Tur ir arī D300 ar visiem rādītājiem... Sandisk Extreme III ir 133x Sandisk Extreme IV liekas 266x, man pašam ir Extreme III 8Gb un esmu visnotaļ apmierināts. Un maksaja ari ta karte visnotaļ cilvēcīgi ~40Ls (www.salidzini.lv...=), Extreme IV pec salidzini.lv maksā sākot no 63Ls (8GB)
es savam limpusam kaa otru karti downgreidoju uz 133x. nav veel nekad bijusi vajadziiba peec tik daudz kadriem burstaa cik tehniski ir iespeejams kaut vai ar leeno 80x karti, tad kaadeelj maksaat vairaak? primaaraa karte gan man ir adata 266x - ir ok.
tie, kas peerk aatraas cf kartes (ar dma atbalstu). padomaajiet par atbilstoshu karshu lasiitaaju, leerums leeto lasiitaaju atbalsta tikai pio, max 20MB/sec (133x).
biju lasījis internetā testus , cik kurā atmiņā ātri ierakstās . Kāsalīdinājums bija fočis ar UDMA un kartes dažāda ātruma. Jo ātrāka atmiņa , jo lielāks bufera tilpums fotoaparātam (uzspēj daļu jau ierakstī kartē) . Interesantākā bija SanDisk Ducatti edition , ar kuru fočim buferis bij INFINITY (burst tik ilgi kamēr piepildās karte). D300 man liekas uztur jau UDMA režīmu. Jaunās sandisk ExtreameIII ir jau nevis 133 bet 150x (30MB/s pret veciem 20MB/s)
saliidzinaajums nevietaa jo karshu vieniigie objektiivie parametri ir aatrums un kapacitaate. un cena. sandiskam, kingstonam, adatai un transcendentam ir 'muuzha garantija', un starp citu - visvairaak braakja ir pasham sandiskam (jo shamo visvairaak piratee) un kas vispaar ir taads taac kingstons? taads pats 'noname' kaa adata .
waldis:un kas vispaar ir taads taac kingstons? taads pats 'noname' kaa adata .
Kingston ražo vienas no labākajām operatīvajām atmiņām datoriem, tā ka brends tīri nopietni ņemams . Protams, nav nekāds Corsair, bet tomēr. Mans viedoklis par atmiņas kartēm - nevajag šai lietai naudu žēlot, ja var iegādāties kameru pa štuku tad 40-60 Ls labai atmiņas kartei arī vajadzētu sagrabināt. Pats lietoju tikai SanDisk Extreme III - no SD kartēm niknākās. Ties gan, negribēju 2x pārmaksāt tādēļ pasūtīju ebay no Honkongas.
Galvenais konstatēt visus faktus , a kam vaidzēs tas pats sakopos visu informāciju un atiecīgi savām vajadzībām iegādāsies pareizo karti. Par pirāt kartēm tas ir visām dārgām kartēm (ir arī sony MS )
JRJ< nu izmegjinaaju man tiik .... saak leenaak domaat pie 24taa kadra .... esjau ar iepirku 4Gb .. kad man piedaavaaja 8 gb - es taa izbriiniiti teicu - a kam man tik liela .... nepaskaidrojot pardeveejam, cho po chom ... ;-) jo arii fotografeejot rawaaa - 4 gb .... MANAI sesijai pietiek .... ij ja nepietiek - ieliek citu 4gbaitiigo ....
tikai starpība tā , ka extreame4 reāli read/write 40MB/s a daži labi ražotāji tikai read ātrumus uzrāda jo write ir dažas reizes mazāks. dansiga , es ar 4GB lietu uz 5D kur raw ap 12MB sver , bet markā lietoju 16GB kartes.
Interesanti, ka manam pentaksim RAW sver ~12 Mb bet jpg sver ~10 Mb. Prakstiski atkrīt jēga bildēt jpg, bet pastāvīgi uzlikt lai vienmēr iet rawā arī nevar, visu laiku pats aiziet atpakaļ uz jpg. neesmu dziļāk pētījis varbūt arī kaut kā var samudrīt.