forum.gif
EOS 450D un alternatīvas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / EOS 450D un alternatīvas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.09.08 14:37
 citēt
Sveiki!

Esmu beidzot nobriedis pārsēsties no ziepiniekiem uz ko mazliet nopietnāku un skatos uz sākuma klases spogulenēm. Šobrīd acis metas uz Canon EOS 450D (Rebel XSi), kā arī uz Nikon D80. Pirms tam apdomāju arī D60 Nikonu, bet tiku pārliecināts, ka EOS par šo aparātu ir galvas tiesu pārāks. Varbūt kļūdaini? Ļoti vēlējos noskaidrot pēc iespējas vairāk cilvēku viedokļus par šīm kamerām (un varbūt vēl kādu manis nepieminētu alternatīvu) - kura tad būtu tā labākā? Plānots bildēt (vismaz pagaidām) galvenokārt ceļojumu bildes un dabu, pilsētu - no cilvēkiem (atkal vismaz pagaidām) baidos.

Liels paldies par palīdzību!
Publicēts: 09.09.08 15:03
 citēt
varētu izvērsties karsts disputs[no Bloga pieredzes], uzmet kapeiku un pērc, kadu nopirksi, ar tādu fotografēsi[domāts par izvēli starp Canon EOS 450 un Nikon D80]
Publicēts: 09.09.08 15:07
 citēt
morgen! sarunā sev tīkamus 2 cilvēkus ar abiem Tevi interesējošiem fotoaparātiem. Viens vakars ar katru no modeļiem un Tu jau sapratīsi, kurš labāk patīk. UN tikai pēc kāda laiciņa, kad būsi iebraucis spogulenes burvībā, sāksi saprast kādus objektīvus vajag TIEŠI TEV! viens sāk saprast ātrāk, cic vēlāk... ;)
Publicēts: 09.09.08 15:09
 citēt
Tā nav izvēle vnk starp divām kamerām, kā tas būtu, ja izvēlētos starp D60 un D80 (kur D80 noteikti ir galvas tiesu priekšā), tā ir izvēle starp divām radikāli naidīgām ticībām. Izvēlēties Canon vai Nikon - tas ir tākā izvēlēties vai būt kristietim vai musulmanim. :) Kas labāk? Canonistiem labāk Canons, Nikonistiem - Nikons. Tas, kas Tu būsi (Canonists vai Nikonists) ir Tava lielā izvēle. Visdrīzāk pie atticīgās izvēles arī paliksi (iespējams pat, ka visu atlikušo mūžu), jo šo ticību reti kurš un ļoti retos gadījumos maina. Pārdomā labi! ;)
Publicēts: 09.09.08 15:10
 citēt
Bet pēčāk ejot citā baznīcā,skaties lai uzraksts uz fotoaparāta sakrīt altāra rakstu! +negatīvs!
Publicēts: 09.09.08 15:20
 citēt
Plusi Canon`am - objektīvu izvēle drusciņ lielāka (nedaudz lētāk ar) un serviss Latvijā.
Tikko paņēmu 450D tam tieši tagad ļoti laba cena internetveikalos!
Publicēts: 09.09.08 15:22
 citēt
Par objektīviem nevar īsti piekrist. Gan Canonam, gan Nikonam ir gana daudz objektīvu, pie tam kā vienam tā otram ir gan labi dārgi, gan slikti lēti. Bet par kameru cenām, arī D80 šobrīd nav nemaz baigi dārgs. :)
Publicēts: 09.09.08 15:34
 citēt
es domāj utas 450D ir labs, un nāk arī IS objektīvs lidzi.
Publicēts: 09.09.08 15:59
 citēt
Aigarsa citāts no kādas citas foruma sadaļas: "sāk arvien vairāk nikons iepatikties..canons tagad nodarbojas ar kaut kādu pīļu pūšanu nevis normālu darbību..!".

Katrs pats var izdarīt secinājumus. :)
Publicēts: 09.09.08 16:15 labots
 citēt
Varbūt kāds, kurš lieto kādu no šīm kamerām varētu pastāstīt par viņaprāt lielākajiem plusiem un mīnusiem? Tenx :)

Prātā tikko iešāvās kas dzirdēts par 450D/Xsi problēmām ar autofokusēšanos? Vai tur ir kāda daļa taisnības (un kādos apstākļos (ja) rodas problēmas...) ?
Publicēts: 09.09.08 16:16
 citēt
Es tikko runaju ar dzekiem no nikon'a un, ja es sevi pieradu ka pro fotografu, kas izmanto canon tehniku, vinji man piedava speacial deal, lai es parietu uz nikon. Hmm, skan patikami...
Publicēts: 09.09.08 16:52
 citēt
Ta ko jūs ņemas, tak pentax i labāks gan par Nikonu gan Canonu +stikli lētāki +matricas stabilizācija +blīvēts korpuss ... un vēl vesela kaudze plusu. Cena arī pie plusiem!
Publicēts: 09.09.08 18:52
 citēt
šajā cenu kategorijā noteikti Pentax K20D... vai lietots K10D un uzreiz 16-45 f4 klāt.
Publicēts: 09.09.08 19:38
 citēt
ivog:Ta ko jūs ņemas, tak pentax i labāks gan par Nikonu gan Canonu +stikli lētāki +matricas stabilizācija +blīvēts korpuss ... un vēl vesela kaudze plusu. Cena arī pie plusiem!

visi zin, ka optiskā stabilizācija tiesu pārāka par matricas mehānisko. Stikli pie tām ļoti dārgi. Kaut vai 70-200/2.8 sigmas vispār neatrast. Mazie pancake pilnīgs pi* cena.. 2 stikliņi nemaksā tik daudz!

Esmu fočējis ar k100d, nepatika.
Publicēts: 09.09.08 19:48
 citēt
kaut kā neesmu manījis nekur tik autoritatīvus izteikumus par stabilizāciju,kā vien no tevis..

Sigma 70-200 f/2,8 uz Pentax vispār ir tikko kā iznācis,līdz ar to līdz LV nav atnācis.ebay jau ir.Un kas pie fiksiem nepatīk? Nikon fiksi kaut kā nešķiet īpaši lētāki.

Citādi dārgākais zoom maksā zem 600ls,fikss arī tikai 800ls.

K100D starp citu ir šobrīd jau noiets etaps un nav gluži salīdzināms ar 450D vai D80.
Publicēts: 09.09.08 19:58
 citēt
Fiziku bija jāmācās ;)
Publicēts: 09.09.08 23:27
 citēt
Labi vēl, ka te neviens kā alternatīvu nepiedāvā Sony Alfu! :)
Publicēts: 10.09.08 06:51
 citēt
Mandalay:Fiziku bija jāmācās ;)

To raxta fizikjis vai Canon / Nikon lietotaajs? :)

Tas, ka Canon/Nikon ir optiskaa stabilizaacija (mantojums no filmu laikiem), nenoziimee, ka sensora stabilizaacija buutu sliktaaka. Rekaa Sony pamaniijaas iebaazt stabilizaaciju FF sensoram!
Publicēts: 10.09.08 08:36
 citēt
Kaut kā jau tiem kanonistiem/nikonistiem sevi jāmierina - kā nekā labs pamata zūms Nikonam maksā ap 1kLs, bet Pentaksam uz pusi lētāk.
Publicēts: 10.09.08 09:01
 citēt
sensora stabilizācijas sistēma vēl bērna autiņos, liela iespēja kļūmes gadījumā palikt uz nezināmu laiku[vai Rīgā to remontēs] bez aparāta.laiks rādīs,kura sistēma labāka.cilvēks uzdeva jautājumu, viņam vajag tūlītēju sakarīgu atbildi
Publicēts: 10.09.08 09:14
 citēt
Man filmu laikos bija pentax spogulene, bija diezgan grūti sameklēt garo zūmu - visur bija pārsvarā canon/nikon domātie verķi, tad arī nolēmu ka vairāk nevēlos lieku čakarēšanos un mans nākamais aparāts būs viens no diviem pasaules vadošajiem brendiem. tagad nedaudz citi laiki gan, spēj tik izvēlēties, taču arī pašlaik galvenokārt atbalsts visupirms tiek C/N bodijiem - apskataties kad tiek izlaists jauns piemēram Tamron modelis, kam vispirms tas ir pieejams - pārsvarā uz canon/nikon bajoneti...
Publicēts: 10.09.08 09:34
 citēt
vēl jau Sigma, Tokina dominē (vienmēr vieglāk būs dabūt c/n, nekā pentaxam). :) pie tam, canonam parasti viņi ir lētāki nedaudz, nekā nikonam. kāpēc tā, tas gan nav saprotams.
Publicēts: 10.09.08 10:43
 citēt
Romis:Man filmu laikos bija pentax spogulene, bija diezgan grūti sameklēt garo zūmu - visur bija pārsvarā canon/nikon domātie verķi, tad arī nolēmu ka vairāk nevēlos lieku čakarēšanos un mans nākamais aparāts būs viens no diviem pasaules vadošajiem brendiem. tagad nedaudz citi laiki gan, spēj tik izvēlēties, taču arī pašlaik galvenokārt atbalsts visupirms tiek C/N bodijiem - apskataties kad tiek izlaists jauns piemēram Tamron modelis, kam vispirms tas ir pieejams - pārsvarā uz canon/nikon bajoneti...

Piekrītu, ka pentaksam nav tik liela izvēle stikliem kā C/N, bet izvēle ir PIETIEKAMA.
Un ir daudzas lietas ka pasaulē mainās, pieļauju ka pēc 10 gadiem C/N varētu vairs nebūt vadošajās pozīcijās. Dodu 80%, ka vadošā būs four thirds sistēma, kas būs izkonkurējusi klasiskās spogulenes un te nu Oly ir viens no vadošajiem.
Publicēts: 10.09.08 12:22
 citēt
Annir:hahaha... pac pasmiesies par saviem vārdiem pēc 10 gadiem...

Vai vismaz par Oly aparātiem, kas ražoti līdz šim brīdim (tad tas būs - 10 gadus vecām Oly kamerām). :D
Publicēts: 10.09.08 13:11
 citēt
Annir:hahaha... pac pasmiesies par saviem vārdiem pēc 10 gadiem...

Nu, nu, gan jau redzēsim
Publicēts: 10.09.08 15:15
 citēt
Kā jau topika nosaukums - 450D un alternatīvas, tad varu teikt par šo aparātu tikai to labāko, nākamais - jāpērk labi stikli, bet bliezt var arī ar kita stiklu, var paskatīties manas bildes un reportāžas, bildēts tikai ar kit jo cita man vienk. vēl pagaidām nav :D
ps. reportāžām prasās 17-85 kit, 17-55 vietā, bet iztikt jau var (pagaidām) ;)
Publicēts: 10.09.08 17:00
 citēt
Es personīgu ņemtu D80
D 80 plusi
- AF kardāns
- Der pilnībā visi nikon F-mount objektīvi , (tātad visi no ~1965 gada ja nemaldos un f-mount objektīvus ražo ne tikai nikon , bet arī carl zeiss utt)

D 80 ir vienkārši vecāks, bet tas jau nenezīmē ka sliktāks

Lai gan pats lietoju canon EOS 400 D un esmu ļoti apmierināts, bet jāsaka ka 450 D manuorāt būs sliktāks
-nav AF kardāns tātad lēnāks / lēns AF un ik sevišķi tas ir izteikts uz ne kanona objektīviem.
- uz EOS varēsi uzbāzt tikai jaunos EF un EF-s objektīvus, tātad kopsummā mazāka objektīvu izvēle
- mazāks slēdža mūžš ;)
Publicēts: 10.09.08 17:19
 citēt
uz EOS var uzbāzt kaut vai 1960.g krievu Zenit objektīvu[mana pēdējā laika daiļrade]........
Publicēts: 10.09.08 17:58
 citēt
vispār,Canon nekad tā īsti nav bijis kardāna piedziņas... vai arī ja bija,tad mira kopā ar FD bajoneti tālajā 1986(?) gadā,pēc tam bija EOS ar full-electronical mount.
Attiecībā par Tokina stikliem uz Pentax,tad šobrīd tādu vairs nav,jo principā stikli tāpat bija vienādi,tikai Pentax original atšķīrās pārklājums (tjipa uzlabots).Tas pats Tokina 16-50 ir Pentax stikls ar citu bļembu.Ko daži pat uz Canon liek :D

Starp citu,Pentax arī var uzlikt jebkuru K-mount stiklu,etak sākot no 1970 (?) gada sākot.Un vītnes stiklus (ja tomēr vajadzēs),arī visvieglāk uzlikt,jo nav vajadzīga speciāla pāreja ar AF konfirmāciju vai lēcu,pietiek ar pašu parastāko.Ideāls variants makro pa lēto naudu ar Takumar stikliem.

Par garajiem zoomiem... jā,nav tieša konkurenta Canon 70-200 F4L... citādi,ir DA*50-135 (ja nekļūdos,pēc redzes leņķiem atbilst tam pašam 70-200),ja labi pameklē,var atrast veco Tokina 80-200 f/2,8 (ar AF),tagad ir Tamron un Sigma varianti parādījušies.Ja pietiek ar ko tumšāku (ja nebildē sportu,pietiek),tad ir FA 80-320,vēl kaut kādas tur variācijas ar diapozoniem (70-200,70-210,100-300),kā arī DA 55-200 un DA 55-300.Imho,pilnīgi pietiek.
Stiklu izvēle jau var būt kaut 250 pozīciju,bet tāpat,ikdienā jau lietosi max kādus 5 stiklus,ja būs vairāk,tad pārējos tomēr liksi virsū ne jau katru dienu,bet pie kādām specifiskākām vajadzībām.

tas tāds mans viedoklis.Nav obligāti pieņemt.
Publicēts: 10.09.08 18:00
 citēt
Jā, skarba diskusija izveidojusies. Jau kaut kur rakstīju, ka biju nopircis 30to kanonu un jau gribēju pārdot Pentax K10D, bet pēc 2 nedēļu piespiedu fotografēšanas nācu pie slēdziena, ka kanonam ir tikai vārds, kas maksā - pārdevu nevis K10D, bet to pašu 30to kanonu. Tagad esmu apgreidojies uz Pentax K20D un to arī iesaku kā alternatīvu 450jam kanonam. Un ar stikliem sen jau nav problemu. Kanonisti vienkārši mekle dārgus stiklus (jebkura piedāvājuma saraksta galā), bet Pentaksa stikli jāmeklē saraksta sākumpusē :) Var jau saprast, ka kanonists nekad nepirks pentaksu, jo tas tak 2x lētāks pie tādām pašām vai pat lielākām iespējām/funkcijām. Starp citu, Pentax K20D ir CMOS matrica.
Publicēts: 10.09.08 18:27
 citēt
katrs slavina savu brendu, dala pa plauktiem u.t.t., bet tam bieži nav seguma bildēs.pie vēlēšanās var pavērot samērā populāru adresi [url=www.photozone.de]www.photozone.de[/url] .redzams kādi objektīvi pieejami katram modelim, kaut kādi testi ut.t.
Publicēts: 10.09.08 19:02
 citēt
Citēju dižā negatīva vārdus-varētu izvērsties karsts disputs[no Bloga pieredzes].
Pērc pirmo, kas iepatīkas ,savādāk sāksies krusta kari!!!:)
Publicēts: 10.09.08 19:06
 citēt
AGNOS:Citēju dižā negatīva vārdus-varētu izvērsties karsts disputs[no Bloga pieredzes].
Pērc pirmo, kas iepatīkas ,savādāk sāksies krusta kari!!!:)
nevis pirmo, bet jāmet monēta
Publicēts: 10.09.08 19:13
 citēt
Ņems tak līzingā,bez monētiņām!:face-grin:
Publicēts: 10.09.08 19:28 labots
 citēt
ivog:Dodu 80%, ka vadošā būs four thirds sistēma, kas būs izkonkurējusi klasiskās spogulenes un te nu Oly ir viens no vadošajiem.

es kaut ko palaidu garām? Kas Olykam ir kaut kas īpašs? Par kādu segmentu tu runā? To var teikt vienīgi par budžeta ONLY gan jau, jo prof tehnikā olympusam, pentaxim, soņikam nav ko piedāvāt... nav tādu normālu stiklu 300mm..600mm sportam un t.t. Mans gan domā par 80%, ka C/N paliks tā kā tas tagad ir. Midformātā paliks tie paši zvēri, vai arī iespējams C/N arī sarosīsies.. bet gan jau tur cenas būs haseļu līmenī.

btw, Pentaxa 645AFD tā arī vēl nav tirgū... ja tāds būtu par OK-cenu, ņemtu to... bet tam arī tikai 10mpix un prototipa versijā.

Tā kā 450D līmenī tiešām jāskatās uz D60/D80 vai K20D. Vai lietotu D200/20D/30D
Publicēts: 10.09.08 22:47
 citēt
Kāpēc lietotu? Jaunu D200 tagad var par 6o0 latiem dabūt. :)
Publicēts: 11.09.08 02:22
 citēt
>nav tādu normālu stiklu 300mm..600mm sportam un t.t.

Oly pro stiklu segments nosegts jau no pasha 4/3 sisteemas saakuma. 300 mm f/2.8, +EC14 (vai EC20) un 2x crops. Un tas viss veel (saliidzinoshi) kompaktaa izpildiijumaa. Tas ka nav pro kameras, protams, ir ieberziens, jo kursh gan amatieris pirk.ts tos daargos stiklus? Gan jau ka jaunajaa top modelii ir ielikta jaunaa kodak matrica, 'nosmelti' 20MP + ISO 6400, tikai dzenoties pakalj MP un ISO aizmirsts par dinamisko diapazonu un trokshnjiem.. :/
Viss, beidzu offtopiku! :)

Visas saakuma liimenja kameras liidzveertiigas, te ir jaaiet uz veikalu un jaatestee, jaaskataas kas pasham labaak patiik, kaa arii jaapareekjina cik maksaas naakotnee piepirkt klaat paaris kvalitatiivus stiklus un zibeni...
Publicēts: 11.09.08 10:44
 citēt
Piekrītu, pats skatījos uz Nikon sākumā, bet nu baigi iepatikās kanonam tas 70-200 L stikls...
Tā kā galvenokārt jāskatās uz stikliem, kurus nākotnē grib, jo bodijiem fīčas +- apm.vienādas!
Publicēts: 11.09.08 10:49
 citēt
Romis:bodijiem fīčas +- apm.vienādas!

Tā nav patiesība. :) Galvenā atšķirība starp c450 un n80 ir tas, ka n80 ir dubultais rullītis (vienlaicīgi vari mainīt gan fragmu, gan slēdža ātrumu, kā arī citas opcijas ērtāk un ātrāk mainīt, tas nu fakts). Tāpēc canonisti tik reti bildē M režīmā... Neērti taču! A nikonam ērti. ;)
Publicēts: 11.09.08 11:12
 citēt
alvils:
Romis:bodijiem fīčas +- apm.vienādas!

Tā nav patiesība. :) Galvenā atšķirība starp c450 un n80 ir tas, ka n80 ir dubultais rullītis (vienlaicīgi vari mainīt gan fragmu, gan slēdža ātrumu, kā arī citas opcijas ērtāk un ātrāk mainīt, tas nu fakts). Tāpēc canonisti tik reti bildē M režīmā... Neērti taču! A nikonam ērti. ;)

Tieši vakar bildēju M režīmā, bez problēmām, tikai kā ar jebkuru lietu - jāpiešaujās ;) Rullītis - ekspozīcija, poga+rullītis - diafragma :) tas izpildāms ar vienu roku, otra brīva - var zūmot vai kasīt aiz auss :D
Plus, 450D ir My menu, kur vajadzīgākās funkcijas var uzlikt uz shorcut. Tā teikt par visu padomāts!
ps. Nez, vai N80 nebija tomēr vienu plauktu augstāk par 450D?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):