forum.gif
Canon EOS 5D Mark II: 21MP and HD movies
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon EOS 5D Mark II: 21MP and HD movies
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.09.08 08:29
 citēt
Peeteriitis:
ak34:Video iespēja imho ir ģeniāla lieta. Īpaši tas 1080p ar 30 kadriem sekundē. Esošās videokameras ir ar maziem sensoriem. Lētākā pilna kadra kamera ir Red ražojuma un maksā pārdesmit tūkstošus usd. Pie tam bez objektīviem.

Red salīdzināt ar Canon, ir kā salīdzināt Zapiņu ar Bentley. Viena ir augstas klases video kamera ar pavisam citu frame rate utt. Otra ir fotokamera.

Red var salīdzināt ar Phantom, bet ne jau ar Canon.

30fps video tapat nav nekads spidošais, bet noteikti aizstāj lēto video kameru, kas lieki noderes majas arhivam un interneta video noteikti.

30fps un 1080p ir daudz. mans xdcams 1080p taisa uz 24 vai 25 fps. protams, ka 5d nebūs ne tv, ne filmu kamera, bet domāju, ka pielietojums šādam aparātam kāda 3-4 paaudzē varētu būt diezgan interesants. Šobrīd 35mm objektīvu adapteri videokamerām, kas projecē bildi uz stikla, maksā vairāk kā šis pats 5d.
Publicēts: 18.09.08 08:35
 citēt
shvaboc:www.dpreview.com...

es teiktu,ka Nikon tomēr uzvar... FPS,AF,iebūvētā blicene (kas tomēr mēdz noderēt),TIFF.
Canon vienīgi atļauj uzreiz ISO 100,bet nezinu vai tā ir problēma.ISO 50 kā minimālais arī interesēs tos,kas bildē lielākoties no statīva.

shvaboc vispār ISO50 un ISO100 ir ļoti noderīgi tad ja gribi saglabāt mazu dof un lielus diafragmas atvērumus pat tomēr gaišā laikā. Iebuvētā zipene man liekas nespēlē diži lielāku komu piemēram ja man būtu jāizvēlas, jo savu iekšējo zipeni 40D esmu izmantojis labi ja pāris reizes. :D Neredzu arī īsti jēgu no Tiff formāta. Vienīgais kas nikonam spelē par labu FPS un AF punktu daudzums, bet es piemēram 80% gadījumu tā pat centra punktu izmantoju! Tātad manuprāt un manā situācijā sanāk 1:1 Canona pixeļi pret Nikona FPS. Par trokšņiem varam pagaidām tikai teoretiski spriest jo paraugi ir ar ISO 100.
Publicēts: 18.09.08 08:43
 citēt
Man jau šķet,ka fotaparats domāts fotogrāfēšanai,telefons zvanīšanai un auto braukšanai,tomēr ir labi,ka ir kādas papildu funkcijas.Kaut kā neviens nesūdzas par to,ka fotoaparātā nav telefona...Katrā ziņā padomāšu par šī modeļa iegādi 5d vietā,ja gribētu filmēt,tad skatītos uz cita veida tehniku.
Publicēts: 18.09.08 11:12
 citēt
Billy:
shvaboc:www.dpreview.com...

es teiktu,ka Nikon tomēr uzvar... FPS,AF,iebūvētā blicene (kas tomēr mēdz noderēt),TIFF.
Canon vienīgi atļauj uzreiz ISO 100,bet nezinu vai tā ir problēma.ISO 50 kā minimālais arī interesēs tos,kas bildē lielākoties no statīva.

shvaboc vispār ISO50 un ISO100 ir ļoti noderīgi tad ja gribi saglabāt mazu dof un lielus diafragmas atvērumus pat tomēr gaišā laikā. Iebuvētā zipene man liekas nespēlē diži lielāku komu piemēram ja man būtu jāizvēlas, jo savu iekšējo zipeni 40D esmu izmantojis labi ja pāris reizes. :D Neredzu arī īsti jēgu no Tiff formāta. Vienīgais kas nikonam spelē par labu FPS un AF punktu daudzums, bet es piemēram 80% gadījumu tā pat centra punktu izmantoju! Tātad manuprāt un manā situācijā sanāk 1:1 Canona pixeļi pret Nikona FPS. Par trokšņiem varam pagaidām tikai teoretiski spriest jo paraugi ir ar ISO 100.

gluži manas domas ! Pirkt 5D un sapņot par iebūvēto zibseni var tikai pentaksists :D un ISO 50 tiešā ir ļoti noderīga štelle situācijā, ko jau aprakstīja Billy. Daudzie AF punkti arī skaudību nerada
Publicēts: 18.09.08 11:30
 citēt
par nikon-canon - piekrītu par fps pārākumu nikonam , pārējais kā jau teica Billy un NilsS . Vēl var piebilst par TIFF - Tas tiešām ir super ka fočis to dara , Nikonam vaidzētu vēl fotogrāfēt GIF , BMP, PSD , PNG un t.t. lai pārādīt cik kruts.
Publicēts: 18.09.08 11:52
 citēt
tos varbūt nē,bet DNG gan derētu..
Publicēts: 18.09.08 12:07
 citēt
shvaboc:tos varbūt nē,bet DNG gan derētu..

nu bet nafig?
Publicēts: 18.09.08 12:17
 citēt
JRJ:par nikon-canon - piekrītu par fps pārākumu nikonam , pārējais kā jau teica Billy un NilsS . Vēl var piebilst par TIFF - Tas tiešām ir super ka fočis to dara , Nikonam vaidzētu vēl fotogrāfēt GIF , BMP, PSD , PNG un t.t. lai pārādīt cik kruts.

eu, jā, viens no virzieniem krāna lieluma demonstrēšanā varētu būt 38 dīvainu formātu integrēšana fočikos JPG un RAW vietaa :) jautājums par trokšņiem toč paliek atvērts !
Publicēts: 18.09.08 12:23
 citēt
1ds III sensors ar jaunu proci un vēl dažiem uzlabojumiem varētu apmierināt daudzus trokšu nīdējus...
Publicēts: 18.09.08 12:24
 citēt
jāgaida kad visticamāk ka dpreview pirmajiem būs kamera uz testu. Cerams, ka pēc Photokinas. No citiem avotiem ir dzirdēts, ka pirmās kravas būšot pieejamas novembrī. Takā cerams, ka uz oktobra beigām būs arī pieejami kādi daudz maz taustāmi ISo salīdzinājumi.
Publicēts: 18.09.08 12:31
 citēt
Aparāts ilgam laikam, domāju...
Publicēts: 18.09.08 13:24
 citēt
Es domāju, ka nekas īpaši labāks ISO testā nav sagaidāms.
Vot uz jauno 24/1.4 II gan interese liela.
Publicēts: 18.09.08 13:25
 citēt
Mandalay:Es domāju, ka nekas īpaši labāks ISO testā nav sagaidāms.
Vot uz jauno 24/1.4 II gan interese liela.

kā tad
Publicēts: 18.09.08 22:41
 citēt
Pikseļa fiziskais izmērs kā miļņicai, tātad arī dinamiskais diapazons attiecīgs, plus budžeta vai L-zumi, fiksi normālie ap 1,5kg latos, daudzi nepavilks. Rezultātā plakanas, plastmasainas, bet ar ''reālām'' krāsām. Kārtējais sapoga uzmetiens. :face-sad:
Publicēts: 18.09.08 23:28 labots
 citēt
kitfox:Pikseļa fiziskais izmērs kā miļņicai, tātad arī dinamiskais diapazons attiecīgs, plus budžeta vai L-zumi, fiksi normālie ap 1,5kg latos, daudzi nepavilks. Rezultātā plakanas, plastmasainas, bet ar ''reālām'' krāsām. Kārtējais sapoga uzmetiens. :face-sad:

čo ta man patīk tendence, ka visvairāk par Cacon fočikiem zin tie, kuri bildē ar citiem brendiem ;) fiksu cenas arī ļoti reālas minēji :) Canonam tiešām visi L fiksi tik sākās no 1.5 k LS :D kaut kā tak Leica jāiekabina :D un jā - laikam esmu pārāk stulbs, bet nejūtos uzmests :)
Publicēts: 18.09.08 23:28
 citēt
kitfox:Pikseļa fiziskais izmērs kā miļņicai, tātad arī dinamiskais diapazons attiecīgs, plus budžeta vai L-zumi, fiksi normālie ap 1,5kg latos, daudzi nepavilks. Rezultātā plakanas, plastmasainas, bet ar ''reālām'' krāsām. Kārtējais sapoga uzmetiens. :face-sad:

5DmkII pixeļa izmērs tieši tāds pats kā 8Mpix APS-C sensoram , tas nozīmē ka visi jaunie Canon 40D, 50D , Nikon 200D 300D ar vēl mazākiem pikseļa izmēriem ir ultra miļņicas? :) Varbūt labāk palasīt tehnisko info par fiziskiem izmēriem pirms kautko teikt no galvas? :)
Publicēts: 19.09.08 08:34
 citēt
Tāā... 40-tais tūlīt pa lēto ies uz pārdošanu...
Publicēts: 20.09.08 18:43
 citēt
Heh, modelis prieksh ziimuljiem.. varees modeli sabildeet un peecaak uzfilmeet cita veida izklaides ar modeli..
imho 50D un ir viss ko vien lielaakaa dalja cilveeku var veeleeties.
Publicēts: 20.09.08 19:34
 citēt
vēl telefonu derētu iekšā...
Publicēts: 20.09.08 22:03 labots
 citēt
Publicēts: 20.09.08 22:36 labots
 citēt
N iebūvētā zibene ir diezgan noderīga jo ar to var palaist citas ārējas. tāpēc mož pat i labi ka d700 ir atstājuši iebūvēto. C lietotājiem šāda extra diemžēl izpaliek.
Publicēts: 20.09.08 23:06
 citēt
Jaaa, forshi tas ka augstos iso var izmantot - apvienojumaa ar gaishajiem fixiem speeks iespaidiigs sanaak!
Iebuuveetaa zipene - kas tas taads? Pat neatceros kad taadu peedeejoreiz lietoju!
Ne velti ir zipenes izeja un "karstaa tupele" :D
Publicēts: 20.09.08 23:15
 citēt
oo, Jonatans peec kriizes augshaam ceelies :)
Publicēts: 21.09.08 12:42
 citēt
Bet jūs paskatieties praktiski visas bildes ir NEASAS !! Tā jau domāju ka Canon būs kautko piekruķijis lai arī Ds III klinti paliktu. Tā pati matrica un arī procis BET šitam bildes ieverojami pūkainākas nekā Ds III!!
Publicēts: 21.09.08 13:32
 citēt
iespējams ka divi noise filtri kur viens nav atslēdzams (par ko tiek aizdomās arī Nikon turēts)
Publicēts: 21.09.08 14:59
 citēt
jaa neasas un plastmasainas ir gan - nu dazai sledzis ilgs un 200mm, bet ir kjiiselis arii pie 1/4000 sek.

rezultāts tāds, ka nav ko nēsāt tādu datu kalnu - polarizē no d700 vai vecā 5d bildi x2 uz augšu un izshkirtspēja tā pati
Publicēts: 21.09.08 15:33
 citēt
talavietis:... ir tur daudz jautājumu, kas ar laiku taps skaidri. Piemēram video: cik zināms, pie noteikta laika matrica uzkarst un tas ietekmē vēlākā procesā xot / dead pikseļu daudzumu..

Nu tas CCD uzkarst , bet CMOS nav tik traki. Un kautkā tak video kamerās filmē :) . Bet nu video kvalitāte klibo.
A uz paceltiem ISO neviens aparāts labi nefotogrāfē. Visiem tikai slikti-apmierinoša līmeņa kvalitāte.
Publicēts: 21.09.08 20:35
 citēt
lūdzu kanonisti - dāvana jūsu pašapziņai (:

blog.vincentlaforet.com...
Publicēts: 21.09.08 20:38
 citēt
Maris:jaa neasas un plastmasainas ir gan - nu dazai sledzis ilgs un 200mm, bet ir kjiiselis arii pie 1/4000 sek.

rezultāts tāds, ka nav ko nēsāt tādu datu kalnu - polarizē no d700 vai vecā 5d bildi x2 uz augšu un izshkirtspēja tā pati

Viss ir relatīvs ;) Man liekas, ka šis būs gana labs upgrade 20D. Neliela kamera ceļojumiem - 5DMk2 + 28/1.8, 50/1.4, 135/2 ar 1.4 TC
Publicēts: 22.09.08 09:15
 citēt
Jonatans:Jaaa, forshi tas ka augstos iso var izmantot - apvienojumaa ar gaishajiem fixiem speeks iespaidiigs sanaak!
Iebuuveetaa zipene - kas tas taads? Pat neatceros kad taadu peedeejoreiz lietoju!
Ne velti ir zipenes izeja un "karstaa tupele" :D

par tiem aukstiem iso un fiksiem kaa jaadarbojas var redzeet shajaa bildee---->

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 22.09.08 11:44
 citēt
ak34:
Maris:jaa neasas un plastmasainas ir gan - nu dazai sledzis ilgs un 200mm, bet ir kjiiselis arii pie 1/4000 sek.

Viss ir relatīvs ;) Man liekas, ka šis būs gana labs upgrade 20D. Neliela kamera ceļojumiem - 5DMk2 + 28/1.8, 50/1.4, 135/2 ar 1.4 TC

nee kamera labu labaa nav jautaajumu - skatos tik pret nikonu
Publicēts: 22.09.08 12:02
 citēt
Dambis:
par tiem aukstiem iso un fiksiem kaa jaadarbojas var redzeet shajaa bildee---->

http://www.fotoblog.lv/img/36644/?cid=1580

Dambis, neofigel?
Tajaa bildee redzamais grauds shopaa vel likts klaat! Beztam, pilniigaa offtopikaa Tavs koments.
Publicēts: 22.09.08 12:39
 citēt
Maris:
ak34:i

Man tas nav aktuāls dēļ Canona stikliem. ;) Bet nu 1DM3 ir tādiem gadījumiem -- ātrs, ar gana optimālu izšķirtspēju un citām labām lietām
Publicēts: 22.09.08 12:39
 citēt
Jonatan, njeofigel ja...
Vienkaarshi Tu izteicies prieksh kam kraameet lielus iso un ar gaishos stiklu griezt ciet caurumu. BEt pats tak taa dari. Un tas ka rauds Tavaa bildee likts klaat es pamaniiju.

es to visu teicu tikai taapeec, ka Tu biezji vien nonaac pretrunaas pats ar sevis teikto un dariito. Nekaadu paarmetumu.
bet nu fochiks tak ir labs... PAts no taada tak neatteiktos.
Publicēts: 22.09.08 12:41
 citēt
Maris:
ak34:i

tieši tā :) daži + būs vienam, daži otram ražotājam, bet ne jau tā, lai no vienas sistēmas mestos uz otru
Publicēts: 22.09.08 13:03
 citēt
Dambis:
es to visu teicu tikai taapeec, ka Tu biezji vien nonaac pretrunaas pats ar sevis teikto un dariito..

bet nu fochiks tak ir labs... PAts no taada tak neatteiktos.

Visam vienmeer ir iznjeemumi, un man taada daba buut pretruniigai personibai. :D
Ja man taadu dotu 4 free, tad protams ka panjemtu, pat paldies pateiktu! Un uzreiz notirgotu prom!
Publicēts: 22.09.08 13:21
 citēt
JRJ:Nu tas CCD uzkarst , bet CMOS nav tik traki. Un kautkā tak video kamerās filmē :) . Bet nu video kvalitāte klibo.

šodien pamanīju vienu kombināciju - Canon HV20/30 + 35mm pāreja + Nikon stikli :) - rezultāts gana labs, lai tektu, ka pārspēj 10000$ hd aparātus... vienīgi mīnuss - full-manual režīms, bet domāju normāliem džekiem tas nav šķērslis

vimeo.com...
Publicēts: 22.09.08 14:53
 citēt
Mandalay:
JRJ:Nu tas CCD uzkarst , bet CMOS nav tik traki. Un kautkā tak video kamerās filmē :) . Bet nu video kvalitāte klibo.

šodien pamanīju vienu kombināciju - Canon HV20/30 + 35mm pāreja + Nikon stikli :) - rezultāts gana labs, lai tektu, ka pārspēj 10000$ hd aparātus... vienīgi mīnuss - full-manual režīms, bet domāju normāliem džekiem tas nav šķērslis

http://vimeo.com/1737450?pg=embed&sec=1737450&hd=1

Viss jau ir forši. Tādas pārejas var dabūt visām normālajām videokamerām. Darbības princips gana vienkāršs -- zīmē bildi uz matstikla un kamera makro režīmā to filmē. Maksā pārs kilolatus -- aptuveni tik pat daudz cik tevis minētā Canon videokamera ;)
Publicēts: 22.09.08 15:00
 citēt
nu Canon variantā HV20 - 400Ls un pāreja 120Ls, + stikli no fototehnikas. stipri zem 1.5kLs :)
Publicēts: 22.09.08 16:22
 citēt
Mandalay , cik mēs esam video kameras testējuši par 10k$ un cik no tām kamerām ir bijušas no jauniem modeļiem :) . Es salīdzinu ar savu 2.5Kls video kameru un tie foto sampli pat tuvu nepietuvojās kvalitātei ko dod mana kamera. Zinu no čaļiem kas prof ņemās Maskavā ar video ka labāko kvalitāti dod lielās JVC pa sākot no 10k$ par bodykit . Un redzētos samplos varu droši teikt ka manas kameras video izskatās kā no ziepenes filmētas. Loģiski spriežot sanāk 5Dmk2 uz mobilo filmēts :) (tas tā salīdzinājumā) .
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas