profi lai mērās krāniem, bet enduseriem pofig ar ko filmēts, ja patīk rezultāts ar 1000$ tehniku, tad kāpēc jāiegulda vairāk? bet nu offtopiks aizgājis par to video.
Tu nesaprati, minimuvie parāda to, ka tagad amatieriem ir pieejams rīks, ar ko filmēt kvalitatīvi pa maziem gabaliem un vēlāk līmēt kopā. Visi camcoderi dod plakanu bildi, šis nu dot foto smuku bildi.
Mandalay:Tu nesaprati, minimuvie parāda to, ka tagad amatieriem ir pieejams rīks, ar ko filmēt kvalitatīvi pa maziem gabaliem un vēlāk līmēt kopā. Visi camcoderi dod plakanu bildi, šis nu dot foto smuku bildi.
piekrītu Mandalay par bildes fiilingu, bet JRJ varbūt domāja projekciju uz liela ekrāna - redz es haltūrēju ar HD kameru Sony ex1 kam viena kompresēta minute aiznem 0,33Gb. bet nekompresēta (caur SDI uz raidu) 8Gb.
kompresēts fails rakstās derdzīgi dārgā kartē ar 60Mb/sek. un godīgi sakot nav rādāms uz lielā kino ekrāna
padomā kā tiek sakompresēta canon bilde, lai to varētu iegrūst parastā fļaškā
šāda canon fīča der materiālam ko rāda telcerī, bet lai rādītu uz lielā ekrāna tas ir minimāli 30x par mazu - RED ir nevis 2 bet 12Mpix un nekompresets fails būs 180 reizes lielāks....................
nu redz Mandalay - itkā tas pats tik 180x pietrūkst
tas kas redzams tīkla privjuškā arī ir griesti, bet RED var 6x vairāk par 1900x1200 ekrāna izšķirtspēju turklāt Rawaa un 60fps
Mandalay:vispār jau uz lielā ekrāna der tikai filma, pat fullhd vai 2k projekcija no digitālā projektora būs briesmīga.
Interesanti kāpēc visi pāriet uz digi kinoteātriem ja der tikai filma? Camcorderi par 5Dmk2 + labs objektīvs cenu nu nekādi nedos tev sliktāku bildi. Maris jau kārtīgi aprakstīja kādi apjomi ir normālos video un ne velti HD/SDI karte vien maksā labu cenu. h264 jau ir gala lietotāja kodeks , kuru post apstrāde ir sarežģīta un pataisa tikai sliktāku kvalitāti.
Par to ko es biju domājis es jau pieminēju vairākas reizes
tā vis nav, ka kinoekrānam der tik filma - tie paši Rīgas sargi ir uz hd cipariem - nu ok caur adapteri ne uz puilnas matricas attieciigi tas nav rādītājs, bet harijuspoterus (un citus specefektu kiņus kur liek iekšā 3D) arii filmē uz cipariem - rakstot iekšā visus kameras optikas un atrašanās vietas metadatus - tikai tā jau tos pūķus var organiski ielipināt tais filmās - vēlāk ciparu montāžu liek atpakaļ uz filmas
tāpat kā foto arī ciparu kino kadrs ir ļoti kvalitatīvs pie noteikuma ja to nekompresē nežēlīgi
jebkura FF 12Mpix jpg (teiksim saspiesta uz 6Mb.) projekcija uz lielā ekrāna noteikti var būt foršāka par kinokadra stopkadru - bet tas nozīmē, ka sekunde uz 30fps. aizņem 180Mb. - tas ir nepieejams ātrums - tāpēc kompresē un sajāj bildi vai arī liek kamerai klāt raidu no cieto čupas un gāž tajā - nu tur mobilitāte kā gāzinieku avārijas brigādei
no tādām puspro HD kamerām nekompresēts fails ir loti kvalitatīvs un pēc montāžas liekams uz filmu demonstrēšanai ķinīšos
šobrīd viss ķerās datu apstrādes/pārraides/rakstīšanas ātrumā
WMWMW:Ja Fellīni šito visu dzirdētu ... :face-surprise:
Šodien viņš filmētu (ja filmētu) citas filmas.
Bij vienam krievu rakstniekam rakstīts (ja pareizi atceros tas Sergejs Sņegovs) - Ir teiciens ka bez pagātnes nav nākotnes . Tāpat necenšoties ieskatīties nākotnē mēs dzīvosim pagātnē. (lēkātu pa kokiem ēdot banānus )
Domāju visi senie fotogrāfi dzimstot šodien , būtu tādā pašā sajūsmā par to kvalitāti ko dod šodienas tehnoloģijas.
Māri, tīri teorētiski tam fotoaparātam datu rakstīšanas ātrums uz karti ir lielāks par Sony EX1, kuram ir ~25Mbits pie 1080/24p. Canonam ~30Mbits pie 1080/30p. Es gan šodien skatījos ziņas un biju pārsteigts, ka pie mums Latvijā kaut kādu kaktu dziedātāju videoklibus ar RED kameru filmē. Tas gan ir dīvaini ....
Jebkurā gadījumā ir jāskatās, kur to video bāzīs pēc tam. Mani personīgi galvenokārt interesē internets kā izplatīšanas kanāls. Un tur gatava materiāls tiek kodēts 512kbps vai 1-2 Mbps labākajā gadījumā .... Līdz ar to 25-30Mbps kompresēts izejmateriāls ir pat baigi OK. Ja mērķis ir kino uz filmu vai digitālā kinoprojektora, tad laikam gan nekas cits kā 35mm filma vai pilna kadra digitālās filmu kameras neder. Ja izplata internetā va Latvijas TV kanālos, tad Sony EX1 vai tagad jau par Canon 5D būs gana pietiekami
ak34:Māri, tīri teorētiski tam fotoaparātam datu rakstīšanas ātrums uz karti ir lielāks par Sony EX1, kuram ir ~25Mbits pie 1080/24p. Canonam ~30Mbits pie 1080/30p. Es gan šodien skatījos ziņas un biju pārsteigts, ka pie mums Latvijā kaut kādu kaktu dziedātāju videoklibus ar RED kameru filmē. Tas gan ir dīvaini ....
Jebkurā gadījumā ir jāskatās, kur to video bāzīs pēc tam. Mani personīgi galvenokārt interesē internets kā izplatīšanas kanāls. Un tur gatava materiāls tiek kodēts 512kbps vai 1-2 Mbps labākajā gadījumā .... Līdz ar to 25-30Mbps kompresēts izejmateriāls ir pat baigi OK. Ja mērķis ir kino uz filmu vai digitālā kinoprojektora, tad laikam gan nekas cits kā 35mm filma vai pilna kadra digitālās filmu kameras neder. Ja izplata internetā va Latvijas TV kanālos, tad Sony EX1 vai tagad jau par Canon 5D būs gana pietiekami
tieši tā - pilnīgi pietiek ar noteikumu jā materiāls ir doķene vai reportāža kur montāža ir tik salikt materiālu rindiņā - es filmēju reklāmas un klipus - tur jāgriež ārā fons, jāmontē iekšā 3D, jāaoperē ar krāsām u.t.t. - un tad kompresēts fails ir nederīgs
uzfilmējot ar EX1 nekompresētu failu - "garmatains ģitārists uz zaļā fona" var fonu izgriezt ar visprastāko /keijeri/ pāris sekundēs - a kompresētam failam tā ir utopija, tāpat kompresētā krāsu korekcijas ir ljoti neellastīgas
a RED Rīgā ir 2 gab. (mok vēlkāds ar) tik nevienam gan nav apstrādes un datu noņemšanas kastes kas šos vilktu uz pilnu klapi
ESMU VĪLIES. Lielākā vilšanās samērā strjomīgais un ne pārāk precīzais AF , tāpat ka uz ULTRA II kartes vairak par 3-4-5-6 RAW+JPG pec kartas nepabildesi Kamēr bufers pilns tad DOMĀ!!!! Tā pati problēma kas Ds III kamera ir tik atra ka CF nespej nemt pretī visju INFAS APJOMU. Būtībā sanāk ka ar VIENU spiedienu RAW+JPG sanāk ~ 40mb nu tad reķiniet VIDEO gan iepriecināja RIKTĪGI pat pašā mazākā rezalūcijā BETA Kvalitāte pa 22colu mopnitoru dzidra skaņa utt. SU`DIĢKĀGAIS variants ka nerubī AF liekas un KADRĒSANA pēc aizmugurējā ekrāna. Kas teiksim ar 2,8 stikliem ir apgrūtinoša ja nav no statīva. J`avideo MAZAJĀ rezalūcijā ir 1min 100mb Kamera Rīgā maksā 1600Ls ar visām LV garantijām
Lunis , bet nu paskaiti ultras ātrumu un 21mpix bilžu MB , tas ka skaidrs pat nepērkot ne aparātu ne karti. Tāpat varētu teik "Esmu vīlies jaunos kompjos, šie baigi bremzē ar veciem PIO mode 2GB diskiem . Man viss pietiekoši ātri notiekās ar Extreame III-VI . + Ieslēgtais Noise aprātā bremzē (ja tas ir ieslēgts) un pietam vēl bojā bildes kvalitāti .
SanDisk Ultra® II CF (nav svariīgi ka uz kartes uzzīmēts 15MB/s) Minimum of 10MB/second** sequential read speed for ultra-fast image viewing and data transfer Minimum 9MB/second** sequential write speed lets you capture large image files faster
SanDisk Extreme® III CF Fast minimum speeds of 30MB/second