Kāpēc bezsakars? Tas nikon 17-55 šķiet ir Pro gala stikls - gluži kā Canon L sērija. Spriežot pēc svara - dzelzs korpusā, pilienu un putekļu drošs, ar iekšējo fokusēšanos, 77mm filtru vītne! Īsts bibis profiem jo tika radīts priekš D100, D200, D300 un D2x - kāpēc gan lai tas nemaksātu tos 3 tamronus?
Jo tamrons spriežot pēc svara ir plastmasas korpusā, ar izbīdošos lēcu (ārējo) fokusēšanos, putekļu un pilienu nedrošs, ar 67 mm filtru vītni - tātad profiem neinteresants.
Tāpēc arī salīdzināju ar 18-55 VR kit bibi, kas varbūt nav tik gaišs, bet toties ar antiparkinsonu - ļauj bildēt ~ 3 slēdža stopus lēnāk (ģimenes albumam pietiks); arī ārējā fokusēšanās, vēl mazāka filtra vītne 52 mm, oriģinālais - tātad pašu Nikon radīts tieši Nikonam un nekam citam.
Un pats galvenais - tas ir vēl divarpus reizes lētāks par to tamronu! Un par savu cenu ir MEGAASS stikls!
chali piedod bet nedomaju ka tev vajaga tik dārgu stiklu. varbūt padomā par 10 - 20 sigminieku, izskatās ka tas tev vairāk noderētu taviem foto ko tu bildē
coop:chali piedod bet nedomaju ka tev vajaga tik dārgu stiklu. varbūt padomā par 10 - 20 sigminieku, izskatās ka tas tev vairāk noderētu taviem foto ko tu bildē
bildes ko sheit ievietoju ir no briivaa laika, paarsvaraa sanaak fotograafeet klubos, un tur ar 10-20mm man nepietiek! ir pasham 12-24mm nikon objektiivs, taakaa gaishs objektiivs nepiecieshams!
ilmar7, a man taadu vajaga? es piedomaaju par vienu taadu "pa vidam" objektiivu , ar kuru dauziities rinjkjii pa pasauli, nevazaajot lielu fotosomu liidz
dansiga:ilmar7, a man taadu vajaga? es piedomaaju par vienu taadu "pa vidam" objektiivu , ar kuru dauziities rinjkjii pa pasauli, nevazaajot lielu fotosomu liidz
Fotosomu varbūt arī var nevazāt līdzi, bet "verķis" kopā ar D300 arī bez somas nav mazais un vieglais ...
vienu no tiem objektiviem ( neatceros tieši kuru ) sanāca palietot apskatōt nikon digitālas revolucijas brīnumu. Tiešām teikšu ka objektīvs nav no tiem mazākajiem un vieglākajiem. Par 17-50 toč diezvai mazāks būs ka tik ne lielāks.
ja nemaldos:
Nikon NIKKOR AF-S 24-70mm F2.8G
Preču zīme Nikkor Diafragmas atvērums 2.8 Fokusa attālums 105mm Paredzēts modelim Nikon AF Svars, g 900 ( ! )
man no nikona standarta lietošanai pietiktu 24-70 un 80-200 f/2.8 šādām tādām izpriecām mož kas platāks ar noderētu, bet tas takā nav tas primārais a abi iepriekš minētie ir samērā cienijami zoomi.
ilmars7, nu ja ..... vajaga/gribaas .... patiesiibaa laikam bishk jaapagaida ;-) vai arii jaapanjem tas pats 16-85, par kuru no vairaakiem esmu dzirdejusi labas atsauksmes ... un braucieniem varbut buus arii gana labs, kurush nav jaaneesaa uz samta spilventinja ;-)
vot taa, D300 man somaa un mazliet pazheejoju naudiju nopirktdams tomron 17-50mm 2.8 objektiivinju, isteniibaa nav tik slikts! ieksheejais motorins, kluss un viegls!!! sagribeejaas arii sb 900 zibspuldzi, esmu LOOOTI ar vinju apmierinaats!!
es tagad ar dilēmas prieksa ko skatīties. Kādu nikkor prime zem 50mm vai technoroid pieminēto tamron...zinu vienīgi to ka vajag noteikti ko platāku par 50mm.