forum.gif
Bēru fotogrāfs !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bēru fotogrāfs !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.09.08 11:50
 citēt
<offtopiks>

nekad nesapratīšu tos cilvēkus, kas pasūta bēru "iemūžināšanu".. kāds tur prieks atgriezties pie tāda notikuma ik reizi pāršķirstot ģimenes albumu?

</offtopiks>
Publicēts: 04.09.08 12:07
 citēt
kādreiz sen atpakaļ bija populāri līķi uzfirišināt un taisīt ģimenes bildes (((: vēlāk sagoglēšu, kur bija.
Publicēts: 04.09.08 12:18
 citēt
Atlavos pasmieties KRAIEVIJA:) Kad Kondrasins dzivosja un stradaja Krievija vins braukaja ar 600 MERSI :):) Kad sje atbrauc Krievijas calji uz pleneriem sjie Krogos medz uzdzivot ar vietejiem cjomiem un modeljiem un norekinaties baaros ar 100Ls naudazimem un ja Barmene neatkarigi no summas dod atlikumu nikni paskatas un saka "Meitene jus mani apvainojat" vienrei atlikums bija ~50Ls otreiz ~70Ls :):) Viniem vienkarsji CITS VERIENS un citi darbu izcenojumi !:)
Publicēts: 04.09.08 12:21
 citēt
Pauliic:kādreiz sen atpakaļ bija populāri līķi uzfirišināt un taisīt ģimenes bildes (((: vēlāk sagoglēšu, kur bija.

Gribu redzēt =D
Publicēts: 04.09.08 12:25
 citēt
ja ir pieprasījums, tad kapēc ne. Es personīgi nevaru saprast kam bildes no bērām, bet cittautiešiem tas varētu būt aktuālāk....
Publicēts: 04.09.08 12:35
 citēt
es gribētu bildēt Merlina Mensona bēres :D
Publicēts: 04.09.08 12:35
 citēt
Aziatiem vispar beres ir viens no svarigakajiem ritualiem gimenee:) Tur reizem AR VERIENU:) Kadreiz Lielajos kapos bija SUPER FOTOGRAFS tads dzeks uz gadiem ~50 gadiem melna perfekta uzvalka ar melnu apseju par aci ka nelsonam truka dazju pirkstu falangu kas bija apvilktas ar melniem uzgaljiem spozjas lakadas kurpes un bildeja ar LEICA! Tads personazj no Felini filmam!! Bildes bija PERFEKTAS KVALIATATES!! Ot vins ar bija viens no dargakajiem Rigas fotografiem!
Publicēts: 04.09.08 12:36
 citēt
alvils : Tu zini es laba MERLINAS KĀZĀS un pat honorāru noziedotu labdarībai!:)
Publicēts: 04.09.08 12:41
 citēt
Lunis, zinot merlina izdarības (ginesa rekords ar indīgām čūskām vannā, ribas transplantācija utt utjp), iespējams, ka var dabūt pat "divi vienā", respektīvi, kāzas un uzreiz arī bēres tur pat. :D
Publicēts: 04.09.08 12:48
 citēt
Bieži vien cilvēki fotogrāfē bēres, lai pēc tam bildes varētu parādīt tiem, kuri nevarēja uz tām ierasties, piem. ārzemju radiem.

150 Ls ir normāla cena arī pie mums. 7- tais bembis gan no tām sanāk, labi ja kaut kāds 88- tā gada...:)
Publicēts: 04.09.08 12:52
 citēt
Portreti:Bieži vien cilvēki fotogrāfē bēres, lai pēc tam bildes varētu parādīt tiem, kuri nevarēja uz tām ierasties, piem. ārzemju radiem.

150 Ls ir normāla cena arī pie mums. 7- tais bembis gan no tām sanāk, labi ja kaut kāds 88- tā gada...:)

Muļķības! :) Ja katru weekendu pa bērēm ~750Ls mēnesī, nu un pa 300Ls/mon (40% no income) jau sanāk kāds 7series lietots brīnums =))
 citēt
150 ir pa lēto - mūsdienās jau labākie profesonāļi prot ne tikai ierakstīt augstvērtīgos foto cd diskā, bet arī visvisādi iztaisīt, lai skaisti izskatās

tā teikt fotodizaina mākslinieki

vot šitā:

www.dvstudio.lv...

bērēs var arī visvisādi vēl interesantāk iztaisīt - a kauliņiem vai kallām vai nu kautkā moderni
 citēt
No vienas puses, naudu pelnošam fotogrāfam ir jābūt vienalga ko bildēt - viņš maizi sev pelna. Bet ja paskatās sludinājumus - neesmu pamanījis, ka kāds fotogrāfs bildētu arī bēres, tā ka ir iespējas piepelnīties :)
Par to bēru fotogrāfiju lietdrību - nu man tādas nebūtu vajadzīgas, bet ir dažādi cilvēki ar dažādiem uzskatiem un kūltūrām. Par aziātiem es arī biju dzirdējis, bet bija arī kkādas baltās tautas, kurām šis pasākums ir tik ļoti svarīgs un iemūžināšanas vērts.
Publicēts: 04.09.08 12:55
 citēt
Maris:150 ir pa lēto - mūsdienās jau labākie profesonāļi prot ne tikai ierakstīt augstvērtīgos foto cd diskā, bet arī visvisādi iztaisīt, lai skaisti izskatās

tā teikt fotodizaina mākslinieki

vot šitā:

www.dvstudio.lv...

bērēs var arī visvisādi vēl interesantāk iztaisīt - a kauliņiem vai kallām vai nu kautkā moderni

SAPAMS: Uzķūnēt mironi lai šis izskatās kā dzīvs :D
Publicēts: 04.09.08 13:19
 citēt
Ņem vecu platfilmnieku i laid simts naudiņām,pa reizi.Būs labi!:face-grin:
Publicēts: 04.09.08 13:32
 citēt
150 lati par 2h beeru darba, ja neskaita dzerstinju = 75 LVL/h. Kaut kad te sen atpakalj bija diskusija, kur zem 50 LVL/h stradajoshie tika par dempingotajiem gaaniiti, utt.

galu galaa, ari man gjimeens albuma ir beeru bildes. pats ari esmu fotografejis, tiesa, beeres nepanesu, bet ja vajag, un nekadas citas atminas nepaliks... kaut ka pedjea gada laika biezhi iznacis :(
Publicēts: 04.09.08 13:42
 citēt
Jā ,dzerstiņu piemirsu,pirmā daļa tā,bet otrā cena jāpaceļ!:face-grin:
Publicēts: 04.09.08 13:44
 citēt
4000 : Ja tev liekas ka vaig 1ds Mark III un nevari vinju atlauties NOPIRKT tad esi drosj TEV VINJU NEVAIG. Redz tu neesi padomajis par citu problemu kuru saskaramies tikai SANEMOT vinjus , vins parasa MEGA jaudigu KOMPI lai darbotos ar vinja failiem. Vislabak MAC bet dar ari PC ar kadu cetrkodolu proci un maxsimali iespejamu Operativas apjomu. Tad vel atminjas kartes vaig pasjas atrakas jo lenas vienkarsji nespej nemt preti to datu apjomu no gazj vinjas kamara taka rekjini 1ds Mark III strunts vien ir 4000Ls kas ir normala 1-2 menesalga CAKLAM FOTOGRAFAM + vel vismaz 2-3 t Ls DATORIS + AXSESUARI :):) Tas neskaitot ka OPTIKA bus japer PATI KRUTAKA jo man piemeram vins piefikseja un zivikla PUTEKLUS uz lecam FIKS stiklam! Sadas lietas OPTIMALAK ir bildet ar 1D Mark III kas ir mazak prasigss pret visadiem PRIBAMBASIEM un optiku un maksa ~2z mazak:):)
Publicēts: 04.09.08 13:49 labots
 citēt
Publicēts: 04.09.08 14:17
 citēt
MaVi:<offtopiks>

nekad nesapratīšu tos cilvēkus, kas pasūta bēru "iemūžināšanu".. kāds tur prieks atgriezties pie tāda notikuma ik reizi pāršķirstot ģimenes albumu?

</offtopiks>

Gluži manas domas
Publicēts: 04.09.08 15:07
 citēt
4000:
Portreti:Bieži vien cilvēki fotogrāfē bēres, lai pēc tam bildes varētu parādīt tiem, kuri nevarēja uz tām ierasties, piem. ārzemju radiem.

Cik es sapratu vinam darbs ir katru dienu...nevis tikai pa briivdienaam :face-grin:...150x30=4500 :face-glasses:

Diez vai ar mēneša ienākumiem 4,5k Ls var atļauties jaunu 7 bembi ....
Publicēts: 04.09.08 15:50
 citēt
visp cilvēka dzīvē ir vairāki svarīgi mirkļi,
sākot no dzimšanas un kristībām, tad caur kāzām un jubilejām nonākam arī līdz bēru brīdim
un nav tur nekā nenormāla, ja cilvēkam vai dzimtai svarīgus notikumus iemūžina fotografijā
bez tam arī bēru foto, tāpat kā citu (priecīgāku) notikumu fotogrāfijai piemīt sava specifika, kura bik japārzin
- - -
man patīk, ka ģimenes albūmos varu skatīties gan dzīvos, gan jau aizsaulē esošos radiniekus, paziņas un pat pilnīgi nepazīstamus cilvēkus dažādās dzīves situācijās (tsk. arī bērēs)
Publicēts: 04.09.08 15:55
 citēt
ak34, var ari ar 1kls ienakumiem atljauties 7o bembi. kas paliek izdzivoshanai, un kur dzivo - cits jautajums.
Publicēts: 04.09.08 16:00
 citēt
Palūrēju Pauliic ieliktās bildes, nu tādas diezgan riebīgas sajūtas pārņem, it sevišķi bērnu bildēm. Var jau būt, ka kādam patīk paskatīties mirušos, bet es dodu priekšroku dzīvajiem.
Publicēts: 04.09.08 16:02
 citēt
bet mirušos(ās) var izģērbt un viņi neprotestē, ka kaili tiek bildēti! :D
Publicēts: 04.09.08 16:03
 citēt
versatile:ak34, var ari ar 1kls ienakumiem atljauties 7o bembi. kas paliek izdzivoshanai, un kur dzivo - cits jautajums.

Man ar kādreiz bija 10gv 750 bembis, bet pat 8 gadus atpakaļ to, piemēram ar 1k Ls ienākumiem mēnesī nevarēja atļauties, kur nu vēl tagad ;) gan jau ka normālam 7 bembim pat operatīvais līzings maksās > 1k Ls mēnesī, neskaitot degvielu un apkopes. Un tas pie tāda nobraukuma, ka auto gandrīz nebrauc. Man patīk 7 bembji, bet sakarīgu tā īsti atļauties nevaru. Tāpēc braukāju ar dīzeļtraktoru.
Publicēts: 04.09.08 16:48
 citēt
Kad saak "straadaat" beereees, tad to uztver pilniigi savadaak! Taa ir sagadiijies, ka man vidusskolas laikaa beerees bija jaaspeelee vijole (par to dabiski neko nesanjemot tajos laikos, bet nodarbojoties ar labdariibu) ..... Peec paris bereem mees uz sho pasaakumu gaajaam kaa uz teaatri ;-) un nekaadu pardziivojumu vai nepatiikamu sajuutu! No malas beeres ir ljoti intersants pasaakums - tur daudz interesantas situaacijas vareeja noveerot ;-) Taa ka - ar fotografeeshanu noteikti ir taapat.

Kad biju mazinju - ljoti labpraat ar babiiti shkjirstiiju albumu un ar interesi skatiijos beeru bildes un klausiijos babiites staastos par tiem cilveekiem, kuru vairs nav....
Publicēts: 04.09.08 17:13
 citēt
dansinga

...................//Kad biju mazinju - ljoti labpraat ar babiiti shkjirstiiju albumu un ar interesi skatiijos beeru bildes //........

es šobrīd piedalos dok.filmas uzņemšanā par puisīti kas kolekcionē smaks, zīmē šausmufilmas un projektē slazdus....
Publicēts: 04.09.08 17:22
 citēt
maris, :-) nu neaizraavos es ar to un taa nebija mana ikdiena ..... bet shad tad to dariijaam ;-)))) un nervu sisteema jau nu man toch bija stabilu stabilaa;-)))
Publicēts: 04.09.08 17:27
 citēt
nē nu puisītis ar nav nekāds nestabilais :face-grin:
Publicēts: 04.09.08 20:20 labots
 citēt
Esmu redzējis daudzus latviešu albūmus ar fotografijām, kuru sākums ir sākts cara laikos- visos ir visu tuvāko kāzu foto, bēru foto, pa kadai mazuļa (2-7gadu veca), iesvētības bilde, arī frontes bildes- tas nozīmē, ka neskatoties uz to , ka fotogrāfu nebija daudz, tomēr kāzu un bēru bildēšanā tie tika meklēti (un bildēts tika uz platēm) . Tā, kā tie, kas tomēr mūsu tradicijas ir palaiduši vējā par bēru iemūžināšanu, tāpat, kā latviešu tradicijas ir izcūkotas kāzās iepinot sveštautu rituālu elementus, nevajag tik skali to teikt un šo tradiciju piedēvēt krieviem, kuriem toreiz veselā guberņā bija labi ja viens fotogrāfs... nevarēja rasties tāda tradicija. Sociālismā arī visās bērēs bija fotogrāfs, un kā jaf rakstīja dansiga, viņam ar cermoniju nebija nekāda sakara, viņš vienkārši darīja savu darbu un uz bērēm pelnīja labi.
Publicēts: 04.09.08 20:26
 citēt
piemirsu - vinsh taisa arii spridzekljus

dokjene kajau dokjene - pirmizrade, dazi festivali, paarreiz tv un plaukta iekshaa lidz bridim kad kautkada konteksta kads atkal izrauj uz mirkli aara

budzets dokjenem parasti ir pietiekams (pareizaksakot dokjenes grupa uznjem bez pelnjas - par pashizmaksu - aiz entuziasma), lai uznjemtu un neradiitu - turklat raadiisana noteikti iedzitu lielaakos miinusos :)
Publicēts: 04.09.08 22:55 labots
 citēt
Tā nu ir sanācis, ka bērēs tiekas parasti visi radi kopā. Tāpēc arī ir vēlme viņas iemūžināt un kā jau Haiduks teica, tas nav nekas neparasts. Vispār ne-labprātīgi vienas bēres iemūžināju un secināju, ja tam pieiet pavisam profesionāli no pozīcijas "es fotogrāfs - notikums bēres", tad var pavisam normāli bildēt.

4000: Neviens jau nesaka ka fotogrāfs to bembi ir nopelnijis tieši ar foto. Varbūt ikdienā dara citu ienesīgāku darbu, bet foto arī mīļš un šad tad pabildē :) Teiksim ikdienā projektē mājas a brīvdienās ārdās pa kapiem :) A. Gaudi :))))))
Publicēts: 05.09.08 08:43
 citēt
nez, cik es esu bērēs bijis, vienmēr viss tiek safočēts nenormālākajos apjomos... nevienam gan līdz šim neesu manījis, ka būtu maksāts par to, bet safočē to visu kaudzēm, vēl parasti visa ģimene pie kapa nofočējas utt... man tā liekas pavisam pierasta lieta...
Publicēts: 05.09.08 10:02 labots
 citēt
ir gadījies bildēt. vairumā gadījumu pa draugu būšanai. tad nu centos gan, lai aizgājēja mirstīgās atliekas netrāpītu kadrā - man domāt, labāk cilvēku atcerēties kāds bija, kad vēl dzīvs, ne kā zārkā. un bildes arī mēdzu ierokot tikai uz kādu 3. apjautāšanās reizi.

bet nu nafig tam uuberkrutā tehnika - nerāmēs taču un neliks pie sienas izstādes bikdes razmērā.
Publicēts: 05.09.08 15:47
 citēt
- Ir superīga latviešu dokumentālā filma par bēru izvadītājiem Eksāmens, Režisore INESE KĻAVA. Domāju, ka arī bēru foto var būt sava vērtība un spēcīgi kadri. Protams sava kapiņu specifika. ;)
- Kādēļ priekš bēru foto vajag Mark III? Klienti noteikti diezgan mierīgi, gatavi papozēt. Nekādas skriešanas un sporta foto. Baltā balansu regulē uz klientu.
- Mūsu ģimenes draudzenei tēvs nodarbojas ar zārku biznesu laukos, katreiz braucot garām kapiņiem pamājot - "sveiki, mani klienti!".
- Par lielo naudas pelnīšanu, domāju, pārspīlēts. Nedomāju, ka ir vērts labi pelnīt ar darbu kas nepatīk. Atgriežamies 1ajā punktā - noskatamies Eksāmenu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):