protams, ka tikai salonā. vairums kompāniju atļaus tev foto somu + vēl vienu somu kā rokas bagāžu. pie sekjuriti ček tev varetu paprasit paradit kas kur ir un apstastīt, bet tas arī viss!
Noteikti salona. Man viens čoms senāk strādāja lidostā un teica, ka bagāžu viņi mēdz mest ( teiksim ved no ļočenes, izgāžas koferi, pofig, visu samet čupā, ar kāju pielabo un viss ok ) Uz lentas ar tāpat. Takā sava paša miera labad ņem tehniku ar sevi.
bagaazhu nevis MEEDZ mest, bet met un spaarda visu laiku. laptops, cietie diski un fototehnika tikai rokas bagaazhaa. lai lieki nechakareetu nervus skaidrojoties kaapeec es njemu salonaa 2 somas, iepirku vienu palielaaku (bet lidostas standartiem atbilstoshu) mugursomu, kur ielien laptops + kameras soma + veel briiva vieta biki paliek. laptopu neaizkraamee - to buus jaanjem aaraa un jaauzraada.
Bez variantiem. Gadījies redzēt, kā somas veļas no augstu pārkrautiem ratiem un kā tās pēc tam samet atpakaļ. Dubļainas tarbas arī saņemtas. Pēc tam, kad fotosoma izvilkta caur šmona kasti, ja nav visu laiku sekots ar acīm (ja vienlaikus pašu šmonīja), uz vietas mazliet jāpārskata saturs, zagts nebūs, bet samaisīts var gadīties. Tas gan ne Eiropā. Statīvu, ja tāds līdzi, gan lieku bagāžas somā.
vai nu karini uz pleca vai ja ir vieta, tad rokas somā.
man ir bijis lidojot ar LOT, ka šie rokas bagāžu pirms iekāpšanas lidmašīnā ņem nost, jo lūk lidmašīna tik maziņa, ka nevar salonā virs galvas iestūķēt. bet nedevu tiem ākstiem, jo tā ir rokas bagāža un man tur bija kārtīga teletruba. un neko viņi tur nevar padarīt, jo paši nekādu atbildību par bojājumiem/zudumiem neuzņemas.
vārdu sakot jebkura foto/videotehnika kas karājas uz pleca neskaitās kā papildus rokas bagāža.
nodot kopējam bagāžas nodalījumam kameru ir tas pats, kas viņu pa taisno izmest miskastē. bet, paņemot kameru salonā, var garlaicībā tītos lidojuma brīžus kliedēt kaut kā šitā: www.fotoblog.lv...
nu, 1 mans znakoms ielika ar visu mīksto somu zem beņķa Minoltu-9000, kā jau Amerikā saprata - visu ceļu bija sēdējis uz kameras. tad nu atņirdzās 1 no displejiem un tieši iekšķīgais.
Visu foto tehniku ņem salona un ja gribi mākoņus un zemi fočēt tad tā arī dari tikai apkalpi un stjuartes nedrīkst fočēt,bet ja nodosi bagāžā tad tava dārgā tehnika būs finišā beigta samīcīta .)))
jo pēc mēneša arī taisos lidot un tieši mani šis jautājums bija vajadzīgs, bet nu viens ir skaidrs jāņem salonā,un ja arī neļaus ar šatu somu tad vien būs jāliek plecā
jo pēc mēneša arī taisos lidot un tieši mani šis jautājums bija vajadzīgs, bet nu viens ir skaidrs jāņem salonā,un ja arī neļaus ar šatu somu tad vien būs jāliek plecā
Neredzu, kur ir problēma, pēc izskata parasta mugursoma.
Baigais ķieģelis jau ir, bet vismaz atvieglo divas somas un varu paņemt gan portativo gan fočuku iekšā + vēl sakraut k-ko, viss labi kamēr nesver Kad nosver tad jāsāk stāstīt ka es bez tā nevaru un bez šitā nevaru jo parasti svars ~15kg a viņi grib tik lai butu 10, bet tas ta reti gadas... un ja nu tad nokrauj nost atlauj uzlikt birku ka viss čiki un krauj svaru virsu
somu var njemt tik lielu salonaa, kaada iet lidostaas izliktajaa "raamiitii " - gan pie iechekoshanaas gan pie izejas uz ljoteni .... nesparotu - par ko veel ir staasts? Nu tachu tikai salonaa fototehnika jaanjem!!! Lidoju biezhi un nekad neviens neko nav aizradiijis !