Un kā vēl māk izmanto... truklāt ir iespēja lietot vairākus softus sadalot slodzi uz viņiem.
Ideja ir tāda, ka labs 2 cpu procis strādās ātrāk uz softa, kas atbalsta max 2 kodolus, bet ja softs atbalstīs visus tad arī jaudas pieegums būs būtisks. Cena ir gandrīz vienāda...
Q6600 zem 120Ls bija, ja nekļūdos.
iepriekšējais opīts nopietni sagura, kad sāku lādēt ~ 1000bildes, kur nu vēl FOtošopu darbināt
ar 4 kodoliem būtu vēl labāk, ja vienlaicīgi konvertētu bildes un vēl ņemtos šopā. Es ar lādēšanu domāju RAW -> TIFF/JPG
AMD Phenom X4 9850 Quad Core Black Edition Cache 4MB 2GB DDRII PC2-5300 DDR667 2GB DDRII PC2-5300 DDR667 320Gb 7200rpm SATA II 16Mb 400Gb 7200rpm SATA II 16Mb DVD+/-RW 20x16x16x 48x24x48 SATA Dual GeForce 8600GT 512MB DDR2 TV-OUT, DVI Case ATX 450W Silve/Black USB 2.0 Ko sakat par so konfiguraciju?
Neredzu jēgu no quad. Lolotais Q6600 jau ku vecais procis, jaunais 45nm C2D pārspēs vienos vārtos (palaid Pī rēķināšanu un ta redzēsi pats). Man piem ir E8200+HD3850. manuprāt tas ir pats pēdējais gals, ja grib spēlēt un darboties fotošopā.
vieniigi nomociijos vairaaks deinas kameer ramu iedabuuju normaali straadaat. veelaak piepirku rakstiitaaju, divus hdd lai raidaa sasleegtu un veel visaadus shtruntus, video karti no vecaa datora paneemu bij diezgan laba. visu izveleejos apts taakaa neesmu daotrikis tad varbuut nav pats optimaalaikais labaakais variants. uz aatraa cietaa griezhaas OS un tumbneili visaadi, uz raida greizhaas dokumentu mape un bildes. ja tagad pirktu tad pirktu vieniigi shito cieto taa vietaa ko paneemu -> www.itshop.lv...
Piekrītu, ka 45nm ir ļoti labi + ir ekonomiskāki + vēsāki, bet 4 kodoli, ja viņus visus izmanto ir jaudigāks nekā tevis minētais E8200
Pats lietoju labu laiku jau Q6600 kas noklusēti ir 2.4Ghz, bet man ir uzdzīts uz 2.7Ghz (nav daudz... jaunos 45nm lielāka iespēja, ka labi uzdzīsies) un neredzu nekādu vainu. Konvertējot RAW ar Capture NX vai arī Ligthroom exportējot bildes strādā visi kodoli bez problēmām.
Cik man ir bijusi pieredze Raptor man galīgi nav iepaticies... Tad labāk kādi 2X RAID0 (uz otra dublē svarīgākos datus) vai RAID5 un ja vairāk naudas RAID10
DDR3 gan ir nejedzīgi dārgs... lai ieliktu 4Gb vai 8GB(nepieciešams 64bit OS) baigāko piķi vajaga.
ox3r, hmm - cik ilgi tad tev konwerteejas no raw uz jpg piemeeram 200 bildes ieksh Capture NX? (Jaa - un vai capturee var uzdot jpg izmeerus, ne tikai kvalitaati?)
biginers:es jau nepacietiestu vienpogu peles un Leopardu... bet MAC paartasiit uz XP sanaak shasumiigi neidzeviigi....
tad vēl arvien runā, ka Macam ir 1-pogu pele? labs joks bez tam, man joprojām lietošanā tīģeris uz 24" iMac. pat ar 2 GB RAM nav problēmu staipīt Photoshop, InDesign vienlaicīgi
dansiga:ox3r, hmm - cik ilgi tad tev konwerteejas no raw uz jpg piemeeram 200 bildes ieksh Capture NX? (Jaa - un vai capturee var uzdot jpg izmeerus, ne tikai kvalitaati?)
Es varētu vakarā pamēģināt, bez uz TIFF aiziet kādas 3 - 5 sekundes man liekas uz vienu failu. Bet es neesmu pārliecināts. Ja lieto automātiskā režīmā tad ir MAX kvalitāte, bet kam tev vispār cita, ja lieto RAW?
Labojums: tūlīt uzlikšu pamēģināt, bet man tagad jāskrien prom uz rezultātus iespamošu vēlāk.
nu tas VISTAI ir pluss, ka viņa vislaik izmanto visu datora potenciālu un tur to gatavībā - tikko kā kādai programmai ievajagas kādu resursu tā Vista uzreiz to iedod tas tā teorētiski
nu 4gb ir lai būtu un miers, dārgi viņi nav. vot xp priekš tāda datora būtu smieklīgi, jo neizmantotu pat trešdaļu no tā.
par tiem 450w nemāku teikt, jau labu laiku dzenāju Stalkeri un Grid'u utt nekādu problēmu
dansiga:ox3r, hmm - cik ilgi tad tev konwerteejas no raw uz jpg piemeeram 200 bildes ieksh Capture NX? (Jaa - un vai capturee var uzdot jpg izmeerus, ne tikai kvalitaati?)
200 bildēm aigāja ~ 12 minūtes. 3,06GB bija RAW failu izmērs. JPG 428 MB defaultie septingi
ja te aiziet runa ar ko ir vieglak stradat varam strideties ari tris dienas zinu cilvekus kas strada uz linuxa un uzskata ka parejais viss ir shits zinu cilvekus kas strada uz maca un saka to pashu un ir cilveki kas strada uz windows un saka atkal tieshi to pashu taka ta ir gaumes lieta :face-monkey:
Shiten kur charts var pastiities kas ar kaadaam progaam cik aatri darbojaas naacaas atteikties no chetrkodolniema jo divkodolnieks ar man vajadzigajaam progaam straadaaja aatraak
es domaaju, ka tālredzīgāk ir ņemt 4kodolīgos, jo vlēnām viss tāpat pāries uz daudkodoliem... Gluži kā ar Vistu... sākumā sūds, tgd pat pesimisti sāk pāriet... [jo tgd profgrammas tiek izstrādātās, lai VIsta varētu parādīt savu spēdku ] ja pagidām vēl C2D strādā labāk, tad pēč gada, kad krtuākie ražotāji savas progāš sāks peilāgot C2Q, tad šie labi ssitīs spēkā pāri C2D