taatad taisos paariet no filmas uz digi. pirmaa dilemma- d80 vai d300. naudinas starpiba jau grandioza, bet kaa ir- vai ir veerts maksaat dubultaa par d300? varbuut kaads jau gaajis so gruuto celju un var savu pieredzi atrefereet iisaa versijaa.
naakosaa dilemma- stikls. ir no filmenieka visaadi labi fixi, veel plaanaa iegaadaat sigma 30/1.4, bet tagad vairaak interesee zuumins- izveele jau liela- tamron 17-50, tokina 16-50 vai nikon 16-85. sigma soreiz ne. 1.variants jau laikam visdemokraatiskaakais, laba, asa bilde, bet cik lasiju AF leenaaks par parejiem. tokinai labs korpuss, bet bilde svakaka pat par tamron. nikons- nu jaa nav 2.8, bet taka zuumu domaju lietot gaisma, bet tumsa ar fixiem, tad tas 3.5-5.6 varetu nebut problema.
ja kaadam ir kkas konstruktiivs un iz pasa pieredzes sakaams, sper tik aaraa!
p.s.
dazadus review esmu lasijis, taka tos nepiedavajiet
salīdzini 1:1 un izdari secināju, vai esi gatavs maksāt 2x vairāk par tām fīčām un vai tev viņas būs vajadzīgas. pašam ir 10-20, 50 un 85. kaut kāds viduvējs zūms nafig nav vajadzīgs (tev ka ex-filminiekam nu toč nebūs vajadzīgs) Vismaz es izmantoju vai nu 70-200/85 portretiem, 50 iekštelpām pseido-makro, un 10-20 landskeipiem.
PS: labprāt gribētu 600mm/4, bet nu kur jau sapņot...
man savukārt šķiet, ka cenas starpība starp D80 un D300 nav nemaz tik grandiozi liela, cik liela atšķirība ir starp šīm divām kamerām. es visu laiku bildēju ar D100, pēc tam D200. Cik esmu paņēmis kādu no desmitajiem uz kādu nedēļas nogali (D80, D70s, un pagājušā nedēļas nogalē arī D40X), vienmēr jūtos kā bez rokām (vai kā ar pāris nocirstiem pirkstiem). nu, sakiet, ko gribiet, bet ar simtajiem nikoniem ir pavisam cita aršana, nekā ar desmitajiem.
alvils:p.s. Kāpēc jāizvēlas tieši starp D300 un D80? Ņem D200 (cenas starpība būs daudz mazāka)!
kapec ne d200? mans viedoklis- digi tehnologijas tik aatri mainas, ka vainu njem leetu(saja gad d80) un parbauditu, vai jaunako. d200 veel vairak neredzu jegas piemaksat. tapec jau ir ta dilemma
D200 ir DAUDZ labāks par D80, un tagad D200 var nopirkt jaunu par 600 latiem, kas pirms diviem gadiem, kad D200 tika atzīta par gada kameru, bija neiedomājami maziņš cipariņš.
ceļu daļēji izgāju - uzliku aci d200, laime bija tuvu, pietrūka naudas, paņēmu d80. tad palaida d300. izšķiroša starpība trokšņi. pie 100 ISO jau viss OK arī d80, bet vaig takš vairāk a.
d300 trokšņu līmenis varētu būt daudz zemāks par D80 un D200, jo tās ir vecākas kameras un D300 ir jau no jaunās sērijas kad nikon šaka domāt par to, kā novērst nejēdzīgos trokšņus.
Par Tamron 17-50 f2.8 tikai labākās atsauksmes - AF nav gluži lēns, bet tas nav tik ātrs kā USM. Tas ir visumā žiperīgs tikai tā lielākā problēma ir TROKSNIS ko tas rada griežoties - pārējais viss ir ok, pat vairāk kā ok par parsimts latiem
d90? drīz solās iznākt, cena labāka par d300 būs... cerams ka pats aparāts ar būs labs..ja laiks nespiež, tad var pagaidīt..pašam laiks spiež un naudas ar nav kaudzēm, takā ņemu d80
Neesmu tik bagāts, lai ņemtu lētas mantas. Tādēļ - no objektīiem tikai Nikkor. No aparātiem - te nu taisnība Lunim. Gribēju ņemt D300, tā vietā nopirku mašīnu, tagad briestu priekš D700. Bet pašam ir D70s un man, ja godīgi, pagaidām ar to gana labi pietiek Iepērkot D300 par fotomākslinieku nekļūtu, bet vaļaspriekam pietiek ar to, kas ir