Varbūt kādam mājās aizņem lieku vietu un reizēm krīt uz nerviem labs vidējā formāta fotopalielinātājs ar visu objektīvu(var arī bez)? Es palīdzēšu Tev no tā atbrīvoties ar piemaksu no manas puses Bijušās PSRS ražojumi šoreiz neinteresēs.
Latvijā nav pārāk liela iepēja tādu atrast,toties vācu ebajā 6x6 durstu ir pulka,atliek tikai novaktēt vajadzīgo komplektāciju un modeli,kuru vācietis uz Lettlandi ar mieru sūtīt.
ak,jā Dzirnavu ielā starp Barona un Tērbatas ielām ir tāds lombards pagrabā,tur kādreiz mētājās Krokuss laikam par kādiem padsmit latiem ,bet vispār jau ar krokusiem sasieties neiesaku.
Nezinu kā ebay.de(grūti man ar vācu val) bet ebay.co.uk neviens negrib dzirdēt par tik smagiem/lieliem iekšzemes sūtījumiem kur nu vēl par šipingu Jevropā. Kapēc neiesaki Krokusu?
A_Mozis:Nezinu kā ebay.de(grūti man ar vācu val) bet ebay.co.uk neviens negrib dzirdēt par tik smagiem/lieliem iekšzemes sūtījumiem kur nu vēl par šipingu Jevropā. Kapēc neiesaki Krokusu?
Tāpēc jau arī .co.uk nepieminēju,tāpat kā .com,vācieši diezgan bieži ir ar mieru uz eiropu sūtīt,bet 100-200 eiro tas maksās gan.Pats vaktēju palielinātāju,tikai ar drusku eksotiskākām prasībām,pagaidām neveiksmīgi,tādēļ ar palielinātāja saņemšanas īpatnībām no personīgās pieredzes viedokļa nevaru padalīties,toties varu teikt ka šeit uz vietas neko prātīgu visticamāk neatrast.Atceros tikai vienu piedāvājumu pirms gada apmēram(man nederēja,bet bija ok). Krokuss tas ir sģelai sam. 1.Dzimtos objektīvus pat ļoti tolerants cilvēks par objektīviem nenosauks.Jāmaina,bet dzimtajos cilindros normālus stiklus neielikt,pirmkārt vītne nesapas,otrkārt cilindra dziļums.tātad meklējam virpotāju kurš izvirpo vajadzīgo un par to paņem drusku vairāk par visa krokusa cenu.Un tad varam meklēt ebajā normālus objektīvus. 2.Kondensors ir bēdu ieleja,nocentrēt var varbūt tikai lielu un matētu lampu,un burbuļi kas ir lēcās veidos unikālu gaišu pleķīšu parakstu,pēc kura zinātājs nekļūdīgi atpazīs bildes piederību konkrētajam meistaram 3.Stikli no rāmja jānahrenizē,tātad jāpagatavo bezstikla rāmji. 4.Tā draņķa konstrukcija visu laiku mistisku iemeslu dēļ zaudē filmas-objektīva-papīra plakņu paralelitāti,tādēļ pirms katras bilžu kopēšanas tas hlams ir jāpieregulē. 5.Viss pārejais jau ir tikai sīkumi... Čehu Meopta ir drusku labāka.bet mani mulsina fakts ka lampas centrēšana nav paredzēta vispār(nezinu vai visiem,bet tam ko esmu redzējis tā bija),ar dzimtajām lampām viss droši vien ir kārtībā,bet ja dzimtā lampa vairs nespīd tiešā un pārnestā nozīmē tad var rasties problēmas. Nu nav vairs tie dursti tik dārgi kā kādreiz un jauni,tāpēc nav vairs vērts čakarēties ar visādām drazām.
vītne sastopas ar 1 papildus gredzena palīdzību. ir 2 dažāda dziļuma tie sudukiņi starp objektīvu un to augšā - lejā braukājamo. bet kondensori gan burbuļaini un izlieti, bet necik slīpēti nav.