par to 19 meiteni - nu skola maksā naudu. Kā jau teicu ir jādomā ko dara un iepriekš jāvienojas par nosacījumiem. Kas tarucē par maksu pir sakarīga fotogrāfa uztaisīt bildes, ko nekur neliks...... A par to otro variantu, kad sieviete valdes locekle/ vai kadā krutākā amatā- vispār elementāri- viņa tak varēs atlaist tos kvauksus vai samazināt algu vai nedot premiju - oi, cik daudz variantu. I neviens vairs negribes speleties ar priesknieces kailfoto
Vaards: Un tā visa sakarā - fotografējot kailmodeles, parasti par iekāri nekādas domas nevienam vispār nerodas. Tas ir dikti izteikts darbs ar formu un gaismu, kur sieviete vienkārši ir fotografējamais objekts. Aptuveni tāpat kā bildēt vāzi un kontatēt, ka nav gluži kā vajag - pamainīt to, šo.
Tā ir, bet paskaties kailfoto bildes populārākajos amatieru portālos. Uz lielāko daļu tevis aprakstītās formas un gaismas lietas nemaz neattiecas. Tā ir viena nianse. Otra lieta -- ir daudz populāru kailfoto bildētāju, kas nemaz nemēģina noliegt iekāri un visu ar to saistīto fotogrāfijas tapšanā. Neesmu gan neko tādu dzirdējis no vietējiem bāleliņiem ar dažiem izņēmumiem. Šie tik ietiepīgi stāsta par formu, gaismu, un ka modele šos neinteresējot. Tapēc jau ir svarīgi vai cilvēks ir profesionālis un vai viņam ir svarīga reputācija. Man piemēram sievietes patīk un bildējot kailfoto forma un gaisma nebūt nebūs vienīgais par ko domāt tāpēc arī ar šo novirzienu neaizraujos. Daudz problēmu var rasties un draudzene nesapratīs. Tā ka nemaz nemēģinu aizbildināties ar mākslu
Vaards:Man liekas, ka tēmas autors pats nesajēdz par ko runā. Jo viņam nav tādas piedzes, tādejādi nav viedokļa. Man gluži tādas pieredzes arī nav, bet atceros, ka pāris gadus atpakaļ mana ex draudzene (man par prieku!) gribēja smuki sabildēties (pie citiem tādiem pašiem lohatorniem kā es), un sabildējās... Zini, ma bija ļoti nepatīkama sajūta. Es to sajūtu paturēju pe sevis, nu tur priecājos, izvēlējos kuru bildi lai viņa izdrukā lielu...
Tamdēļ, Lutum, iedmājies cik ļooooti nepatīkama iekšējā sajūta ir tam puisim... Tici man, nenormāli pretīga - ja tas viss ir izlauzies pat uz ārpasauli. Vienalga kā tu savu prasto diletantisu vērtē - māksla, pliknis vai lūriķa digi-piezīmes.
Tā, ka gluži sava viedoļa man nav nevarētu pateikt. Pagaidām pieredze man ir neicīga - esmu sabildējis pa pliko tik 4 atsevišķas modeles un vienu pārīti, kuri nevēlējās lai viņu bildes kkur parādītos -viņu pašu priekam. Ja satraukums ir par šis konkrētās modeles bildēm, viņa man atļāva publicēt bildes arī Latvijā, pat šeit fotoblogā, tā, ka viņas puisis uztvēra šo pasākumu pārāk sāpīgi izlēmu nopublicēt ārzemju portālā( par to ka šīs bildes var ieraudzīt google, tik vakar uzzināju no sandija. Lai kā arī negribētos, bet izlēmu bildes izņemt - nav nodoma meitenei pāri nodarīt - ar šitik negatīvu attieksmi no blogeru puses). Publicēju es bildes lai piefiksētu (kāds svešs cilvēks aizrādītu) manis radītās kļūdas - un nevis lai pazīmētos, ka esmu sabildējis skaistu meiteni pa pliko. Cik esmu bildējis kailfoto, man tā ģēla patīk - domāju arī uz to spiest pastiprināti, protams vajag mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties. Kas nav ne reizi bildējuši kailfoto - iesaku paprovēt - ne dēļ bilžu publicēšanas, bet gan procesa pēc.... ritīgi interesanta lieta, interesanta ne tik tāpēc, ka esmu vīrietis. Bildējot skaistu, kailu cilvēku viņu var par tāāādu kropli uztaisīt - man nav neviens fotožanrs bijis kur tik daudz jānopūlas.
Puisis kam tās bildes bija paredzētas - viņam maz sajēgas konkrēti par mani vai esmu nežēligais spec bildēšanā vai galīgākais 0, domāju, ka viņam vienalga vai šī ietu pie Luņa, Haiduka vai Portreti - greizsirdība būtu tā vai tā. Puisis par mani zināja tik to, ka es fotogrāfēju - ko un kā nemazākās jausmas. Domāju, ja mana sieva man atnestu mājās skaisti sabildētus kailfoto, man būtu pilnīgi vienalga kas viņus bildējis, bet nu šeit cilvēkiem domas dalās - tas nav slikti.
'Zini, ma bija ļoti nepatīkama sajūta. Es to sajūtu paturēju pe sevis, nu tur priecājos, izvēlējos kuru bildi lai viņa izdrukā lielu...'
es runaaju par Tavu greizsirdiigumu pret citiem dzekiem !!!!!!!!!!!!!!!!
Es, savukārt, par Tavu stulbumu. Atzīsti taču beidzot, ka esi stulbs, un dzīve paliks vienkāršāka! Nu, atzīsti, a? Tas ir tik vienkārši izdarāms!
Kamdēļ nevar vienkārši pieņemt, ka emociju pasaulē nav vieni vienīgi matemātiķi, kas sēž un rēķina kā un kur jāreāgē un jāuzvedas? Ok, manā gadījumā (iespējams) vairāk nostrādāja neapzināta zemapziņas sajūta, ka "tātad es tieku vērtēts kā sūdīgs fotogrāfs, ka jau pie citiem bildējas". Turklāt manā personīgajā gadījumā tās nebija plikņu bildes. Parastas visādas studijas tipa bildītes. Bet man sajūtas nepatika. Un iepūt. Un rēķines ar tādu realitāti, nevis murgo kaut kādu savu tuftu "kā vajadzētu būt".
Vispar jau viss ir viena nebeidzama jautriba , man patik pats "Bildesjanas process" Man piemeram ir dzelzaina parlieciba ka tie kas daudz stuko par "Pozam" + "Standartiem" labak tureties talak no radosja darba jo parasti nekas iznemot "Standart pozas" nesanak tas kautka iesezjas galva ka "Ta ir pareizi tā vajag" savukart ka atkal no pieredzes trukuma utt NETURAS pie tiem "Standartiem" tad parsvara gadijumu sanak bilde ko kadreiz definej viens man meistars skolotajs sjim bij tada kategorija kurs saucas "Golij baba" Veel kas , kas attiecas uz naudas pelnisjanu sai jomaa. Par cik bakstos sai joma pardesmit gadus un vel pirms tam patsmit gadus veroju ka to dara dazji radi tad tadu lietu ka "STUDIJA" vaig nu kadiem varbut 5% no PASUTITAJIEM , parasti visi cilveki kas VELAS lai vinjiem satasa SMUKAS plikbildes ipasuta kautkadus interjerus vai sliktaka gadijuma dabu. Pabiezakam meitenem ir mode bildeties uz Auto utt. Taka "Studijas pliknis" nu es nezinu tas tads didaktisks maz izntresants isstradajums , TOTIES cik forsji isstas smuko nogaismota daama uz visadam ādām audumiem utt Degosja kamīna gaismā vai saules staross vai personīgā gultā vannā guļamtīklā. BET tam nav nekāda sakara ar "Studijas foto" un kur nu vēl "Modeļu pozām". Tacju mūsu sabiedrība ir samērā steroptipiska arī tās biezais gals , piemēram es labi zinu ja dāma būs labi sitūrēta viņai NOTEIKTI vajadzēs 3 bildes Nr.1 Kažokā , Nr.2 alaGultā Nr.3 Mašina vis pārējais nu pēc vēlmēm , krieviskākai publikai vēl topā skaitās noīrēt Redisona numuru ar skatu uz Vecrīgu. Tad regulāri īrē viāsdus greznus tērpus veļas zvērādas čupu čupām axsesuāru. Vienkārši "Es plika" kā te daudz un daudz bilžu redzams PAR NAUDU nav aktuālas nju ja vienīgi prasība "Sabildē mani pliku" arī tā gadās un tados gadijumos biezji vien bildēm pakaļ nemaz nenāk nafig viņas GALVENAIS PROCESS! Kailfoto nav mans mīļākais foto žanrs kaut pabieži bildēju un šad tad mēdzu atrunāt meičas no šīs domas un saku ka tāpat bez izģerbšanās sabildēšu viņu tā dzeks būs gar zemi , diezgan labi strada fraze "Iedomājies tu kļusi par prezidentu un kautkāds mērglis nopludinās tāvus lētos kailfoto presē". Kādi tik vien brīnumi šai jomā nav redzēti pietam galvenokart saistībā ar visādiem "AmatierPROFIEM" gan bilžu bažšana I-netā gan pat tirgošana žurnālīšiem gan dažs labs izmēginājis roku šantāžā un modeļu ietekmēšanā. Man ieteikums ja bildējiet tos skuķus tad izdomājiet KĀPĒC jūs to darat , viens variānts kas te regulāri izsskan "Es viņu sakoļiju" nju tas tā kā tīni lielās ar Intīmiem varoņadarbiem apmēram. Nakamais variants "Patīk smukas lietas" man uzskats ka sieviete ir vienkārši perfekts dabas veidojums kurš vislabāk iederas dabā. Vai arī perfektās un greznās viņu pašu radītajās vidēs tāpēc tie tērpi interjēri utt. Protams FANAM var bildēt da jebkur es ar bildēju tad kur tik neināk prātā bet BIZNESS no tādas bildes mandomāt būtu monimāls , jo mani BILDĒJOT tādas bildes vada cit mērķi un apsvērumi , man patīk JOCĪGAS BILDES tai skaitā arī ar modeļiem ja SEV BILDĒJU , ja tasu BIZNESAM tad stils ir pa 180* pilnīgi pretēji nosacījumi un mērķi parādīt CILVĒKA STATUSU , vienkāršāk un ejošāk par Mahu vispār grūti iedomāties TAS PATĪK VISPĀM kas vēlas $$$ maksāt Papētiet ar ko atškiras jūsu darbi no šiem , pirmkārt jau jāmāk bildēt cilvēki kā TĀDI tik tad jāķeras pie kailbildēm. ņirga nāk ka cilvēks ķeras pie aktu bildēšanas stāsto ta neprot bildēt portretus knowledgenews.net... knowledgenews.net... www.arteespana.com... www.youtube.com...
Cik esmu bildējis kailfoto, man tā ģēla patīk - domāju arī uz to spiest pastiprināti, protams vajag mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties. Kas nav ne reizi bildējuši kailfoto - iesaku paprovēt - ne dēļ bilžu publicēšanas, bet gan procesa pēc.... ritīgi interesanta lieta, interesanta ne tik tāpēc, ka esmu vīrietis. Bildējot skaistu, kailu cilvēku viņu var par tāāādu kropli uztaisīt - man nav neviens fotožanrs bijis kur tik daudz jānopūlas.
Jā, vērtīgs secinājums! Kailfoto nav viss tāda foina lūrēšana un ierēkšana. Ir jāsaprot tas, ka tam sieviškim (parasti, normālai, ne-prfeisonālei) tomēr nav nemaz tik vienkārši atģērbties sveša vīrieša priekšā. Tamdēļ, tā visa padarīšana ir visai smalka... Precīzāk sakot, tāda kā baigā iekšējā atbildība parasti rodas - ka jau tev uzticas, tad censties nobildēt tā, lai par to bildi nebūtu kauns nevienam. Un tur uzreiz nepieciešama atbrīvotība gan modelei, gan fotogrāfam. Īstenībā pasākuma lietišķuma un nepiespiestības ziņā varētu paslavēt Dreefu. Viņam patiesībā ir diezgan forši atstrādāta shēma kā ar modelēm strādāt.
Vaards:Man liekas, ka tēmas autors pats nesajēdz par ko runā. Jo viņam nav tādas piedzes, tādejādi nav viedokļa. Man gluži tādas pieredzes arī nav, bet atceros, ka pāris gadus atpakaļ mana ex draudzene (man par prieku!) gribēja smuki sabildēties (pie citiem tādiem pašiem lohatorniem kā es), un sabildējās... Zini, ma bija ļoti nepatīkama sajūta. Es to sajūtu paturēju pe sevis, nu tur priecājos, izvēlējos kuru bildi lai viņa izdrukā lielu...
Tamdēļ, Lutum, iedmājies cik ļooooti nepatīkama iekšējā sajūta ir tam puisim... Tici man, nenormāli pretīga - ja tas viss ir izlauzies pat uz ārpasauli. Vienalga kā tu savu prasto diletantisu vērtē - māksla, pliknis vai lūriķa digi-piezīmes.
Tā, ka gluži sava viedoļa man nav nevarētu pateikt. Pagaidām pieredze man ir neicīga - esmu sabildējis pa pliko tik 4 atsevišķas modeles un vienu pārīti, kuri nevēlējās lai viņu bildes kkur parādītos -viņu pašu priekam. Ja satraukums ir par šis konkrētās modeles bildēm, viņa man atļāva publicēt bildes arī Latvijā, pat šeit fotoblogā, tā, ka viņas puisis uztvēra šo pasākumu pārāk sāpīgi izlēmu nopublicēt ārzemju portālā( par to ka šīs bildes var ieraudzīt google, tik vakar uzzināju no sandija. Lai kā arī negribētos, bet izlēmu bildes izņemt - nav nodoma meitenei pāri nodarīt - ar šitik negatīvu attieksmi no blogeru puses). Publicēju es bildes lai piefiksētu (kāds svešs cilvēks aizrādītu) manis radītās kļūdas - un nevis lai pazīmētos, ka esmu sabildējis skaistu meiteni pa pliko. Cik esmu bildējis kailfoto, man tā ģēla patīk - domāju arī uz to spiest pastiprināti, protams vajag mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties. Kas nav ne reizi bildējuši kailfoto - iesaku paprovēt - ne dēļ bilžu publicēšanas, bet gan procesa pēc.... ritīgi interesanta lieta, interesanta ne tik tāpēc, ka esmu vīrietis. Bildējot skaistu, kailu cilvēku viņu var par tāāādu kropli uztaisīt - man nav neviens fotožanrs bijis kur tik daudz jānopūlas.
Puisis kam tās bildes bija paredzētas - viņam maz sajēgas konkrēti par mani vai esmu nežēligais spec bildēšanā vai galīgākais 0, domāju, ka viņam vienalga vai šī ietu pie Luņa, Haiduka vai Portreti - greizsirdība būtu tā vai tā. Puisis par mani zināja tik to, ka es fotogrāfēju - ko un kā nemazākās jausmas. Domāju, ja mana sieva man atnestu mājās skaisti sabildētus kailfoto, man būtu pilnīgi vienalga kas viņus bildējis, bet nu šeit cilvēkiem domas dalās - tas nav slikti.
eu, atsuut' uz PM šīs telefona nummuru ? Gan jau viņai un man tās bildes liksies baigi kūlās vēlāk iemetīs kādos fotosaitiņos, lai nav garlaicīgi ( jācer, ka manējā šito nekad dzīvē neizlasīs, a to HANA ) PS ja nopietni, tad AK filozofija šajos jautājumos aizdomīgi atgādina manējo
Mjā,sacepāties ne pa jokam. Nez vai šis ir tas gadijums, bet problēma jau ir globāla, man liekas. Kaut kur lasiju un pa Skonto atceros točno dzirdēju, ka lielā tīmekļa, un konkrēti dažādu portālu ietekmē, arvien vairāk un vairāk sievietes vēlas bildēties un izrādīt savas kailbildes. Atceros, ka % par cik tas palielinājies beidzamo gadu laikā nebija mazie.
Tad nu te tā problēma parādās man liekas. Viena draudzene ielika tur un tur savu kailbildi, tad man ar vajag, otra domā. Bet kapēc viņai doties pie kaut kaada profiņa, kas noplēsīs pārāk daudz, labāk es pie amatierīša aiziešu, bet toties tā nobildēsies, ka tuvu draudzene nestāvēs (ne jau kvalitātes ziņā).Nu un tad rodas tie pārpratumi, tai vienai draugs neko neteiks, a otrai būs kā Lutuma gadijumā.
Ot specili sai aktualitatei izdomaju ka vaig pieredzejusja cilveka TXT , sobrid viens no pieredzejusjakajiem un neparastrakajiem "Meitenju , pliknju, foto kolažu " meistars Jānis Knāķis www.fotojanis.com pieteicas ar savu programu /lekciju / "NU" uz Terveti kur 26-28 Septembrim tiek planots apvienibas REfoto rīkotais Rudens Plenērs visiem foto intresentiem. Sobrid tur tatad Elmars Rudzitis Bijusjais agrak spicakas foto agenturas AFI direktors ,taga F64 seffotografs par Presses , mediju, pasakumu foto un saviem slavenajiem uz daudzu pasaules lielako izdevumu vakiem pabijusajiem TOP News focenem. Tad VAKARA buss Janis Knāķis ar savu vizualo un "Karsto" apcerejumu par temu "NU" ka dzivesveidss Smalkaks info pec kada laika biss Diskusijaa
Saubos vai lielākajai daļai no vīriešiem patīk sievietes,kuras kāds cits ir redzējis kailas! Daudziem gribas,lai viņs savu sievieti redz pirmais...Sieviete, kura sevi rādījusi citiem jau sevi izdāļā...Kautko no sevis atdod katram kas viņu bildē vai vienkārši redz....Sievietes, kuras bildējas kailas es necienu un nekad necienīšu...Tās nav vērtas,lai kāds vīrietis pēc tam par viņu cīnītos...Savu skaistumu var parādīt arī citādos veidos.....
susurks:Saubos vai lielākajai daļai no vīriešiem patīk sievietes,kuras kāds cits ir redzējis kailas! Daudziem gribas,lai viņs savu sievieti redz pirmais...Sieviete, kura sevi rādījusi citiem jau sevi izdāļā...Kautko no sevis atdod katram kas viņu bildē vai vienkārši redz....Sievietes, kuras bildējas kailas es necienu un nekad necienīšu...Tās nav vērtas,lai kāds vīrietis pēc tam par viņu cīnītos...Savu skaistumu var parādīt arī citādos veidos.....
Tie nav vīrieši, bet gan tēviņi, kam interesēt ikai savs ES un MAN. Vīrieši, atšķirībā no tēviņiem, domā ar to galvu, kas ir uz pleciem. Ja tā paskatās apkārt - lielāko daļu sieviešu kāds jau ir redzējis kailas un ne tikai redzējis. Kaut kā neizskatās, ka viņas lielākaja daļai vīriešu nepatiktu. Protams, morāle un ētika uzliek savas robežas, ko cienījamas sievietes nepārkāpj. Un par to viņas ir vēl jo vairāk cienījamas it īpaši ja ir bijušas tik drosmīgas lai fotografētos kailas.
P.S. Un ko darīsi, ja ārsts-vīrietis tevi redzēs kailu?
Ārsts ir un paliek ārsts...Sievietes'nebūs cienījamas par plikajām bildēm. Vīriešiem vienk. kaut kas prātā sagrozījies ja t\a var domāt...es svi citiem nerādītu nekādā gadījumā...jo es saku SIEVIETE SAVU SKAISTUMU VAR PARĀDĪT CITOS VEIDOS.... .......savā profila bildē esmu apģērbta galīgi tikai to neredz jo man tāds krekliņš
... fotogrāfs ir un paliek fotogrāfs... ... gleznotājs ir un paliek gleznotājs... ... masieris ir un paliek masieris... ... skroderis ir un paliek skroderis... ...
Es Tad jau tu un vēl tie mužiki, kas bildē plikās...arī dodaties uz tādiem klubiņiem, kur dodas daudzi pāri, lai....šķiet tu nojaut par ko runāju....Ja jau ir normāli rādīties kailai visiem kuriem gribās tad jau arī var doties uz turieni ko??? Agrāk tādus sievišķus sauca par netiklēm Riebjas tādi sievišķi....
susurks:Bet radīt kailuma efektu ta gribās Un kas par to?Tas jau ir savādāk....
Nav gan savādāk. Skatītājs vērtē radīto iespaidu nevis objektīvos apstākļus. |Svarīgs ir messidžs ko nes informācija un tās pasniegšanas veids nevis tas ko tās autors ir sevī iedomājies.
susurks:Ha ha Sandij....Tev laikam tukšs gaiss smadzenenēs
kā ta ne!? Nu tad jau trūkst izdomas Man liekas tas viss pavisam dabiska lieta. Un respektēju arī cilvēkus, kam nekad nebūs vēlme fotogrāfēties, kailiem, bet nav ko noniecināt tos, kas fotogrāfejas.
Tā kā runa iet par plikbildēm tad es ar varu izteikt savas domas un to ko par to domāju...tāpēc lūk....kuram grauž...lai nelasa..... arturso...tu vari cienīt abu veidu cilvēkus, bet es nē...savām jūtām un emocij\am pav\el\et nevaru...jūtu riebumu...
Nē alvil...par daudz sadomājies...es varu kaila paskriet pa ielu...bet vai tas vajadzīgs/...Es varu fotografēties kaila - vai tas ir vajadzīgs...nē un es to nedaru.....drosme ir....bt vai ir vēlme...tāds ir jaut...
susurks:Cooper a cik tev gadu?...Vai tik nav tas vecums kad intersē viss kas pliks???
Vairāk nekā izskatās. No tā vecuma jau tā kā emu izaudzis. Bet neemu arī tik vecs lai šo interesi būtu pazaudējis. Susurks, izskatās, vēl joprojām kavējas tajā vecumā, kad visas emocijas ir klaji jāizrāda nedomājot par sekām - emocionāla inteliģence vāji attīstīta.