forum.gif
par iepirkšanos e-bay....
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / par iepirkšanos e-bay....
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.08.08 16:25 labots
 citēt
tātad, ir doma pasūtīt pāris lietiņas no e-bay.co.uk - tam gan nav nozīmes bet tomēr. vai kāds zin kā tur ar tiem nodokļiem(muitas?), jo manas konkrētās preces vērtība ~60 paundi? vnk gribētos zināt uz cik naudām tad vajadzēs rēķināt... :) :face-monkey:
Publicēts: 14.08.08 16:28
 citēt
ja sūtītājs arī ir no eiropas tad nav jāmaksā nekāda muita
Publicēts: 14.08.08 16:29 labots
 citēt
No UK (EU), man liekas, nebūs nodokļi... pats pasūtīju stiklu pa 120 ls, nekas netika aplikts ar kādu papildus nodokli...
Publicēts: 14.08.08 16:45
 citēt
super - paldies! ;)
domāju pasūtīt begineru sporta loku ( tā teikt uzdāvināt sev uz dz/d ) :D un nu jā - tgd gribētu sarēķināt, cik tas viss kopā varētu izmaksāt! :) :face-glasses:
Publicēts: 14.08.08 17:01
 citēt
Precizējiet, lūdzu, vai runa ir par Eiropu (kontinentu) vai EU (Eiropas savienību)? kā tur ir ar tiem nodokļiem, ja nav EU?
Publicēts: 14.08.08 17:03 labots
 citēt
asteszvaigzne:Precizējiet, lūdzu, vai runa ir par Eiropu (kontinentu) vai EU (Eiropas savienību)? kā tur ir ar tiem nodokļiem, ja nav EU?

Protams, ka par savienību :))

Ja nekļūdos, muita uzliks vidēji 20% no preces vērtības, ja preces vērtība būs lielāka par kādu noteikto summu. Kādu, vot to gan nezinu. 20-30 ls iespējams...
Publicēts: 14.08.08 17:20
 citēt
atceries formulu: Summa * 1.22 * bankas_kurss + shipping + 10Ls. Tas ir max ko tu samaksāsi no USA/Ķīnas/etc.
Es parasti nesaktos uz cenu bet izrēķinu kopējas max. izmaksas un salīdzinu ar vietējām cenām. Ja starpība ir, tad ir vērts sūtīt no ārzemēm - galu galā augs tavs eBay reitings, un kas zin, nākotnē būs vienkāršāk kaut ko nopārdot :)
Publicēts: 14.08.08 17:24
 citēt
es vnk neatradu, kur Latvijā var nopirkt sporta, medību lokus :D internetā vismaz apskatīt gribētos. :)
Publicēts: 14.08.08 18:25
 citēt
no Honkongas čaļi ierakstīja, ka precei nav komerciālas vērtības... sanāca e-bay cena+shipping
Publicēts: 14.08.08 18:30
 citēt
Vēl ir ļoooti vērts apskatīties ko raksta par Item Location.
Un vēl der rūpīgi pārlasīt preces piegādes nosacījumus, jo var gadīies, ka ta tomēr tiek aplikta ar PVN 18%, jo angļi kaut kā var to PVN dabū atpakaļ, ja piegādā no Honkongas, bet tas neattiecas uz citām ES valstīm.
Proti var gadīies, ka prece ir anglijā, bet tikai angļiem tā ir bez PVN.
Publicēts: 14.08.08 19:06
 citēt
PVN ir PVN - to maksaa jebkursh ES subjekts peerkot preci/pakalpojumu ES (tas jau parasti ir iekljauts cenaa un nomaksaa tirgotaajs savaa rezidentvalstii) - iznjeemums ir tikai juridiskajaam personaam, ja tiek pirkts citaa ES daliibvalstii un tiek izmantots kaa pamatliidzeklis vai arii ja iet uz eksportu.

par muitu t.i. ja peerk aarpus ES - Latvijaa buus jaamaksaa sekojoshi: (summa + shipping) * muita% * pvn%

bet ja prece ir ES, tad vienalga kuraa valstii, ja esi fiziska persona - buus tas pats kaa nopirkt lv internet veikalaa
Publicēts: 14.08.08 19:13
 citēt
Nuja!
ja prece ir ar Eiropas izcelsmi vai tā jau ir ievesta ES nokārtojot visas muitas formalitātes - tad cenu uzrāda ar PVN.
Ja tā tiek importēta no citām valstīm, piemēram, Honkongas, precei rēķina dabas resursu nodokli, muitas nodokli (tāda nav fotoaparātiem, bet ir objektīviem) un PVN...
Publicēts: 14.08.08 20:07
 citēt
manā gadījumā e-bay sellers reģistrējies Vācijā! :) tātad sanāk, ka nebūs nekādi % jāmaksā, pareizi? :)
Publicēts: 14.08.08 20:13
 citēt
sellers jau vienalga kur - galvenais, lai prece ir ieksh ES. to ebay'ā starp citu arī norāda pie preces apraksta (`Artikelstandort`, `Item location`)
Publicēts: 14.08.08 20:27
 citēt
ir ir tā Ģermāņu zeme tur rakstīta! :) Tā kā - liels, liels paldies par info! :face-glasses:
Publicēts: 14.08.08 20:39
 citēt
arī grib loku, iedod linku
Publicēts: 14.08.08 20:51
 citēt
cgi.ebay.co.uk...

ja vēl bultu komplektu paņemu - tad vairāk naudas nav... gribētos jau kko krutāku! :) :face-glasses:
Publicēts: 14.08.08 23:58
 citēt
Medības ar loku Latvijā nav aizliegtas???
Publicēts: 15.08.08 08:18
 citēt
net es jau netaisos medīt ar to loku :D un cik man zināms loku jau nevar padarīt nekaitīgu :D (tā lai to nesabeigtu) man vairāk interesē mērķašaušanas utt :)
Publicēts: 15.08.08 12:31
 citēt
Kas teica ka Latvijā nevar loku nopirkt? Pameklē medību bodēs, vismaz Zommerā točno bija, redzēju arī Strēlniekā-A. Ir redzēts arī specializēts veikals loka šāvējiem kaut kur čakamarijas ielas rajonā. Protams, cenas visticamāk ka te būs augstākas.
Publicēts: 15.08.08 12:48 labots
 citēt
Latvijā var nopirkt ne tikai lokus, bet arī arbaletus, gan tādus spēļu/izklaides, gan sporta, gan medību
Publicēts: 15.08.08 14:23
 citēt
Nez cik liela starpība sanāk, ka pērk caur vācu ebay ar sūtīšanu caur lbss.de (kā es parasti pērkos). Uz Vāciju sūtīšana tad ir ne 12, bet 4 mārciņas, tālāk uz LV atkarībā no iepakojuma lieluma.

cgi.ebay.de...
Publicēts: 15.08.08 21:26
 citēt
savā privātīpašumā uz klaja lauka??? nu nedomāju gan! :)
Publicēts: 15.08.08 21:45
 citēt
zimāms procents laimes spēle....ir šis tas atnācis arī ārpus Eiropas sav. par lielākiem paundiem un bez nodokļiem...:face-wink:
Publicēts: 16.08.08 16:45
 citēt
tad es tev labāk neteikšu, kur tas atrodas... šito es tad nu toč nesaprotu - medības ta medības ir jau arī bultas, kuras ir paradzētas tikai mērķī šaušanai... kkāds murgs :face-glasses:
Publicēts: 19.08.08 13:22
 citēt
Ir vietas Latvijā, kur drīkst ar loku/arbaletu medīt, piemēram briežu dārzi. Un klīst baumas, ka drīzumā varētu šādas medības legalizēt arī citur.
Publicēts: 19.09.08 14:00
 citēt
kas notiek, ja nesamaksā par nopirkto preci?
man sūta paziņojumus, ka nav samaksāts.
Es runāju ar pārdevēju, ka kļūdas pēc pasūtīju preci un man viņa tomēr nav derīga, bet viņš negrib neko darīt lietas labā, lai parunātu ar ebay par darījuma atcelšanu. Ebay, lai atceltu darījumu no manis prasa, lai viņiem ziņo pārdevējs. Apburtais loks.

Summa nav liela kaut kur līdz 30ls un ja par to nemaksāšanu draud kaut kādas sankcijas tad nonamksāšu, bet ja nekas traks nenotiks,tad nesmu pagaidām gatavs maksāt.

Ir kāds ar šādu lietu saskāries, ka nav maksājis par iegādto preci?
Publicēts: 19.09.08 14:17
 citēt
Kā Tu domā, kas ar Tevi var notikt? Atbrauks un sados pa kaklu? Ieliks negatīvu fīdbeku, lai citi redz, ka esi nemaksātājs, un viss.
Publicēts: 19.09.08 14:26
 citēt
Kaut gan tagad vai nebija pamainīta tā atsauksmju sistēma. Pārdevējs laikam vairs nevar pircējam ielikt negatīvu. Nu, tad atbrauks un sados pa kaklu.:face-grin:
Publicēts: 19.09.08 14:34
 citēt
Atsauksmi negatīvu ielikt nevar vairs.
Bet vai nevar kaut kādu ķeksi vai ko tādu pie reitinga pielikt?

ja atbrauks, tad pats dabūs pa kaklu :)
Publicēts: 19.09.08 14:39
 citēt
Pastāv iespēja, ka pārdevējs ziņos ebay'am par tevi kā nemaksātāju, un tad var nobloķēt tavu ebay lietotāju(tā gan nav pārbaudīta info).
Publicēts: 19.09.08 16:00
 citēt
Čomam bij līdzīgi,pārdevējs purpināja,draudēja,bet beigās atstājas(prece tak nekur nav sūtīta).
Publicēts: 19.09.08 16:35
 citēt
Bet ir jau tāda nianse, ka ebay no pārdevēja iekasē naudu par izsoli.
Līdz ar to pārdevējam zaudējumi.
Publicēts: 19.09.08 17:02
 citēt
Kā ieraudzīju ebay uzrakstu tā atcerējos :) 'mani pagājušā mēneša laikā divas reizes pārmeta, pasūtīju no ēbaja atstarotājus un vēljoprojām ne vienu no viņiem neesmu saņēmis :( Veikali pazuda - vienkārši vairs viņu naf :D tamdēļ iesaku - maksā pārdevējam caur peipalu - vismaz naudu dabūsi atpakaļ :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):