forum.gif
Problēmas ar fotogrāfiju izdruku
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Problēmas ar fotogrāfiju izdruku
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.08.08 23:14
 citēt
Netieku gudrs-fočēju RAWā,atveru ar programmu,kas nāk līdz canonam,tālāk strādāju vai nu elementos,vai nu CS3-jā. Uz monitora bilde ir OK (salīdzinājis esmu uz visiem trim kompjiem),bet,kad izprintēju,tad krāsas šķiet būtu kāds nolaidis mīnusā(blāvas). Printeris Canon iP 4300,papīrs canon Pro. Printējis esmu caur printera programmu un CS3-rez.tāds pats! Jāuzgriež krāsu SATURATION tā,ka monitorā bilde nav baudāma tikai tad ārā nāk kaut cik OK! Varbūt kāds var līdzēt ar padomu? Jau iepriekš pateicos!!!
Publicēts: 29.08.08 23:18
 citēt
ja pats drukaa bildes ir jaaklibree komplektaa monitors un printeris
Publicēts: 29.08.08 23:22
 citēt
Kamēr fočēju tikai JPEG,problēmas nejutu,bet,par kalibrēšanu Tev arī taisnība. Tikai viena problēma-nav ne mazākās nojausmas kā to darīt?!
Publicēts: 29.08.08 23:30
 citēt
vai nu noiiree kalibretaaju par 10 ls reizee vai ari nopeerc par cik tur 100 $ ....
Publicēts: 29.08.08 23:36
 citēt
palūri ar kādu RGB ICC profilu no tā RAW to JPEG tu tai Canon programmā ģenerē...
Pieļauju, ka printeris pareizi sapratīs sRGB vai Addobe sRGB ICC profilu, bet Tev tur stāv kāds cits profiliņš, vot i viss dimbā...
Ja gribi pārliecināties, kāda bilde būš tad Addobes fotobodē uzspied Ctrl+Y (ja nemaldios) un tas tev parādīs, kādās krāsās no RGB bildes tiks izveidots tavs fotoattēls atbilstoši ICC profilam tas izskatīsies iekš CMYK (krāsām ar kurām strāda drukmašīna) Pieļauju, ka tad ieraudzīsi tieši to, ko drukā printeris... ;)
Publicēts: 29.08.08 23:45
 citēt
To pašu ko kamerā-AdobeRGB.....
Publicēts: 30.08.08 00:36
 citēt
Tu raksti it kā divos laikos
tagad raw
kad bildēju JPG
Jautājums, vai tagad esi pamēģinājis kopēt no jpg... un vai tikai raw bildes blāvas, vai visas.
Man līdzīgs gadījums bija, viens, printējot tabulas, ekonomēja tinti un bija ielicis ķeksīti ekonomijas ailītē. Ja raw tikai blāvs, tad meklē vainu no fotoaparāta līdz komandai Print.
Publicēts: 30.08.08 01:00
 citēt
raw bildēt sāku dažus mēn.atpakaļ.Pirms tam tikai jpg. Printējis pa tiešo no raw arī neesmu-vispirms pārveidoju jpeg,tad printēju.Tāpēc arī man rodas aizdomas,ka daru kaut kādas muļķības pārejas procesā no raw uz jpg. Tai pašā laikā uz datoru monitoriem bildes ir OK.
Publicēts: 30.08.08 07:28
 citēt
Saku vēlreiz - kamera "by default" liek Addobe sRGB ICC profilu, ja top bilde pa tiešo uz JPEG, bet ja bildē RAW un tad ar datorprogrammu ģenerē no RAW to JPEG, tad programmas SETTINGOS var būt pēc noklusējuma cits RGB profils...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):