forum.gif
Nikon D90 Hand-on Preview
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon D90 Hand-on Preview
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.08.08 07:25
 citēt
Esmu Canon piekritējs tomēr jaatzīst šis aparāts manī izraisa visumā lielu interesi!

Neskatoties uz to, ka vēl nesen tikai par šo aparātu baumoja tagad tas jau ir nonācis dpreview rokās un viņi ir izveidojuši apskatiņu:

www.dpreview.com...
Publicēts: 27.08.08 08:28 labots
 citēt
nav nekas tāds uberkruts, apgraizitais D300. bet 50D līmenī.
Movie mode tev vienkārši nodedzinās matricu. Bet HD kvalitāte tas ir ok, pie tām ja tev ir ļoti labi stikli.
Publicēts: 27.08.08 11:02
 citēt
nu tu gan salīdzināji, jebkurai normālai kamerai (kamkoderim) ir normāls DOF, tā kā fočukam..
Neiet runa par kompakt videokamerām.
Publicēts: 27.08.08 11:25
 citēt
neredzu pamatu kaapeec shtrunta matrice nevareetu bezgaliigi freimot shaadaa izshkirtspeejaa ar saadu /sleedzalaiku/

cita lieta, ka dariit to ar fotokameru ir nezheeliigi neeerti :) droshi var teikt neiespeejami - tiesa dienaa kad nopirku fotokameru protams padrilleeju uz sho modi

haltuuraas filmeeju ar puscollas hd matrices kameru sony ex-1 + letus adapteri fotostikliem - dof veel trakaaks un veidojums 1000x vadaamaaks, bet vienalga ir briizhi kad kamera jaavada diviem cilveekiem un ir briizhi, kad 2 piloti arii ir par maz (taapat kaa kinofilmu kameraam)

ceturtaa dimensija, kas naak liidzi kustiigam kadram, tehniskaa zinjaa rada baigo juuru shaizes - taakaa muuviimode ar melnu skatumekleetaaju un kaveejoshu bildi lcd nav saliidzinaama ar ciparu kino - ne bildes kvalitaates, bet ergonomikas deelj

kino ir cita pasaule - savu fotostatiivu varat izsviest, bet pirmais piecieshamais kinostatiivs maksaa 2500Ls. savukaart labs virs 10000eiro - tur mirklii pazuud doma likt virsuu consumer fotociparniicu
Publicēts: 27.08.08 11:36
 citēt
Mandalay:nu tu gan salīdzināji, jebkurai normālai kamerai (kamkoderim) ir normāls DOF, tā kā fočukam..
Neiet runa par kompakt videokamerām.

taas ir pilniigas muljkjiibas - kameru sensori kas laukumaa pavilktu puskadra fotomatrici ir tikai chetraam kameraam uz zemeslodes:

ARRI - 200 000$

RED - minimaalais komplekts 45 000$ - kamera gljuko un piegaade jaagaida gandriiz gadu, specializeetiem stikliem 2 gadi

SONY konceptiem kurus nepaardod, bet buuvee prieks lielajaam studijaam (tur viss ļimonos)

GENESIS - kuru arii nepaardod tik buuvee un izmeegjina

paareejiem sensori ir labaakaa gadiijumaa zirnja lielumaa un dof nozheelojams - video ir shausmiigs meesls

taapeec liek virsuu visdazaadaakos adapterus saakot no leetajiem kur makro veidaa tiek filmeets matstikls beidzot ar optiskiem (princips preteejs telekonverterim) kur viss saprotams raadaas kaajaam gaisaa un kuru cena ir virs 10 000$

taakaa doma par dof ciparu kameraas ir absoluuti pareiza
Publicēts: 27.08.08 11:58
 citēt
movie mode klipu paraugi :face-wink:
chsvimg.nikon.com...
Publicēts: 27.08.08 14:34
 citēt
tur jau tas joks, var redzēt kā raustās bilde - procis visu laiku rēķina expo-laiku. un arī kadri dažreiz "iebremzē" tā kā tas ir mobīlajiem.
Nu neticu, ka D90 sitīs pušu to pašu miljonu vērtu tehniku.

Uzreiz rodas jautājums - KĀPĒC neviens tagad nepaņem CMOS/CCD lielo matricu un netaisa foršas videokameras. Sanāk D90 ielauzīsies kino-sfērā? jamam tač ir izeja HDMI, domāju live-view var redzēt uz atsefišķa ekrāna :)
Publicēts: 27.08.08 14:40
 citēt
imho - likt video dslr kamerā ir degradēt un necienīt sevi kā ražotāju. Ar D3 sāku cienīt Nikon kā ražotāju , bet būšu laikam vīlies :( . Kā jau bija minēts , video ir cita pasaule un citi aksesuāri.
Publicēts: 27.08.08 14:47
 citēt
vot šitas d90 man nekādas emocijas neizraisa, nepatīk tā mūvijmode, pārējais vēl varētu būt ok.
Publicēts: 27.08.08 14:57
 citēt
Vēlviens apskats...

blog.chasejarvis.com...
Publicēts: 27.08.08 15:53
 citēt
jap, labs... bet

Anonymous: video mode is not uncompressed images, it seems like M-JPEG. You will also not be able to record more than 5 min 720p clips due to sensor overheating. A 5m clip will be around 600MB
Publicēts: 28.08.08 00:10
 citēt
snoopie:par tiem letus, un tamlīdzīgiem adapteriem... saku uzreiz - esmu pētijis netā, bet dzīvē redzējis neesmu, tapēc no man pieejamās informācijas - baigais mīnuss ir tas, ka samazina gaismas caurlaidību, dod biš grainu (ar vibrējošajiem matte screen mazāk, bet tikuntā), kā arī bilde stūros ir tumšāka.

varbūt nesaki ja nēsi redzējis :) :) :)

pirmkaart gaismu rij ljoti maz, otrkaart laukums matstiklam ir pa visu stikla projekciju jeb stipri virs pilna 35mm kadra - ja iezoomeejas iekshaa tad nekaadu mellu stuuru nav un laukums ir 2x lielaaks kaa puskadra matricei

Mandalay:tur jau tas joks, var redzēt kā raustās bilde - procis visu laiku rēķina expo-laiku. un arī kadri dažreiz "iebremzē" tā kā tas ir mobīlajiem.
Nu neticu, ka D90 sitīs pušu to pašu miljonu vērtu tehniku.

Uzreiz rodas jautājums - KĀPĒC neviens tagad nepaņem CMOS/CCD lielo matricu un netaisa foršas videokameras. Sanāk D90 ielauzīsies kino-sfērā? jamam tač ir izeja HDMI, domāju live-view var redzēt uz atsefišķa ekrāna :)

protams jebkura puskadra foto spogulene nevis sit pushu, bet ir liidzveertiiga "miljonu tehnikai" tikai pirmkaart buferis aizrijaas peec briizha un otrkaart tas muuviimodes process nav vadaams (bet kadra kvalitaate un dof ir super)

visi netaisa no matriceem videokameras jo nespeej nodrosinaat saa milzu datu apjoma stabilu ierakstu - manam strunta puscolniekam caur SDI izeju un raidu viena minuute HD aiznjem 8Gb. .... iedomaajies kas jaafiksee ciparu kinokamerai
Publicēts: 28.08.08 12:42
 citēt
"inclusion of the world's first DSLR movie mode" - kārtīgam zipim tak vajag arī movie funkciju, vai ne? :)
Publicēts: 28.08.08 16:29
 citēt
Tiem kas vēlas bik iedziļināties var palasīt šo
reinistraidas.lv...
un tad arī otro daļu
reinistraidas.lv...
Publicēts: 28.08.08 16:31
 citēt
Publicēts: 30.08.08 06:36
 citēt
Izskatās, ka Canon 5D Mark II arī būs lieliskā fīča HD Movie Mode - Canon jau arī neies atpalikt :)

www.photographybay.com...
Publicēts: 30.08.08 23:38
 citēt
Maris:taapeec liek virsuu visdazaadaakos adapterus saakot no leetajiem kur makro veidaa tiek filmeets matstikls ...
un tas matstikls vēl griežas, lai graudu nemanītu.
Publicēts: 31.08.08 00:53
 citēt
5d m2 izskatās iespaidīgs, bet tas joprojām būs lēns, jo tikai 19AF punkti.
Kaut gan tas tikai no debesīm izzīlēts k-kas. Specene ir tuvu ideālam - FF, 21mpx, full weather sealing, 5fps.
Publicēts: 01.09.08 11:34 labots
 citēt
Mandalay:jo tikai 19AF punkti...

Nu gan jūs, veči, izlaidušies, ja pat ar 19 punktiem par maz :D
Publicēts: 01.09.08 15:53
 citēt
nikon d40x ir tikai 3 punkti :D
Publicēts: 01.09.08 15:56
 citēt
alvils:nikon d40x ir tikai 3 punkti :D

un amatierim pilnīgi pietiek :)
Publicēts: 01.09.08 16:07 labots
 citēt
es esmu amatieris. man nepietiek. :)

man pietiktu ar 3 punktiem, ja es pats varētu izvēlēties šo 3 punktu izvietojumu. lai gan vienalga īsti nē. vajadzētu piecus.
Publicēts: 01.09.08 16:17
 citēt
nu nafig video likt fotokamera?
Publicēts: 03.09.08 13:41
 citēt
man pietiek ar centra punktu un AE/AF lock ;p vairāk pat nevaig ;p

A video ir laba lieta, ne pārāk vajadzīga, bet dažreiz pat noderētu ;p
Publicēts: 03.09.08 18:58
 citēt
Wizulis, a cik laba lieta, ka tu to vienu punktu vari aizbiidiit kur tik veelies pa kadru - baiigi eertaa fiicha pie macro bildeeshanas
Publicēts: 03.09.08 19:01
 citēt
dansiga:Wizulis, a cik laba lieta, ka tu to vienu punktu vari aizbiidiit kur tik veelies pa kadru - baiigi eertaa fiicha pie macro bildeeshanas
man ir tikai 50 1.8 objektīvs ;p

vairāk ir bijušas problēmas ar to, ka nesaproti, kapēc asumu viņš ķer ne tur kur vaig.. ( nu īpaši kamēr nebiju izpīpējis kā pārslēgt tos fokusa punktus :D )
Publicēts: 03.09.08 19:03
 citēt
baigi ērta fīča pie jebkā bildēšanas :)
Publicēts: 03.09.08 19:10
 citēt
Wizulis, a tev ar to punktu var aizbiidiit kur veelies vai tikai noteiktajos punktos?A? (es tagad meegjinu lieliities)

alvils, nuu - jo attaalums lielaaks, jo it kaa to starpiibu mazaak juut
Publicēts: 04.09.08 02:33
 citēt
oho Dansiga nu toč palielijies :))) vispar ir jau tādas nestandarta situācijas kad gribētos pašam izvēlēties fokusu punktā kas nav jau manos 11 standarta. Bet tā vairākumā gadijumu pietiek ar centru. Centrā AF ari "vislabāk ķer"
Publicēts: 04.09.08 08:59
 citēt
arturso, es atljauju tev palikt pie shiim domaam un arii 3 meeneshi apakaljam briiniitos -par ko taa dansiga lielaas;-)
Publicēts: 04.09.08 11:44
 citēt
dansiga, tev jau arī tie punkti ir noteikti (nevari pabīdīt par milimetru, lai kā gribētu), tikai atšķirība tāda, ka 51, nevis 11. :)
Publicēts: 04.09.08 11:54
 citēt
alvils, nu tu jau akal zagnul otraa virzienaa;-))))
Publicēts: 05.09.08 13:06
 citēt
dansiga nu man tas komentārs nebija domāts ar ironijas vai sarkasma devu :))))
Publicēts: 05.09.08 18:09
 citēt
Maris:... bet pirmais piecieshamais kinostatiivs maksaa 2500Ls. savukaart labs virs 10000eiro - tur mirklii pazuud doma likt virsuu consumer fotociparniicu
tad ar mehānisko vai eļļas vai nu jau ļepezdronisku inerces mehānismu? ne tik sen tik traki nebija.
Publicēts: 20.09.08 21:08
 citēt
nu ko laikam 22.10 gaidāms veikalā pa 650Ls rumpītī.
te jau pilns apskats:
www.dcresource.com...

bet ar to movie mode un labām idejām droši vien arī ko interesantu var'tu uzveidot (pieejamie sampli intersanti
Publicēts: 14.10.08 00:01
 citēt
Kā saprotu nevienam D90 pašam nav, tik no citu atsauksmēm dzīvojam. Vispār gribu šo verķi pirkt. Manuprāt tas ir ģeniāli, ka Nikons ir ielicis video funkciju. Cik esu skatījies piemērus - labi.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):