forum.gif
Šedevrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Šedevrs
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.09.08 11:25
 citēt
Visi tik runā par un ap pigoru, ko apzīmē ar vārdu "šedevrs". Pat runā, ka jaunajām/modernajām DSLR kamerām ir speciāla poga "šedevrs" utt utjp. :D Bet ko nu kurš ar šo terminu saprot... Varbūt kāds var sniegt lādzīgu definējumu tam?! Nu, varbūt vismaz pateikt, ko nu kurš ar šo vārdu saprot. :)
Publicēts: 05.09.08 11:32
 citēt
Vai tas nozīmē, ka iekš top 10 pilnīgi noteikti ir viens šedevrs? :) Bilde par šedevru kļust tai brīdī, kad iekļūst topā (desmitniekā) un kāds (atkarībā no jau pieminētās gaumes) deviņas pārējās izbrāķējis?

Šāds traktējums diez ko nepārliecina (vis maz mani)... :)
Publicēts: 05.09.08 11:33
 citēt
Zinaji, ka Pentax'am viena no mode'm (Auto, Av, Tv...) ir Art's? :)

Man, personigi, šedevrs vairak asociejas ar gleznam, ne foto.
Publicēts: 05.09.08 11:36
 citēt
sasar:Man, personigi, šedevrs vairak asociejas ar gleznam, ne foto.

Fotošedevrs neeksistē?! :)
Publicēts: 05.09.08 11:41
 citēt
šaubos vai var vilkt paralēles ar vārdu ŠEDEVRS un FOTO TOPS. Ne tikai fotoblog mērogā bet vispār. Visi tie cipariņi tāda subjektīva padarīšana. Mammas un pusaudži sabalsos topā kaķus, zaķus, saulrietus, utjp. un vai tie patiešām būs tie īstie šedevri kurus sūtīt uz Luvru? Un vai mūzikas šedevrus meklēt EHR topos?Retorisks jautājums...
Publicēts: 05.09.08 11:45
 citēt
lai darbs kljuutu par shedevru ir jaapaiet daudziem gadiem, kameer tas pats par sevi izkristalizeejas par taadu vai arii vajadziigs labs menedzhments
Publicēts: 05.09.08 11:47
 citēt
labs menedzhments darbu padara par šedevru? tas mani pārliecina tik pat labi, kā tas par šedevra pogu kamerā. :)
Publicēts: 05.09.08 11:50
 citēt
alvils, da neee ..... LABU darbu arii uzreiz nepamaniis .... arii LABAM darbam ir vajdziigs menedzhments, ja grib iisaa laikaa kljuut atpaziistams!
Publicēts: 05.09.08 11:53
 citēt
atpazīstamība un šedevrs - kā tas linkojas kopā? tad jau sanāk, ka te ir tā pati Annir teorija par topu, popularitāti. Ja pūlim patīk, tad ir šedevrs?
Publicēts: 05.09.08 11:56
 citēt
alvils:
sasar:Man, personigi, šedevrs vairak asociejas ar gleznam, ne foto.

Fotošedevrs neeksistē?! :)

Nu gan jau, ka eksiste, bet man vairak tas tomer asociejas ar gleznam.

Taa uz atru roku meginaju iedomaties, kas man no foto varetu ietilpt saja kategorija:
burmasitmone.files.wordpress.com...
www.historycooperative.org...
Publicēts: 05.09.08 11:57
 citēt
Tā ar degošo vīrišķi ir tiešām iespaidīga. :)
Publicēts: 05.09.08 11:59
 citēt
alvils, ja tu shedevru tureesi maajaas un raadiisi tikai draugiem vai izliksi vienaa izstaadee .... nekas nenotiks! tas nebuus shedevrs bet vienkarshi superiiga bilde, kuru nepaziist pasaule
Publicēts: 05.09.08 12:02
 citēt
Man profilā te ir raksts par BAUHAUS kuru nezkapēc nēesmu ielicis pie foto skolam, kā izglītojošu materiālu, vari palasīt. Tie cilvēki, kas darbojās 3 BAUHAUS izglītibas iestādes nebūt nebija populāri, daudzi domāja ka viņi tajā BAUHAUS ir vispār safārējušies, bet paskaties mūsdienās ļoti daudzi viņu izstrādājumi ( krēsli, galdi u.c. mēbeles un mākslas darbi ) ir ļoti populāri un pret tiem izturas ar pietāti un cieņu. Šajā gadijumā šedevrs tāpēc, ka radija savu stilu, pārdomātu un lauza stereotipus.
Publicēts: 05.09.08 12:09
 citēt
šedevrs - savs stils plus stereotipu laušana?
Publicēts: 05.09.08 12:20
 citēt
Šedevrs ir kas tāds, kas izlec ārā no visas ikdienas pelēkās masas, kā to izdarīt? Tas ir katra mākslinieka savā ziņā. Pastāv uzskats, ka māksla kalpo tikai un vienīgi sev, ka tai nav funkcija. |----| < parasts galds |\ < galds kā mākslas darbs :))))) tādi vienkārši piemēri.
Publicēts: 05.09.08 12:30
 citēt
šedevrs

Svešvārdu vārdnīca
- Izcelsme - franču chef-d’oeuvre.
- Izcils mākslas darbs.
- Meistardarbs.
- Arī meistarīgs veikums, darinājums.
Publicēts: 05.09.08 12:36
 citēt
Sākotnējā izcelsme ir tā saucamais meistarstiķis, kas jāizpilda zellim lai tiktu meistara kārtā...
Publicēts: 05.09.08 12:37
 citēt
Bormans, a kaa pieraadiisi ka alvila saulrieta fotograafija ir meistariigs veikums, bet mans saulriets - nav meistariigs veikums?A? U kur ir etlons " izcils darbs" kuraa glabaatuvee glabaajas?
Publicēts: 05.09.08 12:44
 citēt
ir veel viens nosaciijums. lai tava bilde kljuutu par shedevru, tev ir jaanomirst. veelams - nedabiigaa naavee :)
Publicēts: 05.09.08 12:51
 citēt
Balčus ir izdarījis tieši pretējo, ko parasti gaida no mākslinieka. Tā vietā, lai pielāgotu fotogrāfiju jau “klasiskajiem” uzskatiem par mākslas darba tapšanu, viņš savu atskaites punktu atrada tur, kur joprojām daudzi saredz fotogrāfijas vietu - “es-tā-arī-māku” iebildumu pakārtotajā stāvoklī. Un tieši izejot no šī stāvokļa, Balčus ir radījis darbu ar augstu pievienoto vērtību, turklāt radījis, spēlējoties ar to, kam šīs pievienotās vērtības gandrīz nav.

www.satori.lv...

Kuram no jūsu abu saulrietiem būs tā Pievienotā vērtība? :)
Publicēts: 05.09.08 12:57
 citēt
Ja kādu no Alvila saulrietiem cilvēki atcerēsies arī pēc 10 un 20 gadiem, tad iespējams tas būs vismaz tuvu šedevram. Lielāko daļu fotoblog "šedevru" aizmirst tiklīdz tie pazūd no pirmās lapas :)

dansiga:Bormans, a kaa pieraadiisi ka alvila saulrieta fotograafija ir meistariigs veikums, bet mans saulriets - nav meistariigs veikums?A? U kur ir etlons " izcils darbs" kuraa glabaatuvee glabaajas?
Publicēts: 05.09.08 13:07
 citēt
sandijs, ai - es jautaaju Bormanam - lai peec vinja nosauktaas definiicijas tagad pieliidzina! Vinja definiicijaa nekaa ne bija par 10 gadiem vai pirmo lapu!
Publicēts: 05.09.08 13:07
 citēt
dansiga:Bormans, a kaa pieraadiisi ka alvila saulrieta fotograafija ir meistariigs veikums, bet mans saulriets - nav meistariigs veikums?A? U kur ir etlons " izcils darbs" kuraa glabaatuvee glabaajas?

A tur jau neko nevadzēja pierādīt, ka meistarsiķis meistaru skatījumā neatbilda viņu apsūlūti subjektīviem kriērijiem tad nu zellis par maistaru nekļuva, es teiktu pat vēl vairāk meisari nebij ieinteresēti jaunu konkurentu izveidē/iekļaušanā brālībā (nu guži kā šodien), tā nu nabaga zellim nācās gan nodarboties ar politiku, gan radīt kautko TĀDU, ka jautājumu par viņa uzņemšanu un atzīšanu nebija pat visrūdītākajiem skeptiķiem. tas ir tas uz ko es liecu...
Publicēts: 05.09.08 13:08
 citēt
Bormans, a ko ta piesauci te kaut kaadu vispariigu definiiciju?;-pppp
Publicēts: 05.09.08 13:12
 citēt
a definīcijas, jau irr tikai matemātikā uc ekzaktās lietās - manos textos definīcija naf minēta, tikai hipotētiski pārspriedumi par tēmu...
Publicēts: 05.09.08 13:18
 citēt
no zeļļa->maistara viedokļa šedevrs ir tas darbs, kuru tu uz šo brīdi uzskati par vislabāko un pasniedz kā vislabāko savu darbu...
Publicēts: 05.09.08 13:21
 citēt
Bormans:šedevrs

Svešvārdu vārdnīca
- Izcils mākslas darbs.
- Meistardarbs.

vai ta shis nebija Tavs!?!?!?!?
Publicēts: 05.09.08 13:25
 citēt
Šito lasot ienāca galvā doma, vot tiešām, kā rodas šedervi, kas tas vispār ir??? vajag lai tautai patiktu, vai labāk lai kritiķiem?
Piemērs: www.iama.gr... - Picasso, pasaulei skaitās šedrvs gandrīz katrs viņa darbs - tie tiek tirgoti par entajām naudiņām, personīgi man nepatīk neviens no viņa samurgojumiem .... tad kā vaidojas šedervi???
Publicēts: 05.09.08 13:28
 citēt
Neredzu problēmu - pagaidīsm gadiņus 200-300, viss kļūs skaidrs.
Foto vēl nav tik veca izdarība, lai jau varētu sākt meklēt šedevrus (vēl citus, izņemot manas bildes:).
Publicēts: 05.09.08 13:29 labots
 citēt
Vispār jau lieta tāda, ka tie nav nekādi murgojumi....Picasso, kā ari citi viņa domubiedri bija arī spējīgi, darboties akademiski, pēc visām tam laikam pieņemtajām normām. Viņš izvēlējās citu ceļu. SAVU ceļu. Un atkal jau atgriežamies pie stereotipu lauzšanas.

orks: Iepriekš biju ielinkojis no satori.lv rakstu. Tur ari taja raksta tiek minēts, ka foto itkā nu jau 200 gadi būs bet kritiķi tāpat vēl domā, ko ar viņu darīt un vai vispār foto ir māksla :))))) takā ir par ko pastrīdēties. Par gleznošanu un citām vecākām mākslas izpausmēm jau sen esam beiguši šaubīties.
Publicēts: 05.09.08 13:29
 citēt
Par šedevru sauc izcilu mākslas darbu jebkurā sfērā.
Publicēts: 05.09.08 13:49
 citēt
dansiga:
Bormans:šedevrs

Svešvārdu vārdnīca
- Izcils mākslas darbs.
- Meistardarbs.

vai ta shis nebija Tavs!?!?!?!?

A kur te ir vārdiņš - DEFINĪCIJA? tik vien kā citāts no svešvārd vardnīcas, kur es atlāvos izķidāt IMHO kāteikt sakni (izcelsmes vārdu) (Meistardarbs/Meistarstiķis), kuru IMHO uzskatu par piemērotāko priekš papļurkstēšanas :)
Publicēts: 05.09.08 13:53
 citēt
Šedevrus ir jāiemācās skatīties,lai saprastu kāpēc tas ir šedevrs....Kas tas par stulbu vārdu?Luvrā arī lielākoties cilvēki skatās uz darbiem un apbrīno tos,jo kāds ir pateicis,ka tas ir izcils.Fotobloga publika pa lielākai daļai ne vienmēr uztver to informāciju,ko sniedz foto,un tādēļ arī nespēj saskatīt šedevrus.Par piemēru var minēt vairākus 'šī brīža šedevru autorus,kuri savus mākslas darbus pat nespēja nevienam notirgot savas dzīves laikā,jo sabiedrība attīstās lēnāk,kā indivīds.Secinājums viens,fotogrāfē'kā sirds jūt un necenties nevienu atdarināt,bet paplašini savu skatījumu katru dienu.
Publicēts: 05.09.08 14:13
 citēt
Vilksapedasivenu: "ar vardiem "maksla" un "sedevrs" patiesiba tiek saprasts/apzimets tikai kaut kas subjektivi un selektivi patikams. Tad tas nav godigi un pamatoti, toties ir izdevigi vienpuseji."

Patiesībā tieši ar apmērām kaut kādu šādu pašu domu arī es uzsāku šo tematu. Cerēju, ka kļūdos un kāds šeit mani pārliecinās par pretējo. Pagaidām nekā...
Publicēts: 05.09.08 14:30
 citēt
un tik un taaa ... lai ko un kaa juus te spiredeleetu VISSSSS ir absoluuti subjektiivi ;-))))
Publicēts: 05.09.08 14:48
 citēt
dansiga:un tik un taaa ... lai ko un kaa juus te spiredeleetu VISSSSS ir absoluuti subjektiivi ;-))))

A es ta par ko ;))))
Publicēts: 05.09.08 14:50
 citēt
a vot to, ka iespraudi te kaut kaadu stulbu definiiciju - ja jau iespraudi - tatad taa arii domaa .. taapeec i pieseejos;-)))
Publicēts: 05.09.08 14:50
 citēt
nu ja - kaut gan es pati ne vienmeer domaaju to ko raxtu - raxtu lai izprovoceetu un redzeetu cilveeka rekaciju ;-))))
Publicēts: 05.09.08 14:56
 citēt
dansiga:a vot to, ka iespraudi te kaut kaadu stulbu definiiciju - ja jau iespraudi - tatad taa arii domaa .. taapeec i pieseejos;-)))

cik reizes Tev jāsaka ka tā nav Definīcija! :)
Publicēts: 05.09.08 14:59
 citēt
Bormans, ai - labi - "izraksts no sveshvardu vardniicas" .... vot pieseejies ...;-p;-)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):