forum.gif
3 zibspuldzes saslēgtas ar vadu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 3 zibspuldzes saslēgtas ar vadu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.08.08 14:36
 citēt
Man ir Canon 450. Cik saprotu, aparātam nav tāda "caurumiņa", kur pievienot Zbsp vadu. Nu tā, man vajag 3 zbsp savientot ar vadiem. To nedaru ar master-slave infrared, jo 1) tās zbsp ir izvietotas ap gaismas kasti (tas, ir, pieļauju, ka master neredzēs); 2) man ir viena veca Zbsp, kurai ir vads, tātad, varētu vienu no 3 zbsp jaunu nepirkt.
Kā sauc verķīti, ko uzmauc uz aparārta zbsp sliedes, lai varētu iespraust vadus un tālāk savienot ar citām zbsp? Tas ir, ko man vispār pa netu veikaliem, vai citiem veikaliem meklēt? Varbūt kādam ir tāds verķītis ar vismaz vienu vadu? Izpētiju Md foto, neko tādu neatradu. Varbūt kāds zina, kur meklēt? Nu, ļoti, ļoti vajag!
Paraksts: krāsota blondīne :0
Publicēts: 31.08.08 14:38 labots
 citēt
Varbūt kādam ir pieredze ar gaismas kastēm? Varbūt tomēr infrared ķēr caurti baltām neilona sienām, kaut nav tiešas redzamības?
Publicēts: 31.08.08 14:59
 citēt
moš radio raidītājus pamēģini ? :p
Publicēts: 31.08.08 14:59
 citēt
un kas pa zipenēm ;p
Publicēts: 31.08.08 16:45
 citēt
Pagaidām ir viena 430 un viena veca, ar vadu, ko var izmantot, vai arī nē. Jānopērk klāt 580 un, ja vajadzēs vēl vienu 430. Vai vari uzlikt linku uz tādu radioraidītāju - kāds ir?
Publicēts: 31.08.08 16:47
 citēt
meklee netaa: flash radio trigger
Publicēts: 31.08.08 17:18 labots
 citēt
Paldies! Super! Ebejs pilns ar piedāvājumiem! Tagad tik saprast, who is who :)

Ja kādam ir laiks, paskatieties, lūdzu, šito:
cgi.ebay.co.uk...

Izskatās kā konča- 3 saslēdzamas zibspuldzes.
Ir kādas idejas, vai derētu? Ai, nu, saprotu, blondīnes jautājumi. Nav ar ko par tēmu parunāties :(
Publicēts: 31.08.08 17:21
 citēt
Moš noder! ;)
blog.andreart.lv...
Publicēts: 31.08.08 17:39 labots
 citēt
full_clip, Paldies par atsaucību! Ļoti noderīgs links, īpaši jau nu fakts, ka md foto arī ir tas, uz ko es kā aita skatījos un nezināju, kas tas ir. :0
Publicēts: 31.08.08 17:47
 citēt
Nu ņem par labu! :)
Publicēts: 04.10.10 16:18
 citēt
Varbūt kāds zin, kur var dabūt "hot shoe" "mamma-papa" vadu (ar divām dzīslām pietiek), vai arī atsevišķi ligzdas. Ebrejā tomēr salīdzinoši dārgs tas prieks (lētākie no 6ls).
Publicēts: 04.10.10 16:33
 citēt
Nezinu,kas tiek apzīmēts ar "veca ar vadu",bet var gadīties,ka to pievienojot pie fotoaparata,pirmais zibsnis nosvilinās to fotoaparātu nahuj.Nav iemesla,lai caur gaismas kasti cauri neietu optiskie sinhronizācijas signāli,manuprāt vistas čakaris ar vadiem ir lieks.
Publicēts: 04.10.10 19:30
 citēt
60uz5komats6:Nezinu,kas tiek apzīmēts ar "veca ar vadu",bet var gadīties,ka to pievienojot pie fotoaparata,pirmais zibsnis nosvilinās to fotoaparātu nahuj.Nav iemesla,lai caur gaismas kasti cauri neietu optiskie sinhronizācijas signāli,manuprāt vistas čakaris ar vadiem ir lieks.

es to pašu domāju un gaismai tai skaitā infrasarkanajai ir niķis atstaroties kas parasti palīdz neņemt vērā šķēršļus ar saprātīgiem izmēriem, un par 60.5 pieminēto "veco" zibspuldzi ieteiktu stipri aizdomāties, jo ne fotoaparātam ja vien tas nav kāds vecais zenit, ne jaunajām zibspuldzēm var nepatikt "nejauši" iebaroti ~ 300V :amazing:
Publicēts: 04.10.10 19:50
 citēt
martc:
60uz5komats6:Nezinu,kas tiek apzīmēts ar "veca ar vadu",bet var gadīties,ka to pievienojot pie fotoaparata,pirmais zibsnis nosvilinās to fotoaparātu nahuj.Nav iemesla,lai caur gaismas kasti cauri neietu optiskie sinhronizācijas signāli,manuprāt vistas čakaris ar vadiem ir lieks.

es to pašu domāju un gaismai tai skaitā infrasarkanajai ir niķis atstaroties kas parasti palīdz neņemt vērā šķēršļus ar saprātīgiem izmēriem, un par 60.5 pieminēto "veco" zibspuldzi ieteiktu stipri aizdomāties, jo ne fotoaparātam ja vien tas nav kāds vecais zenit, ne jaunajām zibspuldzēm var nepatikt "nejauši" iebaroti ~ 300V :amazing:

veco toch nedrīkst likt... citādi būs auzas. Zinu cilvēku kurš pasen ta izdarīja :D :D :D
Publicēts: 04.10.10 20:07 labots
 citēt
Hot shoe to pc sync adapter. Sinhronizēt var zibspuldzes, kuru vadība ir līdz 5V. "Vecās krievu" nedrīkst, nosvils fočuks!
Publicēts: 04.10.10 21:03
 citēt
135L:Sinhronizēt var zibspuldzes, kuru vadība ir līdz 5V. "Vecās krievu" nedrīkst, nosvils fočuks!

Nu vispār jau līdz 20V, man pašam uz Canoniem mierīgi iet Braun 32M ar 7,5V, bet visādi tur Luč vai Molņija - tās nu gan garantēti nosvilinās elektronisko slēdzi.
Publicēts: 04.10.10 21:31
 citēt
tos štruntiņus sauc par adapteriem.
www.twenga.co.uk...
www.google.lv...
es, pirms apmēram diviem gadiem, tādu ar ieejas ligzu, un izejas nopirku Brieža ielas veikalā
Publicēts: 04.10.10 21:45
 citēt
nesaslēdz tikai paralēli 170 V NiederSpannungu ar 3 V!:grimace:
Publicēts: 04.10.10 22:17
 citēt
Par adapteriem - man tas liekas par dārgu, tāpēc arī gribas ko lētāku. Doma tāda - par cik man zipenes galva nelokās, gribētu paņemt iztieptā rokā, lai varētu pagriezt kā gribās, ja vajag un paeksperimentēt. Pašreiz priekšā pielikti divas kārtas matēta maisiņa strēmeles, ir ok, ja nav ļoti tuvu. Nākotnē varētu viņu kā otro zipeni izmantot.

Vai kontakts mūsdienīgos fotoaparātos zipenei joprojām ir mehānisks?

No D70 instrukcijas:
* Use Only Nikon Flash Accessories
Use only Nikon Speedlights. Negative voltages or voltages over 250 V applied to the
accessory shoe could not only prevent normal operation, but damage the sync circuitry
of the camera or flash. Before using a Nikon Speedlight not listed in this section, con-
tact a Nikon-authorized service representative for more information.

Manējam antikvariātam (neliela japāņu toshiba uz 2 pirkstiņiem) ir +/- 220V, kad pilnībā uzladējusies.

haralds:nesaslēdz tikai paralēli 170 V NiederSpannungu ar 3 V!:grimace:

Kā tas ir?

Man šitā zipeņu būšana vēl ir tumša bilde. Kolēģis man jau pēc fakta (izdarītajiem meģinājumiem) paziņoja, ka esmu drosmīgs, liekot vecu zipeni savam aparātam. Bet nu laikam manā gadījumā man gan paveicās, gan drīkst :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):