, vairāk ko kropot piemēram canon 100-400, var vēl uzlikt 1.4 ekstenderi un tad jau būs pavisam labi, tikai tumši!
nu es domāju cilvēkam nav vēlme līst klāt kaut kādai kazai, ar iespēju kāpjot no torņa viņu iztruacēt, un vēl iztraucēt kādu lielo kuili krūmos, vai buku ar zelta ragiem!
Vot es gan nesaprotu tos cilvēkus kam 400mm uz kropotās matricas ir par īsu... Es teikšu tā - tas kurš neprot ar 400ieku tik klāt bildējamajiem objektiem (vai tie būtu putni vai dzīvnieki vai kas cits - vienalga) tas 600nieku nav pelnījis T.i. nav vēl gatavs tādam verķim... Jo ne jau visu izšķir cik Tev krāns (a.k.a. objektīvs) garš, bet arī prasme to pielietot pareizi... P.S. - No torņa bildējot tāpat var maksimāli tikai dokumentālu kadru ala "vakar tur un tur bij stirna ar tādiem ragiem" - tam domāju pietiks ar 400mm garu stobru... Lai iegūtu fotogrāfiski/māksliniecisku kadru tāpat būtu jālien nost no torņa... Tātad ir vnk nereāli kavlitatīvi apvienot abus, t.i. gan uzbildēt ideālu kadru ar bulli ar zelta ragiem + pēc tam viņu nožmiegt. Jāizvēlas tāpat būs viens no abiem
zo:nav izdeviigaak meegjinaat pielavities tuvaak vai taisit kaadu sleepni nevis tikai garaaku stobru nopirkt?
Lūk-ar šo ,tad arī vajadzēja sākt: 1.ja grib slāt pa mežu platā solī,kā tūrists,un bliezt ja kas trapās,tad protams jo garāks,jo labak...! 2.bet,ja budžets ir tāds,kā ir,tad ar pieticīgaku stikliņu un no slēpnīša ... Starp citu ,ari ar garajiem stobriem IR slēpnī jāsēž,ja protams grib interesantākus kadrus saķert. Ir attiecīga literatūra,kur visu šo palasīties..,bet vislabakā skola tomēr būs paša pieredze.
Lielos dzīvniekus jau mežā nesabildēsi -- tikai blakus mežam pļaviņās. Turklāt tad kad gaisma ir laba un tie nāk ārā, tad vajag ātrus stiklus. f/5.6 jau ir diezgan tumšs IMHO. Visādā ziņā ar tādu spoguļstiklu būs grūti tieši dēļ gaismas. Garuma ziņā 400mm uz mazās matricas ir >600 mm uz pilna kadra. pietiekami ļoti daudz kam.
tur tas trakākais, kad vakaros viņi lien ārā, tad ir kā ir ar gaismu! tīrām fotomedībām vislabākais laiks ir agri no rīta, ad saule ir uzaususi un gaisma ir pietiekoša, tad šie arī lien ārā!
Paldies visiem par komentāriem! Šis tas skaidrāks palika. Patiesībā jau mežā tiešām netiek sēdēts gaides medībās - pārsvarā ķviešu laukā vai pļavinā un tur parasti ir gaišāks. Piezīme par došanos bildēt no rīta ir ļoti pareiza, cik esmu bijis medībās no rīta (vasarā jau pirms 4iem jābūt mežā), tad šajā laikā tiešām ir lielāka kustība un daudz ko dabon redzēt, vienīgi tā agrā celšanās ... vismaz man tā ir problēma. Par pielavīšanos arī taisnība - tikai tad nekādi nesanāks apvienot foto ar medībām, bet var jau kādreiz arī bez plintes aizbraukt tīri pabildēt.
Par to 400nieku laikam nāksies padomāt, tikai kur pentaksim tādu izrakt? Teorētiski ir dabonams Sigma 135-400mm, tik Latvijā diez vai varēs nopirkt
135-400 man patika. leens AF gan ir, bet, piemeram, enduro shaujot, no 36 kadriem tikai 1 nefokusaa. man tas 400 uz pilna kadra bija par garu pat. nu jaa, un gaismu vajag. man domat, ka man pietiktu ar kadu 250mm/4 uz pilna kadra...
ivog:Paldies visiem par komentāriem! Šis tas skaidrāks palika. Patiesībā jau mežā tiešām netiek sēdēts gaides medībās - pārsvarā ķviešu laukā vai pļavinā un tur parasti ir gaišāks. Piezīme par došanos bildēt no rīta ir ļoti pareiza, cik esmu bijis medībās no rīta (vasarā jau pirms 4iem jābūt mežā), tad šajā laikā tiešām ir lielāka kustība un daudz ko dabon redzēt, vienīgi tā agrā celšanās ... vismaz man tā ir problēma. Par pielavīšanos arī taisnība - tikai tad nekādi nesanāks apvienot foto ar medībām, bet var jau kādreiz arī bez plintes aizbraukt tīri pabildēt.
Par to 400nieku laikam nāksies padomāt, tikai kur pentaksim tādu izrakt? Teorētiski ir dabonams Sigma 135-400mm, tik Latvijā diez vai varēs nopirkt
principā ļoti lēti priekš 500 mm ja vēl asums ir ok.. tad gaišā dienas laikā to f8 varētu pieciest.. bet nu rēķinot vēl klāt ka 500 mm tad slēdzi arī 1/500 nu ISO būs jāgriež līdz galam..
Kad bildē ar gariem stikliem, gaismas nepietiek un rokas trīc, bet nav kur atbalstīties, tad palīdz, ja fotografē sērijās - vairāk par 3 kadriem gan nav jēgas bildēt. Man parasti 2. kadrs sanāk visasākais.
Tieši tādu s... iedeva man draugs pamēģināt, nezinu vai Īrijā veikalā vai netā pirka, nenoskaidroju. Tas objektīvs der tikai miglu bildēt. Asumu ar viņu dabūt nevar, pat saulainā dienā telefona stabu no statīva asu nesanāca iemūžināt ))) Ar to var miglas mērkaķus medīt ))) Pieļauju ka viņa labus ir tieši proporcionāls cenas atšķirībai no normāla tele objektīva