Kam tev tie mega milzīgie F/1,2 vajadzīgi? ar D700 neredzu pamata šķērslim izmantot arī "sūdīgos" F/2,8, kā arī, man domāt, ka tos griežot ciet uz kādiem F/5,6 starpība starp F/1,2 un F/2,8 bibjiem būs visai niecīga... Starpība būs vairāk galvā nevis bildē...
palaidniex:Kam tev tie mega milzīgie F/1,2 vajadzīgi? ar D700 neredzu pamata šķērslim izmantot arī "sūdīgos" F/2,8, kā arī, man domāt, ka tos griežot ciet uz kādiem F/5,6 starpība starp F/1,2 un F/2,8 bibjiem būs visai niecīga... Starpība būs vairāk galvā nevis bildē...
Uzrakstīju garu atbildi, tad izdzēsu un teikšu tev sekojošo- man slinkums tev skaidrot, un, iespējams, ka tu arī nesaprastu.
A tev ir tas D700? Ja ir, varu tev samaksāt kādus pārdesmit latus par pārdesmit bilžu notestēšanu. Varu arī atbraukt pie tevis ar savu CF. Daudz laika tas neprasīs, tiešām pārdesmit minūtes. Deal?
Vēl nav. Bet roķēlēs paturējis jau esmu. Tāds mazbišku lielāks par D300 ir... Ātrumā ko palūŗēju - pie augstiem iso ir ļoooooti mazs trokšņu līmenis. Khmm - interesanti kādam mērķim var būt nepieciešams F/1,4 uz 20 mm bibja? 2 metru attālumā F 1,4 DOF būs kāds metrs, ar F 2,8, ap divi trīsdesmit... Jo tuvāk fokusējamies jo tā DOF šķēlīte plānāka pie metra ap 22cm un 47 cm attiecīgi, jo tālāk par 5 fočējamais objekts, jo bezjēdzīģāka ir DOF izmantošana, platleņķis pēc savas būtības ir ar visai lielu DOF, salīdzinot ar Telebibi...
Un gribas dikti asas bildes tāpat jāgriež ciet uz kādi F/4 F/5,6 un tur jau DOF ir čuķ ne bezgalība sākot jau ar kādu trešo metru...
ja jau garo atbildi uzskatīji par nesaprotamu, tad pats arī īsti netici jēgai... Protams skan jau jauki 20 mm bibis ar 1,4 vai vēl labāk ar 1,2, bet kam tas vajadzīgs? moš tomēr pacentīsies apgaismot tumsoņus?
palaidniex:ja jau garo atbildi uzskatīji par nesaprotamu, tad pats arī īsti netici jēgai... Protams skan jau jauki 20 mm bibis ar 1,4 vai vēl labāk ar 1,2, bet kam tas vajadzīgs? moš tomēr pacentīsies apgaismot tumsoņus?
Tumsoņiem:
Zoom objektīvs un fiksētais pie vienas un tās pašas diafragmas vērtības dos atšķirīgas bildes kontrasta, krāsu, distorsijas un aberāciju ziņā.
Savukārt, runājot par asuma dziļumu, pie 24 milimetriem no 5 metriem f 2.2 tas ir absolūti pieņemamās robežās, lai asumā būtu vairāki cilvēki vienlaicīgi, pat nedaudz dažādās plaknēs. -------
Camera, film format, or circle of confusion Canon 5D Focal length (mm) 24 Selected f-stop 2.2 Subject distance 5m
Calculate
Subject distance 5 m
Depth of field Near limit 3.16 m Far limit 12 m Total 8.8 m
In front of subject 1.84 m (21%) Behind subject 6.96 m (79%)
Hyperfocal distance 8.58 m Circle of confusion 0.03 mm ------
palaidniex:Vēl nav. Bet roķēlēs paturējis jau esmu. Tāds mazbišku lielāks par D300 ir...
Pilnīgi poh#%^, vai viņš ir lielāks, mazāks, apaļš vai kantains- mani interesē rezultāts bilžu kvalitātes ziņā, nevis blogeristiskie izvēles kritēriji, tjipa "labi rokā iegūlās..." Vēl man patīk tas, ka tā draza ir noblīvēta.
Portreti, neee - man nav . Es tikai 1.5 meenesi apakaljam iegadaaju D300 .... vai gribu 700to - pagaidaam nee! Kaut gan - kas zin, kas ienaak praataa - it sevishkji ja patraapaas rokaas un var pachamdiit ;-)))
palaidniex, 300tajam arii pie lieliem ISO ir mazi trokshnji!
Dansiga - to es zinu. D300 ir ļoti labs, bet ja parēķina, ka D700 ir 12,1 pixelis nevis crop, bet pilnajā matricā, tad trokšņiem jābūt vēl mazākiem, par tā jau apskaužamo 300-tā trokšņu mazumu...