kāds būtu maksimālais ieteicamais izmērs izdrukai no 6 megapikseļu bildes? gribētos, lai izmēra dēļ izdrukā nerastos kropļojumi. kāda ir pieredze drukājot lielformātus? cik lielas izšķirtspējas izmantojat savām kamerām un kādas izmēra izdrukas gatavojat?
atkarīgs no kāda atāluma uz to bildi skatīsies un par kādu kameru iet runa. 10mpix ziepja bilde uz a4 jau varetu but ne parak baudaama bet 4mpix spogulja ļoti labi izskatīsies.
lielas bildes jau parasti no baigaa tuvuma neskata. vel shkjirba ar cik labu optiku bildeets. nu ir drukaats a3 vel kropojot no bildes kko aaraa un nebija nemaz tik traki galu galaa. domaju ka a3 var mierigi drukat un nebuus probleemas.
nu ziepītis man jau sen kā nolikts plauktiņā... runa ir par nikon d40 taisītām bildētm. Plakātus man nevajag... gribētos kaut ko maķenīt lielāku par A4, piemēram 45*30 cm.. nu un gribētos, lai no pusmetra-metra vērošanas distances kroplībiņas nelektu acī
kvalitatīvai tintes printera izdrukai nepieciešams 360 dpi (epson) citiem var nedaudz variēt, bet katrā ziņā orientēties virs 300dpi vajadzētu. ar 200dpi var lāpīties bet nu....
Man kāds gudrs cilvēks reiz ieteica izgriezt attiecīgi proporcionālu mazāku gabalu no bildes un nodrukāt uz 10x15, lai pa lēto ievērtētu kvalitāti... Ja ir labi, tad drukā lielo...
printeriem ir vēl tāds LPI un bija sakarība starp DPI bildei un printera LPI. dažreiz ja sūdīgs printers tad nav tolka no liela DPI, tas tik novārdzina printeri un padara attēlu smagāku. karoč ja atradīšu vecajos pierakstos to sakarību starp 2 lielumiem tad iepostēšu.
Man pirtīnā karājās bildes A4 formāta, taisītas no 800 pik garā mala, saglabātas web versijā, sūtītas printēt uz Canom foto printeri no Microsoft Office Pictures Manager ... no PS būtu tikai 5X6 cm