forum.gif
Inteligents un profesija
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Inteligents un profesija
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.09.08 13:28
 citēt
Mana, nekam nederīgā vadībnieka, divi centi:
Pamatā trūkst cilvēku, kas grib vai spēj sevi piespiest kārtīgi paveikt savu darbu. Un iz pieredzes tas skaudri parādās jau pamatskolā, ka liela daļa nespēj izdarīt pat mājasdarbus uc lietas, nevis smadzeņu kapacitātes nepietiekamības, bet gan tīri pofigisma dēļ. Sistēma atļauj izšļūkšanu, pieliekot minimālas pūles. Kāpēc, lai tā tas neturpinātos augstskolā un darbā?

IMHO, problēma ir nevis cilvēku skaita trūkumā, kāds apgūst kādu no profesijām(izņemot ārstus), bet gan šo cilvēku motivācija izvēloties vai neizvēloties augstskolu un kvalitāte pēc absolvēšanas.
Publicēts: 06.09.08 22:22
 citēt
nu jau motivācija ir... bija pirms brīža problēmas ar to, ka jebkurš speciālists jutās kā muļķis, jo kamēr viņš kārtīgi veic savu darbu, čaļi pīpēdami liek flīzes un pelna entās štukas.
Publicēts: 07.09.08 03:05
 citēt
ha ha ha ! A tu vot uzliec pīpēdams tās flīzes, pa ntajām štukām :) es gribētu gan to redzēt ! Tad, varbūt, domas pamainītos :)
Es esmu strādājis tamā nozarē, un zini - darba diena ilga 10 h + 1h pudienaslaiks + veel 1-2 h, kamēr tika no un uz darbu. Pīpēšana, sēdēšana un slaistīšanās tika sodīta ar apmēram 10% algas. Ja pieķēra otrreiz. Tiesa - visiem pietika ar pirmo reizi + brīdinājumu :) katorga, čalīt........tā tas bija vienā kantorī,pirms gadiem 10, tagad laikam labāki laiki puišiem stroikās:)
Publicēts: 07.09.08 08:37
 citēt
Taisnas rokas vajadzīgas visās profesijās.
Ja runā par katorgas darbiem, tad tos izvēlas mazākizglītoti cilvēki, kuru vienīgā ārpusdarba izprieca ir piektdienas vakarā ar čomiem pielieties.
Bet kas zin, kas mūs sagaida rīt un parīt. Visi darbi ir darāmi. :face-smile:
Publicēts: 07.09.08 13:52
 citēt
darvins:Taisnas rokas vajadzīgas visās profesijās.
Ja runā par katorgas darbiem, tad tos izvēlas mazākizglītoti cilvēki, kuru vienīgā ārpusdarba izprieca ir piektdienas vakarā ar čomiem pielieties.
Bet kas zin, kas mūs sagaida rīt un parīt. Visi darbi ir darāmi. :face-smile:

vot d....s, lai kljuutu par sertificeetu meistaru jebkurā profesijā, ir gan jābūt izglītībai. Un pamatīgām zināšanām. Interesanti, ar ko florists, frizieris, vizāžists, savā izglītībā ir pārāks par santehnikas meistaru :) jeb, tavuprāt visi minētie to tik vien dara, kā pļēguro pa nedēļas nogalēm ?:D
Publicēts: 08.09.08 16:51
 citēt
Vēlreiz piekrītu par to,ka vajadzīgi ir visās profesijās,bet tādi,kas grib un var strādāt.
Jā,inženieru trūkst,bet ko dos vieni inženieri,ja nebūs to pašu finansistu/ekonomistu/vadībnieku/reklāmistu,kas varētu viņu darbam nodrošināt nepieciešamos līdzekļus un realizāciju?
Skolotāji.. protams,bet šeit ir jāpārveido sabiedrības domāšana,lai tas liktos prestiži vai arī jāceļ skolotāju algas debesīs,pie viena pievelkot arī atlases kritērijus.
Par tām "pavieglajām" profesijām... es pats tikko iestājos vēsturniekos un uzskatu,ka tas ir viens no labākajiem/universālākajiem risinājumiem,jo māca strādāt ar informāciju.Šajā sabiedrības attīstības posmā informācija ir vērtīgākais,kas var būt.Līdz ar to,spēja ar to tikt galā ir augstā vērtē..

Šitais tā virspusīgi gan,bet šobrīd nav iekšā analizēt pamatīgāk.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):