forum.gif
Dodiet ludzu padomu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Dodiet ludzu padomu.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.08.08 12:36
 citēt
Cik noprotu reti kāds iesaka Zenit fotoaparātus. Pats esmu mēģinājis izfotogrāfēt dažas filmiņas un pārsvarā bija vilšanās.
Vienreiz fotosalona man sabojāja filmiņu. Arī pats esmu netīšām izgaismojis utt.
Labi.
Es gribēju pajautāt par tiem japāņu fočikiem. Kādi ir jāskatās ja es nevaru atļauties digitālo kurš pagaidām man nav vajadzīgs un es mēģinu likt malā Zenitu?
Publicēts: 26.08.08 12:51
 citēt
Analogais fotoaparāts ir lētāks par digitālo tikai tad, ja ar to analogo nebildē gandrīz nemaz. Vai arī bildē uz lētākajām filmiņām un tās nemaz neattīsta/nedrukā/neskenē ...

Tas tā - viela pārdomām.
Publicēts: 26.08.08 13:15
 citēt
Man jau patīk ar Zenit ņemties.
Esmu arī domājis par to cik liela nauda aiziet pērkot filmiņas un attīstot.

Hmm :)
Publicēts: 26.08.08 18:00
 citēt
principā,gandrīz jebkura analoga spogulene.... ja ņem pilnībā mehānisku ar M42 vītni,tad arī brends nav svarīgs,objektīvi ta savienojami.Ja meklē ko nopietnāku ar bajoneti,tad atliek vien sākt domāt,kā pusē nostāsies,jo gan jau ka objektīvu pēc tam gribēsies arī digitālajam pieskrūvēt.
Publicēts: 26.08.08 23:21 labots
 citēt
Annir:Nu ko lai saka... pats shad td ar zenit niekojos - ja nav liikas rokas, tad no 36 kadru filminjas var dabuut normaalas 30 bildes :) vairaak te - [url=http://www.fotoblog.lv/sch/225/?cid=5354

Nu]http://www.fotoblog.lv/sch/225/?cid=5354

Nu[/url] tad gan daudz tu dabuu no 36kadru filņas nu parasti man ir kadas 5 normalas ko var radit cietiem! :)
nu ja, ko tu uzskati par normalam bildeem! :D :D
Publicēts: 28.08.08 12:20
 citēt
www.ss.lv...

Pilnīgi jauns Nikon Fm10 (ražots Japānā).
Komplektā nāk objektīvs Nikon 35-70mm f 3. 5 – 4. 8 AIS un soma fotoaparātam ar objektīvu.
Cena 195 lati.

:face-smile::face-smile::face-smile:
Publicēts: 28.08.08 15:16
 citēt
Ja ir interese par filmām, manuprāt tomēr pareizāk būtu meklēt nevis mehāniskos M42 "dinozaurus", bet normālu sava brenda AF filmu spoguļkameru. Nezinu par citiem, bet Canon EOS filminieku jau var nopirkt pa pārdesmit Ls un normāli mācīties. Toties ir viena optika un piederumi (zibspuldzes u.c), nevis n-tās somas ar dažādu drazu. (es nerunāju par ekskluzīvajām Leica, Zeiss, utml kolekcijām )
Ja grib principiāli-manuāli mācīties- automātiku takš var atslēgt. Te varētu minēt analoģiju- priekš kam mācīties autoskolā ar vecu Moskviču, ja tāpat ar jaunu Toyota braukās?...:)
Publicēts: 28.08.08 15:24
 citēt
Annir:Friidi - pareizi jau runaa. Tikai ir viena nianse - labu un gaishu canon fiksu gan buus jaapeerk pa lielu naudu, jo no taadas mantas labpraatiigi neshkjiras, ja veel iespeejams to pieskruuveet digitaalajam

Annir, piekrītu, ja cilvēkam gribās "fotoromantiku" , var kurbulēt to "fotoautiņu" ar kurbuli- "līko starteri" (ja kāds to autopasaulē vēl atcerās). Man gan labāk patīk vienkārši ieslēgt aizdedzi un "piestartēt"- romantikas ar Zenītiem &Co savā fotomūžā esmu atēdies līdz nelabumam.
Un to dārgo Canon EF fiksu, ko sakrāsi un nopirksi, ilgi un dikti varēsi lietot gan filmai, gan digi, bet lēto un gaišo vecīti FD (utml) drīz vie iemetīsi tālākā plauktā...:)))
Publicēts: 28.08.08 15:35
 citēt
Man jau tik traki ar tām toyotām un moskvičiem. Manuālās kameras iemaņas noderēs, ja gribēs turpināt bildēt lielākā formātā neatkarīgi digitālais vai analogais. Bet ja tiešām naudas ir pamaz, tad labāk ir izvēlēties digitālo, kaut vai lietotu. filma ir dārgs prieks mūsdienās. īpaši ar manuālajām kamerām, ja tiešām grib iegūt prognozējamu rezultātu no katra kadra
Publicēts: 28.08.08 15:37
 citēt
Annir:taisniiba - jaa un nee. var palaimeeties dabuut pa leeto, ja nu nav naudas sakraat daargam canon fiksam? katram sava rociiba... un NEE, jo labu zenita fiksu var pielikt arii pie digi, ok, buus manuaali, bet tomeer labaas par leeto tumsho kitu!

Diez vai tipiskais zenīta fikss ir labāks par modernajiem kit zoomiem ;)
Publicēts: 28.08.08 16:00
 citēt
tad ir labaaks vai nav? :DDD
Publicēts: 28.08.08 16:01
 citēt
ak34:
Annir:taisniiba - jaa un nee. var palaimeeties dabuut pa leeto, ja nu nav naudas sakraat daargam canon fiksam? katram sava rociiba... un NEE, jo labu zenita fiksu var pielikt arii pie digi, ok, buus manuaali, bet tomeer labaas par leeto tumsho kitu!

Diez vai tipiskais zenīta fikss ir labāks par modernajiem kit zoomiem ;)

vo vo. Es īsti nesaprotu, kāpēc vēl figurē tāds vārds kā zenīts...
Ir tak tik daudz visādu japāņu stiklu tai pašai M42... Gaišu fiksu arī netrūkst...
Publicēts: 28.08.08 16:07
 citēt
ak34:Man jau tik traki ar tām toyotām un moskvičiem. Manuālās kameras iemaņas noderēs, ja gribēs turpināt bildēt lielākā formātā neatkarīgi digitālais vai analogais. Bet ja tiešām naudas ir pamaz, tad labāk ir izvēlēties digitālo, kaut vai lietotu. filma ir dārgs prieks mūsdienās. īpaši ar manuālajām kamerām, ja tiešām grib iegūt prognozējamu rezultātu no katra kadra

Laikam neesmu pareizi saprasts:
Es domāju, ka ir jēga "paralēli digitālai SLR" (ja tāda jau ir), vai pirms dSLR (ja vēl nav), nopirkt izvēlētā brenda autofokusa filmu spoguļkameru. Tādā gadījumā būs ietaupījums- kopīga optika, blicenes un galu galā, arī iemaņas. Protams, objektīvi jāgādā atbilstoši- Canon gadījumā EF, nevis EFS, tas var būt nedaudz dārgāk, bet galu galā tomēr izdevīgāk un universālāk.
Bet "šamaņu dejas" ar manuālo stiklu pielāgošanu modernajām kamerām uzskatu par savā ziņā vaļasprieka niekošanos (rotaļāšanos), kad daudz laika un vēlmes pēc romantikas.
Fotoaparāts tomēr galu galā ir "darba instruments" un viņam ir jābūt maksimāli labam, ērtam un efektīgam.
Publicēts: 28.08.08 16:13
 citēt
Frīdi, ja tā uz to paskatās, tad protams, tev taisnība. Vienīgi par to paralēlismu īsti nezinu. Man nesanāk to tā izmantot. Filmu EOS stāv plauktā un put ar Velvia 50 iekšā. Tik daži kadri ar platleņķi izbildēti. Būs laikam pēc kāda laika tas jāpārod, ja kādam maz vajag. Vienu brīdi kā spot mērītāju izmantoju, bet tagad tas vairs nav aktuāli
Publicēts: 28.08.08 16:20
 citēt
zenitu verts aizmirst, varbut tikai viens otrs sakarigs un cieshams optikas verkjis shiem ir.
japanju m42 kameras ir zoliidas, precizas un varu teikt tikai to labako par tam, ar ko sanakusi drishana vai kas bijushas ipashuma. kamera bez objektiva - 25 lati, objektivs - nu, vel 10 par heliosu (melnbaltajai bildeshanai ok)

bet japiekrit sandijam, ka filmu padarishana ir vajpratigi darga.
Un pie Friizha mineta scenarija par vienas sistemas filmu kameru sakuma un tad pareju uz digi es ari apts pagaidam turos.
Publicēts: 28.08.08 16:31
 citēt
ak34:Frīdi, ja tā uz to paskatās, tad protams, tev taisnība. Vienīgi par to paralēlismu īsti nezinu. Man nesanāk to tā izmantot. Filmu EOS stāv plauktā un put ar Velvia 50 iekšā. Tik daži kadri ar platleņķi izbildēti. Būs laikam pēc kāda laika tas jāpārod, ja kādam maz vajag. Vienu brīdi kā spot mērītāju izmantoju, bet tagad tas vairs nav aktuāli

Man filmu EOS 100 pēdējo reizi tika "iekurbulēts", kad sagribējās izmēģināt Sigmu 12-24 uz pilnā formāta. Pārdot gan netaisos- viņš tagad maksā tik maz un aizņem tik maz vietas, ka labāk atstāt nostaļģijai un rezervei (kādai avārijas situācijai).
Publicēts: 28.08.08 16:50
 citēt
Man ar visi mani fochuki saakot ar Moskva4 staav plauktinjaa ;-) Mazberniem buus ko briiniities :-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):