forum.gif
Bildes kritikai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bildes kritikai
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.08.08 23:08
 citēt
Ja jau saucas speciāla sadaļa, bildes kritikai, tad kāpēc neviens nevērtē bildes objektīvi? Visi pa labi, pa kreisi liek 5,5,5...:face-sad:
Publicēts: 12.08.08 23:24
 citēt
Esi sveicināts fotoblogā.
Publicēts: 12.08.08 23:33
 citēt
skarbaa realitaate

vel ir taada lieta kaa komentaars bet diemzheel 95% lietotaaji neko vairaak par ... ---- !!! vai ko tamlidzigu pateikt nevar.
Publicēts: 12.08.08 23:51
 citēt
Starp citu "..." vairs komentaaraa nevar ielikt... tas gan netraucee ielikt "///", "---", utt.
Publicēts: 12.08.08 23:54
 citēt
njaa atstarpes ar vairs neder bet tas jau nekam netraucee
Publicēts: 13.08.08 09:06
 citēt
buutu nauda, varetu algot slepkavu kas par ... vai /// komentaaraa un 555 kritikas sadaljaa atrod vainiigo cilveku un novaac vinju un vinja gjimeni :) veel idejas? :)
Publicēts: 13.08.08 09:33
 citēt
Šo problemu var atrisinat TIKAI administracija, mainot noteikumus un uzraugot vērtēšanu!
Publicēts: 13.08.08 09:48
 citēt
:)
Es te savulaiku nedaudz pamēģināju izteikt savas domas... rezultātā tikai kāšķis... ŅEKRITIZĒ TĀPĒC, KA NEESAM GATAVI UZKLAUSĪT. Arī citos saitos ir tas pats
www.shutter.lv/index.php?name=coppermine&file=displayimage&pid=21839
pasaki savas domas un tiec apriets... vai man to vajag???
Publicēts: 13.08.08 10:27
 citēt
Njāāāāā, tēmas autors ir jauniņais fotoblogā :D :D

Šeit ir maz lietotāju kas port uztvert kritiku - un arī kritika šeit ir normāla tikai uz kailfoto (daudz/maz normāla)
Man pašam pers. ir pāris cilvēki, kuru kritiku es ņemu aubē - a pārējie ir .... :)
Publicēts: 13.08.08 12:49
 citēt
Uz kailfoto ir visubjektiivaakaa kritika ;-0))) Vienkarshi uz to visi uzkjeras, bet lielaakoties tas ir saistiibaa tikai ar modeli ... Pie kailfoto parsvaraa spieto="kritizee" tikai viirieshi=fotograafi ;-)))) Reaali paskatiities uz kailfoto bildi reti kursh var;-(
Publicēts: 13.08.08 13:13
 citēt
Ik pa laikam ko pasaku kritikai (drīzāk - ieteikumu vai "kā darītu es, ja darītu"), bet bieži lieku tos pašus "///". Kāpēc? Tāpēc, ka patīk bilde, bet nav viedokļa ko darītu savādāk.
Varu arī noignorēt un tad, kad nav ko teikt, nevērtēt vispār, bet tad būs otra galējība - cilvēki liek bildes kritikai un pretī saņem 3 ieteikumus. Tie kuriem patīk tā kā ir, klusē, jo izlikts taču kritikai. Nezinu vai tā būtu labāk.
Publicēts: 13.08.08 13:34
 citēt
Es arii kritizeeju kritikas nodaljaa, ja ir ko teikt. Ja viss shkjiet normas robezhaas - tad arii nesauku neko un uzlieku tikai smaidinju
Publicēts: 13.08.08 13:57
 citēt
e_ega:Ja jau saucas speciāla sadaļa, bildes kritikai, tad kāpēc neviens nevērtē bildes objektīvi? Visi pa labi, pa kreisi liek 5,5,5...:face-sad:

Visi neliek 5,5,5. Salīdzini skaitli cik reizes bilde ir skatīta un cik vērtējumi ir salikti. Starpība uzrādīs cik lietotāju ir pagājuši bildei garām vienaldzīgi. Kritiku ir labāk izteikt komentāros norādot konkrētas lietas par to kas bildē ir paticis vai nepaticis. 5,5,5 vai 1,1,1 lietotājam nesniedz nekādu "feedback". Un ja tā, tad kāpēc bojāt citam garastāvokli ar 1,1,1. Liec vai nu to labāko vai nu neko!
Publicēts: 13.08.08 14:07
 citēt
morgen! 555 ir protams patiikams cipars, bet par ljoti daudzaam bildeem man gribas likt (un arii lieku) 4niekus un pat vietaam gribeetos likt 3 un mazaak, JO autors grib dzirdeet viedokli kaa izdariit VEEL labaak! un manupraat to var panaakt tikai ar logisku vai emocionaalu skaidrojumu, nevis ar max noveerteejumu un viss... ir DAŽI darbi, kur gribaas ielikt max labu noveerteejumu un neteikt neko, lai nesabojātu noskaņu.
Publicēts: 13.08.08 14:07
 citēt
Ed, nevar skatiities peec skatiitaaju skaita, kameer nebuus uztaisiits, ka vienu IP uzskaita tikai vienu reizi!!!! jo ja aiziet komentaari - tad ir n reizes vieni un tie pashi (gan komenteetaaji, gan tie kas tikai lasa). SHobriid fiichai, kas raada skatiitaaju skaitu, pilniigi neredzu jeegu!
Publicēts: 13.08.08 15:32
 citēt
dansiga:Ed, nevar skatiities peec skatiitaaju skaita, kameer nebuus uztaisiits, ka vienu IP uzskaita tikai vienu reizi!!!! jo ja aiziet komentaari - tad ir n reizes vieni un tie pashi (gan komenteetaaji, gan tie kas tikai lasa). SHobriid fiichai, kas raada skatiitaaju skaitu, pilniigi neredzu jeegu!

Ak, vai cik Tu cimperlīga. :) Joks, joks. Piekrītu Tev. Vēlējos teikt, ka tas dod aptuvenu priekšstatu par garāmgājējiem.
Publicēts: 13.08.08 15:37
 citēt
vissmieklīgāk ir tad, kad kādam ieliek sliktu atzīmi un tas kāds pēc tam anulē savus 555 no tavām bildēm :D wtf, cilvēciņ, tev kaulu nemaz nav?
Publicēts: 13.08.08 15:51
 citēt
dansiga:Ed, nevar skatiities peec skatiitaaju skaita, kameer nebuus uztaisiits, ka vienu IP uzskaita tikai vienu reizi!!!! jo ja aiziet komentaari - tad ir n reizes vieni un tie pashi (gan komenteetaaji, gan tie kas tikai lasa). SHobriid fiichai, kas raada skatiitaaju skaitu, pilniigi neredzu jeegu!

Varbut mazpilsetas dzivo zem vienas IP? IP ari nepalidzes...
Publicēts: 13.08.08 16:10
 citēt
Normali butu, ja statistiku skaititu ne pec IP adresem, bet pec lietotaja varda.
Publicēts: 13.08.08 16:15
 citēt
izlogojies un kaa "viesis" skaties cik uziet.. un skaitītājs tik griežas :)
Publicēts: 13.08.08 16:21 labots
 citēt
Un ko tie skaitlji dod? Vai tiesham kads ar noluku tos uzdzen?
Publicēts: 14.08.08 20:23
 citēt
e_ega:Ja jau saucas speciāla sadaļa, bildes kritikai, tad kāpēc neviens nevērtē bildes objektīvi? Visi pa labi, pa kreisi liek 5,5,5...:face-sad:

Kāpēc... vari šeit www.fotoblog.lv... apskatit vērtejumus - jā gribi atpakaļ saņiemt 111 vai 333 bez argumentiem, droši sāc vērtēt zemāk par 555
Kamēr nebūs anonīma balsojuma un posta, patiesību par savām bildēm tu (un es arī) neuzzināsi... tā kā, ja ir daudz brīva laika, ej p(r)iecē visas bildes pēc kārtas (var pat neskatīt tās) un pēc pāris mēnēšiem būsi labākais fotografs. :face-grin:
Jā gribi uzzināt k/c objektīvu fotogrāfa reitingu www.fotoblog.lv... tad to esošo reitingu dali ar komentāru skaitu. :face-wink:
Publicēts: 14.08.08 22:22
 citēt
bildes vērtību nosaka neviss balsojumu cipars, bet gan balsojumu skaits... mums ir gudra formula

bet runājot par to, vai šiet ir kas maināms, tad vienīgi varbūt Alloxas ieteikums par anonīmajiem balsojumiem varētu kaut cik nostrādāt, kaut gan arī ir šaubas..

ega: dienā par bildēm ir aptuveni 5000 balsojumi, kā tu domā administrācija to var izkontrolēt :)
Publicēts: 14.08.08 23:16
 citēt
Eliks, diezgan pārdomāti noteikumi ir www.photoforum.ru...
reitiga fotografi postē bildes kuras ir anonīms vienu nedeļu (ir vērts censties uztaisīt labu bildi nevis celt bildes reitingu ar bezjēdzīgiem 555), lai balsošanas aktivitāte nenokristu līdz nulei pirms iepostēt jaunu bildi ir janovērtē konkrēts skaits citu bildes. Neesmu iedziļinājies algoritmā bildes reitinga apreikinu, bet, cik sapratu no šī www.photoforum.ru...
композиция воздействие техника вес оценки
практически идеально (10) практически идеально (10) практически идеально (10) 2
практически идеально (10) практически идеально (10) практически идеально (10) 1
практически идеально (10) практически идеально (10) практически идеально (10) 2
великолепно (9)* великолепно (9)* практически идеально (10) 1
почти отлично (7) практически идеально (10) практически идеально (10) 1
великолепно (9)* великолепно (9)* великолепно (9)* 1
великолепно (9)* великолепно (9)* великолепно (9)* 3
отлично (8) великолепно (9)* великолепно (9)* 3
отлично (8) великолепно (9)* отлично (8) 1
отлично (8) великолепно (9)* отлично (8) 2
отлично (8) отлично (8) отлично (8) 2
хорошо (5) отлично (8) очень хорошо (6) 2
Примечания:
(*) - значение медианы, используемой при расчете рейтинга;
augstākās un zemākas atzimes neietekmē uz b. reitingu.

Vel patika tas kā, jā ir vienādu IP obligti vajag informēt administrāciju "если вы используете один компьютер для нескольких человек для входа на сайт (например, муж и жена имеют разные аккаунты), во избежание ненужных недоразумений, предупредите об этом администрацию, и, пожалуйста, в таком случае не оценивайте друг друга (со стороны это будет выглядеть как накрутка), ведь вы можете сказать все непосредственно; "
:face-smile:
Publicēts: 15.08.08 00:40 labots
 citēt
talavietis:Nekā tur [url=www.photoforum.ru...]www.photoforum.ru...[/url] jauna nav. pāris FIAP spāņu vai kādu tur to valstu forgrāfu, kuri visiem zīmē I like it un vairāk nekā tur neesmu ieraudzījis. Pat kritika tur bija kā sniegs Āfrikā.

Man pietiek ar to, kā balso anonīmi un par anonīmām bildēm... Atklāta kritika ne kā laba, kā tik nervu bojāšanu un "ienaidnieku" vairināšanu uz amatieru saitēm atnest nevar.
Cita lieta maksas kritika, kur obligāti vajag pateikt gan par vājām, gan par spēcīgākam bildes pusēm, nezinot ko raksta citi kritiķi (tikai savas smadzenes un izjūtas).
Publicēts: 15.08.08 02:14
 citēt
shutteri anoniimaa balsoshana nomirdinaaja ....
Publicēts: 15.08.08 02:23
 citēt
dansiga:shutteri anoniimaa balsoshana nomirdinaaja ....

shutteristi nav paraugs - tur ir citas blakus intereses (ap foto). ;)
A vai tu pati negribtu anonīmi postēt un tā pat anonīmi balsot...
Publicēts: 15.08.08 03:12
 citēt
cilveeka psihologjija ir paaraak sarezhgjiita ... nu nestraadaas anoniinmaa balsoshana .... jo cilveeks pie sevis domaas - a ja nu es kljuudos, un baigi spicaa spechuka bildi tagad nokritizeeshu ... labaak jau pakluseeshu ...
Publicēts: 15.08.08 10:50
 citēt
Mans viedoklis: Personiigi, biezji vien gribeetos racionaalaaku kritiku, un KATRA personiskaas domas. Shutterii shis patika. Traucee tas, ka visur paraadaas 5cinieku rinda, un tas arii ir viss..:((.. Ja kaads veelas ko nebuut maaciities un taa kaa attiistiities, tad..:((.. kur vinjam to guut??.. jaa.. mazliet diivaini ir redzeet, piemeeram.. visiem 555, man te pekshnji.. sliktaak.., tak, ja taa nebuus.., tad.., :((.. ja taa, godiigi pret sevi un citiem, paluukojam bildes un paskatamies, uzdodot sev jautaajuma:" vai tieshaam visas shiis ir vienliidz labas?".. nee tacju.. Maz gan sheit esmu, tacju veeleetos arii komentaarus vairaak par to, ka ir sliktaak, un kaa buutu labaaak (peec katra indiviida ieskatiem) "Es, skjiet, dariitu taa".. Un tad man pasham ir iespeeja pasham izveerteet komenteetaaja viedoli, izejot no taa, kaa es pats veerteeju vinja viedokli. Citadi mazliet taada kaaa.. lishkjeeshanas sanaak.., : "Dansigu paziistu, vinjai tad 5 5 5 , citaadi tak atriebsies ij man 3iiniekus saliks (Dans. tas tik piemeers, sorry:)) Cik tas ir vai nav godiigi??.. Veixsmi visiem:)
Publicēts: 15.08.08 11:14 labots
 citēt
dansiga:cilveeka psihologjija ir paaraak sarezhgjiita ... nu nestraadaas anoniinmaa balsoshana .... jo cilveeks pie sevis domaas - a ja nu es kljuudos, un baigi spicaa spechuka bildi tagad nokritizeeshu ......

"labaak jau pakluseeshu" - klusi,pēc sirdsapziņas, ielic anonīmas atzīmes,... aiz mēles tevi neviens nevelk, jā nespēji argumentēt - klusē cik gribi. Svarīgākais ir tas, kā būs jāiedziļinās bildes analīze - tobiš gribot-negribot mācīsies uz cita kļūdām un panākumiem. :face-wink:
Publicēts: 15.08.08 11:17
 citēt
VAirums bilžu te nav pelnījušas kritiku komentāru veidā - vakar uzrakstīju nedaudz garāku komentāru pie vienas bildes un tas pazuda ar visu bildi pēc neilga laika. Kāda jēga bija tērēt 3-5 min, ja varēju uzrakstīt "konkrēts bleķis ar pretenzijām uz studijas foto" un iekrāmēt 2nieku?
Un kā Tev šķiet, La4i, ko nozīmē, ja bildei tikai 6 vērtētāji ir devuši katrs pa trim pieciniekiem? Vai tas nenozīmē, ka bilde ir baigais štrunts, kas pēc popularitātes nevar sacensties ar prastāko saulrietu, bet satura ziņā ir vai nu pārāk prasta, vai arī doma konkrētajā darbā izteikta pārāk neskaidri, lai visiem tas šķistu parasts bleķis?
Publicēts: 15.08.08 11:30
 citēt
Garo komentāru rakstīšanas ieviešana ar softu ievērojami samazināja apmeklētāju skaitu arī [url=www.photosig.com]www.photosig.com[/url] kur agrāk apgrozijās ļoti daudz cilvēku ... Man pašam personīgi nav laika rakstīt ... Ja nolemsiet, ka ir slikti neko nerakstīt, tad visticamāk palikšu tikai par vērotāju ... ;) :)
Publicēts: 15.08.08 12:48
 citēt
Sandijs, domaaju ka tieshi to arii noziimee.. es par to, ka 5cinieki ir formaali.., un ja kaac veelas paaugties, tad tas diezvai vinjam ko nebuut paliidzees..:(( Tad jaajautaa ko noziimee "pelniijushas komentaaru"??.. tad varbuut 3iiniekus un lieta dariita?? Kursh apnjemsies kaadam pateikt : Tev nekad nebuus labas bildes"?.. Bet tas taa.. vienkaarshi es personiigi labpraaat dzirdeetu citu domas.., profesionaalaaks viedoklis man ir svariigs..:)) sorryy, nekaa personiska.., tacju, pieljauju, Tu arii k kad saaki:) Paldiess;))
Publicēts: 15.08.08 13:10
 citēt
a kāda tad jēga dzesēt te muti un sūdzēties, pieprasīt komentārus un vērtējumu, ja katram pašam ir iespēja izsecināt, ka viņa bilde nav pārāk laba? Ja ne pašam apskatoties, tad pēc dienas pavērojot savus 6 piecīšu komplektus? Pirmkārt, vajadzētu saprast, ka fotoblog jau no paša sākuma nav paredzēts kā labu fotogrāfiju portāls, bet gan kā vieta, kur visi var likt savas bildes, ja vien tajās nav attēloti putni barošanās laikā. Šeit likt bildes = labi, pat ja tās bildes nav necik labas. Pie šādas politikas nebūtu godīgi piespiest un prasīt, lai visi vērtētu visas bildes, lai rakstītu sakarīgus komentārus utt.

Es šeit apskatu un vērtēju tās bildes, kas man šķiet labas un vēl dažas no tām, kas citiem šķiet labas, bet man šķiet diezgan sliktas.
Publicēts: 15.08.08 13:31
 citēt
Sandijs. Ne nu es suudzos, ne pieprasu ko nebuut:)) paraadiijaas diskusija, izteicu savu viedokli/veelmes.. tas arii viss..:)) Un ar ko putni baroshanaas laikaa buutu sliktaaki par freezijaam??.. Un ja nu sapratiishu ka varu/speeju ko nebuut, varbuut peec paars gadiem, varbuut arii veeleesho kaadu komentaaru konkreeti no kaada. Paldies:)
Publicēts: 15.08.08 14:50
 citēt
Alloxa, es ta varu arii nokomenteet! Es shoreiz par citiem. Un atkal - ja sheit es zinu, kam ir veerts rakstiit komentaarus - tb uzklausiis, neapvainosies, neatriebsies, draudu veestules nesuutiis - taaatad ir jeega raxtiit, tad annoniimmajaa balsoshanaa/kritikaa - nee. Es neveelos teereet tik daudz laika, lai balsotu/komenteetu visas bildes! Tu ar nez kaapeec nekritizee tik ciitiigi citu bildes, kaa maneejaas;-ppp;-)

La4i, es schaas kaa ieshu pie Tavaam bildeem ... KAaaaa sakshu riebt;-pppp;-)))))

sandijs, ar atziimeem vien ir par maz. Es arii biezhi neredzu, kas tieshi ir slikts manaa bildee. Ja jau visi buutu tik gudri - uzreiz liktu perfektas bildes. Jaa - un kur ir tas labais saits, kur ir kvalitatiivas bildes un nav suu?
Publicēts: 15.08.08 15:26
 citēt
Dansiga diez vai k ko sariebsi, bet viedoklji mani interesee.. labpraatr dzirdeeshu un izveerteeshu:))
Publicēts: 15.08.08 15:37
 citēt
la4i, ja tu zinaatu, uz ko esi parakstiijies ;-pppp:-)))))
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):