forum.gif
Nikon- super verķis, pērciet to!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nikon- super verķis, pērciet to!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.08.08 13:07
 citēt
Interesanti zināt ar ko tad tieši par Canona 85 mm F/1.2 būtiski sliktāks varētu būt šis -> Nikon AF NIKKOR 85MM f/1.4D IF ?
Pie kam ievērtējot linku - www.fotopreces.lv...
nākas atzīt, ka arī tas ir pieejams no noliktavas... Kur problēma?
Bet ja pareizi atceros tevi jau > 35mm, un vēl jo vairāk 85 mm fiksfokuss neinteresē... ;)
Publicēts: 30.08.08 13:16
 citēt
emu dzirdejis 85/1.2 lietotaja komentarus par davanu no canon - putekljiem mineta objektiva iekshpuee no dzimshanas.
Publicēts: 30.08.08 13:23
 citēt
1.4 ir tušāks par 1.2 ;) bet ja nikonam izdosies pārdot latvijā pietiekami daudz kameru, tad arī būs te objektīvi. Bet nu jebkurā gadījumā būs problēmas ar objektīvu pieejamību. Arī canonam daudz ko pasūtu no ārzemēm, jo ir ātrāk un lētāk
Publicēts: 30.08.08 13:35 labots
 citēt
Nu tas ka tumšāks - nu par vienu stopu - parēķini kāds būs dof pie F/1,2 un pie F/1,4 teiksim 3 metru attāluma uz FF
būs 8,6 cm vai 10,3 cm pie 2 metriem 3,7 un 4,5 cm...
Šos objektīvus ĻOOOOTI RETI izmanto ar līdz galam atvērtu fragmu. Studijas darbos portretiem šāds DOF varētu būt par plānu, kā arī studijā ar gaismu parasti viss ir kārtībā, bet pie kādiem F4 DOF abiem būs pilnīgi vienāds 29 cm pie 3 m attāla un 12,7 pie 2 metru attāla objekta... Un gaismas spēja (tumšāks/gaišāks) šoreiz būs +/- identiska... Vienīgi varētu sākt strīdēties kurš stikls labāk zīmē, bet tas jau ir gaumes jautājums.
Tākā - būtiskas jēgas uz mūsdienu DIGI matricām ar ļoti zemiem trokšņiem līdz pat ISO 800 no tiem F/0,2 praksē, manuprāt, nav...
Publicēts: 30.08.08 23:41 labots
 citēt
palaidniex:Nu tas ka tumšāks - nu par vienu stopu - parēķini kāds būs dof pie F/1,2 un pie F/1,4 teiksim 3 metru attāluma uz FF
būs 8,6 cm vai 10,3 cm pie 2 metriem 3,7 un 4,5 cm...
Šos objektīvus ĻOOOOTI RETI izmanto ar līdz galam atvērtu fragmu. Studijas darbos portretiem šāds DOF varētu būt par plānu, kā arī studijā ar gaismu parasti viss ir kārtībā, bet pie kādiem F4 DOF abiem būs pilnīgi vienāds 29 cm pie 3 m attāla un 12,7 pie 2 metru attāla objekta... Un gaismas spēja (tumšāks/gaišāks) šoreiz būs +/- identiska... Vienīgi varētu sākt strīdēties kurš stikls labāk zīmē, bet tas jau ir gaumes jautājums.
Tākā - būtiskas jēgas uz mūsdienu DIGI matricām ar ļoti zemiem trokšņiem līdz pat ISO 800 no tiem F/0,2 praksē, manuprāt, nav...

Šodien pusi kāzas izfočēju uz 1.2. Un tu jau zini, kāds tam ir asuma dziļums no 8 metriem, vai ne? Un fona zīmējums...? Man ir arī 85 1.8 un diezgan smieklīgi būtu salīdzināt 1/20 vai 1/60 slēdža ātruma lietderību...par kontrastu, aberācijām un fona zīmējumu nemaz nerunājot. :)
Publicēts: 30.08.08 23:49 labots
 citēt
Portreti, tiri acis pamielot, padalies ar kadu bildi no sodienas uz 1.2
Publicēts: 31.08.08 00:49
 citēt
Portreti:Muļķības! 85 1.2 nemēdz būt problemātiski, jo tie vienmēr ir perfekti. Tā sauktais elektroniskais fokuss, ideāla optika...

es kaut ko palaidu garām? 85/1.2 ir tāds pats USM kā visiem pārējiem... b/f-problēmas tas neatrisina, ja nav kalibrēšanas
Publicēts: 31.08.08 01:19
 citēt
ox3r:neplīst tas nikons tik bieži
nu, savu paspēšu vēl vismaz 3. reizi ainest uz garantijas remontu.
Publicēts: 31.08.08 01:54
 citēt
šodien tiešām biju liecinieks kā Portreti nešājās ar divu brednu kamerām :) Nemaz tik slikti neizskatās kautkas sarkans vai balts kopā ar melnu un zelta krāsu :D

Ir pat piefiksēts tas viss :)
Publicēts: 31.08.08 09:22
 citēt
ox3r:šodien tiešām biju liecinieks kā Portreti nešājās ar divu brednu kamerām :) Nemaz tik slikti neizskatās kautkas sarkans vai balts kopā ar melnu un zelta krāsu :D

Ir pat piefiksēts tas viss :)

Ir plusi Nikonam, un ir Canonam, bet, kā izskatās, ar Nikonu būs daudz vairāk pēcapstrādes darba.

Klau, nu, atsūti man to sexy bildi uz juris@portreti.lv ! :)
Publicēts: 31.08.08 09:41
 citēt
man tagad tikai viss kopējās iekšā. Pēc tam nosūtīšu :)

Pēcapstrāde uz ko tieši? Krāsas nepatīk, iekadrēts slikti (:face-grin:)? leveļi jākruķij?
Publicēts: 31.08.08 09:57 labots
 citēt
sasar:Portreti, tiri acis pamielot, padalies ar kadu bildi no sodienas uz 1.2

www.portreti.lv...
Publicēts: 31.08.08 09:59
 citēt
ox3r:man tagad tikai viss kopējās iekšā. Pēc tam nosūtīšu :)

Pēcapstrāde uz ko tieši? Krāsas nepatīk, iekadrēts slikti (:face-grin:)? leveļi jākruķij?

WB. Visas bildes ar zibspuldzi un auto wb ir par siltu. Pilnīgi visas jātaisa no rawa. Canonam auto wb tādā ziņā ir galvas tiesu labāks.
Publicēts: 31.08.08 10:09 labots
 citēt
Nevarētu būt, ka vienkārši esi pieradis pie Canon WB stiliņa?
Publicēts: 31.08.08 10:20
 citēt
Custom WB... atšķirībā no kanona, nikonam viss forši menedžejās :)
Vismaz D300 ir 4 image "bankas" ar saviem settingiem, un viens no tiem ir 5! kustomizēti WB preseti.

Tā kā, pirms lietot Nikonu ir jāiztaisno rociņas :) Ja redz lieto prof. tehniku, neesi slinks arī pieet tai lietai profesionāli. A ja vajag "a ļa ātri un uz auto-režīmu" tad nav ko čīkstēt.

imho!
Publicēts: 31.08.08 10:27
 citēt
es parasti atstāju auto, ja vien neesmu studijā vai arī nav īpaši apstākļi un nevaru sūdzēties par wb
Publicēts: 31.08.08 10:33
 citēt
nu pēc pirmā nikona mēģinājuma, baigi zili tas WB man visu uztaisījis ;p dabūju siltināt :) bet nu bildēju uz auto WB
Publicēts: 31.08.08 10:57
 citēt
ortreti tev tas WB ir šķībs jpg bildēm arī? Ar ko tu konvertē RAW`u?

Pamēģini Capture NX 2
Publicēts: 31.08.08 12:43
 citēt
nez vienmēr bildēju WB liekot kelvinos + RAW. ja nu tomer bik nošauju greizi lightroom visu var izlabot.
Publicēts: 31.08.08 14:21
 citēt
ox3r:ortreti tev tas WB ir šķībs jpg bildēm arī? Ar ko tu konvertē RAW`u?

Pamēģini Capture NX 2

kas labs tam capture NX 2 ? :p
Publicēts: 31.08.08 14:42
 citēt
Ja bildē raw`ā tad viņš viss korektāk attēlo pareizas krāsas, jo man pašam vismaz neizdevās neko līdzīgu dabūt ar citiem softiem. Adobe uztaisa krāsas tā kā caur pakaļu. Esmu runājis ar citiem Nikonistiem un no viņiem ir tādi paši komentāri.
Publicēts: 31.08.08 15:06
 citēt
atceros savā laikā biju provējis kkādu nikon softu kas nāca līdzi d50 bet nu tur tā apstrāde galīgi čau bija....ielādē vienu raw failiņu, tad gaidi entos gadus kad atvērs un tur parādās maziņš lodziņš attēla paskatei un tad jau pāris parametrus varēja pamainīt un viss. viss tik gausīgi notika. 100 un vairāk bildes es noteikti caur turieni negribētu vērt vaļā.
kā ir ar navigāciju NX 2 ?
Publicēts: 31.08.08 15:11
 citēt
es izmantoju viņi tikai batch režīmā,lai no RAW dabūtu ārā vai TIFF vai JPG, navigācija lightroom man patīk labāk.
Publicēts: 31.08.08 16:40
 citēt
man ar liekas portreti pieradis pie canon kraasam un rezultata tapee meegina piedziit nikon pie savas izveidotaas gaumes, tapee nikon failus apstraadaa vairaak
Publicēts: 31.08.08 17:14
 citēt
portreti! laikam ir īstais laiks nopirkt Sony ;)
Publicēts: 31.08.08 17:22
 citēt
kaa man patiik nikons .. kaa man patiik captrue NX .... jaa jaa JAAAA!!!!;-)))) ja lidiz shim mociiju PSh lai uztaisiit m/b, tad capture tikai nospiezhu vienu podzinju - un ir perfekta m/b! bilde!!!
Publicēts: 31.08.08 17:25
 citēt
paradisi kadu perfekto m/b bildi?
Publicēts: 31.08.08 19:51
 citēt
Hameleon:portreti! laikam ir īstais laiks nopirkt Sony ;)

Tas taču ir TOTAL GAYNESS!!! :)
Publicēts: 31.08.08 19:56
 citēt
Nu nezinu, Nikonam auto wb moš arī nav perfekts (gandrīz nekad nelietoju) bet var tak izmantot zibspuldzes w/b, kā arī iestatīta wb efektu var pastiprināt un samazināt... UIn patiesi - gribas pareizu krāsu - uzrīko custom wb un aidā
Publicēts: 31.08.08 21:38
 citēt
Viena bilde bez zibspuldzes/Fn poga "flash off"/ otra bilde ar zibspuldzi. Ko, tad man ik pa starpai vēl wb nemitīgi jāpārslēdz? :(

Un ja es kustomizēju zibspuldzes wb settingu, tad auto wb modē, uzliekot zibspuldzi, tas kustomizētais wb netiek izmantots, bet gan cits, kaut kāds...
Savukārt, kustomizēt auto wb nav jēgas, jo bez zibspuldzes tas ir ok.
Publicēts: 31.08.08 22:18
 citēt
nikonam šī pārslēgšana ir ļoti ērta un ātra (atšķirībā no canona), īpaši ar D200 un D300. ;)
Publicēts: 06.09.08 09:40
 citēt
Canons beidzot satraucies-

www.canon.co.uk

Tjipa "Nepērciet Nikon, pagaidiet, tūliņ būs labāks Canon!" :)
Publicēts: 06.09.08 11:25
 citēt
Portreti:Canons beidzot satraucies-

www.canon.co.uk

A tu muļķis nelaikā izlasīji.. wo škrobe ne.. :D:face-sad:
Publicēts: 06.09.08 11:42
 citēt
Ja canon tiešām uzlabos tās lietas, kas viņam ir sliktākas nekā nikon, tad viņam papildus tam būs jāizlaiž no katras sērijas jauna kamera, lai būtu priekšā nikonam. 40D jau bija 50D ir nedomāju, ka viņš būtu laidis 50D tāds kāds viņš tagad ir (neesmu dzirdējis neko uber labu), ja būtu viņam jau instrādātas tās visas lietas.
Publicēts: 06.09.08 11:55 labots
 citēt
es ceru uz 5D pēcteci :) un Juri - vai sirdsapziņa nespiež, atminoties dzimtā Canona krāpšanas aktu ?:D
Publicēts: 06.09.08 12:17
 citēt
Billy:
Portreti:Canons beidzot satraucies-

www.canon.co.uk

A tu muļķis nelaikā izlasīji.. wo škrobe ne.. :D:face-sad:

Es jau pārdevu Nikon. Patestēju, divas kāzas izfočēju, pietiek!
Publicēts: 06.09.08 12:17
 citēt
NilsS:es ceru uz 5D pēcteci :) un Juri - vai sirdsapziņa nespiež, atminoties dzimtā Canona krāpšanas aktu ?:D

Esmu poligāms.
Publicēts: 07.09.08 03:08 labots
 citēt
Portreti:
NilsS:es ceru uz 5D pēcteci :) un Juri - vai sirdsapziņa nespiež, atminoties dzimtā Canona krāpšanas aktu ?:D

Esmu poligāms.

razvratņiks, karoč :D man ir nojauta, ka nepaliksi ar to Nikonu tu ilgi :)
Tfuu, uzrakstīju un tad tik palasīju iepriekš rakstīto - man bija taisnība :)
Pirmā mīla nerūs :D:D:D:D
Publicēts: 07.09.08 04:58
 citēt
portreti gaajienu var pieliidzinaat paareju no PC uz MACu. saakumaa splaudies un nolaadi macu, bet kad pierodi tad uz PC skatiities nevari. portreti paraak aatri padevaas...
Publicēts: 07.09.08 08:54
 citēt
andre:portreti gaajienu var pieliidzinaat paareju no PC uz MACu. saakumaa splaudies un nolaadi macu, bet kad pierodi tad uz PC skatiities nevari. portreti paraak aatri padevaas...

Piekrītu, ka D3 ir ļoti daudz plusu ērtības ziņā, tāpēc viennozīmīgi labāks nav ne viens, ne otrs. Vienkāršoti varu teikt, ka ar Nikonu FOČĒT bija daudz vieglāk un ērtāk, fīču ziņā, sevišķi, ja runa iet par zibspuldzi, tomēr Canons prasa mazāk pēcapstrādes, kā arī daudz plašāka gaišo, fiksēto un plato objektīvu izvēle tepat, Latvijā. Canons ātrāk fokusējas pustumsā. Un Canon gadījumā daudzas bildes varu lietot jpeg bez konvertācijas no raw, jo auto wb ir daudz reālistiskāks.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt