forum.gif
Tvaika nolaišanai - pilnīgi par citu tēmu...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tvaika nolaišanai - pilnīgi par citu tēmu...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.09.08 12:49
 citēt
caurumu nepalaida, tikai testēja šāviņu vienā virzienā... oktobra beigās būs starts!
Publicēts: 10.09.08 12:55
 citēt
Šito ir mēneša tēmu tēma!!!
Publicēts: 10.09.08 12:58
 citēt
Tad jau labāk dzīvoju ar mazāk pikseļiem un kvadrātainu bildi, nekā pēc nopietna pasākuma graizu 3000 apaļas bildes veidojot kvadrātainas!
Publicēts: 10.09.08 13:12
 citēt
Ha-hā, kad pirmās reizes redzēju digitālu fotoaparātu, tieši to pašu iedomājos. Varbūt, ka pie vainas tradīcija – filmai taisnstūra kadrs vispraktiskākais.
Tāpat tradicionāls ir pat digitālā fočuka rumpis – joprojām atdarina filminieka apjomu, pat ripuļi tradicionālās vietās. A kāda vaina būtu aparātam ar, piemēram, sendienu amatieru kinokameras kompozīciju – grips atgāzeniski slīpā rokturī, slēdzis kā pistolei, ripa vai dažas pogas pie īkšķa, satvēriens daudz ērtāks – nekā, tas taču neizskatīsies pieklājīgi.
Publicēts: 10.09.08 13:32
 citēt
Oi, neiedomājos par spoguli – to laikam taisnstūrainu vieglāk izgrozīt ierobežotā telpā. Bet nu jau sākuši gudrot digifočuku bez spoguļa ar maināmiem stikliem, tāds ar apaļu matricu man patiktu. Jākropo tā vai tā parasti.
Publicēts: 10.09.08 13:53
 citēt
Vai tas nevelk uz mēneša citātu? :)
"...matricu ražot patiesi full frame - APAĻU? ...rastos papildus pikseļi bildes STŪROS"
Publicēts: 10.09.08 14:36
 citēt
Ideja ir veca un daudz apgremota ārzemju forumos(manā gadijumā-krievu :D ),jā arī kvadrāts nebūtu slikti ;) .
Publicēts: 10.09.08 14:55
 citēt
nu. apaļas bildes reti kopē. visprātīgāk kvadrātainu. platajām takš ir.
Publicēts: 10.09.08 15:33
 citēt
runājot par melno caurumu, te var lasīt svaigākos apdeitus cik slikti viss ir ;)

www.hasthelhcdestroyedtheearth.com...
Publicēts: 10.09.08 16:07
 citēt
Tā ir revolūcija un evolūcija, un to radīja Annir!

Atcerēsimies, ka ritenis arī tika izgudrots nejauši, Inki to tā arī neizgudroja, bīdīja klučus... varbūt mēs arī šobrīd bīdam klučus, par ko nāktnē fotogrāfi smiesies un brīnīsies - kā tā varēja, dzīvot bez apaļām bildēm!

Vo!!!
Publicēts: 10.09.08 17:11
 citēt
Annir, man te nesen augstskolā pastāstīja par spiestajām platēm. Cik daudz sapratu, tad tehnoloģiskais process ir vienkāršāks, tranzistorus vieglāk izvietot (par taisnstūriem iet runa). Tu pats teici, ka ir standarts, kas domāts ērtakai bildes apskatīšanai.

Bet kas varētu būt visticamākais, tad veidojot apaļu matricu, zustu pikseļu indeksācija (X-Y asis, CMOS) - vismaz es nevaru iedomāties, kā var aplī tranzistoru matricu izveidot. Spirāli ja nu vienīgais.

Ko saka Googlis? :face-smile:
Publicēts: 10.09.08 17:21
 citēt
Annir:ja buutu apalja matrica - vispaar par fotoaparaata groziishanu vareetu aizmirst :)
nu, horizontu iepravīt lētāk.

MartinK: ... nāktnē fotogrāfi smiesies un brīnīsies - kā tā varēja, dzīvot bez apaļām bildēm! Vo!!!
tas kas acīm daudzmaz redzams vairāk uz taisnstūri ar apaaļiem/eliptiskiem galiem velk. pirmie ikonoskopi bija apaļi un pirmie kineskopi arī, osciloskopiem joprojām.
Publicēts: 10.09.08 20:44 labots
 citēt
Annir:ā kā daudz pēdējās dienās apsriež konkrētu tehniku, konkrētas fototēmas vai to autorus, tad te offtopiks - tehniski filosofisks.

Tātad - kā mēs zinām, tad objektīva stikls ir apaļš. Ir dažādas versijas kādas proporcijas formāts ir ideāls cilvēka uztverei - 3;2, 4;3, kvadrāts... Kāpēc neviens nav aizdomājies matricu ražot patiesi full frame - apaļu? jo tāda tak ir stikla lietderīgā projekcija. Šajā gadījumā katrs pats varētu croput bildi pēc vajadzības horizontālu, vertikālu vai kvadrātu. Turklāt kvadrāta gadījumā, kas ir lielākais ieguvums - rastos papildus pikseļi bildes stūros!

Jauku un mierīgu dienu visoem... galu galā - šodien ir palaists tas melnais caurums, tikai mēs to nepamanam, jo Latvija tak jau sen tajā ir iekļuvusi :)

Es tikko izdomāju ģeniālu risinājumu, lai Annir būtu miers un sapņi piepildītos!!!

Uzliec EF-S objektīvu uz 35mm kadra .. vai vēl labāk - uz 6x6
:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 10.09.08 21:06
 citēt
wo!! briedim cepums..

Bet ja runājam par annir tēmu tad man liekas, ka tad tu varētu aizmirst par jebkādiem līdz mūsdienām esošiem kompozīcijas likumiem. Man liekas, ka aplis ir pārāk brīva veida forma un atšķirībā no kvadrāta vai taisnstūra kurā ir kaut kāda veida informācija to aplī tomēr būs grūtāk uztvert. Nemaz nerunājot par to kā katrs to uztvers, jo pagriežot dažus grādus uz citu pusi būs pavisam citadāk.
Publicēts: 10.09.08 21:15
 citēt
Moš monitorus ar uzreiz var bliezt apaļus, tad nekas nebūtu jāgraiza...!!!

Kas tālāk???
Publicēts: 10.09.08 21:58
 citēt
Nu neviens jau tāpat neizmanto visu objektīva "laukumu", jo stūros tas ir vnk nelietojams (skaties zivsacs bildes).
kāpēc ne kvadrāts? es arī biju par to domājis, bet paskaties, kā red tavas acis... horizontālu bildi...
Tieši tāpēc tagad mēģina migrēt uz 16:9 video formātu pēc iepsējas vairāk TV displeju, jo platāka bilde ir vnk skatāmāka ir.
Kvadrāts tas ir tāda žanra ģēla.

To daliņu paatrinātāju skatījos LIVE.. nu interesanti bija :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):