Sveicināti cienijamie blogeri Tuvojas mans kārtējais ārzemju ceļojums , šoreiz uz Tunisiju. Protams , ka man svarīgākais ir bildes un tehnika kādu es ņemšu līdz . Pagaidām man Canon EOS 400D ar parasto Kitu , tātad tā gribu zināt ko man pirkt labāk platleņķa vai zoom objektīvu . Lūdzu neskatamies uz cenu , reāli rēķinaties ka esmu iesācējs bet arī , ka jaunu nepirkšu ilgāku laiku. Nu es rēķinos ap kādiem 300-400 ls .
Un lūdzu tiešām palīdziet man un iesakiet , nevis novirzieties no tēmas . Paldies
Ja būtu normāls pamatnieks es teiktu ņem plato, bet tad jau laikam no manas puses būtu ieteikums paņem kādu sakarīgu pamatnieku, kas sākās ar 17 un tālāk jau piedomā pats.
Ja negribas baigi tērēties dabū Tamron 17-50 - ļoti jauks, tik paskaļš, bet to var pieciest pa ~200Ls + pa vēl pa 250 jau var sigmu dabut plato... Taka ir vērts apdomāt
Nu reāli es sliecos uz Platleņķa objektīvu jo Tunisijā Sahāras tuksnesi bildēt , jūru u.c lietas reālus labus dabas skatus bet nu lūdzu ja kāds var iedodat linkus informējat mani , pats esmu skatijies bet nekā a vienkārši iet uz Elkor un jautāt ko man pirkt ar negribās
tev tak wizulis visu pateica, ko vēl gribi dzirdēt? mēs kaut kādi guru vai domu lasītāji, ka tagad zināsim kā trūkst. platleņķis noder vienmēr un visur.
es jau arī domāju, ka tev derētu kaut kas kvalitatīvāks par KITu, citādi atbrauksi un bildes būs pelēcīgas un īsti neasas.
Andreass:tev tak wizulis visu pateica, ko vēl gribi dzirdēt? mēs kaut kādi guru vai domu lasītāji, ka tagad zināsim kā trūkst. platleņķis noder vienmēr un visur.
es jau arī domāju, ka tev derētu kaut kas kvalitatīvāks par KITu, citādi atbrauksi un bildes būs pelēcīgas un īsti neasas.
nu nav tā, reku Sasar ir kaudzēm čoinu bilžu, kas sablieztas ar to dranķa 18-55, ja māk izmantot, tad ir arī puslīdz sakarīgs rezultāts ! Un 24-70 uz mazās matricas jau nu nav gan tas univesālākais stroķis
celjojumos vajag plato, ikdienaa vins tev daudz nenoderees. kad biju amsterdamaa plataakajaa galaa man bija 24 uz 1.5 kropa, nu stipri par shauru. taa kaa jaa tamrons 17-50 buutu optimaalaakais variants
nu man personigi pirmais bija 24-85 f3.5-4.5 , tad paņēmu 50mm f1.4, un tikko pirms pāris dienām 70-200 F4 L un uzskatu ka iesācējam pietiekams komplekts
50-500...(100-500 arī irlaikam) ja vien dabūsi lietotu Ir ļoti labi jāmāk bildēt, lai ceļojumā izmantotu plato!!!, bet kad vari nepiejot tuvumā bildēt žandra momentus- tā ir bauda... un tev kropa efekts dos 80-600 ļoti labu bildi, 700mm normālu, bet 800mm būs nelielas ziepes (50-500 diapazonā 50-450 ir laps , 500mm nedaudz par daudz taisa ziepi)
aaaa - ak redz kaapee ..... nu tad man jaaraxta taa koleegiii ... pirmdien, tb 15tajaa, lidoju prom uzc 2 nedeeljaam ... aizdodiet kaadu objektiivu, jo nopirkt vairs nepaspeeshu!!!!!!
Pirms gadiem diviem es biju līdzīgā situācijā, priekšā "mūža ceļojums". Ja man būtu jādod padoms pašam sev, bet ar šodienas saprašanu, ievērojot rāmjus 300-400 LVL, bez variantiem: 17-40 F4. P.S. Ja kāds man un citiem centīsies iegalvot, ka Āfrikā vajag F2,8, tad ...
dansiga:aaaa - ak redz kaapee ..... nu tad man jaaraxta taa koleegiii ... pirmdien, tb 15tajaa, lidoju prom uzc 2 nedeeljaam ... aizdodiet kaadu objektiivu, jo nopirkt vairs nepaspeeshu!!!!!!
imo, ja dodas uz saulainu zemi, tad tas patumšais 18-200 ir baigi ok, jo diapazons ir labs un nav jāmaina objektīvi un nav jāstaipa tie līdz, un vakaram panem līdz 50mm f1.8 un ir ok
sigma 50-500(EF Mount) Liepājā viens tirgoja nesen itkā par 300Ls (var teikt ideālā stāvoklī , pats skatījos) bet tā kā man augstāk par 200mm neinteresē tad paņēmu no viņa tikai somu Tamrac Expedition 8X par 50Ls un prakstiski jaunu. Viņš kautko vēl priekš canon tirgoja.
psc, cilvēks palūdz pieturēties pie tēmas - a nē, lielie muldoņas jau nevar savus knaģus apvaldīt..
kas 400D skaitās parastais kits? man nez kāpē liekas, ka nekādu baigo panoramu tu tur ar platleņķi neuztaisīsi, ta jau labāk koncentrēties uz detaļām ar kādu zūmiņu..
Mēģinot atgriezties pie jautājuma – tehniku, manuprāt, labāk piemeklē darbam, ne darba vietai. Ko Tunisijā esi iecerējis redzēt un ko - atvest? A. (mans variants) Kartāgas drupas un citi veci akmeņi – mērens platleņķis + vidēji garš detaļām, CP filtrs arī neskādētu. B. Tuksnesis (standartbildes ar smiltīm un zilu debesi) – platais, lai smalki būtu, ar vidēju zūmu arī pietiek. C. Ziemeļāfrikas mori un arābi – meklē garāku, jo tālāk no „modeļa”, jo labāk. D. Standarta ceļojumbildes „es un (vai) draudzene ar (....) fonā, pie jūras un pie galda viesnīcā” – pietiek ar mazsvara ziepīti. (Uzbraucienus jauniņajam par jautājumu neatbalstu, kaut arī pac jau no dzimšanas prātvēders.)
Tikai atceries, ja brauksi uz Igauniju, Zviedriju, Austrāliju vai tepat uz Bausuku, Purvciemu - šis links galīgi nederēs. Tas der tikai bildēm ceļojumam uz Tunisiju!