forum.gif
Negudrs jautajums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Negudrs jautajums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.08.08 17:09
 citēt
Visur mekleju, bet ta arii nau skaidribas par tadu lietu fotoaparata ka - |...|...| par kuru staiga bultinja atkariba no gaismas :)

Bet wot nevaru saprast kapec kad uzregulejot pavidu man bildes sanak pargaismotas, bet kad uzliek uz pirms pedejo, vai pedejo. Tad sanak normalas :)

:face-monkey:
Publicēts: 13.08.08 17:11
 citēt
hmm
varbuut taa ir ekspoziicijas korekcija?
Publicēts: 13.08.08 17:17
 citēt
Nu es isti nemacešu tev atbildet ka vinja pareiz saucas :) jo vel neesmu sapratis kas tas ir :D
Publicēts: 13.08.08 17:20
 citēt
nu ja tur figuree tadi cipari +0.3 +0.5 vai arii -0.3 -0.5 tad taa ir ekspoziicijas korekcija

ja tu liksi -0.3 tad bilde buus tumsaaka ja +0.3 tad gaisaaka utt
Publicēts: 13.08.08 17:41
 citēt
Nu instrukcija vinjsh saucas Electronic analog exp. / compen.

Šeit zem 6 punkta www.dpreview.com...
Publicēts: 13.08.08 17:45
 citēt
nu tas ir tas pats par ko es runaaju
Publicēts: 13.08.08 17:50
 citēt
Nu ja, bet ka pec vinja orenteties? vienkarši liekot pa vidu sanak ljoti gaišas bildes :)
Publicēts: 13.08.08 17:54
 citēt
fido:Nu ja, bet ka pec vinja orenteties? vienkarši liekot pa vidu sanak ljoti gaišas bildes :)

:DDD

vajadzeetu buut taa ka pa vidu itkaa ir ok bet pavirzot pa labi (+) bilde buus gaisaaka, pavirzot pa kreisi (-) buus tumsaaka. taa arii orienteejies. tas nav tik sarezgiiti.
Publicēts: 13.08.08 18:04
 citēt
Ja, bet sanak otradi :) ja bulta stav no 0 lidz beigam tad bilde sanak ok :) bet jau uz 0, tad bilde balta ka ķinietis :)
Publicēts: 13.08.08 18:06
 citēt
Bildējot ar zibspuldzi vai bez zibspuldzes tas efekts/defekts?
Publicēts: 13.08.08 18:07
 citēt
ta ko ta ta - ekspozīcijas korekcija vai kā?
Publicēts: 13.08.08 18:08
 citēt
Tāpēc ka tev ir 3D matrix metering un visticamāk visi punkti ieslēgti, tāpēc rēķinot ekspozīciju pielīdzina tumšākajam, lai "ir OK"... vari uzlikt -1EV + RAW un vēlāk fotošopā celt expozīciju, ja pa tumšu.

Man ar dažreiz nogļuko... tāpēc cenšos `mīnusos` fočēt vai izmantot center-weighted (to biš pēc punkta mēra un viņa apkārtnes, tur kur AF loģiski)

:face-glasses:
Publicēts: 13.08.08 18:10
 citēt
Vēl kas forši nikonam... jams rāda bultiņas uz citu pusi ja tiek uzlikta nepareiza ekspozīcija - tiek izsmelts fočuka "potenciāls"

saulē fočē ar f/1.8 piemēram :) tas ir ja diafragma ierobežota ar P vai M režīmiem
Publicēts: 13.08.08 18:53 labots
 citēt
Bildeju bez zipenes. A merit labak uz gaišako punktu vai uz to ko bilde?

Nu atnakshu majas palurešu kas varetu but uzlikts.

Ar f/1.8? mans kits atbalsta f/3.5 min :)
Publicēts: 13.08.08 21:35
 citēt
fido:
Ar f/1.8? mans kits atbalsta f/3.5 min :)

Tas cik mazu var dabūt f ciparu daļēji nosaka stikla cenu :) Bet nesatraucies, tāpat to 1,8 izmanto ļoti reti un specifiskos gadījumos.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):