pielaust ta nebus problemas, bet... es atvainojos par savu muuzhigo un necieshamo skepsi tikai vai parak regulari sutijumi neizsauks muitas interesi? man butu interesanti ielaisties shema ja taa nav manis pasha izdomata, tikai tad, ja ta ir tomer parbaudita un atstradata.
Jā,nu ideja jau nav peļama,bet to reāli ieviešot dzīvē,var sadurties ar vairākām problēmām,tāpēc es arī uz to skatos ļoti piesardzīgi. 1)jau vajag 100% godīgu cilvēku tajā galā, 2)var rasties jau pieminētā muitnieku problēmu, 3)beigu beigās tā paciņa sūtot pa pastu vnk var pazust. Man jau pašam patīk iepirkties B&H un daru to nu jau vismaz pāris gadus,jo izvēle un cenas ir vnk pievilcīgas,bet kad saņemot preci,tiek piestādīts vēl viens rēķins,tad vairs nemaz tik patīkami nešķiet Bet es jau tāpat tagad nedzīvoju LV,tā ka tāpat tajā pasākumā nevaru piedalīties
Un kurš uzņemsies atbildību par pazudušajiem sūtījumiem? Jo agrāk vai vēlāk kāds sūtījums pazudīs. Kā notiks maksājumi? Es ar savu kredītkarti maksāšu par piegādi līdz adresei ASV un tad cerēšu, ka paku nenospers no mājas lieveņa un vēl kāds arī pārsūtīs uz LV normālā iepakojumā? Slidena lieta, lai kāds vispār uzņemtos būt par starpnieku ...
esmu pats biki nodarbojies ar pacinju paarpakoshanu un paarsutishanu taalaak. pie kaadas sestaas reizes gan paraadiijas muita . sheemai miinus ka uzraadot pacinjas veertiibu 100$, bet apdroshinot par 1000$ tai pieveersiis uzmaniibu jebkursh muitnieks. tatad tu riskee ar sutiishanu bez apdroshinaashanas. man gan nekad nekas, veel nav pazudis vai sapliisis, 3x tpuu! nokliidis celjaa uz 2 meeneshiem gan.
iespējams varēšu ar laiku piedāvat ar tehniku no arzemēm ar 30-50% nost no oriģinālas cenas... kāda garantija būs es nezinu, bet iespēja pielaikot būs ja pasākums aizies.
Bija jau viens, kas piedāvāja iegādāties fototehniku par mazām naudām, niks sākās uz burtu "C" ... Kaut kā sen nav dzirdēts no viņa neviens izdevīgs piedāvājums
Protams, ka es gribētu nopirkt jaunu EF 35mm f/1.4 L stiklu par 600 USD, nevis maksāt 1150 USD, bet neticu, ka tuvākajā piecgadē nonāksim līdz tādām cenām
arturso:iespējams varēšu ar laiku piedāvat ar tehniku no arzemēm ar 30-50% nost no oriģinālas cenas... kāda garantija būs es nezinu, bet iespēja pielaikot būs ja pasākums aizies.
nu no sākuma mēģināšu pats kādu lietu pasūtīt ja būs viss kartība tad ari runāsim tālak, bet domāju ka tas viss ir pilnīgi iespējams. ir bijusi pieredze maza strādājot veikala un skatoties pavadzīmes žoklis atkaras....
Man Kanādā no šī kantora jamaksā ir 6% nodoklis + šipings divas dienas par sapratīgu cenu.
Bet ja grib uz LV atdzīt - krāpjot valsti, vienigais -> ar personu kas lido no turienes uz šejieni, jo caur pastu sutot nekāds gift nebūs tāpat (laimes spēle - uzliks muiti vai nē...), ja nu vienīgi atrodu, kādu ierēdni kas "parūpējas" par taviem sūtījumiem
sandijs:Vai godīgam pilsonim nav pašam jāiet un jāsamaksā nodokļi, pat ja "paveicas" un sūtījums atnāk kā "gift" ?
gift ir gift... vienīgi cilvēki nemāk to izmantot pareizi, to biš ļaunprātīgi izmanto `likumdošanu`. Pēc būtības jābūt tā, cilvēks pērk savā valstī peci, samaksā % un aiszūta citur norādot Gift (pvn tač ir samaksāts jau!)
Forši ir iepirkties eiropā... nekāds PVN nav jāmaksā, jo ir jau iekļauts cenā.
andre:vai ir te kaads kuram suutiija no usa paku kaaa giftu un uzraavaas uz muit no usa ?
taksh no ASV suutot uz EU nav taadas lietas kaa 'gift'! muita buus jaamaksaa no pacinjas veertiibas, neatkariigi daavana vai nee! jaa, man ir gadiijies maksaat muitu. paarsvaraa gan ja pacinjas veertiiba zem 100$ iziet cauri bez muitas, protams, tkai ar parasto pastu suutot.
mjā, ja atmiņa neviļ, šitais pats kadrs kādu laiku atpakaļ piedavāja kopētus dvd diskus, un ne jau bilžu.....) vai tiešām prāts ir kaut ko tādu rakstit, vai pilnīga nedraudzēšanās ar galvu....no tūkstošiem, kas šeit reģistrēti, viennozīmīgi kāds strādā vid, un attiecīgi... nu tas tā, bet, parēķinot pēc dotās formulas, tas pats Nikon D3 šepat LV sanak pat lētāks))
Dāvana šeit tiek uzskatīta par sinonīmu neregulāram sūtījumam privātpersonai, kurā atrodamās preces ir domātas vinīgi saņēmēja un viņa ģimenes locekļu personīgai lietošanai un to daudzums un raksturs neliecina par komerciālu izmantošanu un sūtītājs nesaņem par to nekādu samaksu.
Ja pārdevējs sūta preci pircējam, tad "kritiskā robeža" ir 22EUR, ja tiek sūtīta dāvana - tad 45EUR. Ja pārdevējam lūdz pakas dokumentos norādīt, ka tā ir dāvana, nevis pirkums, tad tā ir krāpšana. Ja lūdz norādīt zemāku cenu kā tā ir patiesībā, arī tā ir krāpšana.
Cik man zināms, tad sūtījumiem, ko sūta viena privātpersona otrai nedrīkst piemērot nekādus nodokļus. Un vispār, ja runājam par godīgumu pret valsti, tad esmu un arī palikšu pie pārliecības, ka šitā valstele mani konstanti apjāj, tā ka ja vien varēšu tad meklēšu visādus veidus kā nodokļus nemaksāt. Nu, OK, man nav žēl samaksāt to muitu, bet pieprasīt PVN, kurš jau iekš ASV ir nomaksāts - tā tak ir konstanta apjāšana. Sanāk ka mēs kādi plebeji, ka mums Eiropā par visu jāmaksā 2x vairāk kā maksā cilvēki štatos. Sviests! Kā savulai viens gudrs cilvēks teica - zodz no valsts cik zagdams, savu tāpat neatgūsi.
vari sūtīt kā gift vari nesūtīt kā gift, atvērs paku un būs jāmaksā vienalga.
es sūtiju tā, vienā pakā preces otrā pakā kastes un uz pakas ir jāraksta lietots un tā štelle darbojas, vienīgi muitu var uzlikt tāpat. vienīgi, ka BHP nav tas lētākais, ir arī lētāki veikali
Jā, jēdziens "godīgums" šobrīd daudziem ir absolūti svešs Priecē, ka apčakarēt valsti plāno ne jau tie nespējīgākie un nabadzīgākie bet par kauna sajūtu, laikam jau nav pat vērts pieminēt
vieni domaa kaa atslaukt no taa ko mees samaksaajushi, otri domaa kaa mazaak tikt atslauktam. galvenais, lai viss likuma robezhaas (gruuti gan izvairiities, ja slauceejs nosaka kaartiibu). par eetiskumu gan nevienam (nu gandriiz nevienam nav lielas ruupes
Kāds tur ētiskums? Nodokļus nemaksāt ir labi un atbalstāmi. Tikai diez vai, šādu banālu shēmu ir pareizi reklamēt publiskā portālā. Ir citi veidi un citi komunikāciju kanāli
nekaa personiska.. tik taa.. pievienojoties kaadai daljinjai no tautas viedoklja (cerams:d)..
tirgotaaji muus apkaash. taa ir tiesa un pie tam pamatiigi - esmu redzeejis kaa vecai precei pa virsu uzliimee jauno cenu, kas ir par 40% lielaaka. neenu - mees jau peerkam tik un taa - kur tad liksies - gurkjus, dezodorantus jau ebay'aa nesuutiisi.. tik interesanti kur vinji visu to ir iemaaciijushies, no kaa njeemushi piemeeru, ar ko sarunaajushi? taas jau visas ir tikai baumas un noteikti nav patiesiiba.. ka valsts iestaadees/organizaacijaas plaukst (vai plauka) un zelj `otkats`, shaadu taadu pasuutiijumu piespeeleeshana sev draudziigiem (radnieciigiem, galu galaa vienkaarshi "pateiciigiem") uznjeemumiem.. un sheit jau rodas pavisam cits skats uz taam lietaam - manupraat nodoklju sisteema ir +/- ok (maksaaju visu godiigi, bet to nodoklju izmantoshanas/izlietoshanas sisteema ir pilniigi sapuvusi un tas nekaadi nerada pacilaatu noskanjojumu spiezhot `Izpildiit` nodoklju maksaajuma uzdevumam internetbankaa.