vispār kaut kā abidno, ja fokusējas ne tur... bij problema 24-70, pie 24 bija back, sadzina ar kameru, viss ok, 50niekam 1,4 bija back...inerce motoriitim bij pie vainas... 70-200 bija front, njem uz aci fokusu, degungals ass, nu tas pie atvertas fragmas, ... ok, cits teiks, piever uz 5,6-8 un bildee, bet... nu abidno...
notestēju visus savus gaišos objektīvus uz atvērtas diafragmas (1.4, 1.8 un 2.8) un arī Sigmai 10-20 . nevienam nav B/F-fokus problēmas. visi pirkti eBay. :face-monkey:
ir mani bijuši pāris stikli kam problēmas ar precizitāti.
350D + Sigma 10-20 rezultēja apmēram ~3cm frontfokusā! Tika apmainīts pret garantiju Metaleksā. 40D+ 85mm 1.8, Objektivs pirkts Canon centrā un turpat arī pārkalibrēts. Tajā pašā reizē piedzīts arī 40D kurš bija nedaudz neprecīzs.
šobrīd ir aizdomas par 50mm 1.4 frontfokuss nelielu, bet nevaru saprast vai man līkas rokas vai tomēr viņš nedaudz šauj noteiktās situācijās garām.
Man bija pentaksim K20D front focus ar visiem stikliem, ārpus regulēšanas iespējām (šim modelim ir iespēja nedaudz pieregulēt). Atdevu bodiju uz garantijas remontu, pēc mēneša saņēmu jaunu bodiju, kuram šī problēma izteikta krietni mazāk - iespējams pieregulēt.